Odporúčania pri kašli dieťatka
Moje odporúčania, keď má dieťa kašeľ a čo sa najviac osvedčilo.
Nam Mucosolvan vobec nepomohol,skor na dopomohol k draždivemu kašlu a detska lekarka nam ho zakazala davať!Nam pomožu len antibiotika,takže sirupy už neprosime ,zbytočne vyhodene peniaze 😒
Zevraj vhodny pre novorodencov, to je asi zart... Rozhodne NEDAVAT Mucosolvan bez konzultacie s lekarom! Tieto sirupy su uplne nevhodne pre kojencov a mozu velmi uskodit drazdenim sliznice na kasel. Len lekar vie zhodnotit dovod a typ kasla, vylucit dalsie diagnozy a podla toho rozhodnut ako dalej.
A moje odporucanie? S novorodencom vzdy k lekarovi. U starsich v prvom rade zabezpecit dostatocnu vlhkost prostredia = zavesit mokru plienku k postielke, ultrazvukovy zvlhcovac vzduchu, urobit paru v kupelni (bud plna vana alebo pustit sprchu na 10 minut) a sadnut si tam s dietatom.
Co najcastejsie prikladat kojene deti, dbat na zvyseny prisun tekutin u nekojenych.
Pri teplote alebo zhorseni symptomov vyhladat lekara, okamzite vyhladat lekara pokial sa dieta dusi alebo ma modre pery.
@skeptik A ja doplním, že by som bola opatrná s podávaním vôbec lieku aj PO KONZULTÁCII s lekárom. To je už ale na každom ako sa cíti, najrozhodujúcejšie je, že kto nie je si istý posúdením situácie stavu v akom sa dieťa nachádza, je lepšie ísť k lekárovi.
Ale pre banality rovnako je zbytočné ťahať sa po lekároch, človek tam akurát po čakárňach ešte dačo nachytá s dieťaťom. Presne ako si napísala, mokrá plienka cez postielku, zvýšený prísun tekutín, znižovať horúčku až pri vysokých teplotách a následne vyhľadať lekára. Ale ja osobne som pre kašlík a mierne zvýšenú teplotku k lekárovi s dieťaťom nikdy nešla. Zbytočné.
@maggie2 s novorodencom je vzdy lepsie ist - tam to moze velmi rychlo nadobudnut katastrofalne rozmery - u nich dochadza velmi rychlo k poklesu saturacie - vsetko to je este malicke a ledva sa naucili dychat za normalnych okolosti. U nich sa ak treba sa davaju antibiotika intravenozne, na striedacku s glukozou(v podstate fyziolog, tekutina), napoja sa na kyslik, atd.
@skeptik Tak novorodenec - to je jasné, ja som mala na mysli už také väčšie detičky od tri štvrte roka. Spomínam si že i my sme predtým boli ako 1 krát na pohotovosti, lebo veru neružovo to vyzeralo a navyše vprostred noci 40 km do nemocnice sa trepať, a dali nám kvapky Fentrinol, Mexalen sme ani nepotrebovali nakoniec a mokrá plienka na postieľke fungovala permanentne i zo 5 dní. Inak ja som dosť obozretná, čiže úkony ktoré sa mi zdajú nadmieru v danej situácii, niekedy i odmietam, niekedy zase nie. Treba na to mať feeeling, ako sa vraví dôveruj ale preveruj.
ja davam sirup mucosolvan na vykasliavanie, alebo robitusin a taky na suchy kasel. plus natieram detom hrudnik majorankovou mastou.ta je super. este varim majorankovy caj s karamelom 😉
Nám sa osvedcil Trifed, hlavne keď sme mali laryngitídu.
Ak nie je dieta chore, ale len kasle, zasadne len prirodne veci:
Nakrajat cibulu na platky, do pohara ulozis platok, zalejes medom, zase platok cibule, zalejes medom, atd. Zavries, nechas tak 2-3 hod odstat aby cibula pustila stavu a potom niekolkokrat denne lyzicku 😉
nam sa osvedcil stoptussin 😉
Mozem dat cibulovy sirup proti kaslu aj 8-mesacnemu dietatu?
@7511 pozerám po nete, a tu sú pekne vypísané účinné látky v cibuli http://www.cysticus.de/bioaktive-substanzen/zwi...
V zásade by mohla fungovať šťava z cibule ale v akom pomere zriediť (s vodou) netuším, určite sú tu na prírodné veci iné expertky, poradia.
Jaj, už som si spomenula, čo mi to lekár radil, pri bolesti ucha tkisto normálne rozpučiť cibuľu i cesnak spolu a vatičku do toho namočiť a strčiť si do ucha. Ale k realizovaniu toho nakoniec nedošlo, takže neviem Ti povedať vlastnú skúsenosť.
Cukor by som dávala len vtedy keby to dieťa nechcelo inak jesť, načo zbytočne zaťažovať telíčko cukrami.
Nerada hned vše řeším lékama, takže na kašel mám odzkoušenou cibulu zasypanou cukrem a ta šťáva která se z toho po pár hodinách utvoří se dávkuje dle potřeb po lžičkách a na mě i děti to funguje 😵
@martinka30 môžem poprosiť recept na majorankovu masť Ďakujem
ja nedám dopustiť na kalciový sirup. Síce nechutí dobre, ale dcérke som povedala že štípe preto, aby vyštípal hnusné bacilky, tak ho ochotne vypije. Dávam aj Fenistil kvapky. No a pri laryngitíde rectodelt čípok pri záchvate a zabalené dieťa do otvoreného okna na studený vzduch.
Tento rok plánujem vyskúšať cibuľovo medový sirup. A aj tymiánový sirup, i mlieko s masťou či maslom pri dráždivom kašli. A dávam väčšie dávky vitamínu C a aj probiotiká pri chorobe. A hlavne ak je soplík tak odsávame a zvlhčujeme noštek, aby nezatekali soplíky.
aha, ďakujem, aj keď to nie je firma sa to maže?
ok, ďakujem za upozornenie
u nas zabral jedine dithiaden podany na radu lekara. bala som sa, kedze ide o osobite lieky, no lekar povedal, ze viac dietatu skodi ked sa celu noc budi a nevyspi sa a potom je zmrzene ako 1/4 dithidenu. drobcek aspon spinkal dobre a kasel pomaly presiel s pomocou sirupov a kvapiek do nosa na baze morskej soli (kasel bol vyvolany stekanim hlienov v nosohltane).
ja mám tiež výbornú skúsenosť s cibuľovými sirupom, ale pozor, ja som malú v snahe rýchlo vyliečiť kašeľ nechtiac predávkovala až tak, že žalúdok začal reagovať podráždene na cibuľu a začalo ju zo sirupu napínať na vracanie. odvtedy viem, že treba všetko s mierou.

@mucosolvan_junior nehnevaj sa, ale tvoj prispevok je cely zly!!!! podla stetoskopu na krku (aspon to tak vyzera) usudzujem, ze si dokina a to, ze reklamujes mucosolvan ako jediny dobry z tolkych druhov sirupov je fajn kedze si tu predpokladam ako platiaca reklama. no mohla by si popisat na aky druh kasla mocosolvan odporucas a vysvetlit zienkam, ci je mukolytikum, ci antitusikum, lebo niektore zienky by ho dali na vsetky druhy kasla. alebo, ked sa ti nechcelo vypisovat, mohla si sem skupirovat stiahnuty pribalovy letak.