icon

Ako ste našli Nutrilon?

nutrilon_lucia
29. júl 2013

Milé mamičky, povedzte nám ako ste objavili Nutrilon. Zaujímalo by nás, kde ste sa o ňom dozvedeli, kto vám ho odporučil a čo vám o Nutrilone povedal.

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

tatko_bebe Nutrilon pre SR a CR sa nikdy nevyrabal v Polsku. pred 10 rokmi bol vyrobny zavod pre vsetky Nutrilony v Holansku a neskor sa rozdelil, pre klasicke formule sa vyraba v meste Fulda v Nemecku a speciality od Nutrilonu ( HA, Comfort, antikolics....) sa vyrabaju v meste Cuijk v Holansku. Problemy s polskymi potravinami su posledne 2 roky, a navyse namaju s vyrobcami detsje vyzivy nic spolocne,a lebo aj polsky trh, ktory ma svoj vlastny zavod a vyraba pre svoju krajinu Bebilon, pouziva prasok z organickej farmy mimo Polska.

zuzitko74
29. júl 2013

Syn nevedel, alebo nechcel dobre ťahať, vyslovene mi plakal na prsníku, pil iba kým samé tieklo, čo mu na priberanie stačilo len asi dva týžne. Potom tri týždne nepribral ani gram. Pediatrička odporučila nutrilon, vraj je najlepší. S dokrmovaním sme to ako tak ťahali do troch mesiacov, potom už bol čisto na nutrilone, nebol žiadny problém. Akurát bol veľmi drahý pre nás a pred tými takmer desiatimi rokmi ešte nebol tak ľahko dostupný ako teraz. Mali ho len v lekárni a v Bille.

malinkaaninka
29. júl 2013

ležala som s 9mesačnym synom v nemocnici s hnačkou.za deň hnačkoval aj osem krát.vtedy som bola nesmierne vďačná,že okrem banánov a jablk,ktoré už nemohol ani vidieť existovalo mlieko nutrilon low lactose a ešte jedno ktoreho meno si nespomeniem.ochutnala som ho,bolo otrasné.ale syn ho rád vypil.neviem či aj iné mlieka majú takú širokú škálu mliek.ako antireklamu dodám,že sme skončili na sunare.bol lacnejší ☹

usiko
29. júl 2013

@baklik no, zvlastny nazor, nakolko vyspinkane dieta /aj dospely/ je spokojne, kludne, usmievave a pokojne....a ak dobre spinka cez den, dobre spinka aj v noci......moje obe deti su vyborni spaci, dcera aj teraz v skoro 3 rokoch prespi popoludni 3-4 hodiny....mne tvrdenia tvojej lekarky pridu ako ...neviem,ako by som to povedala, ako tvrdenia zeny, ktora mala smolu a mala 'zle spiace deti'....dalsia vec, spanok vyrazne prospieva silnej imunite cloveka, teda aj dietata takze urcite nema pravdu, pravdupovediac, je to prekvapivy nazor od lekarky,ktora by mala take veci vediet.....ja ked som povedala pedi ze prespinkaju celu noc, potesila sa a povedala, ;aha, preto su taki kludni na oprehliadkach;....🙂

bocjanka
29. júl 2013

Dávali mu ho v pôrodnici, pretože sa mi neskoro rozbehla laktácia. Dávali mu Nutriho HA.

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@cerez myslite preco sa zmenila chut mlieka Nutrilon na Slovensku ? je to dane zakonom o pridanych hodnotach mlieka. Aj ked sa to mnohym mamickam nezda a maju mozno na to iny nazor, ale nase zakony patria medzi najprisnejsie v Europe, co sa tyka detskej vyzivy. WHO diktuje nove trendy a odporucania vo vyzive deti a to sa tyka aj zlozenia mlieka. A preto mozu nove zlozenia zmenit trochu aj chut mlieka.

unavenasom
29. júl 2013

@nutrilon_lucia firmy vyrabajuce umele mlieka vedome a naschval podrypuju matkam materske kompetencie svojou reklamou, nutia matky mysliet si, ze nie su schopne postarat sa o svoje dietatko a dojcit ho ..aj takymito reklamami a sloganmi
Toto nie je proti umelemu mlieku ako takemu..ale proti marketingovym praktikam firmam vyrabajucich umele mlieko

elinka27
29. júl 2013

@nutrilon_lucia WHO diktuje aj ine veci, napriklad zakazat zavadzajuce reklamy na UM...

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@elinka27 WHO nezakazuje reklamy na umele mlieka vo vseobecnosti. Zakaz, lepsie povedane kodex zakazuje reklamu na pociatocne mieka, cize mlieka s oznacenim 1 a na tie sa nikdy nesmu vztahovat ani akcie ani zlavy. Vsetky firmy vyrabajuce detsku vyzivu sa zaviazali tento kodex dodrziavat a preto nikde nenajdete v reklame produkt s oznacenim 1 . Ak bysa tak stalo, bolo by to porusenie zakona. Tiez je nutne , aby pri kazdej reklame ci uz v televizii alebo na letakoch, bolo zdoraznene , ze dojcenie je najlepsie pre vyvoj dietatka.

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@fidka79 Co sa tyka konzistencie, tak ta suvisi s tym, aku recepturu a ake hodnoty a pomer bielkovin je stanoveny v danej krajine. Aj ked sa pouziva rovnaky prasok, hustotu a konzistencia mlieka nezavisi len od toho. Zalezi aj od dalsich nutrientov, ktore sa pridavaju. Co sa tyka ceny, bohuzial, ta sa odvija od financnej politiky danej krajony, DPH a velkosti trhu, cenu vyrobca neovplyvni.

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@unavenasom Ziadna firma vyrabajuca detsku vyzivu nesmie vedome matky nutit k preruseniu dojcenia a nastaveniu dietaka na umelu vyzivu. WHO kodex nas zaväzuje vsetkych podporovat dojcenie a to tym, ze na kazdom vyrobku musi byt napisane, ze dojcenie je pre dieta to najlepsie a dojcenske mlieko ma ordinoavt vylucne lekar. Taktiez nesmieme propagovat produkty poéciatocnej vyzivy, to znamena mleika urcene od 0-6 mesiacov a nesmieme na ne robit ani zlavy ani akcie. Kazda rekalma musi byt schvalena dozornym organom a agresivne alebo nasilne reklamy, neprejdu.

unavenasom
29. júl 2013

@nutrilon_lucia ale podla toho by aj mlieka oznacene inym cislo mali vyzerat uplne inak ako 1 a tiez by nemali mat ziadnych medvedikov a usmievajuce sa deti v logach ako aj v reklamach a to evidentne ani jedna firma nedodrziava

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@unavenasom Nie, dizajn miek ma skoro kazda firma rovnaky. Rozdiely su len v znaceni. Cize ked je reklama, nikdy nenajdete mlieko , kde v roku svieti 1 . Ano, mate pravdu, reklamy s detmi budu postupne miznut z obehu a kazdy vyrobca bude musiet urobit take, aby v nich deti nefigurovali. S tym urcite suhlasime. Ale je to velmi zdlhavy proces a preto prosime o strpenie 🙂 zatial to nie je v rozpore zo zakonom, inak by vsetky firmy museli svoje reklamy stiahnut s okamzitou platnostou.

cerez
29. júl 2013

@nutrilon_lucia Ďakujem za odpoveď.

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@fidka79 Bohuzial ano. To, ze je Nutricia medzinarodna firma a ma pokrytie aj v Azii a Juznej Amerike nema s cenou nic spolocne. napriklad v Polsku je Bebilon podstatne lacnejsi ako u nas, pretoze maju svoj vlastny zavod a ovela vyssi trrh a cim vyssi trh, tym nizsia cena. Taktiez DPH, na Slovensku je vysoka, oproti Irsku alebo Rakusku.

bibistec
29. júl 2013

My sme sa vdaka bohu o nutrilone dozvedeli v porodnici, ja som nemohla dojcit a asi by som mala poporodnu depresiu. vsade na mna vyskakovalo ako je dolezite dojcit ako ked nedojcim som pomaly neschopna matka a pod...Este aj niektori lekari na mna pozerali co som to za matku ale kaslat na to, radsej dieta na umelom mlieku ako besna matka a nespokojne dieta. HA vyhovuje a dcerka ho doteraz pije to ma 3a pol a je dobre na rozdiel od tych chemikalii co nazyvaju mliekom v obchode.

alabama0011
29. júl 2013

@nutrilon_lucia mam taky pocit, ze ja som asi jedina matka, ktorej nenutili v porodnici umele mlieko.. Kojenie sa mi v nemocnici nechcelo vobec spustit, nikto mi ani dieta nechcel poriadne dokrmit, mala nepriberala a to co sa jej podarilo vypit z prsnika slo z nej rovno von, mala silny reflux, cize vobec nepriberala, este ma tam aj nechali dlhsie, ked sa konecne niekto uvedomil, ze asi to fakt inak nepojde, len s dokrmovanim.. Konecne po dvoch tyzdnoch mini priberania nam pediatricka odporucila nurilon AR, odvtedy krasne priberala, bola aj kojena aj dokrmovana.. AR nam velmi pomohlo.

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

Mile mamicky, vsetkym vam dakujeme za vase prispevky a ze ste sa podelili o osobne skusenosti . Pre dnes sa s vami lucim a prajem krasny zvyok dna. 🙂

martinka_martinka
29. júl 2013

nam ho davali v pôrodnici 🙂 povedali nám, že je dobrý nutrilon 1 HA alebo BEBA pre novorodenca 🙂 skusili sme aj sunar, ale ten maleho zapekal tak sme sa vratili k nutrilonu radšej nebudeme už experimentovať... malemu to vyhovuje 🙂

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@alabama0011 Tak to je dalsi extrem...ale hlavne, ze sa dietako rozpapalo.. Ano, na jednej strane v nemocniciach hned daju dietaku umele mlieko, ani sa nesnazia mamicke ukazat techniku dojcenia a na druhej strane sa niekde nesnazia vobec o nic...a nakoniec len Vy sama ste to skvele zvaldal aj dojcenim aj prikrmovanim...dakujem za nazor 🙂

andrejecka
29. júl 2013

ja som začala s nutrilonom ešte pred takmer 9timi rokmi a kupila som ho v dm kde bola vtedy akcia 2 plus jedno grátis a vtedy ešte nebol tolko reklamovaný, bola som s ním nadmieru spokojná, pri synovi som objavila v rakúsku aptamil za 9 eur a kupujem ho doteraz

unavenasom
29. júl 2013

@nutrilon_lucia uz vas slogan na tejto stranke..: davate to najlepsie dietatku, preto e tu nutrilon..uz ten sam o sebe je zavadzajuci a podvrtava matkam sebavedomie
opat...nie som proti umelemu mlieku....ale proti marketingovym praktikam ....ak by Vam zalzalo n matkach a na dojceni /co nezalezi, lebo firmam ide v prvom rade o biznis a prasule a tie z dojciacich zien nemaju/ tak by ste loga a slogany umelych mliek zmenili tak ako sa o tom hovori, bez toho, aby na to bol zakon

biancal
29. júl 2013

nasli sme ho v lekarni, no vobec sme s nim neboli spokojni :( mala sa nevedela vykakat, no katastrofa 😒 uzili sme si s nim rusne chvile

indiankaindi
29. júl 2013

@nutrilon_lucia nám pediatrička odporučila Bebu ako najlepšie mlieko pre novorodenca, ale dcéra od nej vracala. V lekárni nám poradili Nutrilon a na chvíľu to bolo ok. Ale aj tu začali problémy, tak sme skúsili HA, ktorý bol ok tiež iba chvíľu a potom AR. Ten vydržal najlepšie (asi 10 dní) potom dcéra vracala aj od neho. Neskôr sme vyskúšali všetky značky a druhy, všetko nám vydržalo max 5 dní, potom začala dcéra vracať a čím dlhšie UM pila, tým to bolo horšie. Sunar bol bezkonkurenčne najhorší, ten vyvrátila okamžite. Nakoniec, keď nemala ani rok sme prešli na kravské mlieko a bolo po probléme. Takže osobne si myslím, že umelé mlieka sú pre deti najnevhodnejšie, predsa len je to niečo umelé a syntetické a od týchto skúseností mám k nemu odpor. 😒

tatko_bebe
29. júl 2013

nutrilon_lucia @fra Ale nenesieme zodpovednost za vsetky pobocky nasej firmy a urcite sa tymto nazorom nestotoznujeme a dodrziavame vsetkly zakony.
@nutrilon_lucia Praveze nesiete ste jedna firma, vyhovarat sa na druhu pobocku kt. nesie rovnaky nazov ako Vy a je rovnakym majetkom, rovnakej firmy je cisto zavadzajuci alibizmus

nutrilon_lucia @fidka79 Co sa tyka konzistencie, tak ta suvisi s tym, aku recepturu a ake hodnoty a pomer bielkovin je stanoveny v danej krajine. Aj ked sa pouziva rovnaky prasok, hustotu a konzistencia mlieka nezavisi len od toho. Zalezi aj od dalsich nutrientov, ktore sa pridavaju. Co sa tyka ceny, bohuzial, ta sa odvija od financnej politiky danej krajony, DPH a velkosti trhu, cenu vyrobca neovplyvni.

@nutrilon_lucia konzistencia, zlozenie, obrovsky nepomer kvalita/obsah/cena. (slovenske deti nepotrebuju taku kvalitu ako rakuske asi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ) Vyhovarat sa na DPH je smiesne. To co predavate na Slovensku by ste v Rakusku nepredali, vysledok je aj tato PR kampan, cisty lobizmus+marketing. Ja viem potrebujete z niecoho zit 🙂

bralilienka
29. júl 2013

maminky ,kam sa náhlite !!! ja som jedno dieťa kojila 10 mesiacov, znova som otehotnela a druhého som kojila 2,5 roka. chalan nikdy nepil umelú výživu, ani žiadne mlieko a dnes má 21 rokov, biele zuby, zdravé kosti, pokožku, žiaden kaz ani plomba a zuby podľa zubárky ukážkové, vhodné na stomatologické sympóziá. prvorodený po odstavení od materského mlieka pil kozie mlieko, pretože po očkovaní dostal atopický ekzém, ale po kozom mliečku atopák prešiel.

ked som strácala mliečko, dala som si zasmaženú polievku, feniklový čaj, rozmasírovala som si prsia a žiaden reklamný leták ma nepresvedčil, že práve tá ich umelá výživa je to pravé orechové. a bolo to aj pohodlné, ked sme s rodinkou cestovali.

vopred sa ospravedlňujem maminám, ktoré sa snažia a predsa kojiť nemôžu.

sonickaopicka
29. júl 2013

@laurička a preco vlastne nie je vhodne kravske alebo kozie??

si myslim ze ked ho mam porovnat s umelinou tak je vhodnejsie...aj ked reklama na nutrilon neskutocna...nikto z nas v skutocnosti nevie co to obsahuje a ci naozaj obsahuje vsetko co ma ..