icon

Mám alergiu na slnko. Čo mám teraz robiť?

daylong_matej
11. máj 2011

Príchodom jarných lúčov sa opakuje rovnaký scenár. Koža vystavená slnku začne svrbieť, vznikajú malé pľuzgieriky. Hrudník (výstrih), ramená, ruky, skrátka všade tam, kam dosiahne slnko. Je to problém, s ktorým zápasí každý piaty človek. Čo podniknúť? Ako to riešite Vy? Dajte nám vedieť.

Strana
z3
arhanta
24. máj 2011

@daylong_matej dakujem, velmi si mi pomohol.. Ty pracujes v tejto oblasti alebo?

janka
31. máj 2011

Nechcem robit reklamu, ale aj ja som maximalne spokojna s Daylongom. 😀 Pomohol mi ked som mala silnu alergiu na slnko: ale isli sme k moru, davala som si na radu alergologicky uz tyzden predtym antihistaminika a tam som pouzivala Daylong. V tej dobe existoval u nas len Daylong 16, ale aj ten pomohol. Ale ked som si neneatrela kusok miesta na tele, tak sa mi vyhodila vyrazka aj ked som isla na slniecko po 17.hodine!! A vlastne odvtedy alergia zmizla.
Maminka albinka ho tiez pouziva a pre moju 22m Misku kupujem tiez Daylong Actinica.

frederikxon
7. jún 2011

mne sa alergia na slnko prejavila prvy raz minule leto (32r.) najhorsie bolo to svrbenie teraz po par dnoch stravenych na bicykli sa mi to na ramenach zacina robit znova ako je to mozne ze nikdy mi slnko nevadilo a zrazu mam s tym take problemy 😖

daylong_matej
autor
10. jún 2011

@frederikxon žiaľ, alergia sa môže objaviť kedykoľvek, nezávisle od veku.

babulina
10. jún 2011

ako sa da diagnostikovat alergia na slnko? dcere sa na klucnych kostiach vyhadzaju pravidelne cervene flaky vo velkosti asi 8x8cm, ci je natreta alebo nenatreta, ale co je zaujimave iba vtedy ked sme doobeda vonku, poobede uz nie, ustupi to samo do hodinky odkedy sme doma

lucy1311
5. júl 2011

ahojte,
mne pred par rokmi tiez v chorvatsku vypukla alergia na slnko. nepoznala som to, najprv som myslela, ze je to alergia na tu vodu alebo nejake jedlo tak som sa veselo slnila dalej a nakoniec to bolo na dekolte tak neznesitelne (vyzeralo to ako od prhlavy), ze som musela vyhladat miestneho lekara, ktory to definoval ako "alergiu solaris", dal mi lieky a masticky a sup ho do tiena 😖 A od vtedy sa s nou pasujem. Osvedcilo sa mi nechodit na plaz az okolo 14.00. Minuly vikend bolo pod mrakom bola som vonku cez obed a nenatrela som sa (na SR), alergia sa o chvilu prihlasila na paziach a dekolte, svrbelo ma to, take cervene ale na druhy den to zmizlo. Pre istotu som vsak zostala vyhadzana takymi drobnymi pupacikmi bielimi ako krupica na cele, krku a dekolte. Moze to s tym suvisiet?? Ma niekto skusenost?? 😕
Druha vec - kazdy ospevuje eucerin - mala som ho, alergiu som nemala, ale pre istotu som mala tak neskutocne vyhadzany dekolt a tvar, ze som po dovolenke musela vyhladat koznu ... tento rok preto planujem kupit DAYLONG 25 ULTRA LOT GEL FLUID, ktory je vraj dobry na tieto na akne nachylne oblasti plus k tomu na zvysok tela DAYLONG 25 ULTRA LOT 100ML. Ma niekto skusenosti 😖 ?? Dakujem.

3sisuliatko3
22. aug 2011

Chcem sa spytat co je lepsie na alergiu Daylong Actinica alebo Daylong 50+? dakujem

1karuska
29. júl 2013

@marcelka82 ahoj,moja malinka to dostala teraz....pod ockami a to som ju natrela vssade a bola s nou v tieni...nechapem.....mala az pluzgieriky,teraz ma chudatko uz len cervenu kozu.....ako dlho to trvalo kym vam to zmizlo???bojujeme s tym uz 2 tyzden... ☹

marcelka82
30. júl 2013

@1karuska ahoj. Postupne to bude prechádzať. Záleží ale od toho, ako často s ňou budeš vonku. Aj do každého tieňa sa dostane slnko. Ale veľa ju krémuj. Nám pomohol až 50 faktor a pomaly ju navykaj. Toto leto chodíme už pekne po slniečku. Aj keď stále ma klobúčik. Sú príliš biele a to je ten problém.

Strana
z3