Do roka Nutrilon a od roka kravské mlieko
Dcéra má 8 mesiacov. Mala koliky aj reflux-už je to ok. Pijeme Nutrilon AR 2. Predtým do mesiaca Francúzske a potom Nutrilon 1 Anticolics. Do 10 mesiacov máme mliečko na predpis. Od 10 mes. do roka mám dávať klasický Nutrilon 2 a od roka prevarené krabicové mlieko. Podľa lekárky. Ale naozaj prejsť od roka na obyčajné mlieko??? Nutrilon je aj tak drahý :(
Takto som varila ja az po roku. Hej chuti inak. Nic pre mna. Mne vadilo ze je priamo od kravy.prislo mi neciste... 😕
@tetapetra Ale môžu. Kadečo sa robí a nielen s mliekom, len bežný spotrebiteľ o tom ani len netuší ... A keby sme vedeli čo kupujeme, tak by sme niekedy len nad wc stáli a snažili dostať to von ... Aj mäso sa napúšťa vodou kôli váhe ... Dnes už nejde o dobro ľudi, ale o zisky :( Samozrejme, že kontrolujú ... pokiaľ je to v norme a nespôsobi človeku problémy, tak je to ok 🙂 Veď aj tak, koľko mladých ľudí dnes vie, ako chutí mlieko od kravičky-priamo? A koľko detí vie, že kravička nieje fialová??? 🙂
drobec87 to tebe som pisala vyssie🙂
@tetapetra Súhlasím s tebou. Naozaj je kopu veci, čo niekto vymyslí a pitom sa to šíri a ľudia to berú za fakt :( Asi je to preto, že veľa krát sa dozvedáme o niečom čo sme ani netušili ... A výrobne tajomstvá, či podnikové tiež existuju ... Je to jedno, my to nezmeníme. A je osobne na každom z nás čo si vyberie, čo bude jesť piť a čomu bude veriť 🙂
@zuzkat1 http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/interne... nasla som ti to 😀
no ja som toho názoru že toto je individuálne, nemyslím že pre každého je vhodná rovnaká alternatíva, mamička by si mala zvážiť čo a koľko jej dieťa príjma inej potravy, a podľa toho sa rozhodnúť či umelé či kravské, moja dcéra ma skoro 11 mesiacov, pije nutrilon 2, tiež uvažujem čo po roku, no na kravské mlieko určite prejsť nechcem, pretože v prvom rade zatiaľ mäso nekonzumuje ako so svojími dvomi zubmi by ho asi ťažko požula, mixovanú stravu odmieta uplne, zeleninu a ovocie to sme zatial len na takých malých omrvinkách, jogurty papka len čiste biele, pretože z ostatných sa vyhádže, papá zemiačky, ryžu so šťavičkou, cestoviny, no tiež nezje niejaké super dávky, tak pár lyžičiek a ma dosť, je celkom bacuľka tak asi to skôr bude z mliečka ako zo stravy, takže ja vynechať úplne UM tak to by som pochybovala že dostane dostatočný príjem vitamínov, pri staršiej dcére som to mala rovnako a jej som od roka dávala pol na pol sušené kravské spolu s nestle junion 1, tak mi to poradila moja lekárka inak staršia z kravského strašne zvraciala, ale zo sušeného nie, takže si myslím že to záleží aj od toho koľko a akej inej portavy detičky prímu aby sa rozhodlo či ostať na UM alebo nie
@drobec87: moja ho nechce,tiež jej dávam maličké kúsky ale nevládze to požuť tak ho vypľuvne, veď to čo hovorím, niektoré deti zjedia iné nie, čo je dobré pre jedného nemusí byť pre druhého, to isté je aj zo zeleninou a ovocím, a ja deti nenútim nasilu, chlapci mi robili to isté a teraz sa im usta nezatvoria, všetko je mňamka ha ha ha
@zuzkat1 Pekny den Zuzka. Su to odporucania a kazdy ma samozrejme moznost si vybrat. Pediater pozna dieta takze ak sa rozhodne mamicke odporucit po 1 roku kravske mlieko je to jeho rozhodnutie a zalezi na mamicke, ci vyskusa kravske, alebo ostane na batoliacom mlieku. Samozrejme aj deti su rozne. Niektorym nerobi ziadne problemy, ale su deti, ktore kravske mlieko neznesu ani po roku, pretoze maju citlivejsie travenie.
@nutrilon_lucia Pekný deň 🙂 Nám pediatrička odporučila prejsť od roka na kravské. Mala mala koliky aj reflux. Pije Nutrilon 2 AR, predtým pila Nutrilon 1 Anticolics. Do mesiaca Francúzske, potom Nutrilon HA 1 ... Nič jej úplne nevyhovovalo :( S anticolics zmizli koliky, ale nastúpili vodnaté hnačky. Zmizli až zmenou mlieka na AR, no začalo ju zase nafukovať. Pomohli kvapky, ktoré jej aj teraz musím aspoň 1 krát na deň dávať. Preto sa informujem, čo po roku. Aký je váš názor? Ďakujem 🙂
@drobec87 kamoskin maly mal hrozne problemy s nafukovanim a stolicou. Mohol papat len francuzske,ale ani to nebolo uplne ok. Inak nutrilon bol najhorsi pre neho. No ked mal 7mes.kamoska dala kravske a sice stale nema vzorovu stolicu ale podstatne sa to zlepsilo. Takze je to individualne. Um nie je top.
@nutrilon_lucia Ano ja poznam odporucania,ale prave tie povazujem za ten marketing. Ja som mala to stastie a kojila som. Um v hocicom aj v kasiach som sa vyhla oblukom. Jasne ked niet inej moznosti tak zena nema na vyber,ale aj tie reklamy na um su take,ze vyznam dojcenia sice spomenu ale do 6mes.a potom je vraj um to naj. Reklama je silna vec,vidim to v okoli kde su takmer vsetky zeny presvedcene ze um je idealne a v pol roku odstavuju deti od dojcenia. Nesuhlasim s reklamami na um. Prepacte ale nedalo mi nenapisat svoj nazor.
@nutrilon_lucia Dcéra mala pred pár mesiacmi robené aj testy na alergie, kôli uvedeným problémom. Nič sa nepotvrdilo, žiadna alergia. Papa aj jogurty s ktorými nemá problém. Skúšali sme aj prevarené kravské mliečko v malých množstvách, problém nebol. Neviem či by to bolo v poriadku, aj keby pila od roka len čisto kravské a tiež ešte neviem ake kravské je to naj podĺa odborníkov. UM jej robí stále aspoň menšie problémy. Vidím, že niekedy má problém s vetrami. Ale už to niesu koliky, reflux tiež zmizol.

@kinna ja by som prekvapena nebola, kedze s mliekom a v labaku robim 15 rokov. Do mlieka voda nejde, norma nepusti a kedze robis s mliekom, tak musis vediet, ze v lete a na jar je uplne ine ako na jesen a v zime.