icon

Ako vybrať správny „opaľovák“ pre moje dieťatko?

bioderma_lucia
6. máj 2013

Leto prišlo v plnej kráse, ani jari nedalo priestor. Slnko nabralo na sile a je najvyšší čas myslieť na ochranu pred UV žiarením nielen našej pokožky ale hlavne pokožky našich drobcov. Ako si správne vybrať krém s ochranným faktorom? Na čo sa zamerať, čo si všímať? Sú rozdiely medzi krémami? Existuje niekoľko filtrov, ktoré krémy obsahujú. Ktorý a prečo si vybrať pre moje dieťa? Pozývam vás do diskusie, vymeňme si svoje skúsenosti.

bioderma_lucia
autor
7. máj 2013

@venija ahoj, v zasade by som sa skor orientovala na produkty pre deti, hlavne ked ma drobec len jeden rok. Ale ked mas produkt doma a chces ho dat malemu, najskor vyskusaj na jemnej kozicke na predklati, ci nebude nan nejaka reakcia.
S tym testovanim (akehokolvek kremu) by to mala byt taka automatika. Najskor otestujem a az potom natieram na tvaricku ci cele telicko. detska pokozke je jemna, citliva a moze reagovat na cokolvek.

sabiatko
7. máj 2013

@bioderma_lucia Dakujem. Mna zaujal ten prvy do 3 rokov s mineralmi. Je to vyslovene len do 3 rokov, potom to nefunguje, alebo preco je to len do 3 rokov? Moj starsi mal teraz 3 v marci, tak ci mozem aj tento kupit. Alebo ten v spreji by bol super, lebo on neznasa, ked ho natieram kremom. Ten je olejovy, alebo ako krem?

bioderma_lucia
autor
7. máj 2013

@escape09 ahoj, neviem kolko rokov maju drobci.
Do min jedneho roka, idealne do troch by som isla do Photoderm Mineral. Mozu pouzivat aj atopici, je velmi setrny. Ak maju nad tri, tak potom Photoderm Kid sprej.
Tieto detske Photodermy su naozaj setrne a akceptuju ich aj suche pokozky s atopiou.
Atopici su vsak specificky a treba davat velky pozor, cim ich natries. Tieto kremy by mali byt ok. Zase plati, najskor otestuj na predlakti este doma (nie na dovolenke). Krasnu dovolenku aj cele leto 😉

cenculinka
7. máj 2013

@elys zaujalo ma to s tym olovovym olejom 🙂 mne je luto natierat maleho cimkolvek, ked citim tu jeho skvelu jemnu pokozku. nepouzivame ani zaidnu kozmetiku pri kupani, okrem kvapky samponu na vlasy raz za cas 🙂 ale nespali mi ho potom slniecko? jasne ze ho nedam naobed lezat na slnko, ale ked tie deti su uz raz take, vrtia sa, stale otacaju,... sa bojim, aby mi ho nahodou nespalilo 🙂

cenculinka
7. máj 2013

@elys ze olovovym, olivovym som myslela 😀

bioderma_lucia
autor
7. máj 2013

@babenko2010 ahoj, ja by som isla do SPF 50+. Detsku pokozku treba dostatocne chranit. Ako som uz pisala, koza si pamata, aj 30 rokov dozadu. Rakovina koze ma zarodok v detstve a v nedostatocnej ochrane. Vsetky zdravotnicke organizacie, centra a dermatologovia varuju pred UV ziarenim hlavne pri detoch. Tie by sa nemali vystavovat nadmernemu ziareniu, skor vyhladavt tien, chranit pokozku co najviac ci uz kremami, oblecenim, pokryvkami hlavy...
Ja osobne odporucam SPF 50+ a konkretne Photoderm Kid alebo Photoderm Kid blue - zabava pri natierani 😉

bioderma_lucia
autor
7. máj 2013

@sabiatko Photoderm Mineral sa doporucuje do 3r ale pouzivaju ho aj dospeli - funguje aj v dospelosti. Je to len doporucene vekove ohranicenie, aby bolo jasne ze je pre malinke deticky. Ale pokial sa maly nerad natiera, odporucam Photoderm Kid - je to mliecko, lahkej konzistencie. Pri nanasani sa lahko a hned vpije a nezanechava pokozku mastnu. Skor ho ani je citit ci vidiet. Textura kremu je velmi prijemna.
Mineral je hutnejsi, zanechava jemny biely nadych. Tazsie sa rozotiera ako Kid. Ked ide Mineral do kontaktu s vodou, moze byt na pokozke biely povrch. Mineral sa aj tazsie umyva z tela vecer. Je to dan za mineralne clony. Kazdopadne technologia ide vpred a uz sa to neda porovnavat s tym, aku belobu zanechavali mineralne clony ...

babenko2010
7. máj 2013

@bioderma_lucia strašneee moc Ďakujem 🙂 moc si mi pomohla Lucka 🙂

bioderma_lucia
autor
7. máj 2013

@cenculinka ahoj, viem, ze si sa nepytala mna a vobec nechcem zasahovat do vasej komunikacie. Mam len jednu vec: prosim Ta, naozaj si poriadne vsetko nastuduj. UV ziarenie je nebezpecne. Nie je to len moj vymysel....

bioderma_lucia
autor
7. máj 2013

@babenko2010 rada 🙂 krasne leto 🙂

cenculinka
7. máj 2013

@bioderma_lucia no ved prave ☹ maly ma len 5 mesiacov, licka cervene (raz sa na neho slniecko usmialo 🙂) no pigment zdedil asi po mne, muz je hnedy aj ked pod lampou sedi 🙂 v lete ideme na dovolenku do ciech, ale raz darmo, aj pod stromami UV ziarenie posobi 🙂 tak neviem, cim ho natierat aby som mu neublizila 🙂 a tetam v lekarni nie vzdy doverujem, predaju mi to, co si pytam a ked si nic nepytam, tak su v koncoch 😀

bioderma_lucia
autor
7. máj 2013

@cenculinka natieraj, tym ho ochranis pred UV. Ten Mineral je idealny pre 5m, ale ak chces kupit pre starsieho KID, tak na malom otestuj na predlakti, Mozes pre neho pouzivat aj ten, pokial chces kupovat len jeden produkt. Poznam maminy, ktore nechcu Mineral (kvoli roztieratelnosti) a kupuju od malicka Kid.

cenculinka
7. máj 2013

@bioderma_lucia takze sa to vola bioderma KID?

sabiatko
7. máj 2013

@bioderma_lucia Super, dakujem za radu 🙂

bioderma_lucia
autor
7. máj 2013

@cenculinka ahoj, teraz som zistila, ze som si ta pomylila a myslela som ze odpisujem inej maminke. Prepac ... riesim toho naraz vela a nejak doslo k nedorozumeniu. Ta maminka ma dve deticky a potrebuje riesit ochranu pre obe.

Pre tvojho drobca, kedze ma 5m je najidealnejsi Photoderm Mineral. Ako som citala, snazis sa vyhybat akejkolvek kozmetike. Preto bude pre maleho tato volba najlepsia. Photoderm Mineral obsahuje mineralne clony, nie chemicke filtre (Photoderm Kid je uz s chemickymi filtrami). Mineral je setrny k pokozke, aj k tej najcitlivejsej, Ochrani ju tak, ze UV luce odraza. Chemicke filtre ziarenie pohlcuju. Mineral ma hutnejsiu konzistenciu, na pokozke moze nechat jemny biely nadych. Ale to je princip mineralnych clon. Inak tento krem pouzivaju aj dospeli, hlavne s citlivou pokozkou alebo atopici.

cetera
7. máj 2013

Prave som pozerala vyrobky na opalovanie, no neviem sa rozhodnut, mam 3,5 rocnu slecnu a 2 rocneho fesaka. Minuly rok mali mlieko 50+ biodermu, no zamyslam sa nad sprejom, len pozeram ze je aj nejake photoderm max family velke balenie, co lepsie lebo sa my nuka balenie family 50+ za 26 euro alebo balenie phot. Kid 50+ sprej 200 ml k tomu phot. max 50+ sprej 200ml za cenu 25 eur. Ten phot. max je klasika pre dospelych? Ci?

sandra86
7. máj 2013

@tilly tiez pouzivam kokosovy olej, super vecicka 🙂

bioderma_lucia
autor
7. máj 2013

@cetera ahoj, Photoderm MAX Family SPF 50+ 400ml, takzvana kacica, je novinka tohto leta. Je to velke rodinne balenie. Obsah je ten isty ako Photoderm MAX sprej SPF 50+, 200ml. Je to pre dospelych. Skor by som pre tvoje deticky odporucala Photoderm Kid sprej 200ml. Ak by si sa rozhodla pre jedno velke rodinne balenie pre celu rodinku, otestuj este doma pred dovolenkou na predlakti deticiek, ci nemaju na krem reakcie. Ak by nemali, mozes ich tym natierat. Je to pre istotu, uz som to myslim tu pisala, ze kazdy novy krem, ktory davam na detsku pokozku sa mal najskor otestovat a az potom nanasat na celu pokozku. Uzivajte leto ;)

cmulinko
8. máj 2013

@bioderma_lucia ja by som sa chcela opytat na jednu vec.Mam 3 deti vo veku od 2,4,6 rokov a maju velmi svetlu pokozku.cely zivot vyrastaju v prostredi,kde sa teplota nevysplha na viac ako 25 stupnov v letnych mesiacoch.momentalne taketo majove obdobie mame prijemnych 10-12 stupnov.Ziadne horuce slnko,spalena pokozka ani nic take nam nehrozi ani pocas takzvanej letnej horucky,ktoru tu nemame-zijeme v Irsku.Minuly rok sme boli prvy krat s detmi na dovolenke,kde prvy krat v zivote zazili ozajstnu horucavu a teploty nad 30 stupnov.Za 2 tyzdne moje 3 deti mali pluzgiere na celom tele vo velkosti asi 5cm,ktoru sme museli riesit na pohotovosti-boli sme v Chorvatsku.Pouzivala som opalovaci krem nivea baby 50+ a natierala som ich naozaj poctivo a casto,mali ciapky na hlave,tricka na sebe a snazili sme sa vyvarovat slnku pocas ''kritickych'' hodin.Lekar skonstatoval silnu alegriu na slnko a k tomu spojenu bakterialnu infekciu v tele a odporucal nam okamzite prerusit nasu dovolenku lebo deti akoby dostali ''sok'' z tolkeho slnka naraz.Tento rok mame naplanovanu dalsiu dovolenku do Chorvatska a ja naozaj potrebujem ten najlepsi ochranny krem co sa da zohnat na trhu-a samozrejme kazda firma si chvali to svoje a ja clovek obycajny sa v tom uz zacinam stracat hlavne ked vidim tie vysledky testov.Viem,ze musime postupovat opatrne a detom ''davkovat'' slnko omnoho opatrnejsie ale k tomu potrebujem aj tu najlepsiu ochranu vo forme opalovacieho kremu.Ktory by si mi odporucila ty? Bioderma Sensitive alebo Kid alebo potrebujem nieco ine ( na extremne senzitivnu pokozku) co mozno ani nenajdem v rade kozmetiky Bioderma.Dakujem za odpoved.

zuzkat1
8. máj 2013

@lucinda1711 v nezavislych testoch vychadzaju tie z lekarni najhorsie. Min.leto na stv2 davali dtest a naj bol dm sundance a nivea... Bioderma tam nebola ale daylong vysiel velmi zle.

weverka11
8. máj 2013

maly ma 2,5 r a vylezie 2x na slnko a je uplne tmavy 🙂 my sme vsetci tmavokozci, ja som nikdy nebola spalena aj ked som opalovaci krem nepouzivala a maly detto. Jemu sice davam opalovak 30 daylong asopn na tvar, ale ja som tak nad tym rozmyslala či to je vobec potrebne.... Každy den je vonku aj cez zimu aj na jaro niekolko hodin denne, opaluje sa postupne a naozaj ma pigmentu pozehnane... Nie je to skôr na škodu ten opalovak? Viete, ked ta pokožka si to sama zariadi... Podla mna je prirodzené že ked takto reaguje na slnko, tak nechat ho tak... zbytočne mýliť pokožku opalovákmi? Ja ho od babätka umyvam čistou vodou, nepouživam žiadne kremy nič a pokožku ma paradnu, nikdy nemal vysušenu ani exem, ani nič.. Samozrejme že ked je teraz jak prasiatko z pieskoviska tak detsky sprchač dam :D aby ste si nemysleli ze som divna :D... čo mi na to poviete?

ivage
8. máj 2013

@bioderma_lucia Dobry den, chcem sa spytat, ako odstranim zvysky kremu Photoderm Mineral z tvare 1,5 rocneho dietatka? Telicko umyjeme detskym mydlom, ale co s tvarickou? Nevadi, ked na nej zostanu zvysky kremu, nakolko cistou vodou uplne nezmyjem krem? Ako to riesite Vy? Dakujem.

mia18112
8. máj 2013

@cmulinko Ja používam pre maleho kozmetiku La Roche - maju aj opalovacie pripravky, su fantasticke , mam ich odskusane, su bez parabenov, parfemov, na extra citlivu pokožku. Nas maly ma atopicky ekzem + alergie a tieto kremy nam neskutocne sadli. Cenovo su asi ako Bioderma. Dokonca som na tuto kozmetiku presla aj ja - maju velky vyber vyrobkov, na co si len spomenies. A v testoch obstali na jednotku.

bioderma_lucia
autor
8. máj 2013

@cmulinko ufff, to muselo byt strasne ... kazdopadne, ak si citala niektore moje prospevky ohladne lucov UVA a UVB ziarenia. velmi velmi je dolezita nielen vyska SPF ale aj vysko ochrany pred UVA ziarenim ...
urcite by som na zacala Photoderm Sensitive SPF 50+ a UVA 50. Je to najvyssia mozna ochrana na trhu. Naozaj, nic silnejsie nenajdes. Toto je jediny produkt na celom trhu, ktory ma vysku UVA ochrany 50. Ale ked ho budes kupovat, daj si pozor, aby bol tentorocny, resp pozri si na krabicke z boku, aka je vyska UVA ochrany. Sensitive je na trhu dlhsie ale mal nizsiu UVA ochranu (vtedy sme vedeli najvyssiu moznu vyrobit 42, az teraz je 1.x 50). A v lekarnach su aj stare sensitive a teraz sa do lekarni zavazaju nove.
Photoderm Sensitive je urceny pre najcitlivejsie pokozky, ludi s alergiami, pre albinov, pre ludi s ochorenim vitiligo, pre ludi s onkologickym ochorenim, .... pre tych, ktori potrebuju najvyssiu mozno ochranu. Pocas celej dovolenky by som krem ani nemenila a zostala by som pri tejto max ochrane.
vsetky zasady uz vies, a pri natierani nesetri. Ak natries malo kremu, prirodzene si znizujeme ochranu. Tiez natieraj opakovane, casto. Doporucenie je kazde 2 hodiny, mozno by som natierala aj castejsie (podla situacie). Drzim palce a verim, ze si dovolenku uzijete v zdravi 😉

bioderma_lucia
autor
8. máj 2013

@zuzkat1 treba sa pozerat aj na to, co bolo kriterium pre hodnotenie. Konkretne ten na STV (ak si spravne pamatam) mal jedno z najdolezitejsich kriterii VONU - PARFUM. V tomto sa lekarenske produkty nemozu porovnavat s produktami z drogerie. Kazdy, kto ma problem s kozou vie, ze je dolezite vyhladavt produkty bez parfumacie (nedrazdia, nealergizuju).

mia18112
8. máj 2013

@cmulinko Tak som kukla tie, co mame doma my: mliečko a sprej - mliečko :
La Roche-Posay Anthelios Dermo-Kids mlieko na opaľovanie pre deti SPF 50+ (Dermo-Pediatrics, Smooth Lotion) 300 ml +
La Roche-Posay Anthelios Dermo-Kids ochranný sprej pre deti SPF 50+ (Spray, Dermo-Kids) 125 ml.
Kukni si na nete. Fakt odporúčam. Nas maly ma taku citlivu pokožku + atopický ekzem, a toto mu sadlo neskutocne.

bioderma_lucia
autor
8. máj 2013

@weverka11 ahoj, slnecne luce su velmi nebezpecne. O ich skodlivosti je mnozstvo studii, clankov, literatury, ... je to fakt. Kazda pokozka ma inu toleranciu, niektora znesie menej, ina viac. Kazdopadne detska pokozka je velmi citliva, nema dovyvijany melanin. Koza je najvacsi organ a pamata si vsetko, co ju poskodzovalo. Zial, prejavi sa to niekedy o 20-30 rokov neskor ...
Je na kazdom rodicovi a na kazdom z nas, ako sa postavime k ochrane pred UV ziarenim. Moj nazor je vsak taky, ze svoje dieta by som bez ochrany nenechavala na slnku. 😉

mia18112
8. máj 2013

@weverka11
@bioderma_lucia Suhlasím s Luckou. Dnešné Slnko, resp.skor dnešná ozónová diera je už o niečom inom ako bola pred 50 rokmi. Osobne by som so zdravím svojho dietata nehazardovala. Ako píše Lucka - koža si všetko pamata. Ved to potvrdilo milion vyskumov. Nevravim, ze natierat sa od hlavy po paty, ale nenatierat sa vobec ???? Nechapem takyto postoj. A zvlast u deti???

bioderma_lucia
autor
8. máj 2013

@ivage ahoj, moja mala ma tiez 1,5 roka a tiez pouzivame Mineral 😉 ma dve varianty: ked je mala v pohode a chceme sa mydlit tak je tvaricku jemne prebehnem ABCDerm Moussant, ten nestipe v ociach. Robim to velmi rychle. Jednou rukou mydlim a druhou hned oplachujem a recami jej upramujem pozornost na nieco ine 😀 no a druha varianta, ked teda nemame naladu sa mydlit, tak jej tvaricku umyjem len cistou vodou, viac krat to pretrem vodovou rokou vo vani. Ked sa osusime tak zoberiem vatovy tampon a ten bud namocim do cistej vody alebo do ABCderm H2O a hrame sa na odlicovanie (toto rada opakuje po mne). Tym to ide tiez dobre dole.
Ale mame aj take dni, ze ani jedna ani druha varianta, tak potom ked ju utieram po kupani, tak jej tvaricku pretriem viac krat uterakom. Ale aj nam sa stalo, ze nam asi nejaky ten zvysok zostal. 😉

weverka11
8. máj 2013

@bioderma_lucia vies... su aj študie ktore hovoria opak... behom poslednej hodiny som ich na nete našla niekoľko... aj o očkovaní boli ludia presvedčení že je najbezpečnejšie, aj o chemoterapii boli presvedcení lekári, ze zaberá najlepsie na rakovinu a aj o ibalgine boli ľudia aj lekari presvedčení že je to zaračna pilulka... Beriem, že ľudia, ktorí majú problémy s pleťou alebo su extremne bledi určite potrebuju niečo, aby sa nespalili... ale zasa tu je druha strana.. že opaľovacie kremy a kozmetika predstavujú neskutočný biznis... všetci kto si to môžu dovoliť, budú kupovať najdrahšie kremy, aby mohli ochraniť svoje deti, aj keď to možno vobec nie je potrebne.... Ono je to určite aj od toho, že ten biznis začina už narodením dieťaťa, kedy sa mu zničí prirodzená mikroflora pokožky sprchovými gelami, plienkami a kremami... vnutorna mikroflora sa mu zničí umelými mliekami a očkovaniami... a tak ďalej.. Asi sa moc zamyšlam, ale osobne mam taky pocit, že nič, čo sa robí plošne nie je pre všetkych dobre a vyhovujuce....