icon

Prečo moje dvojtýždňové bábätko nechce piť mlieko?

julianula
18. feb 2025

Baby ahojte, mám doma dvojtýždňové babo do teraz pil v pohode každé 3 hodiny presne vypil 60 niekedy len 30 ale to už za dve hodky pýtal... Dnes večer o pol9 ešte pekne vypil 60 bez problému a o 1 som mu dala mliečko kde veľmi ne papal a to len 30 a to ešte len tak tak a aj to vyvracal... Neviem je to len teraz ale mam strach prečo nechce papať

kvetinka719
18. feb 2025

Nemám úplne skúsenosť s UM, ale moja dojčena, čo práve papa (dojčím druhé dieťa, prvé ma 2 roky a ešte stále je závislák), vždy spapa inak. Niekedy viac, niekedy menej. Rovnako ako aj my dospeli, niekedy máme hlavne jedlo, niekedy si dáme len drobnosť. Skús mu ponúknuť o hodinku zas, pripadne onchvilku, podľa mňa si dá. A o ďalšie 3 hodky si možno zasa dá 60

julianula
autor
18. feb 2025

@kvetinka719 prave pred chvíľkou vypil 30 tak dúfam ze je všetko ok, veľmi stresujem pri nom pretože je aj predčasniatko tak hneď som v strese 🤦🏽‍♀️

janetinka27
18. feb 2025

@julianula ahoj, babo je este malicke, sleduj kolko vypije za den a ci pribera. Este nemusi papat ako hodinky, moze sa to menit. Nase babo bolo vyse 2 tyzdne v porodnici,tam ho krmili obrovskymi davkami, spapalo aj 100 a niekedy aj 140 a rezim ziadny. Doma vypilo davku 140 az ako polrocne.
Ked malo asi 2 mesiace, zacalo sa pri papani krutit, postupne stale viac, zacalo plakavat a odmietalo jest.krmila som ho v spanku, jedno krmenie trvalo vzdy aj hodinu a pol a aj dlhsie. Tym padom sa dalsie krmenie oddalovalo a denne vypilo malo. Vtedy zakrocila doktorka,hlasili sme vahu kazdych par dni a predpisala mlieko a pomohlo to.

jomarch
18. feb 2025

@kvetinka719 toto iste s kojenou dcerkou, mam pocit ze si niekedy potiahne viac a do bruska sa uz nezmesti tak vygrcka, lebo este nestravila to co ma v brusku. tiez som sa obcas stresovala, ze nechce jest, ale presne sni my dospeli nejeme zakazdym rovnako. a tym, ze kojim na poziadanie, teda nie v stanovenych casoch, tak viem, ze si proste niekedy da viac niekedy menej

kvetinka719
18. feb 2025

@jomarch áno, mne to zo začiatku robilo ak dosť problém kvôli tomu sa uvoľniť, lebo mlieka bolo malo a rozbehať kojenie náročné, tak som si ani neverila, vždy som sa bála, keď vypila menej. Teraz napriek tomu, že už viem, ako bábätka fungujú, malička ma len 3 týždne a niekedy sa kvôli tomu zostresujem, keď vypije malo. Napriek tomu,že mlieka teraz mám na rozdávanie, aj tak niekedy rozmýšľam, či si vypila dosť a stačí jej 🙃

kvetinka719
18. feb 2025

@julianula to som rada, že to bolo lepšie. A ako vám to ide ďalej? Si mamina len chvíľu, verím, že ta to vyplašilo, ale neboj, ak je bábätko zdravé (a nevadí, že predcasniatko), tak vie, koľko potrebuje. Samozrejme ale do toho pozeraj, či ma 6-8 pocikanych a pokakaných plienociek denne