icon

Nevhodné správanie zamestnancov Billy na Záhradníckej

tilly
17. sep 2013

ja teda nie som clovek, co sa lahko vytoci v obchode, alebo sa stazuje, ale uz toho mam fakt dost...

ide o billu na zahradnickej a jej dokladacov alebo co su to zac, su to mladi chlapci, ja neviem, ci su to brigadnici alebo nejaki byvali fetaci alebo co, ale ten ich slovnik to je neskutocne... nikdy som sa nikde nestazovala, ale teraz mi tu maly doma "do pice, ty kokot" (ospravedlnujem sa, ale inak sa nedalo...) a 100krat dokola, ved on nevie, co to znamena, ked mi to zahlasi na ulici, tak amen tma... a v skolke ani nehovorim... a odkial to ma??? od chlapcov z billy, ktori ked dokladaju piva, tak si rozpravaju historky z vikendu a to teda tak nahlas, ze je ich pocut k syrom a zmrzlinam (pivo nekupujeme)...

mohli by ste to nejak poriesit, ja s deckami uz do tej billy nevkrocim...

marika58
21. sep 2013

@simca06022011 simi skladnici nemaju na starosti len sklad za to ze sa volaju skladnici....v niektorych billach a to je vacsina ma na starosti aj vody a musia umyvat predajnu vesat vislice....Ked ma billa maly sklad musi dat paletu na plochu kde si ulickovy dokladaju s palety bud do regalov alebo nad regale ked sa im to do skladu nezmesti.Mas pravdu s tim zamestanec by mal byt pouceni ako aa na ploche spravat tobje fakt nuz ale ked zakaznik nevie niekedy pochopit to co mu zamestnanec povie 4x tak tiez by si sa nechovala uz milo a hlavne keby ti povedal ze ho okradas ;D su vselijaky ludia no cos nimi narobit ze ;)

rainee
21. sep 2013

ale zas nemozem byt az taka nekriticka len na billu, vsade by sa nieco naslo 😉 minule v jednom nemenovanom hypermarkete poletovali vtaciky, na sladkom pecivku sa spacirovali mravceky a nejaky bezdomovec sa usilovne prehrabaval v rozkoch 😀 ( inak tie volne polozene rozky mi celkovo dost piju krv kvoli hygiene, za cely den to musi byt aj dost obacilovane, chcelo by to kryte boxy s plexisklom) a ako ceresnicka na torte bola prostitutka na wcku co sa tam bola umyt po sichte 😝 ale to uz je ina tema....

sandracs
21. sep 2013

@monyka92 Ale na toto si si mala sťažovať. Ak nechceš osobne, tak aspoň mail na vedenie, kde by si opísala svoju skúsenosť tak ako tu.

monyka92
22. sep 2013

@sandracs chcela som ale nevedelaa som kam sa to pise

natalienka12
22. sep 2013

@marika58 Ja som ale pisala o neochotnych predavackach, jasne ze su aj take ako ty a tie poznam tiez, je uplne ina radost nakupovat ked mi tovar blokuje tkato mila pani. Ale su aj velmi neochotne a neprijemne.

dankamg
22. sep 2013

@bambina78 tak aj ja tam nakupujem, ale okrem jednej blondiny v okuliaroch co sedi v pokladni tam uz ziadnu sympaticku predavacku nestretavam. Dobry den a dakujem som tu od inej pokladnicky este nepocula.

marika58
22. sep 2013

@natalienka12 poznam take takym by som najradcej hodila ten tovar do hlavy ;))

lusaka
22. sep 2013

@natalienka12 mila zlata....teba neucili,ze este nezaplateny tovar sa konzumovat nepatri? ??? a berie sa to ako kradez?

lusaka
22. sep 2013

@natalienka12 a este nieco..ked to spravi kazdy druhy zakaznik.... ani nemusi priznat ,ze dieta pocas nakupovania zjedlo rozok? vies kolko je to zozratych zakaznikmi rozkov? a skus hadat kto to manko zaplati? predavacka! z toho platu ktory teba a nie len teba nezaujima!

limoncino
22. sep 2013

@lusaka myslím, že je na svedomí každej z nás, či ten rožok prizná, či nie, ja osobne by som nepriznať nevedela, nebudem si robiť hanbu kvôli 5-im centom. Vidím, že máš tiež malé dieťa, nevrav, že Tvoja dcérka nemiluje rožky, moje sa na to vždy triasli, dostali jeden do ruky, ostatné išli do sáčku a pri pokladni som vždy nahlásila, 10 rožkov, aj s tým, čo má syn/dcéra v ruke.
Ja som tiež pracovala ako predavačka, nie v potravinách. Niektorí zákazníci sa chodili vyslovene hádať, vybíjať si svoju frustráciu, zvyšovať sebavedomie... Nie raz som dostala vynadané kvôli niečomu, čo som absolútne nemala ako ovplyvniť, napr. aj kvôli tomu, že nemáme gombíky, ktoré mala teta na saku, ktoré si kúpila 20 rokov dozadu. Nebolo to príjemné, nie raz som mala slzy v očich, ale nikdy sa nestalo, že by som sa vyvŕšila na inom zákazníkovi, že by som mala odutú hubu, alebo bola protivná. Plat bol o ničom, ale ako 18 ročnej kočke mi to úplne stačilo a najväčšiu radosť som mala z toho, keď mi zákazníčky hovorili, že som milá, ochotná a že je radosť nakupovať pri takej osobe akou som ja... A aj ten pekný deň som popriala, a nemala som to prikázané, ako je to dnes vo veľkých reťazcoch.
Dodnes si prácu predavačiek vážim, viem, že je to nedocenená práca, ale nedovolím, aby sa po mne vozila nejaká frustrovaná kača, ja som jej nič neurobila, ani jej nedávam plat, ani ju "nebuzerujem" kvôli nevyloženému tovaru...

lusaka
22. sep 2013

@limoncino vies aj mne to ako 18 rocnej slobodnej kocke, ktora byva u mamicky stacilo, ale teraz ked zarobim 350€ a mam povinnost platit ucty ,ver ze mi mesacne tych 20€ ,co mi strhavaju za manko chyba ..radsej by som nieco kupila mojej dcere. A nikdy nekrmim svoje dieta v obchode..pekne si pocka az kym vyjdeme von! Mna to tiez mamina ucila,ze tovar sa papa az po zaplateni...!!!!!

limoncino
22. sep 2013

@lusaka viem, ako to s tým konzumovaním potravín myslíš, ale povedzme si pravdu, nakupovanie s deťmi je očistec, a radšej som im dala do ruky rožok, než nakupovať s vreštiacim dieťaťom,ktoré obťažuje nielen mňa, ale aj okolie. Skôr mi príde priam odpudivé, keď sa niekto premáva po obchode s otovorenou plechovkou energetického nápoja, alebo pivom, aj také som už videla. Dospelý si hádam vie počkať, s malým dieťaťom to také jednoduché nie je. A veľa krát som videla na páse otvorené obaly od čokolád, keksov, čipsov. To už mi príde cez, na ten keks si to dieťa naozaj môže počkať, ale na rožku, nevidím nič zlé. Možno by bolo načase sa popozerať po novom zamestnaní, alebo sa zmieriť s faktom, že to lepšie nebude, vieš, ako to myslím 😉

janielikk
22. sep 2013

@tilly 🙂 ako vies, ze v rakuskych obchodoch dokladaci nenadavaju po nemecky? 😉

lusaka
22. sep 2013

@limoncino.... no vies,mna robota v obchode bavi aj napriek vsetkym negativom a nebudem ju menit len koli nevychovanym ludom ,ktory nevedia co od dobroty a myslia si ,ze vsetko mozu! Potom nech sa necuduju,ze ich ma ju predavajuci na haku a ,ze nemaju problem na predajni hresit ,ci priamo sa na zakaznika osopit! zakaznici nehladia na nas a predavac to len vracia nevrazivostou ,takze si obe strany nemaju co vycitat! aky pozicaj taky vrat!

limoncino
22. sep 2013

@lusaka ale nemôžeš hádzať všetkých zákazníkov do jedného vreca. A len preto, že predo mnou boli v obchode ľudia co nevedia čo od dobroty neznamená, že budem rešpektovať, že sa na mňa vytočená predavačka osopí!! A to by som teda vyčítala, aká nevraživosť? Vy ste tam pre ľudí a ak pracuješ ako predavačka, musíš jednoducho rešpektovať, že tam chodia aj hovadá a ľudia, čo si nevidia na špičku nosa.
S tým hrešením na predajni... Práve u nás v Bille je jedna kočka (už som tam dlho nebola, tak možno už aj nie je), celkom pekná, upravená.. A nie raz som bola svedkom, ako pri vykladaní tovaru šomrala, nie popod nos, ale poriadne nahlas, ako to môže všetko s prepáčením j--ť a má v p..i, čo to bude, či nebude. Potom ju zavolali do pokladne, ona šmarila plechovku naspäť do košíka a s nadávaním sa presunula do pokladne, kde vynadala úbohej babičke, nezaviazala sáčok s rožkami, ktoré sa vysypali, keď ten sáčok doslova zdrapila z pásu... Takéto správanie nedehonestovalo len ju, ale aj celú Billu.
Ak sa jej nepáči, že má dokladať tovar, nuž nech ide na linku, tam bude robiť len jednu vec.

natalienka12
22. sep 2013

@lusaka a predstav si že ma to učili, ale ak by si mala muža v zahraničí a musela obstarávať veľké týždenné nákupy s dieťaťom, tak by si asi iné hovorila. A aké je dieťa? Keď niečo vidí, to chce! Mimochodom, krádež je, ak si niekto úmyselne prisvojí cudziu vec a ja som nikdy nemala v úmysle si prisvojiť rožok za 5 centov, vždy je v sáčku polovica a predavačka sa vždy opýta, že či chcem kúpiť tú polku, ja poviem, že áno, lebo druhú polku malá zjedla a poctivo si ho vždy zaplatím, len toto bola taká koza nevychovaná. Ja jej nemám za zlé, že sa opýtala ale mám jej za zlé to, akým tónom sa mňa vybafla, akoby som bola zlodejka a keď už, tak mala aspoň povedať prepáčte. Nechcem robiť reklamu, ale predavačky a pokladníčky v DM-ke to je úplne iná úroveň, milé zlaté, ochotné a keď platím bankovkami, nie kartou, vždy im nechám sprepitné aj ked ani jedna nechce, osobne ich nepoznám, ale myslím, že aj oni mňa poznajú a vždy sú zlaté. Tak keď to dokáže DM drogéria, neverím, že by to nedokázali iné reťazce.

lusaka
22. sep 2013

@limoncino chapem aj jednu stranu aj druhu a je mi srdecne jedno ako to je,nezmenim to! Spravili sme si to vsetko sami a doba ktoru zijeme! Ja osobne sa spravam ako sa ma a patri ...nehresim pred zakaznikmi to ma ponizuje,,,,,,,viac zakaznika vytoci to ,ze sa usmievam nad tym na co sa stazuje, a co nemame za co ja nemozem, ako to ,ze by som mu vynadala ci sa osopila , najnovsie si zanadavam spolu s nimi 🙂 😉
proti prudu sa plavat jednoducho neda !!!

limoncino
22. sep 2013

@natalienka12 presne to som mala na mysli ,tie nákupy... S rožkom boli spokojní, sedeli, žužlali a vždy som ho nahlásila, aj keď ho stihli zjesť.

limoncino
22. sep 2013

@lusaka áno, tak ako sa ty vieš správať slušne, tak sa vie slušne správať aj veľa zákazníkov,

lusaka
22. sep 2013

@natalienka12 nechavas sprepitne??? nikdy to uz nerob! radsej im kup bonbonieru ,alebo kavicku ,ktoru si hned uvaria... z toho aspom nieco maju , peniaze si nesmu privlastnit (vziat) ,ak chcu ostat nadalej pracovat..... vsetko navyse musia odovzdavat !

natalienka12
22. sep 2013

Jáj a ešte jednu vec dodám, čo sa mi stala v Tescu, chýbali mi 2 centy do nákupu a pokladníčka proste nepovedala, nechajte tak, tak som musela rozmeniť 100 eurovku, OK nič sa nedeje, ja jej to nemám za zlé, veď kam by prišla keby každému zákazníkovi nechala 2 centy, ale ak je to opačne, že mi vydáva 1-2 centy, tak jej to nechávam na pultíku, to proste ani nepovažujem za sprepitné a akonáhle si zbalím veci do tašky a začne blokovať ďalšieho zákazníka, tak to hneď staihne do pokladne. A podotýkam, že som si všimla, že tieto jedno a dvojcentovky necháva na pulte viac ľudí, nevravím, že každý, ale dovolím si povedať, že každý desiaty určite. Minule predo mnou platil jeden pán, ktorý pokladníčke nechal celý výdavok okolo eura, takže si myslím, že to až také zlé nebude. A nehovoriac o tom, že ak som spokojná, tak nechám aj viac, ale to sa mi fakt často nestáva, že by som sa stretla s ochotou ako napríklad v DM-ke.

lusaka
22. sep 2013

@natalienka12 uz pochop,ze pokladnicka si nesmie vziat tringelty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

natalienka12
22. sep 2013

@lusaka ja som nikdy v obchode nepracovala ani nepoznám nikoho, kto by tam pracoval, tak neviem že si sprepitné nesmú nechávať. A prečo by si nemohli, veď ja ako zákazníčka zaplatím viac ako na bločku s tým, že zvyšné peniaze sú pre ňu za ochotu. Veď keď skončí, tak každá si berie svoju kasu a tam si to musí prepočítať, či nie? Manko musí doplatiť a zvyšok je jej, či nie? Logicky by to tak malo byť, ale ak nie, tak je to dobre na hlavu postavené a už sprepitné nenechám a radšej kúpim bonboniéru raz za čas.

limoncino
22. sep 2013

@lusaka prečo na @natalienka12 kričíš?? 😅 😅 😅 😅 možno už nenechá, doteraz asi nevedela, že si to nesmú nechať. Ja som si to schovávala do plechovky a keď mi chýbalo, doplnila som, ale ja som pracovala u súkromníčky, ale samozrejme som tam nenechala 10 SK, čo mi raz nechali 😀

natalienka12
22. sep 2013

@lusaka To je ale dobre choré, že trinkgeldy si nesmú nechať, viem, že čašníci v reštauráciách to majú nejako inak, ale že aj v obchode funguje takéto zdieranie, to nechápem!!!!

natalienka12
22. sep 2013

Tak tých 100 výkričníkov som akože nepochopila

natalienka12
22. sep 2013

Napríklad platím poštárke alebo kuriérovi dobierku, mám platiť povedzme 12,85 nechám 13. Ten zvyšok si nesmie nechať? Lebo kamoš raz brigádoval pre UPS a vravel, že už len kvôli trinkgeldom sa mu to robiť oplatí a robil to počas celého VŠ štúdia a dokonca nadával ako pohan na zákazníkov, čo nechajú vydať aj 5 centov. Vždy keď mám napríklad ťažší balík a kuriér mi to odnesie až za bránku do dvora, tak mu sprepitné nechám ale stáva sa mi aj to, že mi to zloží na ceste a ešte čaká aj sprepitné.

lusaka
22. sep 2013

@natalienka12 Nati ,nehnevaj sa nekricim 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ,ale ak si necham ,peniaze z pokladne podpisujem si vypoved! je to okradanie zamestnavatela

sorciera24
22. sep 2013

@natalienka12 presne tak v obchodoch typu Kaufland, Lidl....si nesmu nechat tringelt.....este ked som tam brigadovala, boli este koruny, ani korunu som si nemohla nechat...niv, vsetko nechat v pokladni....cize ti, co davate tringelty v obchodoch, je to zbytocne, tej chudere predavacke to nejde....

natalienka12
22. sep 2013

@lusaka tak toto už neviem ako by som nazvala, je to zo strany zamestnávateľa arogancia najhrubšieho zrna! Lebo sprepitné, ak nechám, tak nechám vždy osobne tej pokladníčke, ktorá mi blokuje nákup a nie Tescu, Bille alebo inému obchodu! Choré