Odvolanie ohladne zvýšeného výživného

chupacabra71
4. dec 2018

Dobrý večer mamičky.
Iste sa tu už o tom dosť písalo ale žial nie som dosť zručná vo vyhľadávaní.
Chcela by som Vás poprosiť o pomoc.
Dala som si žiadosť na OS o zvýšenie výzivného a doplatenie spatne navýšené výživné. Keďže sme sa s ex nedohodli, súd mu určil výživné a navýšené mi má taktiež doplatiť. Ex sa však rozhodol, že sa odvolá. Ako je to teda teraz? Do odvolacieho súdu mi má platiť výživné po starom, alebo už to zvýšené? S vyplatením spatne v tomto prípade nepočítam.
Ďakujem

bleblu
4. dec 2018

Po starom

pribinak
4. dec 2018

Po novom az ked to bude spravoplatnene

chupacabra71
autor
4. dec 2018

@pribinak to správoplatnenie si mám dat potvrdiť na súde keď mi príde rozhodnutié?

bleblu
4. dec 2018

Pravoplatnost az po odvolacom konani, t.j. az ked sud druhostupnovy rozhodne, alebo moze vratit na opatovne konanie. Cize tak ci tak mas cas, zatial vsetko po starom, az kym sa Ti neozve sud ako bolo vo veci rozhodnute

chupacabra71
autor
4. dec 2018

@bleblu ako bolo rozhodnuté? Čiže môžu to určiť aj bez našej prítomnosti?

pribinak
4. dec 2018

@chupacabra71 ale kdeže, najskor bude II.stupnove konanie, cize dalsi sud. Ten bud potvrdí rozhodnutie I.stupnoveho sudu, alebo to vráti spat.
Zatial plati vsetko po starom

chupacabra71
autor
5. dec 2018

Dakujem za odpovede.
Vcera som trosku patrala a vraj: ak mi pride rozhodnutie a na sude mi vyznacia pravoplatnost je to pravoplatne a ak by mi medzicasom neposlal zvysene vyzivne mozem ist za exekutorom. Tu pravoplatnost mi potvrdia jedine ak by nemali v zlozke zaznamenane odvolanie.

nesebestacnapetra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nesebestacnapetra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
6. dec 2018

@chupacabra71 neviem kde si to teda zisťovala, ale určite to nefunguje tak že ti nezaplatí jedno výživné a hneď ho dávaš na exekúciu....alebo ak ti hradí výživné po čiastkach....

nesebestacnapetra
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chupacabra71
autor
9. dec 2018

@nesebestacnapetra no moja..tak podla seba sudim teba..sa ti to podarilo. Ty vies prd o mne a mojej sitaacii tak sa ukludni s takymito poznamkami. Ja sa o deti staram na rozdiel od ich otca. Tebe ale ja nemam co vysvetlovat..zrejme sama sa este mas v zivote co ucit ..😉 pekny den ti prajem a prosim ignoruj tuto moju diskusiu.

nesebestacnapetra
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nesebestacnapetra
12. dec 2018

@chupacabra71 len sa pozri na tvoje deti či sú teraz šťastné že si ich obrala o otca lebo chceš všetky jeho peniaze...Som si 100% istá že sa O nich staral ale tvojou chamtivostou a správaním sa radšej na to vykaslal lebo na čo by sa rozvadzal ak by ešte aj po rozvode mal trpieť teba a tvoje správanie a cicat ho z peňazí. Nevieš si na seba zarobiť. A myslím že deti majú všetko čo majú mať ak nie klameš len samu seba. Radšej chceš peniaze ako by mali mať deti otca.

nesebestacnapetra
12. dec 2018

@chupacabra71to ti nie je trápne že ťa vyživuje ex? Že si taká nesebestacna nesamostatna a nesikovna že si nevieš sama inak zarobiť? Každý sa smeje z takých matiek ako si ty a škoda že trpia deti a ty vidíš len peniaze...obrala si deti o otca toto ťa bude zozierat veľmi dlho. Uzivaj si tie tvoje opilecke večere hlavne že nemáš na jedlo pre deti. Fuj na také ženy čo robia hanbu iným ženám a nevedia sa samé o seba postarať

mirica
15. dec 2018

@chupacabra71 ...výživné ti musí platiť už po novom,od kedy je rozsudok prvostupňového súdu .Zvýšenie/zníženie výživného je vykonateľné aj ked nie je právoplatné.
Ak by neplatil po novom, treba ísť na súd a dať si vyznačiť vykonateľnosť ( pozor , nie právoplatnosť) a potom sa to dá vymáhať exekučne.

gretle33
16. dec 2018

Modrý koník - Stránka pre mamičky a budúce mamičky
DiskusieRozvod a súdy

gretle33Dnes o 09:28
Situacia matky
Ziadost o vyzivne

gretle33
AUTOR

Dnes o 09:42
Zdravim, chcela by som sa len informacne opytat ze ako je to z pohladu sudu ked matka, ktora ziada o vyzivne pre 13r. syna, je obvinena z ekon. trestnej cinnosti?!?! Jedna sa o to ze byvaly partner, otec syna, je takztiez stihany v rovnakych kauzach nakolko trestne veci som roky musela robit pre neho atd... Momentalne prebieha policajne vysetrovanie, plne spolupracujem a dufam ze to raz dobre skonci... Ale so synom som uz 2 roky sama, mame byt vsetko je fajn, pomohli mi kamarati a rodina, navonok ako starostliva matka...no relne nemam ziaden oficialny prijem, mam exekucie tak ako otec syna a este k tomu tie obvinenia atd.. Uz parkrat som mala taku ostru vymenu po telefone s expartnerom a vysmial ma ohladom vyzivneho, vraj ked mam rozum tak ani to nepodam, lebo bude socialka riesit mna... Z toho dovodu sa stranim stale s tym podanim na sud... Prosim ake su vase skusenosti, myslite ze bude sa sud zameriavat resp. riesit mna? Berme do uvahy fakt ze moj ex. je mimoriadne arogantny a bude sa moc moc snazit aj pomocou pravnikov aby to platit nemusel a ociernit ma... Bojim sa len aby zase syn nemal nervy, vypocuvania po policiach uz bolo dost, chcem uz aby mal klud... Chcem aby to slo mimo neho... Nechcem mu to darovat, tie peniaze patria synovi. Daaaaaakujeeeeeem za radu