icon

Ako ste našli Nutrilon?

nutrilon_lucia
29. júl 2013

Milé mamičky, povedzte nám ako ste objavili Nutrilon. Zaujímalo by nás, kde ste sa o ňom dozvedeli, kto vám ho odporučil a čo vám o Nutrilone povedal.

majuska_m
29. júl 2013

@mummy01 moje dieťa v pôrodnici nedostalo ani kvapku um podľa mňa to záleží od pôrodnice.. a od mamičiek.....

mummy01
29. júl 2013

@majuska_m si svetla vynimka a mala si stastie...neviem ale ako to zalezalo na mamickach-ja som si prisla po dceru na novorodenecke prave vo chvili ked sestricka do nej doslova liala 90ml UM-nik sa ma nepytal ci moze mojmu dietatu dat UM-proste jej ho dali...

lalinko2010
29. júl 2013

môj malý od 6 mesiacov na nutrilone, aj sme menili - dôvod? ekzém. nutrilon má hnusnú chuť, ja by som nevypila,ale jemu bolo jedno, sme skúšali všetky mlieka, ale nutrilon sa osvedčil, aj keď môj manžel do malého tlačil bebu, lebo syn jeho sestry pil bebu, malého zapekala, od 1 roka je kravskom mlieku, denne vypije 1 liter!!!! ak by som mala druhé, tak tiež na nutrilone! len je drahé, 800g za 15€, vydžalo nám 3,5 dňa!!!!!

majuska_m
29. júl 2013

@mummy01 neviem kde si bola v akej pôrodnice... mne malú doniesli 2hodiny po pôrode dokonca mi sestrička vysvetľovala ako si ju mám položiť na prsník ako si ju mám nechať prisať, a od tej chvíle bola malinká snami na izbe a so sestričkami už nebola 🙂 a myslela som také mamičky čo si to chceli uľahčiť alebo sa im nespúšťalo mliečko... lebo aj také tam boli nie na také ktoré o to nemali záujem... bohužiaľ malá je už na um lebo mi mliečko odišlo ale tak no čo už...

lauricka
29. júl 2013

@adriana89 ja som sa skor zaoberala zlozenim a hladala som aj na zahranicnych strankach, nie len slovenskych. To, ci niekoho dieta "zapekal" alebo prehanal alebo nieco ine, som moc neriesila. Mojim detom po tejto stranke vyhovali zatial vsetky vyskusane mlieka a pri Nutrilone krasne priberali od narodenia. Nutrilon je aj pre predcasne narodene deti, len o tom som ani nevedela, takze sme od zaciatku davali 1 HA. Nemyslim si, ze sa to da tak zovseobecnit, ze dieta nekaka, nepribera, pribera, kaka, prehana ho, tak to je vsetko kvoli UM. Nemusi to byt kvoli tomu. Take iste problemy rozne maju aj deti, co su kojene. Jedno take, ine take. Moje nemali ziadne, ani koliky dokonca. Mozno kvoli Nutrilonu, mozno len tak, lebo sa tak narodili 😉 .
A to, ze trosku je citit alebo niekomu smrdi, je zapricinene hlavne tou hydrolizovanou bielkovinou. A co sa tyka chute, tak deti maju ine chute, takze podla seba som sa neriadila a detom chutil, viac mi nebolo treba. Chutil im aj Hipp, aj Babylove, teraz maju Babylove alebo od Gittis rakuske. Ale uz maju 20. mesiacov, takze teraz uz tak moc na tom zlozeni nelipnem. Skor na tom, aby mali pestru tuhu stravu. A dobre su vraj aj kvalitne kyslomliecne vyrobky.

baklik
29. júl 2013

kedze sme mali problemy s kojenim, nedostatok mlieka, maly od hladu strasne plakal a neprosperoval, pediatricka nam kazala prejst na UM. po otazke, ktore odporuca, kedze som nemala ani sajnu o UM, mi povedala, ze nutrilon. neskor, kedze mi zalezi na tom, aby moje dieta dostavalo to najlepsie, ked uz to nemohlo byt materske mlieko, som si dala tu namahu, ze som si pozistovala na nete zlozenie MM a nasledne porovnala s ostatnymi UM a nutrilon mi z toho vysiel najlepsie. cize podla mojich zisteni sa najviac priblizuje svojim zlozenim k materskemu mlieku. to zavazilo a ostali sme pri nom, malemu velmi chutil a aj nadalej chuti, nemali sme ziadne potiaze a aspon do 2 rokov mu ho planujem rano a vecer podavat (dokopy cca 500 ml denne).
jedina nevyhoda je jeho vyssia cena. my sme to pri nutrilone 1, na ktory zo zakona nesmu byt ziadne akcie, riesili tak, ze sme kupovali Bebilon 1, ktory je zlozenim uplne rovnaky, ale cena je o tretinu nizsia. a teraz vyuzivame najcastejsie akcie v DM, kde ho nakupujeme v 25% zlave a ak sa postasti 3-balenie, tak je to este vyhodnejsie.
takze za nas - vseobecna spokojnost. 🙂

lalinko2010
29. júl 2013

a ešte v pôrodnici doňho tlačili cukrovú vodu, žiadne mlieko, ale našťastie mlieko do 2 dní mi nabehlo, ale drobec lenivý ťahať, ale potom sa naučil!
u mňa malý celý čas na izbe, dva dni po cisárskom a nikto neriešil či vládzem alebo nie, či mám mlieko alebo nie! ale bola som na VIP izbe, tak 7 dní!!!!!!

mirkamurko
29. júl 2013

@nutrilon_lucia nám už v pôrodnici dávali HA Nutrilon,cez veľkú dierku,potom aj pediatrička nám ho odporučila lenže malú zapekalo,tak nám Dr.kázala Comfort,ale stále nás zapekalo,strašne ju aj bruško bolievalo,moc cez deň ani nepospala,lebo plačkala až vrieskala a od začiatku často grckávala,tak sme išli na gastro a tam nám zistili reflux,tak sme prešli na AR na predpis,ktoré sme až do roka pili aj s probiotikami a do roka aj grckávala,potom sa to razom upravilo,tak sme prešli na Hippko Bio Combiotik,ktoré pijeme doteraz.Ináč to Nutrilonové AR mlieko,večne ked som ochutnala,tak som sa vždy skoro dogrcala,fuj,ale malej chutilo. 😀

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@fra suhlasim s vami. Urcite kampane firiem proti dojceniu su v rozpore s kodexom WHO a my sme ho podpisali. Ale nenesieme zodpovednost za vsetky pobocky nasej firmy a urcite sa tymto nazorom nestotoznujeme a dodrziavame vsetkly zakony. Nikdy by sme nenutili matky prestat dojcit, naopak, kazda reklama obsahuje upozornenie, ze dojcenie je pre dieta to najlepsie. Ano, dojcenske mlieka su tu pre deti, ktore z roznych pricin nemozu byt dojcene a je na kazdej mamicke ktoru znacku si vyberie. 🙂 vdaka za odpoved

lauricka
29. júl 2013

@mummy01 ked som bola tehotna, vobec som nemala pocit, ze by sa nepodporovalo dojcenie ako prve, prave naopak a vobec som sa necitila obtazovana reklamami na UM. Boli, tak ako na mnohe rozne produkty, ale som ich len prehliadala, nijako ma neatakovali. A ziadna z tehotnych zien v mojom okoli neplanovala nedojcit a davat UM. Ale ak uz k tomu doslo, je fajn mat na trhu kvalitne mlieka a mat si z coho vybrat.

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@mirkamurko Ano, to je pravda. Nie vzdy je chut dojcenskeho mlieka pre nas dospelych prijemna 🙂 ale kedze deti inu chut nepoznaju, ked su napriklad od narodenia na unelom mlieku, tak im pripada normalna. dakujeme za nazor

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@lauricka dakujeme za nazor a podelenie sa s nami o vase skusenosti 🙂

mirkamurko
29. júl 2013

@nutrilon_lucia dokonca keď sme začali s príkrmovaním, tak čo mne chutilo,tak malej zas nie a opačne,takže fakt tie detské chuť.kanáliky sú úplne iné ako naše dospelácke. 😵

lauricka
29. júl 2013

@nutrilon_lucia chcela by som sa blizsie informovat k obsahu Aptamilu v Rakusku a Nutrilonu na Slovensku, je prisnejsia legislativa u nas, ci u nich? Kedze podla toho ma asi jedno z nich trochu lepsie zlozenie. Lebo skutocne sa tie hodnoty trosku lisia a sme nevedeli preco.

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@mummy01 Bohuzial, to je problem nemocnic a zamestnancov. Ze deti skoncia na umelom mlieku, je vo velkej miere zavinene aj personalom. Kazda mamicka potrebuje podporu a vysvetlenie techniky dojcenia a to je vec personalu. Volia jednosduchsiu cestu, dat deitatku umele mlieko.

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@mirkamurko Ano, deti maju tendenciu menit dokonca svoje chute v priebehu par dni 🙂 co chutilo nes , uz za tyzden nebude a naopak...je to len o trpezlivosti...ale najdolezitejsie je, ze detom chuti 🙂)

mummy01
29. júl 2013

@lauricka nepochopila si-moze byt neviem aka kampan na podporu dojcenia ked potom ta tehulka porodi v porodnici kde jej dietatu strcia flasu...o tom som chcela 😉

anjelik1323
29. júl 2013

@adriana89 presne tak.je to bordel....a to dietatu uz nikdy nedam

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@lalinko2010 Dakujeme za vas nazor . Ano, chut dojcenskych mliek je velmi specificka, pretoze obsahuju specialne tuky a vitaminy , ktore maju podiel na chuti. Dospelym samozrejme pride ta chut povedzme zvlastna 🙂 ale deti .kedze inu nepoznaju, nemaju dovod to riesit 🙂

adriana89
29. júl 2013

@anjelik1323 daaakuujem za podporu.....konecnee niektoo kto si nemysli zee som najhorsiaa buduca matka lebo nekupim nutrilon.....🙂🙂🙂

anjelik1323
29. júl 2013

@adriana89 uz nikdy nutrilon....je prehnene drahy-...pomaly 19ecok to hami mam skoro za tu cenu 3.....vlastne uz nie.pijeme kravske 😀

bamato
29. júl 2013

starsi syn sa nevedel prisat a tahat sa mu vobec nechcelo, ked mal cca 6 tyzdnov a nepriberal odporucila nam pediatricka dokrmovat a kedze som astmaticka a alergicka mali sme nutrilon HA na predpis, ale kombinovala som s materskym, ktore som 9 mesiacov odsavala. Po roku sme presli na obycajny nutrilon a nemali sme ziadny problem s tymto mliekom. Mladsieho som dojcila 14 mesiacov, potom sme presli na UM inej znacky, kedze nutrilon mu nechutil a odmietal ho.

mirka_aa
29. júl 2013

mne nutrilon odporucal pediater,ale dcerka ho odmietala,tak pije sunar 🙂

tatkak
29. júl 2013

Náš malý mal reflux a keďže nemohol byť aj z toho dôvodu kojený, na odporúčanie pediatričky sme začali s Nutrilonom AR. Reflux mu ustal, ale stále papá Nutrilon AR lebo iný mu zatiaľ nerobí dobre. Ja som s Nutrilonom veľmi spokojná a určite v ňom nie je žiadny odpad. Ak má niekto výhrady k tejto značke, nech sa k nej nevyjadruje a dá svojmu dieťatku, to čo mu chutí. Ja by som napríklad inú značku malému nedala...

baklik
29. júl 2013

@anjelik1323 to si kde kupovala nutrilon za 19 ecok, prosim ta?? v zivote som nevidela taku cenu a to ho pouzivame uz 20 mes.! my mame nutrilon za vyse 11 eur, kupovany v akciach v DM...a z toho dovodu na hami ani nepozriem, kedze v nom chybaju niektore latky, ktore sa nachadzaju v nutrilone. pre mna je najdolezitejsie, ak uz dieta nemoze byt dojcene, aby mu mlieko nesposobovalo ziadne potiaze, potom zlozenie a potom hladam najvyhodnejsiu cenu na trhu. a urcite nepojdem kupovat do lekarne sunpharma, kde stal tusim vyse 17 eur...

anjelik1323
29. júl 2013

@baklik v tescu u nas tal 18,88e .nam robilo dobre hami.pekne priberal a bol buchtos.po tomto skvelom nutrilon mlieku nam nemohol kakat a grcal jedna radost

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@lauricka ano, zlozenia su rozdielne, aj ked nie velmi. Co sa tyka mliecneho prasku, je kvalita rovnaka pre vsetky Nutrilony alebo Aptamily. Ale rozdiely v pridanych hodmotach mineralov, vitaminov alebo stopovych prvkov moze byt rozdielna, podla zakona legislativy danej krajiny. Napriklad v neiktorych krajinach nie je zo zakona dane pridavat niektore vitaminy a v inych ano, to iste palti aj o napriklad LCP mastnych kyselinach .

baklik
29. júl 2013

@anjelik1323 u nas v tescu stoji 15 eur. ano, najdolezitejsie je, aby dietatku UM sadlo, to vieme vsetci. nam nastastie nutrilon nerobil ziadne potiaze...

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@anjelik1323 Cena v lekarni alebo v obchode nie je cena, ktoru urcuje vyrobca. My urcime nasu cenu, ale obchodnici a tiez distribucne firmy si maju zo zakona nahodit na vyrobok marzu a to naozaj neovplyvnime. Takze sa moze stat, ze aj v roznych lekarniach sa mozu pohybovat ceny s rozdielom 1-2 eura. Nemame na to dosah.

carrie4
29. júl 2013

@nutrilon_lucia nám ho pri dcérke odporučil detský lekár a pila ho do 3 rokov... dcérka nebýva chorá, má dobrú imunitu (klop, klop, klop) netuším či je to aj z nutrilonu, ale ktovie... takže my sme s týmto mliečkom spokojní... synček má alergiu na niektoré potraviny, takže ten pije nutrilon HA, ale po roku chceme vyskúšať obyčajný