Nekonečný kašeľ
Dobrý večer, rada by som porosila o radu pani doktorka. Mám dcéru so slabou imunitou liečenou na imunoalergológii, užívame Xyzal, Broncho vaxon a Livostin, od septembra dcéra pokašlievala, bola preliečená Supraxom -mali sme streptokoka v nošteku, kašel sa stupňoval a striedal z dráždivého na mokrý a naopak, najviac kašlala von, pri námahe a v chlade, lenže kašel sa stále zhoršuje a počuť chripot na dýchacých cestách, , dcára vlastne kašle už aj cez deň, kašle mokro a ťažko oddŕha,je stále zachrípnutá, rontgenom vylúčili zápal pľúc a moja detská lek. ma poslala späť k imunoalergológovi s pravdepodobnou diagnózou astma, doktor bez odberu krvi a bez akéhokoľvek iného vyšetrenia astmu v prvom št. potvrdil, nasadil liečbu Singulair na 3 mesiace a Erdomed na 10 dní, je 4 deň ako ho papáme a mne sa javí že je to horšie. Moja otázka je prosím-je normálne stanoviť diagnózu tak vážnu ako asta bez vyšetrení a moja druhá -je v poriadku keby som požiadala moju detskú lek. aspoň o nejaké CRP, alebo výtery z hrdla, z nosa, vyšetrenie spúta? Myslím či je niečo také pri kašli a bolesti na hrudníku vlastne potrebné. Mne sa totiž nepáči že vôbec nevylúčila iné ochorenie a neurobila žiadne vyšetrenia, malá je inak celý čas bez teploty a zápalu hrdla.Ďakujem Vám pekne
@tinki na diete bol od cca 7m do 18m potom som postupne testovala kozie mlieko,potom jogurty z kravskeho mlieka,nakoniec aj mlieko-ekzem sa nevratil, tak teraz od cca augusta je na normalnej strave-ale bol odvtedy už 2 krat chory 😒 -predtym nebol chory vyse 8m-tak teraz neviem ci nam to preslo na takyto prejav, alebo co sa deje.
Z tychto dovodov teraz 2 tyždne opat nepije ziadne mlieko ale jogurty davam,zas som nabehla na ryžove mlieko-robim mu z neho kase a uvidime.
@elinka27 práveže krvné testy veľmi neukazujú správne. Ak ťa to zaujíma, prečítaj si o tom viac v téme alergia na bielkovinu kravského mlieka.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/alergia-na-mliecnu-bielkovinu-kravskeho-mlieka/
aj j a sa pripájam k tým, čo majú doôkaz, že krvné testy sú totálne nespoľahlivé. Môj teraz už trojročný syn býval často chorý, mával zápaly priedušiek, po chorobách bývam dlllllho zahlienený a ukašlaný, vždy, ked som vysadila na pár dní mlieko, akoby zázrakom vyzdravel.. ked bol chorý, robilo mu strašne zle. Potom neskôr mal zas ekzém, dosť silný. Vynechali sme mlieko, zmizol. Pil mlieko dva dni za sebou, zase vyhádzaný celý. Robili mi krvné testy, a to opakovane.. Doktor povedal:"Nízke hodnoty, ani náznak alergie"
@stefit no presne toto mi potvrdil pred pár dňami moj alegrológ, i keď zatiaľ to nie je chronické, mále ventolín inhalátor, a nejaký sprej na astmu, veď toto že ona nie je prechladená, len ten ponámahový kašel no a ktomu sa teraz pridružil zápal priedušiek, doma vraj 3 t bez námahy a na kontrolu k alergológovi, no neviem ako bude v jeseni a v zime chodievať do školky, školy, i keď stále čakáme na krvné výsledky a výsledky chlamídií, ešte že som na materskej s mladšou dcérou lebo by ma spráce aj vyhodili
@luciferkax my sme však zápal priedušiek ešte nemali a to má 4 a moja malá vlastne ai nemá nádchu a nie je zahlienená, len na prieduškách ale nie je to hlien ztečený z nošteka, mne povedal alergológ že bez sekrétu z nosa a bez celkového zahlienenia sa môže alergia na mlieko v tomto prípade vylúčiť inak pri celkovom zahlienení a je možná alegria
@tinki moja najstrašia dcéra bola od mala na diete bez mlieka a postupne sme pridávali, najskôr zakysané výrobk y, tvrdé syry a potom postupne mlieko, dnes má 10 a pri konzumácii mlieka v surovom stave je nafúknutá a bolí brucho, potvrdil nám ale intoleranciu, keby šlo a alegriu i jogurt a syr robí problém a vyšlo to i z testov,mlieko len obmedzene aje to dobré, Sára čo je momentálne o nej táto téma bola pozorovaná na gastroenterológii od narodenia a tiež sme nekonzumovali mlieko do 2 rokov len kyslé výroky a tvrdý syr a postupne sme pridávali ale ona po tejto diete nemá problém, v krvi s nepotvrdilo a konzumácia nespôsobuje žiadny problém, nádchy nemáme vôbec, máme montálne zápal priedušiek liečený u alergológa ventolin inhalátor plus na astmu, fakt kašle po námahe a pri plači smiechu, čakáme na testy krvi a chlamýdie či sa nepotvrdia , neviem sná SA TO NIEKAM POHNE, keď nie pokračujem vpátraní a vyskúšam mlieko i keď som momentálne k tomuto názoru v našom konkrétnom prípade dosť skeptickám pozdravujem
aj môj syn má problémy a posledné 2 mesiace chodíme po lekároch.Doteraz okrem jednej angíny nebol nikdy chorý / 5 r / v auguste býval zachrípnutý a kašľal.Nemal teplotu, soplík nič len stále suchý kašeľ hlavne ráno.Pediatrička nám dala Hedelix po 2 týždňoch sme išli spať ďaľšie kvapky, výter z nosa, hrdla, CRP všetko negatívne.Keď kašeľ neutíchal dostal Ventolin, Medrol trocha sa polepšilo, ale pískal hlavne v noci ako spal.Skončili sme na Kramároch, lebo pediatrička nevedela čo s nami tam mu zmenili spreje dostal Seretide spravili RTG pľúc, boli sme na ORL mandle má v poriadku.Zobrali mu krv výsledky na mykoplasmy a osttané sú negatívne jedine čo sa zistilo, že má hodnoty IGe na hranici, takže asi je alergik? Keď piskot neprestával odoslali nás imunologičke, ktorá nasadila Singulair konečne po 2 mesiacoch nekašle, nepíska.V decmebri nás čakajú podrobné IGE a snáď sa dozviem čo mu vlastne je.Konečne mal v 5 r nastúpiť do škôlky a pediatrička nedoporučila zatiaľ do jari kolektív tak uvidíme.Spirometriu nerobili, lebo sa veľmi bojí lekárov a vraj by nespolupracoval.Muž je posledné roky alergik tiež ho to chytá v auguste je alergický na palinu, ambróziu tak neviem, žeby to syn zdedil po ňom??Všimla som si, že od malička, keď plakal hneď kašľal nikdy som si nevšimla na kamarátkiných deťoch niečo podobné tak neviem...som nahnevaná malé dieťa a naštopané liekmi a kortikoidm.Raz sme sa pokúšali na radu doktorky sprej vysadiť hneď o 3 dni kašľal.
@luccija tiežmáme Singulair, zaali sme ho užívať a doktor povedal že výsledok sa dostaví najskôr p omesiaci, malá má slabú imunitu praiamo na slizniciach a manžel je tež alergig-palina, ambrózia,prach, roztoče, my sme mali nádchy prelom apríl-máj a august september, momentálne sprej Flixotide-tiež pri dlhodobom užívaní má efekt, malý bude isto alergik s nábehom na astmu podľa toho čo píšeš a to podráždenie priedušiek a kašeľ mi môj doktor popísal, že priedušky vyzerajú /u nás teda v zime a v jeseni/ akoby si mala popálenú ruku a keď na nej zacítiš chlad alebo veľké teplo reaguje. To isté sú dýchacie cesty u alergika.Tie reagujú aj na pele prach roztoče a vírusy 2x silnejšie než u zdravých detí. Nás ani neposlal na spirometriu zatiaľ, Malá má 4, po minulé jesene sme soplili a kašlali ale nie s pískaním a veľmi jej vadí prekúrená miestnosť či nevetrané priestory, Keď si skúšala vysadiť a kašlal znamená asi že liečbu má nastavenú správne - i mne sa ťažko zmieruje stoľkými sprejmi a liekmi, ale za pár dní vidím že sa stav málinko upravuje a to ma teší, veľa šťastia
@luccija nebojte sa tých kortikoidov, hlavne treba vydržat. Ja vie že sú to nie dobré lieky ale moja dcéra užíva od necelých dvoch rokov lieky na astmu dnes má 12. Boli obdobia kedy sme nemali kortikoidy. Treba veriť že z toho vyrastie resp. sa to zlepší. Ja som kolkokrát plakávala s nou. Najhoršie boli choroby lebo jej to vždy chytilo predušky a tým pádom mala záchvaty. Potom sme mali obdobie ked sa bála chodiť do školy v tie dni kedy mala telesnú, lebo sa bála že dostane záchvat a učitelka nebude vedieť čo robiť. Netreba sa vyhybať športom naša malá pokial mohla a lekárka súhlasila chodila na tance. potom prišiel jeden taký rok že naozaj nevládala, to bola oslobodená od Tv. Momentálne sa jej stav upravil a sama chodi za mnou že ako na tv vládze, ako ju učitelka chváli, prihlásili sme ju opať na tanec. Astma je dlhodobá choroba ktorej priznaky sa dajú zmierniť liekmi, dieťa z toho môže aj nemusí vyrast, hlavne treba veriť. Drzim palce, je to beh na dlhé trate - ale všetko bude lepšie. 🙂 My už to ani neberieme ako chorobu tak sme si nato zvykli proste že to patri k nej.
A ešte by som povedala, že našej velmi pomohlo plávanie. 🙂
@luciferkax mlieko zahlienuje a neodporúča sa ho davať deťom v prípade chorby a kašla. 😉
ked sme boli na liečení kvoli astme tak dokonca tam deti vobec mlieko nedostávali.
@katarinka33 Tak v tomto prípade keď už to máte vyskúšané, tak to je samozrejme niečo iné. Sama predsa vieš a vidíš ako tvoje dieťatko reaguje. Nechcem nikoho presviedčať nasilu, že je jeho dieťa alergické, len som chcela pomôcť. Pretože ja som so svojou dcérou prešla tiež rôznymi vyšetreniami a natrápili sme sa, kým sme zistili, že za to môže mlieko. Tak držím palce, aby ste tomu prišli na koreň. 🙂
@tinki hm, no to u syna teda nebude take lahke, hlavne ked chodi do skolky 😉 tam mu obmedzenu stravu nedaju len tak, na vsetko treba papier. No ale napriklad jemu sa tieto stavy pravidelne objavuju od oktobra do aprila a potom je klud. Cize kazdy to pripisuje a vlastne aj my, tomu, ze nachylnejsi v chladnom obdobi.Ak by to bola alergia na mlieko, nebolo by to aj pocas teplych mesiacov?Lebo on flasku mlieka pije denne, ci je leto alebo zima a jogruty musi mat tiez
@tinki ďakujem, včera to u malej vyvrchololo zápalom uší čo signalizuje že pneumokok v nošteku na ktorý bola preliečená na začiatku tohoto všetkého sa úplne nedoliečil a vyústilo to zápalom uší, čiže i zápal priedušiek mohol spôsobiť, astmu akoby vlastne spustil, tak si to vysvetľujem ja, len doktorky po preliečení nespravili ani kontrolný ster ani kontrolný rôntgen-chyba,tak to u nás chodí a dopláca malý pacient a matka v lekárni o dva t. po liečbe na kontrolné stery a snímok🙂) a ešte na kontrolu priedušiek a astmy, dúfam to bolo ono a nič iné sa nepotvrdí.
@katarinka33 ach jaj, no vidíš a ak niečo povieš lekárom, tak sa ešte vedia cítiť dotknuto. To aby mamičky mysleli na všetko.
ja sa snažím moje deti chrániť tak, že im preventívne každé ráno dávam celaskon, k desiate pribalím vždy ovocie, medzi chlebík papriku, rajčinku, reďkovku a cez víkendy športujeme, chodievame plávať alebo na prechádzky. Ak už sa pritrafí nejaký ten kašeľ, do čajíka im pridávam med, citrón, kloktajú soľou alebo šalviou, prípadne dokúpim prírodný sirup hedelix, na hrudník im kladiem zábal z upraženej soli. V tomto období, keď majú nádchu, kašeľ im ani nedávam mliečne výrobky kvôli zahlieňovaniu. Hlavne teraz na jeseň, keď idú do skôlky, do školy je to náročné udržať ich zdravé.
Ahoj,ja by som vám chcela poradiť ,moja dcérka ktorá má teraz 4,5 roka bola do 2,5 roka kojená dovtedy nebola chorá,/len nejaká slabšia nádcha / a ked od troch rokov nastúpila do škôlky ustavične bola chorá,mala strašné soplíky a z toho kašlík ako keby bola silná fajčiarka ,skúšala som všeliaké vitamíny aj sirupy ,za ktoré som vyhodila strašne vela penazí až raz som jej vyskúšala bio kolostrum a od vtedy mám zatial pokoj,berie ich už dlhodobo a múžem povedať že je to ovela lepšie
@klingusko áno kolostrum výborná vec 🙂 ak zabral, tak potom dobre .. ja mávam kašeľ až ma z neho napína, ako ma silno dusí a trasie to so mnou, pretože zároveň vykašliavam a zároveň neviem do pľúc popri kašlaní dostať vzduch .. až mi bola zistená astma, ktorá sa prejavuje iba pri zvýšenej fyzickej aktivite, tak fičím na ventoline, kolostrum pomáha iba ak mám kašeľ ako chorobu, škoda :(
ale ten kolostrum je na viacero chorôb ,prečítajte si :Colostrum je tekutina mliečnych žliaz všetkých cicavcov (teda aj človeka), ktorá sa vylučuje po pôrode. Pre novorodenca je colostrum „očkovaním“ pri jeho štarte do života. Obsahuje nespočetné množstvo imunologicky účinných látok. Na výrobu výživových doplnkov sa používa kravské colostrum, ktoré obsahuje približne 20 krát väčšie množstvo imunitných a rastových faktorov ako ľudské. Colostrum je určené na to, aby posilnilo imunitný systém všetkými životne dôležitými látkami a energiou. Cieľom je, aby sa okamžite aktivovali samoliečiace procesy.
Colostrum je vynikajúcim prostriedkom pre posilnenie imunitného systému, zníženie chorobnosti a zmiernenie prejavov alergií, predovšetkým v jarnom a jesennom období. Pravidelné užívanie výrobkov na báze bovinného colostra obnovuje prirodzenú črevnú mikroflóru, ktorá býva u osôb vyššieho veku veľmi často narušená. Veľmi efektívne podporuje rast bifidobaktérií a laktobacilov v tráviacom trakte. Pôsobením colostra sa preto znižuje i prípadná odolnosť baktérií voči účinkom antibiotík a odstraňuje ich nežiaduci vplyv. Ten spočíva vo vyhubení fyziologickej črevnej mikroflóry. Medzi ďalšie prednosti colostra patrí priaznivý účinok na onkologické ochorenia, zápaly i pooperačné a poúrazové stavy. Nemožno opomenúť ani fakt, že colostrum prostredníctvom prirodzených rastových faktorov zabraňuje starnutiu kože, ale i ostatných tkanív. Má teda omladzujúci efekt. Ponúka pomocnú ruku pri zápaloch horných dýchacích ciest, zápaloch dutín i ekzémoch.
@elinka27 skús, za to nič nedáš. Vynechaj mlieko, maslo, syry, jogurty, čokoládky, keksíky, knedlíky, veku. Môžte bežné rožky, veto, čajik, pozor, ale nedávaj ani sojové ani kozie mlieko. Tie obsahujú podobnú bielkovinu ako je kravská. Ja dávam Veto aj do zemiakov a vyšľahám. V pohode sa dajú také zjesť.
Vydrž tak najlepšie 2 týždne..potom mu daj niečo a uvidíš, či nebude mať hnačku alebo bolesti bruška. Tie teraz mať nemusí ale po diéte sa zvykne objaviť. Ak nebude žiadna zvláštna reakcia, tak je to ok.. 😉 Kľudne sa ozvi aj do IP, keď sa chceš niečo opýtať.
@klingusko Ahoj, moj synček je tiež stale chory a kašle ... tiež sme vyhodili vela penazi za Martankov, Imunoglukan a podobne, a zabralo na chvilu....tak som to prestala kupovat a davam mu iba C vit. a sem-tam probiotika....chcela by som sa opytat na to Colostrum čo spominaš aka je to zančka? Ďakujem
(inak ked mne zistili nizku hladinu protilatok,tak mi Dr. na imunologii odporučila práve Colosstrum-ale to bol sirup ,ktory stal ešte za Sk 1500,-)
ten sirup to je tekuté kolostrum ten dávam malej len ked už začína byť hned chorá,a zatial jej hned od neho prešlo že som nemusela ísť ani k doktorke a ten treba spotrebovať do 14 dní ,vždy jeden držím doma a dlhodobo jej dávam tie kapsule bio colostrum ,ktoré vysypem na lyžičku ,lebo mi to nechce prehltnúť a tie si objednávam zo zahraničia za 35€ 120 kapsulové ,tu väčšinou stoja okolo 40€ ale 60 kapsulové a tieto mám potom na viacej mesiacov
@vefi89 ahoj na margo tých byliniek, prvosienka jarná sa nesmie dávať ďeťom do dvoch rokov -podporuje srdcovú aktivitu a vyrábajú sa z nej aj lieky na srdce, na priedušky môžu malé deti do 2 r. materinu dúšku, inak napr. medovku na spánok a pokoj, fenykel, aníz, rumanček, detské čajíky,a to všetko nie dlho luhovať a použiť tak dva kúsky materinej, alebo dva kvietky prvosienky pre staršie deti, dva lístky medovky--radila som sa s jednou dobrou staršou pani doktorkou, ktorá mi to takto odporučila, mojej najmladšej varím na kašlík materinu a tiež na spánok medovku a detské čajíky, veľa šťastia
chlamýdie sa nám teda nepotvrdili, uf to som si vydýchla, KO je v poriadku ešte kontrolný ster a snímok dutín v pondelok a uvidíme či je kašeľ zažehnaný

@tinki To mal byt odkaz aj pre @katarinku33 preto som to tak pisala 😉 ja som sa radila tiež s luthein,ale v tej dobe tu este bola aj kamzyk a ta mi tiež strasne pomohla. 🙂