Ako vybrať správny „opaľovák“ pre moje dieťatko?
Leto prišlo v plnej kráse, ani jari nedalo priestor. Slnko nabralo na sile a je najvyšší čas myslieť na ochranu pred UV žiarením nielen našej pokožky ale hlavne pokožky našich drobcov. Ako si správne vybrať krém s ochranným faktorom? Na čo sa zamerať, čo si všímať? Sú rozdiely medzi krémami? Existuje niekoľko filtrov, ktoré krémy obsahujú. Ktorý a prečo si vybrať pre moje dieťa? Pozývam vás do diskusie, vymeňme si svoje skúsenosti.
@lucinda1711 hej nie je lacna ale ma dobre vysledky v testoch
tak a tu je to zase inak,dm najhorsi http://www.pluska.sk/images/gallery/zdravie/201...
@lucinda1711 Pytala si sa na eucerin-ja pouzivam ten KIDS OF25-uz 3 roky po sebe pri mori,vode,horach-a moja sksenost-staci natriet tak 2 krat za den a vydrzi aj hodinove macanie v mori-je ho totiz vidno,takze viem ze nemusim natierat stale dokola,aj sa tazsie rozotiera,ale ked ho mas pri vode,tak vdaka teplu ostane vlacny a uz sa rozotiera lahsie.
Pokozka zostane trochu biela-ale to je moj ciel-vidiet kde su a kde nie su decka natrete a aj po kupani vidim ze netreba natierat.
Nikdy sa mi nespalili-ani jeden syn-a to su ozaj kazdy rok pri mori 2 tyzdne v kuse na slnku a vo vode.
Eucerin chrani ozaj perfektne aj ked je to len 25-ale ja silnejsi nedam.
Ozaj to nie je potrebne ani pri bledsej pokozke-obaja moji synovie ju maju bledsiu,aj ked zas nie uplne bledu.
ja kremy pozivam len pri mori,vode,alebo v horach-inak chranim oblecnim a vyhybanim sa slnku od 11 do 14h v lete.
Mladsi syn je aj atopik a ten eucerin krasne znasa-nemal nikdy reakciu nan-aj ked ine kremy znasa takzo.
Starsi syn ma uz pomaly 15 rokov a za tie roky mam odskusanych ozaj vela kremov-od lacnych,cez znackova a drahe-ale takto super neocharnil ani jeden co som mala a to som pri starsom pouzivala aj vysie faktory,ked bol
mensi.
Jedina nevyhoda toho eucerinu KIDS 25 je ze sa tazsie rozotiera a koza zostava trochu biela-ale to vobec neriesim,pri mori a vode je mi to fuk a hlavne ze chrani super a nemusim dokola decka natierat-oni to neznasaju-takze natrieme rano na izbe a ide sa k k vode,moru a potom natriem poobede a to je cele.
Ma mineralnu ochranu-som zabudla napisat,
@lucinda1711 vidis a niveu zas inu hodnotili...
@lucinda1711 asi nebudem vymyslat a ostanem pri tej overenej nivei a hotovo.minuly rok mala 2 a pol v chorvatsku a nespalila sa vobec takze super
@zuzkat1 ved jasne ak ju mas vyskusanu a si s nou spokojna,tak je zbytocne menit,lebo nevies ako na druhy krem moze reagovat
@lucinda1711 no chcela som tu dm ale ked tu zas vysla inak tak kaslem na to...
@zuzkat1 no ja teraz uz vobec neviem
@lucinda1711 asi je naj ostat pri tom co nam vyhovuje a nevymyslat🙂
@lucinda1711 to je presne to, ked sa v teste hodnotia casto somariny, ale napr. kategoria o chemickom bordeli v kreme tam nie je...
@bioderma_lucia vies konkretne o nejakej internetovej stranke kde by som tu bioderma sensitive 50/50 mohla aj kupit?zatial som nasla iba bioderma sensitive uva 35 ci max 40 na internetovych strankach ci v online lekarnach.musim hladat dalej asi.
@cmulinko ahoj, Photoderm Senstitive, tym ze je novinka, len teraz navazame do lekarni. Odporucam kupu v lekarni. Ak chces cez net, tak spolupracujeme s internetovou strankou mojalekaren.sk. Tam najskor najdes tento produkt. Teraz som pozerala, este ho nemaju. Myslim vsak, ze coskoro ho budu mat.
Ine internetove obchody ho skor nebudu mat. Je to novinka, ktoru dovazame len teraz.
ja som maličkému kúpila La Roche Posay - Anthelios dermo kids 50tku,tak snáď bude dobrý..
@lucinda1711 pozerám ten obrázok, ja dm vidím v strede, najhorší je astrid s hodnotením 4 .. či zle pozerám?
inak astrid aj ja hodnotím ako zlý krém, jeho verzia sahara mi je prijateľnejšia, ale pri dlhšom pobyte na slnku prestáva účinkovať, čiže tiež nič z neho
garnier mi je nesympatický, čítam zloženie a hentaký sem taký parabén .. ach jo .. sundance som ešte nestihla prepátrať
:( no vraj s tým cien sú vynikajúce
a ked sme už v téme o bioderme, tak z ich krémov ma svrbí pokožka :(
@bioderma_lucia Dakujem pekne za radu no starsia bude mat teraz 3 roky a mladsi ma rok tak skusim tu biodermu na slnko..... biodermou kremujeme telicko uz dlhsie a sme spokojny ;) Aj Vam pekne leto prajeme 😉
@maznacik007 ahoj, tmavsie pokozky maju viac pigmentu, ktory ich lepsie ochrani. Pri detoch je to vsak zradne, pretoze dieta este nema dovyvijany melanin.
Vitaminu D zoslnka by som sa nebala, ziska ho dostatok aj ked bude chraneny. Ved nedokazeme ochranit cele telo. nenatierame sa uplne cely. UV luce prenikaju az 50% (UVA), 15% (UVB) pod kozu do urovni epidermis. Dostanu sa oa pod vodu, cez odev ... Kremy s ochrannym faktorom sice uvadzaju SPF, ale ta vyska ochrany funguje len vtedy ked dodrziavame zasady natierania (mnozstvo kremu 35ml/cm2) a pravidelnost natierania (kazde 2 hodiny). Toto je doporucenie COLIPA - Europska institucia, ktora udava normy pre kozmetiku. To znamena, ze ja aj ked pouzijem SPF 50+ ale pouzijem minimalne mnozstvo, tak si prirodzene vysku ochrany znizujem.
Ja by som na tvojom miestne zostala pri tej 50tke, ktoru mate a pouzivala tak, ze synceka by som natierala menej casto ako dceru. Neviem, ci si ma pochopila 🙂
@baklik ked tak sa testovala ochrana vylucne pred UVB. Ak niekto nieco o slnecnom ziareni vie, ma 3 spektra ziarenia. UVA, UVB, UVC (neprenika na zemsky povrch - inak by sme tu uz neboli...). Tento test je uz len na zaklade tohto kriteria uplne zcestny a taktiez testovat pripravky s SPF 30 vs. SPF 50 mi pride od veci. Objektivita nulova...
ja pouzivam pre dceru od narodenia biodermu 50 a je velmi dobra ma svetlu plet
@elys Ako toto si nikto ani nečítajte, takéto bludy a články od ludi, o kt. nikto nic nevie a nepozna. Prajem vsetkym vela stastia s olivovym olejom na plazi, urcite vase deti 100% ochrani, aj pred UVB a UVA lucmi, nebudu mat ziadne pigmentove nevy a ani sa nespalia. Rada by som vedela princip ochrany pred slnecnym ziarenim co sa tyka spominaneho zazracneho oleja. Ja osobne milujem olivovy olej, ale jedine v salate...
@bioderma_lucia EU norma pre ucinnu ochranu: podiel UVB/UVA musi byt mensi ako 2,5
@mia18112 bioderma photoderm mineral 50+ ma UVA faktor tusim 22. to je akoze nedostatocny???
textura je u biodermy podla mna v pohode, take male telicko v pohode natriem, len treba trochu viac strpenia pri tom. seba ako dospelu osobu, kde treba naniest ten krem na vacsiu plochu, by som nim uz ale nechcela natierat, to je fakt.
@mia18112 ahoj, pokial viem, norma je 3. Tu uvadzam aj normu, kde si tuto hodnotu 3 mozes overit: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ....
Okrem ineho doporucujem pozriet relaciu Zdravie na TA3, kde MUDr. Dubcekova hovori na temu Koza a slnko. Spomina aj tuto normu (tiez udaj 3) a vysvetluje aj mineralne a chemicke filtre.
http://www.ta3.com/clanok/1019619/koza-a-slnko....
Ku komentu, ktory si dala @baklik. Mineralne clony su filtre, ktore posobia na inom systeme ako chemicke filtre. Ich ulohou je odrazat slnecne UV ziarenie. Chem. filtre pohlcuju a iba z casti odrazaju UV ziarenie. Mineralne clony dostatocne pokozku ochrania pred UVA a UVB ziarenim. Pises, ze vstrebatelost je velmi slaba - mineralne clony sa nevstrebavaju. Ostavaju na pokozke aby mohli odrazit ziarenie.
Naozaj odporucam relaciu, kde to MUDr. pekne vysvetluje http://www.ta3.com/clanok/1019619/koza-a-slnko....
@briketa no mne sa to zda tiez zvlastne natierat sa olivovym olejom ako ochrana pred slnkom, vsak ta pokozka sa musi skvarit. pamatam si ze ked som tiez bola v puberte tak som sa natierala olejcekmi aby som bola viac hneda.. nechapem ako to moze chranit pokozkz pred opalenim..
@bioderma_lucia dobry den, necitala som si diskusiu, postrehla som vsak, ze sa rozoberalo, ze kremik s mineralnym filtrom by sa nemal dostat do okolia pier... co som nevedela - mozno by som vytkla, ze na obale kremu nie je o tom zmienka... 😖
S kremom sme vsak boli velmi spokojni... (a nielen s kremom, pouzivame aj dalsie vase produkty)...
... a prave preto sa na Vas obraciam... 🙂
Kedze dcerka ma skoro 3 roky, ci dalej pouzivat krem s miner. filtrom (no nevsimla som si na webstranke Photoderm Mineral Baby - neviem, ci si dobre pamatam nazov - je este v ponuke, prosim?) alebo v jej veku uz radsej zvolit http://www.bioderma.com/sk/nc/produkty/co-je-no... ...
Rozmyslala som nad sprejovym, no ten obsahuje parabeny... a tym sa snazim vyhybat. 😉
Este ma zaujima, ci je mozne pouzivat Photoderm tycinku na pery aj pre deticky a od akeho veku.
Dakujem za odpovede. 🙂

@zuzkat1 ano su dost drahe,aj nivea neni najlacnejsia,