icon

Ako ste našli Nutrilon?

nutrilon_lucia
29. júl 2013

Milé mamičky, povedzte nám ako ste objavili Nutrilon. Zaujímalo by nás, kde ste sa o ňom dozvedeli, kto vám ho odporučil a čo vám o Nutrilone povedal.

nutrilon_lucia
autor
5. aug 2013

Mile mamicky. Podla mnohych odbornikov, je aj kravske aj kozie mlieko alergen. Ale treba samozrjeme aj k tejto informacii pristupovat individulane. Pokial nema rodina alergicku zataz , nikto nie je alergik, je tam mala pravdepodobnost, ze by dietatko alergikom bolo (vynimky sa mozu vyskytnut) Je na kazdeho rozhodnuti, co si po konzultacii s lekarom pre svoje dietatko vyberie. Treba vsak brat do uvahy dalsiu dolezitu vec a to je mnozstvo bielkovin a sodiku na 100 ml mlieka . Pre dieta je najvhodnejsie materske mlieko. Obsah vsetkych zloziek sa samozrejme meni vekom dietatka a prisposobuje sa potrebam. Obsah bielkovin je priblizne 1,0-1,5 gr na 100 ml. Upozornujem, ze pisem orientacne a po konzultacii s odbornikmi.
Adaptovana bielkovina kravskeho mlieka ( cize "umele" mlieka, akejkolvek znacky) obsahuje bilekovinu na 100 ml podla veku dietaka od 1,3-1,6 gr. Kravske mlieko ma v 100 ml 3,4 gr a kozie este viac 3,6 gr. Bielkovina ako vieme, moze byt vo velkom mnozsvte zataz na detske oblicky.

tatko_bebe
5. aug 2013

Milí oteckovia 🙂 odbornici 😀 mohli by ste to nejako podlozit s tymi alergenmi? S tymi bielkovinami to nieje take jednoduche, nejde len o koncentraciu ale aj o to ake bielkoviny, kozie mlieko je ovela lahsie stravitelne ako kravske..

zaujimavy clanok pre plebs:
http://feminity.zoznam.sk/c/855535/kozie-mlieko...

nutrilon_lucia
autor
5. aug 2013

Milé mamicky aj oteckovia 🙂 dakujeme za vase nazory, ci uz k teme alebo nie, vsetky su pre nas zajimave . Pekny zvysok dna, ktory urcite stravite so svojimi detmi a partnermi.

julietta246
5. aug 2013

My zijeme v Rakusku a tu nam Nutrilom odporucila nasa pediatricka. Zatial sme spokojni.

zuzkat1
5. aug 2013

@liz_lemon pretoze su z toho provizie.mna by zaujimalo preco vobec dokrmuju deti umelinami,radsej keby zamestnali viac laktacnych poradkyn.

@nutrilon_lucia a k teme.nutrilon je vsade,zialbohu.mne malu dokrmili v porodnici raz,bez mojho vedomia a suhlasu.zistila som to az ked som zistovala preco zrazu vracia.zakazala som dokrmovat.bol to jej jediny kontakt s um a aj ten doteraz lutuje a je trestuhodne ze mamicky odchadzaju s porodnice s radami ake umeliny kupit ale nevedia ako vyzera spravne prisatie.

zuzkat1
5. aug 2013

@baklik ja som zazila u dr ze malo mala pribera.predpotopne skusky dojcenia,vazenie a vycitky,dojcenie s hodinkami a budenie na dojcenie. 3 mesiace mala preplakala. Dostala som recept na um. A vies co som urobila? zmenila som pediatra,dojcim dodnes a zazrakom zmenou pediatra mala prestala plakat. um videla len v porodnici kde su evidentne provizie za kazdu minutu krabicu tak tie umeliny tlacia do kazdeho dietata.

dudri
5. aug 2013

@nutrilon_lucia máte vzorku Nutrilon pre 2.ročného dieťa? lebo chcem ukončiť dojcit, lebo je veľký. nechutil ho kakao. preto chcem vyskúšať že chuti alebo nie. zbytočne by som kúpila celú krabicu, keby syn nechutil, škoda vyhodiť do koša stojí veľa peňazí.
moja dcéra pila rok
nutrilon , ked mala 2roky.

baklik
5. aug 2013

@zuzkat1 mne do dietata netlacili v porodnici UM. v Ziari davaju detom glukozu. az pediatra nakazala UM, ked maly nepriberal ako mal - udajne do 10 dni od porodu ma mat dieta naspat svoju povodnu vahu, lebo vsak "hadam nenechame dieta v 21. storoci hladovat".no co uz teraz budem riesit. snad pri dalsom to bude lepsie...

zuzkat1
5. aug 2013

@baklik moja sa narodila 3760g a ako mesacna mala cca 3800-3900. ale ja som bola tvrdohlava.ona schudla na 3100

baklik
5. aug 2013

@zuzkat1 no vies, len tazko hrat tvrdohlavu hrdinku, ked sa jedna o novorodenca, vidis, ze sa trapi hladom a nedat na slova lekarky, aj ked boli ako facka, tak to by som si v tej situacii a rozpolozeni aspon ja nedovolila, kedze ohrozit svoje dieta by som si nedovolila. clovek doveruje v prvom rade lekarovi, ak sa nepasuje za vseodbornika....

zuzkat1
5. aug 2013

@baklik vidis kazdy podla seba.moja nehladovala.len nepriberala podla jeho tabuliek.ja som volala inej dr ku ktorej som presla ked mala mala 3mes.a podla nej to bolo v poriadku.nebudem hovorit aky zlozity bol ten prechod.musela som ziadost pisat do poistovne,ale stalo to za to.moja je doteraz drobec.ma 3 a pol roka a ma 13 a pol kg. Ale je zdrava a spokojna.

zuzkat1
5. aug 2013

@baklik btw ja nie som naucena doverovat dr. Skor som naucena overit si vsetko co povedia.

baklik
5. aug 2013

@zuzkat1 ja tiez, ale ked sa jedna o mna, nie o tyzdnove miminko, u ktoreho si nedovolim riskovat a sama vidim, aka je situacia...

nutrilon_lucia
autor
6. aug 2013

@zuzkat1 Pekny den. Dakujem za Vas nazor. Suhlasim s Vami, ze technika dojcenia by sa mala ucit v porodniciach a informacie o nom by mali robit v nemocnici laktacne poradkyne.

nutrilon_lucia
autor
6. aug 2013

Prajem vam pekny zvysok dna a piste aj nadalej. 🙂

katka159
6. aug 2013

ja som davala prvemu synovi od narodenia kojila som 10 dni a v nemocnici ho vtedy davali tak mi ho odporučili a teraz druhemu rok po kojení som mu ho tiež kupila lebo mám s nim obre skusenosti aj ked on mal v nemocnici bebu...

tatko_bebe
6. aug 2013

@nutrilon_lucia Chcem sa spytat na Vasu kvalifikaciu Vy ste dietetická sestra?

nutrilon_lucia
autor
7. aug 2013

@tatko_bebe Pekny den. Moj profil je na fotoblogu.

tatko_bebe
7. aug 2013

@nutrilon_lucia ok dakujem pracovali ste sice na odbornych amb ako uvadzate ale nieje tam nic o kvalifikacii nevadi dakujem za info

nutrilon_lucia
autor
7. aug 2013

@tatko_bebe Som detska sestra, s praxou na detskej, alergologickej a gastroenterologickej ambulancii. Mam skusenosti aj s oddelenia ARO. Spolu mam 20 rocne skusenosti v zdravotnictve.

nutrilon_lucia
autor
7. aug 2013

@dudri Pekny den. Je mi luto, ale vzorky nemame. Vsetky Nutrilony su ale aj v malom 350 gr prevedeni.

tatko_bebe
8. aug 2013

@teegreen 😀 napis adminovi cosi napisala mne. Konkurencna firma 😀 😀 😀 😀 jedina zakomplexovana osobnost mi napisala tu niekolko osobnych invektiv kt. nemaju ani hlavu ani patu a uz vobec nie nejaku aspon spicku odbornosti. Ked dochadzaju argumenty, NASTAVA OSOCOVANIE ale simplexny jedinec zostane navzdy simplexnym jedincom

tatko_bebe
8. aug 2013

@teegreen prosim Ta nestras @zuzkat1 silne pochybujem ze by jej dieta mohlo mat akekolvek nasledky. Ked kojenec nenabera rychlo vahu ale nabera, stale je to v medziach normy. Jedine kedy moze dojst k nejakemu poskodeniu je zeby dieta chudlo. A kedze som jedinec s obrvskym egom (kt. Ty evidentne nemas) tak sa porad s pediatrom najlepsie nie len s jednym. Ci Ti vyvratia resp. potvrdia to co som tu napisal

zuzkat1
8. aug 2013

@teegreen mala je uplne v poriadku. Prospievala,len nie takym tempom ze pol kila za tyzden. Podla nasej dr,ktora je jednou z naj v blave a aj podla laktacnych poradkyn rastla dost. Len ten dr mal tabulky z dob dinosaurov. A hrda som na to,ze som odolala jeho tlaku a mala nepozna umeliny. Nebol to dobry lekar. Mala mala po porode problemy sposobene lekarom a dost schudla a on toto pri prevazovani ani nebral do uvahy.len to ze pribrala 100g za tyzden a nie 500.pritom pri dojceni je dolezite ze pribrala,neeemusi byt prerastena a tucna.

zuzkat1
8. aug 2013

@tatko_bebe Ano tak tak.hlavne ze pribrala je jedno kolko ked dojcim. To nas povodny dr nevedel a preto som odtial odisla k inej dr a nepodlahla tlaku dat um. A mam dost nastudovane o dojceni takze niekto kto o nom nic nevie ma nevystrasi🙂