icon

Som mama a chcem, aby moja pleť vyzerala zdravo a pekne

bioderma_lucia
6. máj 2013

Na materskej „dovolenke“ je času naozaj málo. Všetok čas rozdeľujeme medzi drobcov, domácnosť, rodinu ... a na nás nám niekedy nezostane žiadny čas. Stíhate sa starať o svoju pokožku dostatočne? Beriete starostlivosť ako nutnosť alebo si ju vychutnávate a máte z nej relax? Je starostlivosť o svoju pokožku iná ako predtým, ako ste sa stali mamičkami? Zmenila sa vám pleť a vyžaduje si zmenu starostlivosti? Alebo vás trápia problémy s pokožkou? Porozprávajme sa aj o nás ...

lucky14
9. máj 2013

@bioderma_lucia Dakujem velmi pekne za pomoc. 🙂 Pojdem dnes do najvacsej lekarne v meste a spytam sa. Zial som z mensieho mesta. Ak nepochodim ozvem sa. Este raz velka vdaka. Pekny den prajem. 🙂

alexxxi
9. máj 2013

@bioderma_lucia dakujem musim vyskusat sa mit pozdava🙂)

mima2x
9. máj 2013

@bioderma_lucia dakujem za radu,vyskusam pripravok 🙂 ved nic za to nedam,ak mi to nieco pomoze..a ano bola som uz liecena na Helicobactera aj antibiotikami,aj v sucasnosti ho mam no uz nie tak rozsireneho,no kožná ma nechce liečit liekmi..tak mi len kremy predpisuje..este raz dakujem 🙂

mima2x
9. máj 2013

@kinna ano ja urcite,ked idem von,kedze mam po tvari vyrazky a flaky,nevyjdem tak na ulicu,hambila by som sa..ale pouzivam len na miesta kde treba,nikdy som si nenanasala ,,omietku" na celu tvar 😀

babenko2010
9. máj 2013

@bioderma_lucia jeeežiš vdaka moc 🙂 teraz si mi velmi pomohla 🙂 a na to čistenie si mám kúpiť aj micelárnu vodu aj gel? či stači len jedno? ktoré je lepšie ? 🙂 vdaka moc

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@lubiku ak by cokolvek, kludne mi napis. Budem tu aj potom, ked sa skonci Mesiac s Bioderma. Napis mi potom do IP.
Treba to cim, skor podchytit. Akne zial aj velmi vplyva na psychiku, preto to netreba podcenovat. Som k dispozicii, ak by cokolvek, pis ;)

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@lucky14 ozvi sa, ak by cokolvek ;) papa

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@kinna ahoj, ja nepouzivam denno denne. Make up pouzivam, ked idem niekam, kde sa potrebujem "nahodit". Cez bezny den pouzivam tonovacie kremy alebo BB krem. Su to lahsie verzie, plet pretonuju, citim sa v tom lepsie.
Som verna znacke, pouzivam Biodermu 🙂 Cez zimu Sebium MAT tonovany, v lete Photoderm Ultra Fluid SPF 50+ (chranim sa, aby mi nenaskocili pigmentove skvrny) a Sensibio BB krem pouzivam tiez. Ten striedam s tym sebiovym ...
Myslim si, ze je to aj o zvyku. 😉

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@mima2x tak to ti moze ten Helicobacter robit problemy. Niekedy je naozaj tazke sa tejto potvorky zbavit ... :(

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@babenko2010 ahoj, rada ;) staci ti jedno. A ktore, je na tebe. Niekto neznasa umyvanie a preferuje odlicovanie vatovym tamponom. Iny zas bez umytia a napenenia nevie vydrzat a bez toho ma pocit ze nie je cisty.
Aj jedno a aj druhe su vyborne. Je uz len na tebe, pre ktory sa rozhodnes ;)
A samozrejme mozes ich aj kombinovat ...

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@muffinkatam ahoj, rada poradim ;) len mi prosim ta este napis kolko mas rokov a ak mozes, tak konkretne co pouzivas. Odpichneme sa od toho ;) papa

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@janulabj joooj, to svrbenie je velmi neprijemne ... pamatam si :( aky krem ako ochranu pouzivas. Ak mozes, tak napis ...
papa

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@kokorunecka ahoj, tak, podla toho, co si napisala (reakcie na kremy, reakcia na teplu vodu) vyzera to , ze tvoja plet je citliva. Prave preto, je dobre s orientovat na rad, ktory je priamo urceny na citlovst pleti. V ramci kazdeho radu su potom produkty urcene na suchsiu ci mastnejsiu plet. MOZNO aj problem s vyrazkami je dosledkom reakcie, citlivosti ...
V prvom rade by som ti doporucila vyhybat cisteniu pleti pomocou umyvania. Voda z vodovodu ti nerobi dobre.
Odporucila by som Sensibio H2O - micelarna voda. Odlici (aj vodeodolny make up), vycisti, nemusi sa oplachovat. Das male mnozstvo na vatovy tampon a vycstis plet. Ak by si mala cas a chut, pozri si kratke video o tejto micelarnej vode. Tocili sme ho par rokov dozadu, ale myslim si, ze je tam pekne vysvetleny princim odlicovania a cistenia touto vodou: https://www.facebook.com/photo.php?v=1836959887...

Ako krem bysom doporucila Sensibio Legere - lahky krem urceny na citlivu mastnu a zmiesanu pokozku.
Tieto dva produkty ti na uvod stacia. Uvidis, ako bude plet na ne reagovat, ci sa ukludni a ako sa bude vyvijat akne.
Nasledne, ak by si chcela, mozes zacat pouzivat doplnkovu starostlivost, ale zostala by som pri reda Sensibio.
Ak by cokolvek, pis ;) papa

kokorunecka
9. máj 2013

@bioderma_lucia Jéééj, ďakujem 🙂 Idem to popozerať, na začiatok skúsim aj popýtať vzorky či majú niekde v lekárni. Ešte raz ďakujem ! 🙂

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@kokorunecka sensibio legere myslim ze nie je vo vzorkach, ale chod do nejakej vacsej lekarne a tam by mohli mat testre. Popros ich aby ti z neho "odliali" do sterilneho kelimka na domov, nech mozes v klude otestovat. Ak by cokolvek, napis ;) papa

muffinkatam
9. máj 2013

Mam 29 a pouzivam : sem tam hydrabio gentle moisturizing scrub, sebium foaming cleansing gel, sebium por refiner,
sebium Al a dakujem

alenka777
9. máj 2013

@bioderma_lucia ahoj, poprosím o radu, ktoré produkty zvoliť. vek 35, mastná pleť, počas roka sú obdobia s nejakými vyrážkami, ale aj obdobia (2-3 mesiace) kedy vyrážky nemám. pigmentové škvrny po pôrode, a tiež už aj škvrny po vyrážkach veľmi nemiznú...pozerala som produkty z rady sensibio, ale je toho veľa, neviem si vybrať...

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@muffinkatam ahoj, poradili ti celkom dobre ;)
ako hygienu mas Sebium Moussant penivy gel. Ten pouzivaj rano a vecer. Ak ti vyhovuje tento sposob umyvania a odlicovania, zostan pri nom ;)
Sebium Pore Refiner je serum, ktore stahuje otvorene pory a zmatnuje pokozku. Je vyborne, idealne na den ale mozes ho pouzivat aj na noc.
Sebium AI je krem na zapalene vyrazky. Pouziva sa lokalne ale mozes aj na celu tvar. vzhladom na velkost balenia, zostala by som iba pri lokalnom pouziti ;) zacni hned, ked zacitis ze sa ti zacina robit vyrazka.
Hydrabio Peelingovy krem je hydratacny peeling kremovej konzistencie. Mozes pouzivat na tvar a telo. Ale pokial mas zapalenu vyrazku, nepouzivaj ho vtedy. zapal by si si mohla "rozniest" dalej.
Ja by som doplnila este hydratacny krem. Ten nutne potrebujes ;) vhodny je Hydrabio Legere alebo Matriciane Multi defense (anti age). Pouzivala by som ho na noc, ale aj na den pod Pore refiner. Rano plet umyjes, nanesies hydratacny kren a na to Pore Refiner, ktory ta zmatni. vecer len hydratacny krem na vycistenu pokozku.
Namiesto AI by som si potom kupila Sebium Global, je to novinka na akne. Tym by som si liecila akne na noc. Opat hydratacny a na to Global, alebo len Global. Ale aspon 1x denne dopraj pleti hydratacny krem. 😉

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@alenka777 ahoj, budes potrebovat kombinaciu kremov, podla problemov.
Na odlicovanie a hygienu je vyborna Sensibio H2O micelarna voda. Nou si pletcisti rano aj vecer. Vzhladom na vek, potrebujes hydrataciu a uz by som siahla aj po lahkom anti age. Navolila by som Matriciane Rides. Ak by si chcela ist do sensibio rady, tak Sensibio Legere - lahky krem na citlivu pokozku zmesanu az mastnu. V zasade aj jedna aj druha volba je dobra. krem podla vyberu nanasaj na den aj na noc. V obdobi vyrazok nanes este na tento krem produkt Sebium Global. Bud lokalne na vyrazku alebo na celu tvar, ci casti tvare. Inak nie je potrebny aby si ho pouzivala.
Na PS (pigmentove skvrny): vies ich vybielit White Objective nocnym serom. Pouziva sa LEN na noc na vycistenu pokozku. nechas posobit az do rana. Rano vycistis a nanesies krem. Toto bielenie by som vsak robila len v zimnom obdobi. teraz je silne slnko a mohla by si si tymto sposobit este viac pigmentovych skvrn. V lete, resp od jari do jesene je NUTNA ochrana s SPF 50+. Pokial je problem s PS, vzdy je uz potrebne sa maximalne chranit pred UV ziarenim. Prave to sposobuje PS. Vhodny je Photoderm Spot SPF 50+.
neviem ci som pomohla, kludne pis, rada odpoviem ;)
papa

elli333
9. máj 2013

@bioderma_lucia ahoj,poprosim aj ja o radu 🙂 mam zmiesanu pokozku so sklonom k akne,ale zase nie vzdy iba sem tam a jedna,dve vyrazky nie po celej tvary a zaroven mam pokozku na brade a nose velmi suchu,robia sa mi take mapy ked si dam make up...kvoli tomu som si kupila hydrabio cistiacu penu,serum a peeling s maskou a je to trochu lepsie ale mam pocit ze serum mi trochu upchava pory a akoby lepil...inak mi vyhovuje a fakt super hydratuje plet. Myslis zeby som mala skusit aj nejaky iny produkt od biodermy? Pripadne aky odporucas? Vdaka 🙂

alenka777
9. máj 2013

@bioderma_lucia ďakujem za radu...len ešte ma trápi veľmi mastná pleť - teda veľmi sa lesknem...a hlavne ak použijem čokolvek čo má ochranný faktor ....

mibi41
9. máj 2013

Dobry vecer prajem,mam 29 rokov - potrebovala by som poradit nejaky krem za otvorene pory,nejaku vodu na cistenie.Mam skor mastnu plet a samozrejme,nemozu chybat,pigmentove skvrny,poradili by ste mi nieco na ich vybielenie,pouzijem az v jeseni, a nieco na teraz na ich prevenciu.Dakujem krasne za rday.

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@alenka777 tak pokial sa chces zbavit lesku pleti, nanes rano na krem, ked sa vpije, Sebium Pore Refiner. Zmatnuje plet a vytvori na pokozke pudrovy efekt. Uplne budes mat plet hladku a matnu.
Krem s SPF si vyberaj podla typu pleti. Doporucila som Ti Spot kvoli PS. Ale mozes ho vynemit za Photoderm Max Ultra fluid. Ten je urceny na mastny typ pleti. Tiez ma SPF 50+ takze ta ochrani pred novymi PS.

alenka777
9. máj 2013

@bioderma_lucia vdaka za radu 🙂 a ešte vzhľadom k veľmi mastnej pleti, nemala by som ísť skôr do rady sebium? ale tam je tolko kremov že neviem...či rada sebium je skôr pre mladších? - vzhľadom k tomu že ja mám 35...

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@mibi41 ahoj, poradila by som ti toto:
odlicovanie a cistenie pleti: Sensibio H2O micelarna voda. Ta ti uplne staci. Pouivaj rano a vecer.
Na otvorene pory je urceny Sebium PoreRefiner. Zaroven ti plet zmatni, nebudes sa lesknut. Pisala som o nom o prispevok vyssie ;)
Bielenie presne tak, na jesen a zimu ;) Bieli sa iba v noci s to serom White Objective nocne serum. Nanesias na vycistenu pokozku a nechas posobit az do rana. Na den v tom obdobi mozes pouzivat White Objective denny krem. nebieli ale zabranuje tvorbe novych PS.
Teraz v lete (jar az jesen) pouzivaj Photoderm max Ultra Fluid SPF 50+. Je pre zmiesany mastny typ pleti.
A co este nutne potrebujes je hydratacia. Na nu vcasto zabudame. Ale aj mastna plet potrebuje vodu ;) vhodny je Hydrabio Legere alebo Matriciane Multi defense. Pouzivaj aspon 1x denne, idealne rano a vecer. Davaj ho ako prvy a na to mozes naniest dalsie kremy. Teraz v lete ked si budes davat krem s SPF tak pod neho si daj iba Pore Refiner. Hydrataciu daj vecer. Ak by si si nedaval krem s SPF tak daj hydrataciu a na to zmatnenie (pore ref), papa 😉

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@alenka777 ale ved zo Sebia budes mat Sebium Pore Refiner na zmatnenie a pory. To Ti uplne staci. Dalsie kremy v sebiu riesia skor akne a to ty nemas. Je tam este Sebium Hydra ale u teba by som uz isla do inej formy hydratacie.
V Bioderme je super to, ze mozes rady kombinovat. Stretavam sa s tym, ze na pleti mame viacero neduhov, ktore treba riesit a tiez plet podla veku ci problemu potrebuje svoje. Keby si zostala len v Sebium, nenasla by si tam vsetko potrebne pre svoju plet. Pretosme isli aj do inych radov. Tie ti poskytnu to co sebium nie, ale zase potrebujes aj zmatnenie zo Sebia. A napriklad ako som ti pisala, sensibio ale aj ine rady maju kremy este delene na typy pleti. Takze Sensibio je pre citlivu pokozku, ale citliva koza moze byt sucha, mastna, zmiesana, s cievnakmi, so seboreou ... a na vsetky tieto problemy ma rad sensibio riesenie. Preto to mnozstvo kremov ;)

alenka777
9. máj 2013

@bioderma_lucia áno, presne každá pleť môže mať viac problémov...mna ešte napadlo, v okolí nosa mám rozšírené cievky, dá sa s tým niečo robiť?

nintu
9. máj 2013

ahoj. som pol roka po porode a uplna katastrofa.same akne.nikdy som nemala problem s pletou-sem tam v puberte nejaky pupak 🙂 ale teraz sa nemozem na seba pozerat do zrkadla ☹ .dakujem tomu kto vymyslel make-up ten to trosku zamaskuje....pripadam si skareda a som zufala len nemam cas na kozneho lebo s malou stale po dr. musim chodit ☹

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@alenka777 🙂 na zilky su kremy s oznacenim AR, su v rade Sensibio. Ked je uz zilka viditelna, ziadny krem ju neodstrani. Ale ked su zilky viditelne, je jasne, ze budu vznikat nove. preto treba zabranit ich vzniku. na to je krem Sensibio AR alebo Sensibio AR BBkrem = krem + make up v jednom, Sensibio AR kompaktny make up = svetly a tmavy a Photoderm AR SPF 50+ = nutna ochrana lebo slnko zilky zhorsuje.