Ako si správne vyberať krém s ochranným faktorom?
Na trhu je množstvo produktov s ochranným faktorom. Vybrať si ten správny býva niekedy
komplikované. Podľa čoho sa rozhodujete vy? Kde nakupujete, v drogérii alebo v lekárni? Čo si
všímate na obale produktu? Rozumiete vysvetlivkám a číslam na krabičke?
@norcima a este doplnim... vhodny je aj premastujuci krem. Takze ano, moze sa tvaricka natiret hydratacnym, premastujucim kremom pred aplikaciou Photoderm Mineral.
@nickushka
@bioderma_lucia
nas maly 5 mes. ma tiez suche, supinate, cervene licka. a kedze je taky tucnucky, vyhadzuju sa mu na krku a lickach aj potnicky a to este nie su horucavy. skusali sme sudocrem, ale ten sice odstranil potnicky, ale zaroven aj vysusil. viete mi poradit, co s tym robit?
@baklik ahoj, suche licka mozes premastovat kremom Atoderm POzinc. Natieraj aj viackrat denne, podla toho ako velmi sa mu licka susia. POzinc eliminuje zacervenanie, supinky, suchost, kozu hydratuje a premastuje, posobi antibakterialne.
Na zapareniny ma Bioderma jeden produkt ABCDerm Change. Natiera sa na zaparene miesta. Tym ze obsahuje zinok, ktory ma antibaktrerialny ucinok, zaparene miesto susi.
Tym, aby syncek nemal pokozku zaparenu a po pouziti kremu na zapareniny prilis vysusenu, pomoze len"kontrolovane" natieranie a zvysena hygiena. Doporucujem synceka kupat kazdy vecer a penivym gelom ABCDerm Moussant mu poriadne vyumyvat zahyby. Pavidelne viackrat za den pretriet zahyby ale aj cele telicko vatovym tamponom namocenym v cistej vlaznej vode. Nasledne vysusit do sucha, aby sa pokozka nezaparila. Ak by sa stav nezlepsoval, mozes zaparenu pokozku natriet pastou ABCDerm Change na urcity cas a potom zotriet. Nenechavat dlho posobit, aby nedoslo k vysusovaniu. Teraz v lete zapareniny potrapia mnoho deticiek ale aj dospelych. Drzim palce, aby sa podarilo zapareninam vyhnut.
Ahoj. Chcela by som sa opýtať, keď je na kréme na opaľovanie napísané, že sa má spotrebovať napr. do 9 mesiacov od otvorenia, je to preto, že po 9 mesiacoch už nepôsobí ochranný faktor alebo preto, že by mohla na neho pokožka reagovať alergicky? Mám krém, je ešte v záruke, ale otvorený je niečo tesne cez 9 mesiacov a nerada by som zistila až pri spálení, že OF nefunguje. Stráca sa časom schopnosť krému chrániť pred slnkom?
@varticek ahoj, niektore produkty (kremy, mlieka, vody ...) mozu po urcitom case od otvorenia (napr. ako spominas 9m) stratit svoje vlastnosti a nemusia posobit tak ako pise vyrobca aj ked su este v zaruke. Dokonca presne ako spominas, mozu vyvolat alergiu. Tatiez ochranny faktor uz nemusi byt tak ucinny ako v novom produkte. Zalezi to od mnohych faktorov, napr. ako bol produkt uskadneny, v akych teplotach, bol vystavovany priamemu slnecnemu ziareniu, ...
Mesiac s BIODERMA sa pomaly blizi ku svojmu koncu. Pondelok je posledny den. Rada by som vsetkym podakovala za mnozstvo otazok, prispevkov, rad a odpovedi do sutazi. Tesi ma, ze som s vami mohla stravit par tyzdnov. Verim, ze informacie, ktore tu odzneli vam pomozu pri rozhodovani. Prajem krasne leto 🙂
@bioderma_lucia Ahoj Lucka, ak ešte môžem, mala by som 2 otázočky na ktoré neviem odpoveď už dlhšie, ak budeš vedieť odpovedať 🙂
Ovplyvňuje výška ochraného faktoru v krémoch vstrebávanie vitamínu D alebo nie?
Ako je to s výškou UVB a UVA u plaviek s ochranným faktom? Platia tam tie isté pravidlá ako u opaľovacích krémov?
Ďakujem veľmi pekne 😵
@bika10 ahoj, jasne ze mozes ;) Zacnem prvou otazkou.
Vyska ochranneho faktora neovplyvnuje tvorbu vitaminu D. Vyska ochranneho faktora nam predstavuje nasobok casu, o ktory si mozeme predlzit cas na slnku bez spalenia. Tvorba vit D by bola blokovana iba v pripade 100% ochranypred UV ziarenim. A to nie sme ak chodime von.
Pri odeve, textiliach sa neoznacuje SPF ale UPF. Tym sa vyjadruje schopnost latky blokovat UV ziarenie. SPF sa pouziva iba pri produktoch, ktore sa nanasaju na pokozku.
ahoj
@bioderma_lucia . Rada by som Ťa poprosila o radu, aký prípravok mám natierať deťom a sebe. Dcérka má 5 rokov, synček mal prednedávnom 2 roky. Na dovolenku k moru, kde bude vystavený viac slnečnému žiareniu sa chystáme v septembri, vtedy bude mať 2,5 roka. Obe deti majú veľmi svetlú pokožku. Ja som tiež svetlý fototyp, mám problematickú pleť a slnečnú alergiu s dosť nepríjemným priebehom, ak čo len trocha zanedbám natieranie. Ďakujem za radu a prajem pekný deň..
@bioderma_lucia ešte len dodám, že tú slnečnú alergiu mávam len na tele, nie na tvári. A problematickú pleť so sklonom k upchávaniu pórov mám len na tvári. Asi teda mám natierať pleť iným prípravkom ako zvyšok tela, že?
@cica99 ahoj, pre deti by som doporucila Photoderm Kid alebo Photoderm Kid Blue. Photoderm Kid Blue je mlieko v tube 100ml, je modrej farby ci je vyhoda pri natierani. Vidis, kde si pokozku natrela a zaroven je to pre deti zabava. Mamicky na MK tento produkt testovali a tu si mozes precitat ich pocity a skusenosti s Photoderm Kid Blue:
https://www.modrykonik.sk/forum/mesiac-s-bioderma/bioderma-otestuj-odfot-a-vyhraj-2/
Photoderm Kid je mlieko v spreji 200ml. Do lekarni sa od dnes distribuuju akciove balicky, kde k Photodemr Kid bude ABCDerm Hydratant zdarma (hydratacne mliecko aj po pobyte na slnku).Oba produkty su hypoalergenne s najvyssim ochrannym faktrom SPF 50+. Je to skor o forme nanasania. ktora ti vyhovuje.
Pre teba, tym ze mas solarnu alergiu, doporucujem produkt Photoderm Sensitive SPF 50+. Je to mleko urcene pre velmi citlivu pokozku so sklonom k alergiam na slnko, pre ludi s najcitlivejsou pokozkou.
Na tvoju problematicku plet na tvari je idealny Photoderm AKN fluid. Je to vynoveny produkt, ktory na Slovensky trh prisiel len tento rok po velkom uspechu vo Francuzsku.
@bioderma_lucia Prajem prijemny slnecny dnik, chcela by som sa opytat, ci je potrebne natierat nejakym ochrannym faktorom 2mesacne babo, ked s nim chodime vonku v tychto horucavach. vzdy ma na sebe dlhe dupky, takze telo je zakryte, avsak obcas do kocika zasvieti slniecko a tvaricku nenatierame... chcela by som poradit aj v otazke cim najlepsie natierat?
@danusskaaa krasny slnieckovy den aj tebe 🙂 ano, tvaricku a rucky (miesta, ktore su odhalene) by sa mali natierat a chranit pred UV ziarenim.Presne ako pises, slniecko zavieti aj do kocika. Pre miminka je najlepsi Photoderm Mineral SPF 50+. Je na baze fyzikalnych filtrov, nedrazdi a mozu ho pouzivat uz deticky od narodenia.
pekne leto 🙂
@bioderma_lucia Lucka, vo vedlajsej teme mamicka s nickom @rainee pise, ze sa jej dcerka komplet vyhadzala po pouziti tohto kremu, takze zislo by sa aj podotknut, ze reakcia moze nastat aj po pouziti tohto kremu, zakaznicky by mali byt upozornene aj na reakcie. To co nedrazdi jeden typo pokozky, neznamena ze nebude drazdit iny...
Nepaci sa mi tento typ reklamy 🙄
@danusskaaa
@bioderma_lucia dakujem. Momentálne používam ako denný krém Sebium Pore Refiner. Ten mi sadol super a používam ho ako denný krém, neviem si ho vynachváliť, je taký jemný . Sébium AKN mi nesadol a nejak extra nepomohol. Tak sa chcem spýtať:
1. Nie je tento Photoderm AKN fluid identický/ podobný produkt ako ten Sebium AKN, len povedzme s pridaným faktorom 30?
2. Ak by som sa rozhodla vyskúšať tento Photoderm AKN fluid, mám pod neho nanášať aj Sebium Pore Refiner, či už by to bolo priveľa?
3. Ako sa odlišuje Photoderm Sensitive 50+ od toho mliečka Photoderm Kid? Uvažujem tak, že u detí sa tak nejak predpokladá, že majú tú najcitlivejšiu pleť..... je teda ten Photoderm Sensitive 50+ ešte silnejší voči slnečnému žiareniu, alebo je prispôsobený práveže antialergickým zložením na citlivú pleť? Čo konkrétne obsahuje viac ako Photoderm Kid aby zabránil slnečnej alergii?
Ďakujem za odpoveď.
@bioderma_lucia ahoj, potrebovala by som poradit. moja mala ma strasne citlivu pokozku. minuly rok sa strasne vyhadzala z akehokolvej aj draheho znackoveho detskeho opalovacieho kremu. hned sa jej objavili pupaciky po celom tele. bol mi odporuceny krem od Biodermy na atopicku pokozku a ze vraj je tento rok nejaka novinka z mineralov, cize vobec neobsahuje chem. latky. Vies mi poradit, ako sa presne kremik opalovaci vola? dakujem. a budu mi vediet v lekarni poskytnut aj vzorku, aby sme ho najskor mohli vyskusat?
@cica99 pokial tiSebium PoreRefiner vyhovuje, pouzivaj ho nadalej. Ano, vela ludi si ho chvali. Ja ho pouzivam tiez, davam si ho ako podklad pod denny krem. Zacnem postupne odpovedat a tvoje otazky 🙂
1. Photoderm AKN fluid a Sebium AKN fluid obsahuju rovnake ucinne latky. Photoderm AKN fluid ma +SPF a je podla mna jemnejsi.
2. Ako som uz pisala, pokial ti vyhovuje Sebium Pore Refiner pouzivaj ho nadalej ako podklad a na to si davaj krem s SPF. Pokial nechces ist do Photoderm AKN fluid, mozes vyskusat ine varianty. Sebium PoreRefiner ti vyriesiproblem s problematickou pletou a citlivost na slnecne ziarenia mozes vyriesit inym kremom s SPF, ktory nie je prioritne urceny na riesenie akne ale je skor pre zmiesany mastny typ pokozky. Napriklad Photoderm Max Ultra fluid SPF 50+ je urceny na zmiesany az mastny typ pleti. Je v troch varantach: netonovany, tonovany svetly a tonovany tmavy. Ak nechces v lete pouzivat make up ale skor plet pretonovat, mozes ist do tonovacej varianty. A budes dvomi produktami - Sebium PoreRefiner a Photoderm Max Ultra fluid tonovany - riesit problem s akne, ochranu pred UV ziarenim a tonovanie pokozky.
3. Rozdiel medzi Photoderm Kid a Photoderm Sensitive - oba maju SPF 50+, obsahuju patent Bunkovej Bioprotekcie, cize chrania bunkovu DNA, su vodeodolne, fotostabilne, ... Photoderm Kid je obohateny o latky prirodneho povodu Peptit C, ktore su schopne urychlene opravit poskodenie. Photoderm Sensitive ma dalsi patent Anti-UV-Sensitivity, ktory obsahuje vitaminy, peptidy a flavonoidy. Uchovava a ochranuje dolezite bunkove struktury pokozky, ktora netoleruje slnecne ziarenie.
Neviem, ci postacuju moje odpovede. Kludne sa pytaj dalej. Rada odpoviem 🙂
@mamazuzu ahoj, ano, Bioderma ma v ponuke Photoderm Mineral SPF 50+, ktory je bez chemickych filtrov. Je vhodny na citlivu pokozku, atopiu, alergiu na chemicke filtre. Vzorky su rozdistribuovane do lekarni. Niektore kocky tu pisu, ze sa nevedia dostat k vzorkam. Zial, toto nevieme ovplyvnit. Ak by si nevedela zohnat vzorku, skus sa pytat na testre (v kazdej lekarni nakupneho centra ich maju) a pytaj si z neho na vyskusanie.
@bioderma_lucia ďakujem Ti za užitočné odpovede, pretože mi pomohli v rozhodovaní 🙂 Čo sa týka mojej pleti, skúsim tú kombináciu Sebium pore Refiner a Photoderm ultra fluid.
@cica99 som rada, ze som mohla pomoct 🙂
@bioderma_lucia
Lucka môžeš mi poradiť? Vždy na začiatku leta, keď zrazu začne slniečko svietiť prudšie, mám problém s alergiou - vyhádžu sa mi také červené fliačiky najčastejšie na dekolte a na rukách.
Používam Photoderm SPF 30 pre citlivú pokožku, ale mám pocit že na toto začiatočné obdobie leta mi nestačí... stačí hodina vonku, keď sa zabudnem natrieť a alergia je tu 😠 Pri mori môžem byť len s faktorm 50, síce bez alergie ale aj bez opálenia 🙂 pritom nie som svetlý typ, mám tmavé vlasy aj pokožku skôr snedšiu...
@hajanka ano, bohuzial mali sme to dost zle a az specialne masticky od alergologicky nam pomohli eliminovat reakciu. ja som urobila chybu ze som opal.kremom malu rovno natrela a neotestovala vyrobok vopred lebo som nepredpokladala ze kremik specialne pre kojencov a citlivu pokozku takto zreaguje. ale presne ako pises, pre niekoho je to super znacka, niekomu zase nesadne - ale toto sa moze stat pri hocijakom vyrobku a znacke, vzdy je to loteria....
@aksniteb ahoj, alergia na slnko vznika vtedy, ked je pokozka zasiahnuta vacsim mnozstvom UVA ziarenia. To je pripad prveho jarneho/letneho slnka, ktore ma velku silu. Ale aj prve dni na dovolenke pri mori, kedy nasa pokozka este nie je zvyknuta na vysoke davky UVA ziarenia. Jedine co ti pomoze je natieranie sa kremom s najvyssim ochrannym faktorom SPF 50+ na zaciatku leta a zaciatku dovolenky. Potom mozes ochranny faktor znizit, napr. na spominany Photoderm Family SPF 30. Krem s SPF 50+ ti zaruci, ze ochrana pred UVA ziarenim bude dostatocna. Ale aj tak ti doporucujem sledovat etikety a zistit si aku vysku ochrany pred UVA danny krem ma. Na vsetkych produktoch Bioderma je tento udaj napisany. Vyska SPF oznacuje ochranu pred UVB ziarenim, maximalna vyska moze byt 50+. PPD je ochrana pred UVA ziarenim a pre ludi s alergiou je nutna vyska ochrany UVA okolo 35.
Doporucit ti mozem nas novy produkt Photoderm Bronz SPF50+ UVA 35 sprej. Je idealny pre ludi, ktori potrebuju maximalnu ochranu, resp chcu byt maximalne chraneni a zaroven sa chcu opalit. Photoderm Bronz obsahuje latky, ktore podporuju opalenie (nie je to samoopalovaci sprej 🙂). Opalenie je krajsie, tmavsie a vydrzi dlhsie ako zvycajne. Vyhnes sa alergii a zaroven sa opalis. Mozes ho pouzivat na Slovensku aj na dovolenke v zahranici. 😉
@bioderma_lucia Ďakujem za radu Lucka, vyskúšam.
@bioderma_lucia Dakujem. Vcera som uz bola v lekarni a pytala som si vzorku, ale lekarnicka mi vravela, ze vzorky im maju priviezt az buduci tyzden. sice sa mi to zdalo divne, ze krem predavaju, ale vzorky im este neprisli, ale budis. urcite najskor vyskusam na malej vzorku alebo tester a ak bude dobre, urcite kupim. bodaj by fungoval 🙂 .
@bioderma_lucia ahoj mam otazocku kupila som bioderma mineral 50 pe deti ale zda sa mi ze strasne vysusuje pokozku a ostava strasne biela moja mladsia ma dost suchu pokozku robia sa jej suche loziska a po tomto kreme sa jej este zhorsili co s tym? nemusim hovorit ze lacny kem to nie je

@norcima ano, moze sa. Dokonca ja to doporucujem pokial krem tvaricku susi. Mojej malej natieram tvaricku hydratacnym mlieckom ABCDerm Hydratant. Necham vsiaknut a az potom davam Photoderm Mineral.