icon

Pigmentové škvrny na tvári

pattinka
7. máj 2013

Pekný deň, chcela by som vedieť ako sa starať o pokožku tváre na ktorej sú pigmentové škvrny. Objavila som ich pred tromi dňami ráno, pri dennom svetle, sú len jemne sfarbené - o odtieň tmavšie ako moja pleť - na lícach a nose iba trošku, väčšie sú na čele - kde mi nepríde ofina a nad hornou perou.Myslím, že na vine je toto agresívnejšie slniečko, ktoré nás v posledných dňoch trápi. Čo teraz? Nechcem ich iba prekrývať, chcela by som pleť nejako aj liečiť, aby to nebolo horšie. Naviac mám zmiešaný typ pleti so sklonom k rozšíreným pórom. Poradíte mi? Vopred ďakujem

rumellka
22. máj 2013

V roce 1961 se k bělení pigmentových melaninových skvrn začal používat hydrochinon. Hydrochinon blokuje klíčový enzym přeměňující tyrozin na výchozí prekurzor melaninu, dihydroxyfenylalanin (DOPA). Vzhledem k mechanizmu účinku však nedokáže vybělit již vytvořený pigment, ale zamezuje jeho nové tvorbě. Bělící přípravky tohoto typu se proto museli používat dlouhodobě. Zkušenosti však ukázali, že hydrochinon může blokovat tvorbu pigmentu i v místech vzdálených cílené aplikaci a způsobovat tak nedostatečnou pigmentaci na jiných místech. Krom toho, při dlouhodobé aplikaci hydrochinonu může dojít k paradoxnímu ztmavnutí míst aplikace (tzv. exogenní ochronóza). V současné době je proto používání hydrochinónu v bělících krémech od roku 2000 v Evropské unii zakázáno, v Čechách se však je možné setkat s přípravky individuálně dovezenými z USA, kde tato látka není zakázaná.

janka196
22. máj 2013

@rumellka fuha tak to nieje pozitivne citanie. kazdopadne som si ho dnes naniesla. uvidime co a ako rano

rumellka
22. máj 2013

Keď sa to ešte používa aj v USA, tak to hádam nebude také strašné... len pre zaujímavosť.

silviatt
22. máj 2013

@janka196 skoro vsetky tieto kremy obsahuju hydrochinon. Ja som mala od koznej predpisany pigmanorm, ktory to tiez obsahuje.

janka196
23. máj 2013

@rumellka
@silviatt dobre ranko dievcence. sak presne niekomu moze poskodit obycajna nivea. treba skusit a uvidime. ja som si vecer naniesla prvy krat. necitila som pritom nic. teraz ako som vstala tvar je taka ako bola pred nanesenim kremu takze to asi budem znasat dobre :D len dufam ze to aspon trosku tie flaky vytaha

alena6
23. máj 2013

@silviatt dakujem za kremik, prišiel, aj som si ho už naniesla na noc, ale neako mi to miesto trochu sčervenalo, nie na prvy krat ale teraz po druhom raze, čo to?

dorothy77
23. máj 2013

@silviatt dorazil aj mne, ďakujem!!!!! 🙂

33jaja
27. máj 2013

Ahojte, babenky-mamičky , tie ktoré ste si od ,,silviatt,, objednali krémy na pigmentové škvrny Vám poslala krémy a vy ste jej ešte peniažky nevyplatili, tak sa prosím Vás s tým poponáhľajte !! Ona sa obetovala a behala za krémom po lekárňach , ešte Vám aj prvá poposielala krémy a vy ste sa jej takto odvďačili. 😢

janka196
27. máj 2013

ahojte, tak dievcata musim napisat tak sa mi vidi ze ten kremik pomaha. skvrny pomalicky miznu 🙂 chcem este vyuzit to chladne pocasie a davit si ho aj nadalej ;)

silviatt
27. máj 2013

@33jaja dakujem 🙂

silviatt
27. máj 2013

@janka196 tak super, tento tyzden este hlasia dost chladno, tak tusim vyskusam aj ja na jednu skvrnu 🙂))

janka196
27. máj 2013

@silviatt no ja som zacala hned ako mi dorazil a vravim vidim ze miznu postupne. tak sa vytesujem. akurat ked vsetko pojde ako ma na buduci tyzden pojdeme do tunisu takze 50-tka a klobuk to ista :D

silviatt
27. máj 2013

@janka196 tak to ano. Ta koza bude teraz citliva, tak si davaj 50-tku 50 krat denne 🙂 peknu dovolenku 🙂

janka196
27. máj 2013

@silviatt no ratam s tym. aj ked ja mam asi hrosiu kozu. mne to ani nezacervenalo ani nestipe 🙂

silviatt
27. máj 2013

@janka196 hlavne, ze miznu 🙂 davas si to len vecer?

janka196
27. máj 2013

@silviatt ano len vecer. hoci som dumala ze dam si aj cez den ked som doma ale popravde som sa neodvazila :D na jesen ked budu skvrny urcite budem pouzivat rano vecer

obycko
27. máj 2013

@silviatt Prosim ta aky je to krem? A da sa zohnat niekde? CI ako? Ja vyzeram ako dalmatin. A kolko stoji?

danieella
31. máj 2013

ahojte...ja by som tiež mala záujem o spomínaný krém na pigmentové škrvny, takže ak je možné ešte si ho objednať bola by som veľmi rada

janulienkaa28
4. jún 2013

Tak babule ja som si davala ten kremik expigment asi 5 x len na noc .pokozka sa mi po par dnoch zacala supat a flaky nad perou a na nose su prec😉😉😉normalne som skoro odpadla .po par dnoch fuc😉Parada😉

pasteleria
5. jún 2013

a nepomohol by aj chem. peeling na tie flaky?

silviatt
5. jún 2013

@pasteleria ja som bola a mne nepomohol :(

evelynba
10. jún 2013

Zeny, co by ste mi poradili: pigmentove skvrny sa mi zacali od jari robievat uz pred par rokmi, ked som zacala pouzivat HAK. Bolo to otrasne, uplne fuziky +na cele a v ocnych oblukoch ze som vyzerala ked to prezeniem tak ako s monoklom. Vysadila som HAK ale odvtedy sa mi to uz opakovalo kazde leto, skratka sa nieco odstartovalo a odvtedy sa natieram non stop 50kou na tvari ako vykukne slnko, aj sa mi to posledne dva roky podarilo ukocirovat i ked za cenu vyhybaniu sa slnku kde sa dalo.
Teraz som ale tehotna a pekne to uz vybehlo na cele od aprila a to este ani slnko poriadne nebolo. Tak sa desim uplne co do konca leta z toho bude, najradsej by som sa zavrela v pivnici 🙂
Dala som si doniest EXpigment 4% z Turecka, ale pouzivat ho mozem najskor o rok, ked dokojim. Takze buduce leto to dufam nejak osefujem, ale neviem co mam robit teraz, ked som tehotna a neskor budem kojit, existuje nieco fakt ucinne a harmless? Mozno ten eucerin? Pls help!

basienka
11. jún 2013

Ahojte, ja by som sa chcela opytat, ci by ste mi vedeli zohnat ten Expigment.. dakujeem 🙂

silviatt
19. jún 2013

Caute baby. Keby ste mali zaujem o expigment, tak mam par ks. Manzel ich objednal na recepcii, potom sa pytal u druheho, ci uz prisli, ten ich objednal este raz, tak priniesol raz tolko ako mal.

pasteleria
19. jún 2013

@silviatt
ahoj, mala by som zaujem o ten expigment. dik

susul
19. jún 2013

@silviatt ak mas navyse, tak aj ja by som si jeden zobrala, dik.

fabianko11
28. jún 2013

@silviatt mala by som záujem o tento krém ,tiež ma trápia pigmentové škvrny

maja12341
8. aug 2013

Ahojte pouzivam krem expigment vlastne teraz som si ho den nedala lebo som uvidela zcervenanie koze a zlakla som sa, je to normalne ? Den potom vidim ze uz cervena koze nieje mam kozu ako keby suchu zrelu na supanie mam si to davat nadalej alebo ako sa to pouziva ? Dajte neaky navod mam na cele mapovite skvrny a som zufala z toho :,(

pasteleria
9. aug 2013

@maja12341 ahoj, ja som to kupila pre maminu, koza jej takisto scervenela, akoby alergicka reakcia, no ale ona si to dala na celu tvar a ma sa to davat len lokalne. ja som to tiez vyskusala na tvar, hoci nemam skvrny, a takisto alergicka reakcia, zacervenanie. inac, ten hydrochinon je v eu zakazany. takze len na pigmentove skvrny odporucam.

33jaja
2. sep 2013

@silviatt Ahojte, moja mamina používa tento krem expigment a je spokojná, chcela by som sa opýtat či ho ešte máte? Ďakujem, Jana