icon

Majú deti odchované na umelom mlieku viac zdravotných problémov ako kojené?

lulistek
29. júl 2013

Veľmi by ma to zaujímalo, kedže od narodenia sme bohužial aj dokrmovaný a od 3.mesiaca úplne na UM. Skoro 3 mesiace sme boli na Nutrilone - comfort, ale prešli sme na Babylove. Otázka je stavaná na všetky umelé mlieka, aby to slúžilo väčšej verejnosti 😉
Ďakujem za odpovede

mami21
4. aug 2013

Zacnite prezmenu napadat matky, ktore ockovali ;) tam je to rusnejsie nez tu na kojeni verzus umele mlieko .

sonice
4. aug 2013

@mami21 nikoho tu nenapadáme, prosto dávame na svetlo vety, ktoré tu odzneli a nie sú pravdivé, aby budúce matky, ktoré toto ččítajú si nepovedali, tak fajn, nemusím dojčiť, lebo dojčené deti sú aj tak choré (jasné, že sú, prečo by nemali byť, čo žijú dade v karanténe), aj tak bude mlieko nevhodné, lebo nemám na bio potraviny (čo je total blud) ,.. ta na čo dojčiť.

Ja už by dojčila len preto, že by som nepodporovala (finančne) takéto firmy typu nutrilon,...

sonice
4. aug 2013

@mami21 napadas Ty, s tými našimi géniami,.. to len tak na okraj! DOchídzajú Ti argumenty chápem,.. dakedy nie je na škodu priznať si mylný názor. Ja už to v žovote veľa raz spraviť musela,... pretože mňa mama nedojčila a tak nie som génius 😀

mami21
4. aug 2013

:D ach co Vam povedat nato. My sa asi nikdy neporozumieme. Vy ste vobec nepochopila.Skoda reci... Peknu nedelu 🙂

sonice
4. aug 2013

@mami21 očkovať sa ideme vo štvrtok,.. hádam cicuša pomôže pri ukľudnení bábätka a pomôže s vytváraním protilátok,..

sonice
4. aug 2013

@mami21 njn, čo už so mnou, som nechápavý tvor (ale zjavne nie som sama). Tiež prajem peknú nedeľu 😎

mami21
4. aug 2013

urcite 🙂 prsnik a mm zachrania raz svet . argumentovat sa da len s niekym kto dokaze pripustit aj nazor druheho nie len svoj a pri tom chytat za slovicka...

sonice
4. aug 2013

@mami21 nezachráni svet, ale hádam pomôže aspoň kus.
Nehnevaj sa ako mám pripúšťať Tvoj názor,keď jednoducho nemáš pravdu?! Ta ja z jahody nespadla. 😉
ANi za slovíčka nechytám!
Tu práveže vôbec nie je čo riešiť,.. tu sa ani nemá diskutovať,... len sa bohužiaľ musí.

mami21
4. aug 2013

🙂 peknu nedelu a sirte dalej osvetu "hlupym matkam" , ktore krmia deti um.

sonice
4. aug 2013

@mami21 ROZKAZ! 😉

sisaka
4. aug 2013

@mami21 aki geniovia? o inteligencii tu nepadlo ani slovo, ale ked to uz spominas, tak asi tusis, ze aj to sa skuma a zistuje sa,ze dojcenie moze mat pozitivny vplyv na IQ. Ubezpecujem ta, ze to bolo to posledne nad cim som rozmyslala, ked som dojcila. MOje deti geniovia nie su, ale ci im to dojcenie zvysilo IQ fakt neviem posudit

sisaka
4. aug 2013

@mami21 zial nemas, co sa tyka dojcenia pravdu a preto nemozeme "pripustit iny nazor" Dojcenie vs UM totizto nie je o nazoroch a domnienkach, kto ma ci nema pravdu a moze to byt tak ci onak. Jednoducho sme nemohli nechat tvoje nepravdive informacie bez povsimnutia, aby si nahodou niekto nemyslel, ze je to pravda

katka1981
4. aug 2013

@maria200981, oci a chrbtica podla mna kojenie vobec neovplyvni, ale ten ekzem je hnusna vec. S tym nastastie skusenosti nemam, tak sa drz aby sa to ak sa da zlepsilo. A co sa tyka oci a chrbtice, sme na tom rovnako 🙂

katka1981
4. aug 2013

@zuzkat1, ale naco sa trapis ze si neikto nezozenie info? 🙂 Ja poradim rada ak viem kazdemu, ale tiez mam skusenosti, ze vela ludi je obmedzenych a ani info nechce. A mne je to uplne fuk. A co sa tyka kojenia, ja si zas neviem predstavit, ze by ma 5x za noc budilo dietal. Nam sa mala budi 1x za noc a nebudem ti klamat, my sme jak zombici a nevladzeme sa jej venovat tak ako by sme chceli. Takze keby sa budila este castejsie, tak to si uz ani nechcem predstavit. Stacilo do 3 rokov, budenia bolo az az. Obavam sa ze by som to uz pri druhom dietati neprezila. Viem co to s nami spravilo. Ale tak kazdy sme iny, niekomu mozno nespanie neprekaza.

sonice
4. aug 2013

@katka1981 ja ako dieťa som sa budila za noc 5x 2 roky v kuse! ALe dojčená som nebola. Takže si myslím, že to s tým nesúvisí, ale jednoducho s psychologickým vývojom. 🙂

katka1981
4. aug 2013

@sonice, ano to suhlasim, budenie nesuvisi s kojenim, to suhlasim !!! Ja som to u @zuzkat1 asi zle pochopila. Neviem, no ak sa jej dieta nebudi len kvoli MM, tak ok. Mne sa moja tiez budila do 2,5 roka x krat, cize tiez nesuhlasim, ze kojene deti sa budia lebo su hladne a podobne veci.

zuffovaeva
4. aug 2013

Bohuzial tu vidno, kolko mytov je stale spojenych s kojenim. Prikrmy sa od 6. Mesiaca nedavaju pretoze MM nestaci, ale preto, aby si dieta osvojilo nove zrucnosti a ochutnavalo rozne chute. MM pokryva plne vyzivu do 1 roka, a ma vacsinu vyzivovych latok potrebnych do 2 rokov dietata. Deti na UM musia dostavat prikrmy od 4. Mesiaca, pretoze UM uz svojou vyzivovou hodnotou nestaci.
Matka sa nemusi stravovat bio stravou, aby bolo jej mliecko dobre. Nakoniec ani to susene kravske mlieko v UM nie je bio, kravy jedia seno osetrovane pesticidmi, takisto sa v nom najdu tazke kovy ( to je dokazane rozbormi), kravy tiez trpia stresom (odoberanie teliatok po narodeni, zivotne podmienky v kravinoch atd).
Dlhodobe dojcenie nie je nevkusne, mala by to byt norma. Fyziologicky su deti nastavene tak, ze vo veku okolo 4 rokov postupne stratia cicaci reflex a prirodzene sa odstavia. Takze dojcenie do dospelosti bohuzial nie je mozne :D

zuffovaeva
4. aug 2013

UM verzus MM je nerovny boj. Vyrobcovia UM maju k dispozicii obrovske marketingove rozpocty, zatial co organizacie na podporu dojcenia su obcianske zdruzenia zijuce z prispevkov vacsinou sukromnych osob. Tvrdenie, ze reklamy na UM na MK su ok, lebo aj oni musia z niecoho zit, pre mna nie je dostacujuce. MK chce byt citujem "najuzitocnejsou strankou pre mamicky na svete". Toto ale nedosiahnu bez podpory dojcenia. Mesiac s Nutrilonom pocas Svetoveho tyzdna dojcenia k tomu velmi neprispieva, skor sa to da chapat ako poriadny krok vedla. Co tak urobit gesto a zaradit Mesiac s dojcenim? Alebo dat sem odkaz na stranky mamila.sk, alebo rovno financny dar? Moznosti, ktore ma MK k dispozicii je vela!

zuzkat1
4. aug 2013

@katka1981 no uz sa nebudi 5x...teraz v teple hej,ale inak tak 1-2x. Ona zaspava pri kojeni takze ked sa zobudi,je jasne ze chce mlieko.ale spi medzi nami takze si to ani nevsimnem.

zuzkat1
4. aug 2013

@mami21 takze co po roku? um? Kedze kojenie je po roku zbytocne,tak predpokladam ze kravske je ok.

sonice
4. aug 2013

@zuzkat1 no bodejť, kravské je predsa dôležité,... veľa vápniku a tááááááák,... tak to dáko vravia v reklamách. Takže kravské deti musia a MM je zbytočné,.. nechápem logiku niektorých žien. Veď na to stačí obyčajný sedliacky rozum!

MM nie,.. to je zbytočné, už v ňom nie sú správne živiny,... dakodi by až plakala, keď to počujem, sme ako ľudstvo neuvertelne zblbli, však?!

katka1981
4. aug 2013

@zuzkat1, nebojis sa o zubky? Ako to riesis? Nejdem vazne rypat ale keby som raz do buducna bola v tej iste situacii, tak cchem vediet ako ochranim dietatu zuby pred kazom. Mojej vysiel prvy zubok ked mala 9, 5 mes. a odvtedy ked pila v noci mlieko, vzdy si musela vypit potom vodu, aby sa jej nepokazili zubky. Neviem presne dokedy v noci papala, mam to napisane, ale max. do 1,5 roka ale uz nie pravidelne. BUdenie 1-2x za noc, to je zrejme kvoli cikaniu, to je normalne, apson teda u nas. Nevadi ti ze spi medzi vami? Nechyba ti sukromie? Ci je cez den natolko samostatna ze si aj vydychnes? Popripade vam ju obcas niekto postrazi?

zuzkat1
4. aug 2013

@sonice nieee,len sme cool a moderny,umele nechty,umele vitaminy umele mlieko.

katka1981
4. aug 2013

@sonice, nazor, ze kojenie po roku je zbytocne, myslim si, ze je to skor hovorene preto, aby uz zeny nemuseli kojit a svojim sposobom sa nejak prisposobovat dietatu (nepit alkohol, nejest nevhodne jedlo, mat prsia plne mlieka, co moze niekomu vadit), podla mna len preto je tento nazor. Neviem dokedy by malo dieta pit mlieko, ja mam 32 a bez mlieka a mliecnych vyrobkov si neviem predstavit ani den. Stastie ze ho znasam dobre aj podla testov aj podla skusenosti. Ja som zavisla na kave a bez mlieka by som ju nevypila. Jogurty, sladke tvarohy, smotanove torty a vsetko kde je mlieko, to je pre mna samozrejmost. Ale fakt nechapem ako sa niekto kto koji roky, kvoli tomu vzrusuje. Ved sa tes, ze mas mlieko, ze mozes kojit, naco sa vzrusujes nad takou reklamou a recami? Pousmej sa prosim ta. Ved vas sa to netyka. Ved kazdy ma pravo na svoj nazor a ked s nim nesuhlasis, tak si pomysli, ej ty si aka blba a mam v pazi. Ved aj margarinove masla reklamuju, ze ake su super pre deti. Nekupujem ich a zasmejem sa nad tym, a je mi to jedno.

zuzkat1
4. aug 2013

@katka1981 este nebola bez nas na noc. Necika v noci. Mm nekazi zubky. Boli sme na preventivke a ma zdrave. Ak bude na dalsej kaz tak z cukrikov😅 zubarka vie ze kojid a bola v pohode.dokonca poznam zubarku co sama kojila 4roky.

sonice
4. aug 2013

@katka1981 to nemysliš vážne?! Opravdu si myslíš, že by bola príroda taká hlúpa, aby sa dojčeným deťom zuby kazili? Môj sa dojčil 3 roky, zúbky má ako perličky, takisto ako iné deti, čo poznám. VeĎ sa kus zamysli!! V prírode sa všetky cicavčie mláďatá dojčia a NEMAJÚ kazy!
Takto to predsa nefunguje. Naopak, pri každom dojčení sa zvýši PH a vrovnáva sa kyslosť

mami21
4. aug 2013

@zuzkat1 neviem co vy robite po roku neviem.... kravske mlieko moj syn neje... pije aptamil 3... a je normalne zdrave potraviny a jedla.

daniela_4
4. aug 2013

boze smutne tu citat ako sa dotahujete ako deti na piesocku....radsej sa venujte a usmievajte na deti ako si kazit naladu takymto citanim...az som olutovala ze som to zacala pozerat...co taka matka ma robit ked nema mliecko?hadam dietatko nenecha hladne.jasne ze da um.co uz zostava...ja pokial som mala mliecko tak by som urcite kojila.najlepsie co tomu dietatku od narodenia mozem dat....tot moj nazor...a ci sa od toho odvija nejaka obranischopnost myslim si ze je celkom individualne neda sa nic skatulkovat....podla mna niektore deti ked su aj dojcene su tak isto chore v kolektive najviac v skolke tak isto ako aj deti na um...tot moj nazor.neda sa o tom nejako polemizovat...ale rozhodne je rozumnejsie kojit.prijemny dnik a nehadajte sa tu. 🙂 nekazme si tieto krasne slnecne dni.