icon

Odporúčania pri kašli dieťatka

Moje odporúčania, keď má dieťa kašeľ a čo sa najviac osvedčilo.

maca_p
7. nov 2011

@mucosolvan_junior nehnevaj sa, ale tvoj prispevok je cely zly!!!! podla stetoskopu na krku (aspon to tak vyzera) usudzujem, ze si dokina a to, ze reklamujes mucosolvan ako jediny dobry z tolkych druhov sirupov je fajn kedze si tu predpokladam ako platiaca reklama. no mohla by si popisat na aky druh kasla mocosolvan odporucas a vysvetlit zienkam, ci je mukolytikum, ci antitusikum, lebo niektore zienky by ho dali na vsetky druhy kasla. alebo, ked sa ti nechcelo vypisovat, mohla si sem skupirovat stiahnuty pribalovy letak.

ladybird22
7. nov 2011

Nam Mucosolvan vobec nepomohol,skor na dopomohol k draždivemu kašlu a detska lekarka nam ho zakazala davať!Nam pomožu len antibiotika,takže sirupy už neprosime ,zbytočne vyhodene peniaze 😒

skeptik
7. nov 2011

Zevraj vhodny pre novorodencov, to je asi zart... Rozhodne NEDAVAT Mucosolvan bez konzultacie s lekarom! Tieto sirupy su uplne nevhodne pre kojencov a mozu velmi uskodit drazdenim sliznice na kasel. Len lekar vie zhodnotit dovod a typ kasla, vylucit dalsie diagnozy a podla toho rozhodnut ako dalej.

A moje odporucanie? S novorodencom vzdy k lekarovi. U starsich v prvom rade zabezpecit dostatocnu vlhkost prostredia = zavesit mokru plienku k postielke, ultrazvukovy zvlhcovac vzduchu, urobit paru v kupelni (bud plna vana alebo pustit sprchu na 10 minut) a sadnut si tam s dietatom.
Co najcastejsie prikladat kojene deti, dbat na zvyseny prisun tekutin u nekojenych.
Pri teplote alebo zhorseni symptomov vyhladat lekara, okamzite vyhladat lekara pokial sa dieta dusi alebo ma modre pery.

maggie2
7. nov 2011

@skeptik A ja doplním, že by som bola opatrná s podávaním vôbec lieku aj PO KONZULTÁCII s lekárom. To je už ale na každom ako sa cíti, najrozhodujúcejšie je, že kto nie je si istý posúdením situácie stavu v akom sa dieťa nachádza, je lepšie ísť k lekárovi.

Ale pre banality rovnako je zbytočné ťahať sa po lekároch, človek tam akurát po čakárňach ešte dačo nachytá s dieťaťom. Presne ako si napísala, mokrá plienka cez postielku, zvýšený prísun tekutín, znižovať horúčku až pri vysokých teplotách a následne vyhľadať lekára. Ale ja osobne som pre kašlík a mierne zvýšenú teplotku k lekárovi s dieťaťom nikdy nešla. Zbytočné.

skeptik
7. nov 2011

@maggie2 s novorodencom je vzdy lepsie ist - tam to moze velmi rychlo nadobudnut katastrofalne rozmery - u nich dochadza velmi rychlo k poklesu saturacie - vsetko to je este malicke a ledva sa naucili dychat za normalnych okolosti. U nich sa ak treba sa davaju antibiotika intravenozne, na striedacku s glukozou(v podstate fyziolog, tekutina), napoja sa na kyslik, atd.

maggie2
7. nov 2011

@skeptik Tak novorodenec - to je jasné, ja som mala na mysli už také väčšie detičky od tri štvrte roka. Spomínam si že i my sme predtým boli ako 1 krát na pohotovosti, lebo veru neružovo to vyzeralo a navyše vprostred noci 40 km do nemocnice sa trepať, a dali nám kvapky Fentrinol, Mexalen sme ani nepotrebovali nakoniec a mokrá plienka na postieľke fungovala permanentne i zo 5 dní. Inak ja som dosť obozretná, čiže úkony ktoré sa mi zdajú nadmieru v danej situácii, niekedy i odmietam, niekedy zase nie. Treba na to mať feeeling, ako sa vraví dôveruj ale preveruj.

martinka30
7. nov 2011

ja davam sirup mucosolvan na vykasliavanie, alebo robitusin a taky na suchy kasel. plus natieram detom hrudnik majorankovou mastou.ta je super. este varim majorankovy caj s karamelom 😉

martinka05
7. nov 2011

Nám sa osvedcil Trifed, hlavne keď sme mali laryngitídu.

alexandra
7. nov 2011

Ak nie je dieta chore, ale len kasle, zasadne len prirodne veci:
Nakrajat cibulu na platky, do pohara ulozis platok, zalejes medom, zase platok cibule, zalejes medom, atd. Zavries, nechas tak 2-3 hod odstat aby cibula pustila stavu a potom niekolkokrat denne lyzicku 😉

nelicefo
7. nov 2011

nam sa osvedcil stoptussin 😉

7511
7. nov 2011

Mozem dat cibulovy sirup proti kaslu aj 8-mesacnemu dietatu?

maggie2
7. nov 2011

@alexandra takže zo zásady platí že med je produkt ktorý sa predáva v SUROVOM stave a teda, v žiadnom prípade nie je určený pre deti do 1 roka. Najnovšie to už je uvedené i na etiketách, v zahraničí určite. A navyše med figuruje ako potencionálny alergén, hlavne pre tak malé deti

maggie2
7. nov 2011

@7511 pokiaľ v tom sirupe nie je med ale len odvar z cibule tak áno.

7511
7. nov 2011

@maggie-OK, tak som si myslela spravne... potom ako urobit ten sirup ? zasypat cibulu cukrom ? ci ako ?

maggie2
7. nov 2011

@7511 joj, keď ja si Ti už nespomeniem, ako mi to lekár radil, bolo to dávnejšie, hovoril že vývar z cibule, ale určite ani med ani cukor, veď načo aj cukor? Skúsim sa ešte manžela opýtať, či sa nepamätá. Ale ešte nie je doma

gerlinda
7. nov 2011

@7511 ahoj ja zasypavam cibulu cukrom-spravi sa z toho ten sirupcek, ja som davala malej v 16 mesiacoch- nedavala som priamo, zmiesala som to s cajikom

maggie2
7. nov 2011

@7511 pozerám po nete, a tu sú pekne vypísané účinné látky v cibuli http://www.cysticus.de/bioaktive-substanzen/zwi...

V zásade by mohla fungovať šťava z cibule ale v akom pomere zriediť (s vodou) netuším, určite sú tu na prírodné veci iné expertky, poradia.

Jaj, už som si spomenula, čo mi to lekár radil, pri bolesti ucha tkisto normálne rozpučiť cibuľu i cesnak spolu a vatičku do toho namočiť a strčiť si do ucha. Ale k realizovaniu toho nakoniec nedošlo, takže neviem Ti povedať vlastnú skúsenosť.

Cukor by som dávala len vtedy keby to dieťa nechcelo inak jesť, načo zbytočne zaťažovať telíčko cukrami.

mataharyy
7. nov 2011

Nerada hned vše řeším lékama, takže na kašel mám odzkoušenou cibulu zasypanou cukrem a ta šťáva která se z toho po pár hodinách utvoří se dávkuje dle potřeb po lžičkách a na mě i děti to funguje 😵

mataharyy
7. nov 2011

@alexandra Juj já teda s medem dobrou zkušenost nemám, dráždí hrdlo 😅

pluto33
7. nov 2011

@martinka30 môžem poprosiť recept na majorankovu masť Ďakujem

gucz
7. nov 2011

ja nedám dopustiť na kalciový sirup. Síce nechutí dobre, ale dcérke som povedala že štípe preto, aby vyštípal hnusné bacilky, tak ho ochotne vypije. Dávam aj Fenistil kvapky. No a pri laryngitíde rectodelt čípok pri záchvate a zabalené dieťa do otvoreného okna na studený vzduch.
Tento rok plánujem vyskúšať cibuľovo medový sirup. A aj tymiánový sirup, i mlieko s masťou či maslom pri dráždivom kašli. A dávam väčšie dávky vitamínu C a aj probiotiká pri chorobe. A hlavne ak je soplík tak odsávame a zvlhčujeme noštek, aby nezatekali soplíky.

traktor
7. nov 2011

@krpcek2 prepac..nevkladaj do fora tieto ziadosti..budu ti zmazane..toto tu nesmie byt , dakujem

krpcek2
7. nov 2011

aha, ďakujem, aj keď to nie je firma sa to maže?

traktor
7. nov 2011

@krpcek2 je to jedno..odbocujes od temy, je to bazar..nepatri to do temy..si predstav, ze to bude robit kazda.. 😉

krpcek2
7. nov 2011

ok, ďakujem za upozornenie

alexandra
7. nov 2011

@mataharyy Samotny by som ani ja nedala, ale ked 'vcucne' tu cibulu, nie je nad to.. 🙂
Druha moznost, lyzicka vytlaceneho citrona a na to lyzicka menu 🙂

kralicica
7. nov 2011

u nas zabral jedine dithiaden podany na radu lekara. bala som sa, kedze ide o osobite lieky, no lekar povedal, ze viac dietatu skodi ked sa celu noc budi a nevyspi sa a potom je zmrzene ako 1/4 dithidenu. drobcek aspon spinkal dobre a kasel pomaly presiel s pomocou sirupov a kvapiek do nosa na baze morskej soli (kasel bol vyvolany stekanim hlienov v nosohltane).

beruska9561
7. nov 2011

ja mám tiež výbornú skúsenosť s cibuľovými sirupom, ale pozor, ja som malú v snahe rýchlo vyliečiť kašeľ nechtiac predávkovala až tak, že žalúdok začal reagovať podráždene na cibuľu a začalo ju zo sirupu napínať na vracanie. odvtedy viem, že treba všetko s mierou.