Ako pribrať?
Ahojte mamičky, nemamičky...každý sa tu baví o tom ako schudnúť po vianočnom čase, alebo po pôrode....no ja mám práve opačný problém....aj keď sa do sýtosti najem niekoľko krát denne aj tak nepriberiem....počas tehotenstva som síce pribrala 27kg, ale ked som porodila všetky kilá som zhodila do 3 mesiacov a to som nedržala žiadnu dietu, všetky kilá išli samo dolu...tak rada si prečítam Vaše názory a rady ako môžem pribrať...🙂)dakujem za všetky typy 🙂
@mariakr Ahoj a vitaj v klube 🙂 . Ja mám ten istý problém. Nikdy neviem pribrať na ideálnu váhu... pohybujem sa medzi 45-50kg a to mám 165 cm 🙂 už som vyskúšala čokoľvek... krvné testy dopadli dobre, tráviaci trakt v poriadku, štítna žľaza sa nepotvrdila... dokonca mi vraveli známi, že sa nemám báť, že po deťoch mi kilá ostanú 😅 no to iste, po mesiaci a pol som bola na svojej váhe, ktorú mám dodnes a zas ten istý problém. A to som aj dojčila rok, ale aj tak si myslím, že to z dojčenia nie je. Manžel mi tvrdí, že by som mala začať cvičiť, alebo sa venovať aktívne nejakému športu a upraví sa mi aj metabolizmus aj viac zjem 😕
@bobsent určite kašli na názory okolia...ako keby sme za to mohli. Totižto ľudia majú na nás všeobecný názor, že to si tak naschvál udržujeme. V jednom kuse počúvať, že čo ja môžem mať za problémy s váhou a hneď by som ti dala aj 8 kg, nech vyzeráš normálne a ostatné reči. Tiež neviem, čo je si dať sukňu po kolená, sukňový kostým, krásne letné šatočky...v kuse zakrývať svoje vychrtlé nožičky a ramená...sukňa až po zem, podprsenka napchatá ponožkami 😀 😀 😀 a do plaviek sa dať..to chodí iba kostrička, ktorá je obtiahnutá tenkou kožou 😠 😠 😠 .
ženy buďme silné a zahájme protestné obžerstvo 😀 😀 😀
@mamabiba som za 😀 😀 😀 ja chcem s malo začať chodiť na plaváreň, teda kopem do toho muža, ale on zas hovorí, že ako sa budú prezliekať, on s malou v mužskej šatni?, lebo šak do ženskej nemôže... 😀 Takže by som mala aspoň raz prvýkrát ísť s nimi aby som otestovala "terén" no a už teraz mám z toho stres, že sa tam vyzlečiem do plaviek a zas tie "šokované" pohľady 😀
@halienka ešteže existujú župany 😀 😀 😀 . A to sa tvojmu MM čudujem..ja si ešte pamätám ako decko, ke´d takto chodil so mnou môj otec a nebol vôbec žiadny problém a to som mala už si 6 rokov...keďže si to pamätám...viem, že som tam bola normálne aj v sprche. A to máte fajn, že máte oddelené šatne. V Senci, kam som chodila bežne na kupko do aquaparku..tam sú šatne spoločné a sú tam iba prezliekacie kabínky. Úplne bežne si tam videla žienky aj mužov v spodnom prádle. Však keď sa bude dcérka prezliekať, nech pri skrinke podrží uterák (keď sa hanbí) a osprškuje ju v plavkách.
Ale mala by si chodiť aj ty, trošku toho správneho plávania nám vôbec nezaškodí a pomáha to telíčku. Akonáhle budem môcť chodiť s mladšou do normálneho bazéna, vykašlem sa na všetkých, nech pozerajú a myslia si čo chcú 😀 😀
@mariakr ahoj, ja som mala tento isty problem..mne doktorka predpisla ensure...mozes si vybrat aj prichut, najlepsie chutovo su cokoladove..v lekarni nic nedoplacas alebo len minimalne zopar centov, napamatam presne, lebo som mala este aj ine veci na platenie,ale tieto napoje boli fakt asi gratis, poistovna ich preplaca..nabalili ma na dva mesiace a pekne som priberala..ale fakt je, ze ked som ich prestala pit, tak kila isli opat dole...
@mamabiba veď ten župan mám v zálohe! 😀 Určite ho beriem zo sebou, ja už som dávno na plavárni nebola, ale čo si pamätám, tak tam moc ľudia v župane nechodili, tak nevííím 😀 no a ten detský bazén má len 7 metrov, tak tam moc nepoplávam, ale uvidím, možno otestujem ak tam bude aj muž aj ten dospelácky 😉
@mamabiba Zdieľam tvoj názor. Tiež ma otravuje okolie s blbými otázkami typu "bože, ty vyzeráš", "ved ťa ani nevidno", "čo si na diéte", už sa to snažím ignorovať... proste som takej "fajty" ako sa u nás povie, všetci z mojej strany vrátane rodičov sú tenkí, štíhly - tiež neurážam tých druhých, ktorí majú opačný problém, tak nech sa nestarajú, ak nepoznajú súvislosti a dôvody, prečo je ten taký alebo onaký...
@lin123 nutridrink poznám, ale je mi z neho zle... 😒 škoda...
@reiva ja už som niekedy začal byť aj voči takýmto poznámkam sprostá, lebo už som prešla za tie roky všelijakými fázami, aj som sa snažila vysvetľovať, aj vtipne odpovedať, aj ignorovať, ale niekedy už ma chytia nervy a odpoviem sprosto 😝 😀 totiž poväčšine sú tí ľudia čo mi to povedia tlstí, tak im odpoviem tak, že im to vrátim, napr. " Ty kedy už konečne priberieš?" odpoveď "Až keď ty schudneš!" 😝 😀
vyborna tema 😉 tiez od malicka pocuvam: boooze to nemyslis vazne? tebe nedavaju doma jest? preco nepriberes? to ako vyzeras? a pod... dnes som bola pozriet byvale kolegyne do prace a jasne, prva otazka: preboha, neschudla si zase? kolko vazis? dik baby.. aj ja vas rada vidim... 😖
ked som ostala tehotna pribrala som 13kil, keby ste ma videli ako som sa nosila 🙂 strasne som bola rada a citila som sa super, lenze jasne, maly ma teraz 8mesiacov, stale ho kojim a vaha je este nizsia ako bola povodna... jem vela a stale, ale ja v noci vela nespim, maly mi nedovoli 🙂 , cez den sa nezastavim a este aj to ze kojim myslim dost zavazi, tak uvidime ci priberem naspat aspon to malo co mi chyba do povodnej vahy ked sa maly odstavi. este ze moj manzel je spokojny, ja tomu nechapem..ze ci mi nesibe, no vysvetluj mu ze cely zivot som nestastna ze si nemozem dat tricko s peknym vystrihom, obtiahnute saty- lebo mi trcia bedrove kosti!, tricko na ramienka- lebo vyzera ako na vesiaku, ze ked si dam plavky tak mam pocit akoby na mna vsetci pozerali ze som ako z koncentraku....
a mam za sebou injekcie B12, liecili ma na stitnu zlazu, ktoru mam v poriadku, brala som vsemozne lieky, vyzivove doplnky, aj pangamin, aj kvasnice do mna cpali uz od mala... nic, asi nam je toto sudene kocky..
idem si zahrkat kostami do sprchy, majte sa krasne 😀
@mimave 😀 no ešte šťastie, že nám ten zmysel pre humor ostáva 😀 že zahrkať kosťami do sprchy 😀 😀 ale inak si opísala presne moje pocity, našťastie aj môj muž je spokojný, jemu sa totiž vždy páčili také tie športovo atletické postavy, ani cici ani rici 😀 chvalabohu, že aj takí muži sú 😉 😀
@halienka moj mal prvu co mala cici ako polovnicky pes, mohla si z nich robit sal, tak viem ze ma ma s cim porovnat a ked je spokojny, tak ok 😀 😀 😀 a rit zas ja mam, to je jedine co mam 🙂
ale vies co, kym sme zdrave tak si mozme gratulovat. ved kazdy sme nejaky a asi by bola dost velka nuda keby boli ludia ako podla sablony... inak aj vlasy som vzdy chcela kucerave, to tiez nemam 😉
@teress jasné veď som to nemyslela v zlom... 😉
@halienka no ja mám o 10cm viac ako ty ale hmotnosť rovnakú...takže je to fakt neestetické. kojenie bolo skutočne vysiľujúce,mlieko sa tvorilo a ja som chudla a chudla. a odsávala som sa 10 mesiacov už by som to nerobila,ani malého som si neužila len s prsníkmi...ale zato aspom som raz v živote mala riadne proporcie 😀 aj sa sa rýchlo unavím a dĺĺho mi to vydrží 😀
@petkave svätá pravda...mne ešte aj hocikde na ulici cudzí človek-ale vždy je to žena 🙂 povie mala by si viac jesť(a ešte mi aj automaticky tyká lebo vraj mladšie vyzerám).je pravda že by som vyslovene obézna nechcela byť. ale pár kg rozložiť na hrudník, ruky a lýtka by som brala...pás, zadok a stehná nech zostanú 😀
@mimave pridám na pobavenie-som robila istý čas v zariadení takom zdravotníckom samé ženy okolo 50rokov-jááj na obede ma sledovali koľko zjem.jedna čo sedela so mnou pri stole vždy obchádzala po obede kancelárie a hlásila čo som zjedla a čo som nechala...netuším čo z toho mali, ale raz som mala virózu a fakt mi nechutilo tak so nejedla.a z kanclu počujem krik, celé stehno nechala! celééééééééééé stehnóóó!!!!!!!!! 😀
a jedna klientka (fajnová vzdelaná distingovaná panička )si ma raz zavolala, vzdychala za srdce sa chytala že ona to už nevydrží, musí mi to povedať-že či sa nehanmbím po svete chodiť s takým výzorom,taká chudá! 😀 to som ale už bola vycvičená na všetko sa schuti som sa zasmiala že nie, viete ako sa to môjmu mužovi páči? 😀
osobne si myslím že sa mužom páčia ženy tak akurát ani tučné ani chudé, a sú takí kt. preferujú moletky a aj takí čo chudučké-ako môj.
len tak na okraj-môj muž má 125kíl 😀 😀 sme dobrá dvojica.minule sme boli na chir.ambulancii s malým a doktor sa len smial či sme sa zobrali v rámci hesla malá žaba hľadá veľkú žabu 😀
baby a aké ste to mali u svokrovcov? Mojej trošku dlhšie trvalo, kým si zvykla na porcie, čo spapenkám 😀 😀 😀 a pre istotu, ke´d tam ideme na obed, tak navarí viac 😀 😀 😀. Zo mňa si vždy každý robil srandu a ke´d videl, čo dokážem do seba dostať, aké množstvo potravy, tak iba neveriaco krútili hlavou a pýtali sa, že kam to do mňa ide, že keby oni zjedli to čo ja, tak už chodia ako balóny. Mne nepomáha ani nočné "žranie" najradšej mám tak okolo 21,30-22,00 si spraviť takú dobrú večeričku pár rožtekov so salámikom, alebo spravím puding Bebe...vždy robím akože 8 porcií 😀 😀 😀 😀 a to spapám ja a môj manželíček ešte skôr, ako to vychladne 😅 😅. V práci moja šéfová sedela oproti mne a tiež jej celkom dlho trvalo kým to prehltla..to moje jedenie. na raňajky som si doniesla z pumpy obložené trojuholníčky, potom som išla na obed a poobede som sa už iba dojedala koláčikmi, bagetkou a podobne. Ale bolo fajn, keď baby videli, že normálne jem, prestali si zo mňa robiť srandu a vedeli, že to mám proste dedičné.
@halienka ja som sa obvodnej stazovala na to ze neviem pribrat a vraj mam byt rada, ze vyzeram ako vyzeram...nic mi neporadila..to iste aj u gynekologicky a az moja hematologicka mi poradila, ze mam skusit ensure. A tak mi to predpisala...predpokladam, ze sa to da kupit aj volne v lekarni bez prdpisu.
@bobsent no to vieš, tie ženské už nevedeli čo od nudy, tak si zobrali za bojovú úlohu ťa sledovať 😀 😀 😀 no vidím, že máme zážitky kadejaké, ono je to ozaj pravda, že kvôli tej štíhlosti vyzeráme mladšie, mne by teda málokto hádal 38 rokov, ale teda keď som mala nejakých 24 rokov, to som už bola 2 roky vydatá, niekto u nás zazvonil, otvorím dvere a tam nejaká pani, mi hovorí, že aby som zavolala niekoho z rodičov, maminu alebo tatina 😀 ja jej na to: a koho vlastne hľadáte? Moji rodičia tu nebývajú, tu bývam iba ja s manželom. No to ste mali vidieť ten výraz 😀 😀 Potom sa mi hrozne ospravedlňovala 😀 😀 asi som vtedy vyzerala na 15 😀 priznávam, že som vtedy nebola namalovaná, vlasy nijako zvlášť neupravené, domáce tepláky a tričko, ba ani svoje "falošné" cecky som nemala nahodené (vystužená podprda) 😀
@mamabiba Myslím si, že tí, ktorí nás poznajú, vedia že sme proste takej postavy a hotovo. Ostatní, ktorí len zalamujú rukami a kritizujú nás, nech sa najskôr pozrú za prach svojich dverí a nesúdia vopred ostatných. Ja mám podobný apetít ako ty. Niekedy mám aj tri večere, čo som večer hladná a bohužiaľ na váhe sa to nijako neprejaví ☹ tak čo už, sme proste také.
@lin123 oni lekári sú žgrlovia na takéto veci, ale keď už nepredpíše aby aspoń poradila, ale nič iné nevie poradiť, len JESŤ! Šak akoby som žila zo vzduchu, veď jem 😝 😀 Nejem síce také množstvá ako @mamabiba 😀 ale teda mám kámošku čo zas chce schudnúť, nie je moc tlstá iba taká nadváha, no ale tá zje ešte menej ako ja a pritom sa to na ňu lepí...
@lin123
@halienka
@reiva ja mám z cvičením podobné skúsenosti. Natrápila som sa v posilke ako blbec, dva roky som tam poctivo chodila a cvičila. Nakoniec som ostala 2 týždne chorá...samozrejme, že mi ani moc jesť nechutilo a všetko bolo preč. Tak som sa naštvala a posilku som viac nevidela. Môjmu drahému sa páčim taká aká som, dcérka mi tiež hovorí, že som najkrajšia mamina na svete a ostatní pre mňa niesu tak dôležitý aby ma ich reči zraňovali 😉
@bobsent boze moj to nemyslis vazne? to ta takto sledovali? skatule!!! ja som raz v kaviarni obsluhovala take stare pixle, poznas to, vlasy na fialovo, lebo to sa nosi, ostro cerveny ruz na hube a vymodene ako zo zurnalu, pozerali na mna hodnu chvilu a ked som isla vymenit popolnik tak sa ma pani opyta: slecna, prepacte ale vy ste tak strasne vychudnuta, vy nejete? a ja jej na to: no ja neviem, mne velmi jest nechuti, ale rada si dam vyprazenu vatu na oleji🙂 ta skoro spadla zo stolicky, ze ci to sa da jest, tak som jej vysvetlila ze ano, kupim si normalne vatu v drogerii, doma si dam na panvicu olej, na rychlo osmazim a taka mnamka a ani nepriberiem... inak viac na kavu neprisli, tak neviem cim to bolo 😀 nech idu vsetci do kelu! na sprostu otazku sprosta odpoved
Necitala som vsetky prispevky, len tvoj uvodny a potom jeden prispevok pred mojim. Daj si vysetrit hormony stitnej zlazy a krv, ci si zdrava. Ak je vsetko v poriadku, tak sa tes. Ja by som jedla aj za teba, keby som nepribrala. Ja jedlo zboznujem. Asi som ti moc nepomohla, ale vies ked je niekto chudy, nikdy z toho nebyva zle, ale ked je niekto rozteceny, nie je to pekny pohlad.
@halienka ja inak nechapem tomu, dobre si povedala: vy ste taka tlsta?! ty by si vedela niekomu tak na pockanie povedat ze vyzera otrasne ze nech nezere prasa jedno? ved by mi to ani neslo z ust, je to nanajvys neslusne, nikdy nevies ci ten clovek nie je chory alebo co... ja som bola aj na lieceni priberat ako decko, mesiac som bola a zaroven s nami boli decka chudnut, tak asi to nemali tiez z nudy. ale ved to je o slusnosti toho cloveka, ked ta ani nepozna a ma sproste poznamky. komu sa nelubi nech sa nekuka!

@halienka no neviem ako to maju ostatni ale na mna to rozhodne plati, ze pri sportovani, viac jem a nejako mi lepsie travi a inak sa mi to uklada..........no proste neviem ten proces ale vysledkom je, ze ja priberiem 😉
ked som aktivne robila sport tak som dokonca bola az tlsta 😕 ale mne sa to teda ukladalo hlavne na stehna, tie som mala fajnove teda 😠 ale tak to som prisla domov o desiatej vecer a zjedla na posedenie 6 buchiet 😀