Ako dlho by malo dieťa piť Nutrilon?
Ako dlho by malo pit dieta nutrilon?Pocula som ze je uz aj 5 ta je od troch rokov.Poznam mamicky ktorychdeticky piju az kyn jńejdu do skoli?Aky je vas nazor?
ahoj my sme pili do roka nutrilon a od roka babylove je lacnejsie a myslim, ze porovnatelne...a planujem ho dcerke davat do 3 rokov pripadne dovtedy, kym ho nezacne odmietat na kolko pijeme uz aj kravske mliecko
my sme pili tiez do troch rokov. syn kravske mliecko odmietal. po tych troch rokoch sa pomaly naucil na kravske mliecko.
U nás um.mlieko do roka +2mesiace čo sme striedali um a kravské , teraz kojím takže nenútime žiadne mlieko ,i ked sem tam okoštuje krabicové
náš malý do 9 mesiacov,potom už obyčajné mlieko
u nas skoro 2 roky, potom sme isli na riadne gazdovske kravske mlieko a kozie mlieko
v sept bude mat 4 a este nutrilonujeme. neznasa obyc mlieko. kde sa da kupit nutrilon 5? ja som to este nevidela.
@stanislavao ja som ho videla u nás v Tescu 🙂
Nutrilon od roka, do troch rokov. Keď som začala dávať malej kravské ( Vždy iba čerstvé plnotučné, nie trvanlivé) začala sa mi sťažovať, že ju bolí bruško. Na doporučenie pediatra sme sa vrátili k Nutrilonu asi na 2 týždne, potom som zase skúsila kravské - a odvtedy bez problémov.
nam nutrilon vyhovoval a nemali sme zneho ziadne taskosti. mala ho papala vyse 2roky a potom sme pomali presli na kravske.. moc jej sidce nechutilo a stale si pytala svoje mliecko 🙂 no zvikla si a teraz aj kravskeho veeela vypije 🙂
ja som akurát dnes začala na ráno dávať malému kravské mliečko plnotučné čerstvé na večer ešte nutrilon ale postupne aj s tým skončíme 🙂
@stanislavao aj moj bude mat v secembri 4 a stale pije nutrilon as vwlkou chutou... nemienim prejst na kravske.. a uz pijeme 5 🙂))
co je moc to je moc. 4 roky a stale na umeline?hmmm ja som bola odchovana od 7mesiacov na original kravskom mlieku co je o dost tazsie nez tieto krabicove polo mlieka a nic mi nebolo, alergia ziadna ani nic take. a ked si dobre pametam v 5 rokoch som si sama vydojila kravicku a mliecko som hned pila. 😉
Dnes som to tu uz raz davla, al etak dam znova 😀
Preklad statusu dr. Jacka Newmana z jeho FB stránky:
„Pred pár dňami som dostal dva emaily, jeden za druhým, v ktorých sa matky pýtali na otázky súvisiace s dojčením. Deti boli vo veku jeden a dva roky a obe dostávali umelé mlieko vo fľaške. Som veľmi prekvapený.
„Nevyhnutnosť podávania“ umelého mlieka vo veku 6 – 12 mesiacov alebo po 12 mesiacoch je čisto len marketing firiem vyrábajúcich umelé mlieko. Ak by aj dieťa nebolo nikdy predtým dojčené, nepotrebuje v tomto veku umelé mlieko.
6-12-mesačné dieťa, ktoré je dojčené a je rozmanitú stravu v rozumných množstvách, nepotrebuje umelé mlieko. Ak mu matka chce dať iné mlieko, obyčajné kravské mlieko stačí.
Situácia je čoraz horšia. V súčasnosti sa v Kanade umelé mlieko propaguje až do 3 rokov. To je absurdné, nie je žiadny dôvod, prečo by malo dieťa piť umelé mlieko do roka, nieto ešte do 3 rokov. Čoskoro budeme na umelej výžive všetci od narodenia až do smrti. Pred pár rokmi som v Indonézii videl v supermarkete tieto typy umelej výživy. Umelé mlieko pre:
1. 0 až 6 mesiacov
2. 6 až 12 mesiacov
3. 12 mesiacov až 36 mesiacov
4. 12 mesiacov až 48 mesiacov
5. 5 rokov až 12 rokov
6. umelé mlieko pre tínedžerov
7. umelé mlieko pre tehotné ženy
8. umelé mlieko pre ženy, ktoré majú rizikové tehotenstvo9. umelé mlieko pre tehotné ženy, ktoré sú moslimky
10. umelé mlieko pre ľudí, ktorí sú starší ako 50 rokov
Tým pádom ostáva len pár rokov života, počas ktorých si môžete vychutnať konzumáciu normálneho jedla.“
moja dcérka má 8mes, a už jej chcem dať kravské mlieko .. dopapá túto pixlu čo máme otvorenú a končíme s UM .. j asi myslím, že je čas dať kravské nech si zvikne .. kašlem na ich výrobu že UM nutrilon 3, nutrilon 4 .. to kde sme .. tým pádom furt by sa len to pilo, čo si
Prvej dcerke som davala do 3r., ale!!! kedze s nim zaspavala a pila ho po umyti zubkov- tak sme s nim zadne zubky pokazili 😖 kravske jej nechutilo dovtedy, kym jej nemuseli jeden zubok vrtat, presla na kravske zo dna na den, ked nas na to p. zubarka upozornila a ona to raz dva pochopila...syncek presiel na kravske ked mal cca 2r, to sa mi zdalo akurat...nemal ziaden prolem....je fakt ze nutrilon je oooovela sladsi ako kravske mliecko- davala som im len ciste mliecko
Samozrejme firmy ktore vyrabaju umele mlieko budu tvrdit, ze je to pre deti to najlepsie aj do 10 rokov 😀 . Ale niekde by mala byt normalna hranica. Ved aj my sme rastli a sme tu.....ja som obom dcerkam davala normalne mlieko od 1 roka, poradila som sa aj s Dr.Ta povedala, ze je to samozrejme na mne, ale ze tie umele tiez nie su najlepsie, ak sa davaju prilis dlho a ze ak je dietatko zdrave, tak od roka moze prejst na stravu ako rodicia, samozrejme nie vsetko sa da dat tak malemu dietatu, ale myslim, ze mlieko sa kludne moze, ved ak sa davaju jogurtiky, tak preco nie aj mlieko? Jogurty predsa tiez nie su vyrabane z umeleho mlieka
Ja kupujem tu 5. od 3 rokov. Neviem dokedy budem davat, ale pije ho len rano a s chutou 😉
V priemere som kojila do 2 rokov a deti postupne prechádzali na normálnu stravu. Podla mojho názoru je podávanie UM nad tie dva roky celkom zbytočné - a možno už aj skor, možno by som tú hranicu dala aj na 1 rok ... momentalne mame kozu a pijeme domáce kozie (mlieko z obchodu sa na skutočné čerstvé mlieko len tak zdiaľky podobá) ... deti sú už v puberte a chvala Bohu sú úplne zdraví ani len alergie nemajú - zjavne im pitie normálneho mlieka od 2 rokov nijako neuškodilo 🙂
.
samozrejme, firmy ktoré UM vyrábajú musia z niečoho žiť... teraz si to skúšam spočítať, podla čísel ktoré tu dávali baby som kojením ušetrila na Nutrilone 45 (€ za mesiac) x 12 (mesiacov) x 2 (roky) x 4 (deti) = 4320€ ... pekná sumička a keby som sa nahodou rozhodla davať UM do 4 rokov, bol by to dvojnásobok.... hmm, za takú sumu by sa dal niekde kúpiť už aj menší starší domček 😝
Mile mamicky. Dojcenske mlieko je odbornikmi odporucane do 3 rokov. Preto vsetci vyrobcovia maju vo svojej ponuke mlieka do 3 rokov, niektorí aj pre starsie deti.
Je to absolutna blbost ze sa ma davat umele mlieko ked sa moze davat zdravsie.. ja somam som bola hlupa a oslepena marketingom ktory nam propaguje ake to je zdrave a chcela som malej dat to najlepsie a zbytocne som ju rok a pol nadajala tymito umelymi vitaminmi.. berem ak je dietatko este malinke a neje nic ine a nema odkial ziskat vitaminy tak taka to forma je ok ale ked uz ma pestru stravu tak absolutne staci kravske alebo kozie mlieko... Pokial som mojej malej davala umele(1,6r) byvala chora cca raz za 2-3mesiace a hlieny skoro stale hlavne ked isli zubky tiekli jej aj 2 tyzdne.. presli sme na kozie mlieko a musim si poklopat zatial nas choroby obchadzaju a ani hlieny este neboli 🙂 takze ja by som odporucala prejst na kozie alebo kravske ,,od suseda,, a ak nie je moznost tak cerstve z automatu a nie dat sa zvadzat marketingom a premudrymi mamickami ktore robili rovnaku blbost ako ja zo zaciatku v presvedceni ze je to spravne🙂 co uz pri druhom budem vediet 😉
my od 8meho mesiaca mieko nepijeme niake, ani um, ani kravske, z mliecnych vyrobkov akurat kyslu smotanu, tvaroh, a mascarpone, maslo, 🙂 um, sme dokrmovlai cca 2 maesiace a dalsie 2 bol uz iba na um,
Tak túto otázku si kladiem aj ja máme 11 mesiacov a rada by som prešla na kravske alebo kozie ale keď som ho skúsila ponúknuť synčekovi nechutilo mu takže si tiež lamem hlavu
dcéra pila do roku a potom kravské, ale syn má už 2 roky a kravské ani cítiť, takže ho budem asi kupovať ešte dlho
@nutrilon_lucia - keby si to aspon napisala inak. Je odporucane dojcit co najdlhsie, idealne do troch rokov veku dietata alebo vytvorenia plneho mliecneho chrupu, kedy väcsinou nastava prirodzene postupne odstavenie. Umele mlieko ako nahrada materskeho mlieko by malo byt vyuzivane pocas tejto doby. Ak sa dieta prirodzene odstavi skor - mlieko odmieta - tak to potrebne nie je. Kravskym by som ho tiez v tejto dobe nenahradzala.
dobrá otázka... človek sa asi správnu odpoveď len tak ľahko nedozvie - mnohé mamičky sa pohoršujú nad UM a tvrdia, že je to len marketing a dieťa ma piť kravské mlieko. A potom...je tu kopec článkov a diskusie o tom ako sa čím ďalej tvrdí, že kravské mlieko by nemal človek vôbec piť alebo len obmedzene, že je veľký predpoklad alergie (ktorá sa objaví častokát až v dospelosti), že nam kravské mlieko nie je prirodzené... potom je tu zasa fakt, že aj UM je vyrobené z kravského mlieka (môj syn pije nutrilon HA, kde je aspoň trochu ta bielkovina kravského mlieka naštiepená, ale my to máme primárne kvoli ekzemu)...no človek vyber si... Ja mám osobne názor, že do dvoch rokov UM a potom skusiť kravské, ale vo výrazne obmedzenom množstve (radšej viac jogurtov, tvarohu, kde je to mlieko už spracované a tym aj bielkovina trošku straviteľnejšia)...ale netvrdím, že mám pravdu, lebo ako som v úvode napísala...nedá sa v tom vyznať. A neopustím si nepovedať, že nemám rada radikálne názory ľudí, ktorí o danej problematike vlastne (s prepáčením) prd vedia. (tym som nechcela povedať, že ja viem...práve naopak, veľmi si uvedomujem, že nie a práve preto sa snažím robiť len to, čo mi radí moja hrstka vedomostí + intuicia)
Velmi nestastne postavena otazka.
Dieta by predsa vobec nemalo pit Nutrilon!. Dieta ma byt dojcene co najdlhsie. Len v pripade, ze to nie je mozne, tak mu ma byt poskytnuta co najvhodnejsia nahrada, kym nekonzumuje pestru a plnohodnotnu stravu.
No kravske by bolo fajn, keby v obchodoch predavali nieco slusne a nie bielu vodu, co okolo mlieka ani nesla. Aj to je uz v sucasnosti totalna umelina a ked nema clovek po ruke automat na mlieko, tak potom je uplne jedno ci pijete nutrilon alebo "kravske" z krabice.
nutrilon pri oboch dcerach len 4 mesiace - prva HA kvoli alergiam, druha comfort kvoli brušku - obe na predpis. akonahle sa dalo prešla som na babylove, vyhovuje nam viac, nielen cenovo, staršia ma 2,5 roka a pije ho stale

My sme pili do troch rokov, potom sme prešli na kravské mliečko - čo je lacnejšie ako nutrilon. Ale švagrinin syn pije nutrilon stále, lebo mu kravské mlieko nechutí - a keďže nič iné mliečne nezje...tak mu ho dávajú stále 🙂
Podľa mňa to je na každej mamičke...ako chce....