Som mama a chcem, aby moja pleť vyzerala zdravo a pekne
Na materskej „dovolenke“ je času naozaj málo. Všetok čas rozdeľujeme medzi drobcov, domácnosť, rodinu ... a na nás nám niekedy nezostane žiadny čas. Stíhate sa starať o svoju pokožku dostatočne? Beriete starostlivosť ako nutnosť alebo si ju vychutnávate a máte z nej relax? Je starostlivosť o svoju pokožku iná ako predtým, ako ste sa stali mamičkami? Zmenila sa vám pleť a vyžaduje si zmenu starostlivosti? Alebo vás trápia problémy s pokožkou? Porozprávajme sa aj o nás ...
@bioderma_lucia Veľmi rada by som používala Biodermu, ale mám strach z ďalšej reakcie.
Moja pleť je zmiešaná,mastniaca sa T-zóna, suché priam šupinkové líca, s akné.
Moja starostlivosť spočíva v tom, že každé ráno i večer tvár umývam čistiacou penou (nebudem konkretizovať značku) a ľadovou vodou (lebo z teplej vody ma tvár štípe), potom použijem pleťovú vodu a krém..
No ja mám pleť asi stále rovnakú,mierne problematickú..mám na mysli jemné vyrážky 😒 a upchané pory... prosím dajte tip o starostlivosť takejto pleti s vašimi výrobkami.... nejake hlbkove čistiace gely,alebo peelengy a pod.,mám pleť trolinku mastnejišiu ..
@bioderma_lucia ahoj, odporucala by si vyskusat ampulky matricium aj na plet bez nejakych extra problemov (32 r.)? pretoze na stranke matricium.sk v casti pouzitie som sa docitala, ze je urcene po derm. zakrokoch, osetreniach laserom, dermabraziach a popaleninach 1. stupna.
@lenka852 ahoj, tak sa nemylim, to neboli vzorky ale take ako keby cestovne balenie miniproduktov. Ak to bolo toto, ze to bolo zabalene dokopy, tak ano, toto sa predavalo. neboli to vzorky. Vzorky su od tychto miniproduktov mensie.
Pokial mas problem so zacervenanim pleti, citlivostou, urcite by som neexperimentovala a isla len do radu SENSIBIO. tam najdes kompletnu starostlivost pre citlivu pokozku podla typu pleti. na cistenie je vyborna Sensibio H2O micelarna voda - odlici, vycisti, nestipe, netreba oplachovat, plet zostane vlacna a cista. Krem, ktory by som doporucila sensibio AR krem. Pokozku ti skludni a zbavi zacarvenania, pripadne zabrani moznej tvorbe cervenych ziliek. Je este vo variante Sensibio AR BB krem - krem aj make up v jednom alebo potom Sensibio AR make upy - svetly a tmavy. A este na leto je Photoderm AR - varianta s ochrannym faktorom SPF 50+ na cele leto na den.
mas tu niekolko variant. Vyber je podla toho co preferujes. Neviem, nakolko pouzivas make upy, ci sa licis ... kludne napis a mozeme uprasnit, papa
@terezka1947 super, ale staras sa 🙂 a ked sme pri tej kure, skusala si uz Matricium. Podla mna a vsetkych okolo mna, ktore to vyskusali, je to pecka. neviem, ci to poznas. Su to ampule, ktore sa pouzivaju v mesacnej kure a tych kur moze byt 4x do roka. Ampula obsahuje 20 kvapiek. Na vycistenu pokozku nanasas 10 kvapiek vecer a 10 rano. Uz otvorena ampula ma zivotnost 12hodin, preto sa otvara vecer a konci rano. tekutinu vklepes do pleti, aj okolo oci, dekolt a nechas vpit. Nasledne nanesies krem ako bezne pouzivas.... Matricium obsahuje 63 biomimetickych latok, cize telu vlastnych. Nic ine okrem latok, ktore telo pozna, neobsahuje(ziadne parfumy, konzervanty, ..) Ide o opatovne nastartovanie funkgovania koze v urovni dermis - hlbsia vrstva epidermis. Dodavame telu to, co mu chyba a nanovo ho startujeme aby zacalo fungovat. Mam kamaratky, ktore po tejto kure nemali ani jednu vyrazku a predtym sa s tym pasovali ... Na omladenie je to lepsie ako skalpel. Povedz nenapadne manzelovi a o darcek mas postarane 😉 no musim to aj ja zacat takto praktizovat u nas doma 😀 papa
@lucky14 ahoj, na vybielenie pleti ti urceny rad White Objective. Obsahuje 4 produkty:
WO micelarna voda - vhodna na odlicovanie pleti, ktora trpi PS (pigmentove skvrny)
WO nocne serum - urcene priamo na bielenie. Pouziva sa len na noc a pokozku zbavi PS, vybieli ich. Serum moze na zaciatku trosku stipkat. Pouziva sa ako nocny krem, len ma taku seroidnu texturu. Idealne obdobie na bielenie je zima, ale moze sa pouzivat pocas celeho roka. Od jari do jesene odporucam krem s najvyssim SPF. Pre tvoj zmiesany az mastnejsi typ pleti je vhodny Photoderm Ultra fluid SPF 50+ alebo Photoderm Spot SPF 50+, ktory zabranuje vzniku novych PS
WO denny krem - ten nebieli, ale zabranuje vzniku novych PG a zaroven obsahuje SPF myslim okolo 15. Je skor vhodny na zimne obdobie, v lete urcite SPF50+
WO pero - pokial je len jedna skvrna alebo malo lokalizovanych skvr, staci pouzivat toto pero namiesto nocneho sera. Alebo pouzivat pero ako doplnok k celkovej starostlivosti pri bieleni. V noci nocne serum a cez den dobielujes perom - to sa moze pouzivat aj cez den (pozor, nie ked sa ideme opalovat, skor ked nie je slnko take silne).
papa
@renka7274 ahoj, ano, tento typ sa vola jednoducho menstruacne akne. Spravidla su to jedna alebo viac vyrazok, ktore su zacervenale niekedy prejdu do hnisaveho stavu. Spravidla lokalizovane na brade. Nos so sebou Sebium AI alebo Sebium AI korektor. Sebium AI je krem, ktory ti vyrazku velmi rychle vylieci. natri ju kremom lokalne hned ako pocitis ze sa robi. Sebium AI korektor je 3v1 - zeleny a hnedy kotektor. Zeleny zamaskuje cerven, hnedy pretonuje plet a oba dokopy liecia. Podla stavu vyrazok - ak je ich malinko a staci sa zamerat na jednu dve tri vyzarky, staci sebium AI. Ak by bolo nutne korigovat viacej vyrazok, isla bysom aj do AI korektoru.
celkovu starostlivost by som postavila nasledovne: cistenie a odlicovanie Sensibio H2O. Uplne staci. Ak mas vsak rada, ze si tvar umyvas, pridaj k tomu sebium Moussant - penivy gel.
Krem na den Matriciane Rides. Ten mozes pouzivat aj na noc. Mozes na noc k nemu doplnit matriciane Serum. Najskor si nane Serum a po minutke ked sa vpije, Rides. Oba mozes nanasat aj na ocne okolie a samozrejme dekolt. Ale ako ocny krem by som doporucila Sensibio ocny gel krem. rano aj vecer (aj pod make up) je lahky, vpije sa a moze ist nan aj make up.
Na regeneraciu a omladenie pleti ti doporucujem mesacnu kuru Matricium - pisala som o nom dva prispevky vyssie (terezka) kuru mozes opakovat 4x rocne.
@salo ahoj, jasne poradila 🙂
existuje niekolko typov akne. Prve stadium pozname pod nazvom uhry - su to komedony, ktore su bud otvorene (cierne alebo biele) alebo uzavrete. Dalsi stav je akne papulo - pustularne. Papuly su cervene vyrazky - kopceky a pustuly su zapalene vyrazky. Nasleduje 3. tazky stav akne - noduly a cysty a to patri do ruk odbornika a liecbe izotretoinom.
Neviem aky stav akne mas, predpokladam ze skor uhry a vyrazky, ktore mozu ist do zapalu a pokozka je mastna.
Na hygienu by som doporucila Sebium H2O plus ak mas rada umyvanie Sebium Moussant na umytie - penivy gel. Nie je vsak potrebny, staci dokonale vycistenie so sebium micelarnou vodou. Na vsetky druhy akne je tarz novy krem sebium Global. Zatial som nan pocula len same chvali. nanasaj rano aj vecer. Pokial mas uz nad 20 rokov, je vhodne pouzivat aj hydratacne kremy. Aj tento typ pleti potrebuje hydratovat - krem hydrabio legere - mozes pouzivat ako denny krem, na to v lete krem s SPF 50+ napriklad Photoderm Ultra fluid a na noc spominany Sebium global.
Sebium peelingovy gel je vyborny peeling s jemnymi gulickami ale je vhodny na plet bez zapalu. Ak by boli zapalene vyrazky, nedoporucuje sa ziadny peeling. Inak je dobfre prepeelingovat 2-3x tyzdene.
Neviem ci som dostatocne odpovedala, skor by bolo vhodne doplnit informacie. Napis mi prosim, co by ta este zaujimalo a aky presne typ pleti mas. papaa
@bioderma_lucia Lucka chcela by som sa Vás ešte opýtať na jednu otázku. Teraz v tehotenstve sa mi zo slniečka začali vyhadzovať na dekolte akoby také vyrážočky maličké (moja mamka je citlivá na slnečné žiarenie a máva také isté). Nikdy predtým som nemala problém, dokonca som sa slnievala, teraz mi stačí len prejsť trošku v tielku s výstrihom a dekolt posypaný drobnými pupencami. Viete mi poradiť, ktorý opalovací krém by bol teraz pre mňa vhodný?
@bioderma_lucia dakujem za odpoved🙂 mam mastnu plet, uhry a aj zapalene vyrazky... Stacila by mi teda ta muceralka a ten krem sebium global?
@bioderma_lucia ahoj. Velmi pekne dakujem za odpoved. Si zlata. Prosim Ta je nejaky obchod kde by som si mohla kupit vzorky alebo nejaku mensiu skusobnu sadu skor nez kupim vsetky vyrobky normalnej velkosti? Uz mam doma vela vyrobkov ktore su na 90% plne lebo mi nesadli. Este raz velmi pekne dakujem a prajem pekny den. 🙂
@bioderma_lucia dakujem za radu lucka, skusim ten photoderm. pore refiner poznam, skusila som vzorku, ale ten sa mi nehodi, lebo moja plet v zime mastna nie je a v lete potrebujem uv ochranu, takze ak by som na refiner pouzila este opalovaci krem, tak sa lesknem... preto hladam nieco, co ma uv ochranu a zaroven zmatni... skusim si vypytat v lekarni vzorku toho fluidu 😉
@bioderma_lucia dakujem vyzera to jednoducho, ja som doteraz nejako pripravky nepouzivala lebo som stale mala pocit ze potrebujem urobit rano a vecer x krokov na ktore som proste nemala cas ani chut, ale toto vyzera dost dobre. Presne toho som sa ale bala ze v lete treba so serom opatrne, no ale mam doma kremiky s SPF50 takze hadam to dopadne dobre. A tiez dakujem za info ze sa nemam zlaknut prechodneho zhorsenia stavu, ked viem co mam cakat tak to urcite zvladnem.
@bioderma_lucia asi tolko, bioderma je fajn, ale tazko si to mozem na RD kupovat....smola
@vivian27 ahoj, ano, to je alergicka reakcia na slnko. Odporucam Photoderm Sensitive SPF 50+. Pouzivaj na dekolt, mozes aj na tvar a tiez si nim mozes natierat cele telo alebo aspon casti tela, ktore mas odhalene. Alergia sa moze este objavovat na predlakti, zapasti, predkoleni, prihlavkoch ...
@salo ano, ako zaklad to uplne postacuje ;)
@lucky14 ahoj, my do lekarni dodavame vzorky z vybrannych produktov (nie zo vsetkych). Zial, stava sa, ze nie v kazdej lekarni aj vzorky najdes, ale to je o inom... Najlepsie bude, ked zajdes do velkych nakupnych centier (neviem odkial si) a tam do lekarne. Tam najskor najdes vzorky a tiez mavaju testre. Ked ich poprosis, tak ti "odleju" z kremu do sterilneho poharika a doma v klude vyskusas. Ak by si nevedela najst alebo potrebovala poradit, napis mi 😉
@katum skus, alebo ak by nemali vzorky, testre z neho budu mat. Pozri o prispevok vyssie 😉
@lauricka chapem, ano, nie sme najlacnejsia dermokozmetika. Ale, neda mi, aby som to nenapisala 😉 pocas roka mavame mnozstvo akcii (zlavnene, 1+1, ...) a vtedy sa naozaj oplati nakupovat. Ked sa prepocita cena za 1 ml, pri akcii 1+1 su to bezkonkurencne ceny aj v porovnani s lacnymi produktami z drogerie. Napriklad akcia sensibio H2O 500ml 1+1 zdarma za 20€. To je liter odlicovacu za 20€. Po prepocte to vyjde ze mnozstvo 125ml by stalo 2,50€ a teraz som na nete pozerela odlicovace z drogerie, ktore v tomto mnozstve vyjdu na cca 4 €. O aktualnych akciach sa dozvies na nasej stranke www.bioderma.com/sk alebo z nasej facebookovej stranky bioderma 😉
aaach viem o čom píšete, akurat sa idem zblaznit a doškrabat si zapastia a dekolt kde som bola dnes chvilinku na slnku odhalena, inak nosim dlhe rukavy hoc je horuco, ta alergia na slnko je potvora, zase sa nevyspim a to sa ozaj chranim a vyhybam priamemu slniečku..... ☹ 😝
@hromik ahoj, PS (pigmentove skvrny) su neprijemna kozmeticka nevyhoda a kazdy sa ich chce zbavit. Platia dve pravidla: 1/ od jari - hned prve slnko - az po jesene + zimna dovolenka na horach ci pri mori, vzdy ked je slnko silnejsie - pouzivat krem s SPF 50+ a chranit sa co najviac. Odporucam Photoderm Spot
2/ bielenie sa vykonava LEN v noci a najlepsie v zimnom obdobi. V lete sa moze ale skor by som to nedoporucila, aby si si neurobila este horsie PS. Na bielenie je White Objective Nocne serum. Nanasa sa vecer na vycistenu pokozku. Necha sa posobit do rana, rano sa plet vycisti a nanasa sa krem. Vhodny je White Objective denny krem, ktory nebieli, ale obsahuje latky, ktore zabranuju vzniku novych PS + ma SPF ochranu 15. V lete urcite SPF 50+. Potom je v ponuke White Objective pero, ktore je doplnkom k bieleniu a lokalne sa nanasa na skvrnu pocas dna. Ma slabsi ucinok ako Nocne serum.
Tretie pravidlo: disciplina 😉 v natierani a hlavne v OCHRANE 😉
@alexxxi ahojm tesim sa, ze si spokojna 🙂
Sebium AI korektor mozes pouzivat aj na celu tvar. Ma to konzistenciu tekuteho make upu a zlozenim je mozne nanasat vsade. Zelena cast je jasne na lokalne pouzitie - tym si zjemnis cerven na tvari a nasledne nanesies hnedy korektor na tvar - celu alebo lokalne. Ak lokalne tak potom musis este nanasat nejaky make up, lebo by si mala mapy - musi sa plet zjednotit ... takze si sa docitala spravne 😉
@mima2x ahoj, zacnem pripravkom. Doporucila bysom ti Sebium Global - je to novinka s vybornymi ohlasmi. Mozes ho kombinovat s tvojou starostlivostou. Sebium Global nanasaj ako prvy na vycistenu plet. Staci na problemove patrie. Nasledne nanes hydratacne/anti age kremy na ostatnu cast tvare a dekoltu.
Sebium Global lieci vyrazky, predchdza im a tiez zabranujem vzniku skvrn po akne.
Ked mas vyrazky takto lokalizovane, moze to mat suvist s problemom v traviacom trakte alebo gynekologickymi/ hormonalnymi zmenami. Neviem, ake testy ti robili ... potrebne su testy krv, moc, stolica, vysetrenie u gynekologa a stomatologa. Z oblasti traviaceho traktu je potrebne vylucit Helicobacter pyroli.
@lubiku ahoj, rozpisem ti kmompletnu starostlivost. Co je tiez dolezite, aby si vyrazky nevytlacala. Niekedy je to zlozite ... radsej zajdite ku kozmeticke. Tvar nech si pocas dna nechyta rukami a ak nanasa nieco na plet, nech dba aby bola predtym vycistena, cista.
Hygiena rano a vecer: Sebium Moussant penivy gel - umyt nim tvar, osusit jemne uterakom (nech ma jeden specialny uterak len pre seba na utieranie tvare) a nasledne docistit plet Sebium H2O micelarnou vodou. Vatovy tampon musi zostat uplne cisty, az vtedy je plet cista.
Na takto pripravenu plet nech nanesie Sebium Global, rano aj vecer. Je to liecivy krem na vsetky druhy akne a su s nim vyborne vysledky. Na zakrytie jej kup Sebium AI korektor - ma zelenu a cervenu cast. zelena ide ako prva na cervene miesta na pleti a nasledne sa nanasa hnedy odtien, ktory pretonuje celu tvar. Toto je tiez liecivy produkt. Moze ho nosit so sebou a pocas dna prekryt vyrazky ak by sa jej urbila nova. Ale nech si nosi aj vatovy tampon a trosku sebiovej vody aby si vyrazku najskor vycistila a potom zakryla.
Ak by sa stav nezlepsoval, necakajte a chodte ku koznej doktorke. Je lepsie akne podchytit cim skor aby "neprerastlo" do tazkych stavov.
Peelingom sa zdaleka vyhybajte - ked ma zapal, nemaju sa pouzivat, urobila by si zle ...
drzim palce, papa
@baklik Ano, Matricium odporucam. Je vhodny od cca 25 roku zivota pre vsetkych. To co si pisala, ze po laserovych osetreniach, ... ano, vtedy je tiez vyborny, ale to je len jedna skupina. Je vhodny na regeneraciu a omladenie koze. Posobi v hlbke, v dermis a nanovo startuje procesy v kozi. Dodava jej latky, ktore kozi chybaju.
Su to ampule a kazda obsahuje 63 biomimetickych, telu vlastnych latok. Nie su tam ziadne parfumy, konzervanty, ...
Pouziva sa 10 kvapiek vecer a 10 rano na vycistenu plet a nasledne sa nanasa krem. Je to mesacna kura, ktora sa moze opakovat 4x rocne
Ja osobne mozem len doporucit, moja skusenot je s Matriciom vyborna. Nedam nan dopustit 😉
@babenko2010 ahoj, v tvojom pripade urcite mechanicky peeling sebium. Ma jemne castice, je velmi setrny. Pouzivat ho mozes 2-.3x tyzdenne. Prepeelingovat a umyt. V hygiene sebium H2O micelarna voda v kombincii so sebium Moussant penivym gelom (ak mas rada umyvanie gelmi). Cez den by somn sa sustredila na hydrataciu - Hydrabio Legere a vecer na liecbu Sebium Global.
A ja by som chcela teda poradit. Ked si odbornicka na Biodermu. Pouzivam par vyrobkov ale neviem ci spravny vyber. ckedze v lekarni poradia len tak stroho. Mam problematicku plet ci pred ci po porode. Ziadne ukrutne zmeny. Nos porovity , bradu. A vyhodia sa aj normalne dubaky. Celo je celkom v pohode. Je to najma v oblasti licnych kosti a teda ta spominana brada a nos.
Dakujem vopred za radu. Som s nou inak spokojna lebo sa to urcite trosku zmenilo. Aj ked je drahsia , ta investicia je na 3- 4 mesiace min. a uz ked si to clovek rozrata tak to nie je taky velky peniaz. Dakujem vopred za radu.
Donedavna som nepouzivala nic ale 30ka na krku tak som kupila moj prvy denny a nocny krem,inej znacky. A je super.vzdy som mala dobru plet ale teraz je lepsia🙂

Ahoj Lucka, ja mam otazku ohladom dcerky. Ma 12,5 roka a posledny polrok zacala mat problemy s pletou. Na cele a nose sa jej vyhadzuje akne, cervene zapalene vyrazky. Ma to niekedy( ako prave teraz) velmi skarede. Pouziva cistiacu vodu inej znacky co nam dala kozmeticka a teraz jej to natieram vzorkou z biodermy Sebium global( vzorku nam dala kozna, ze nech skusime) . Zatial to natierame len par dni. Cez den si to trocha zatiera aknecolorom, nakolko sa chuda za to hanbi a nechce chodit ani do skoly☹
Niekde ma uz aj pigmentove skvrny po vyrazkach. Ja som nikdy problemovu plet nemala a nemusela akne riesit, tak ani neviem ako jej pomoct. Poprosim o radu🙂
dakujem