icon

Majú deti odchované na umelom mlieku viac zdravotných problémov ako kojené?

lulistek
29. júl 2013

Veľmi by ma to zaujímalo, kedže od narodenia sme bohužial aj dokrmovaný a od 3.mesiaca úplne na UM. Skoro 3 mesiace sme boli na Nutrilone - comfort, ale prešli sme na Babylove. Otázka je stavaná na všetky umelé mlieka, aby to slúžilo väčšej verejnosti 😉
Ďakujem za odpovede

Strana
z16
didadida
8. aug 2013

Co sa tu tolko dohadujete. Kto ma moznosti, cas a energiu, tak koji. Na Slovensku je to vyhodne z hladiska financii. Je to prakticke a zdrave. Ale netreba zase zvelicovat ten vyznam. Vo Francuzsku nekoji po odchode z nemocnice 50 % zien, do troch mesiacov prestava kojit 90 % zien. Mozete si pozriet statistiky alergikov a chorobnosti deti vo FR. Mozno by ste boli prekvapeni. Nefanatizujte tu s tym kojenim uz. Ked to ide, tak tym lepsie, ked to nejde, tak je UM uplne v pohode.

aliza
8. aug 2013

@sisaka fanatizmus co sa tyka nazorov dojciacich zien, ako napriklad, ze dieta na UM nemoze mat puto s matkou, ze nebude citovo vyrovnane, stastne a pod. Ja osobne nemam nic proti dojceniu, prvu dceru som dojcila, aj ked to bolo utrpenie, ale vydrzala som lebo som vedela, ze je to pre nu to najlepsie a nikto mi ziadne UM nenutil, ani pediatricka, ani v porodnici... U syna som to stastie nemala a velmi ma to zobralo, trapila som sa za to.....skoncila som dokonca na pohotovosti, zlyhalo mi zdravie a to len vdaka tomu tlaku, co sa vyvija na matky..... Takze neznasam premudrele matky, ktore tu vypisuju o nedostatocnej snahe a ze kazda zena moze dojcit a podobne. Nie je to fer, posudzovat nieco, o com nemaju ani paru, nemju ani sajn, cim si presli matky, ktore nakoniec nedojcili. Tych, co si setria prsia, je fakt minimum 😀.

lilunka
8. aug 2013

Zaujimava a nekonecna tema, neda sa neprispiet🙂 Dojcenie neprinasa zaidne bonusy, ani vacsie IQ ani viac zdravia. Dojcenie je NORMALNE, ako je normou mat dve ruky, dve oci, dve nohy, tak je normalne dojcit, tak ako umela noha je nahrada za zdravu nohu tak je UM nahrada za MM. Nedojcenie znamena menej zdravia, nizsie iq, a t.d. Nie je v poriadku porovnavat deti na UM a kojene- kazdy je iny, ma inu imunitu, ale to iste dieta ked je kojene bude pravdepodobne viac prospievat ako keby bolo na UM. Je mi luto mamin, ktore nemali dostatocnu podporu v porodnici, v rodine, v spolocnosti, nemali dost informacii, aby mohli dojcit.

pasteleria
8. aug 2013

@lilunka
no ved o tu podporu pri dojceni ide! ze keby sa tomu viac venovali v porodnici aj v rodine, tak by to nemuselo take trapenie pre niektore maminy, ale potesenie. lebo neni nic krajsie ako mat svoje dietatko na prsniku...ale to tiez az po tom prvom mesiaci

marian86
8. aug 2013

my sme skoro od narodenia na UM, a doteraz žiadne antibiotika nič nebral maly, mame 2 roky , chodime k pediatričke iba na prehliadku 🙂

lilunka
8. aug 2013

@pasteleria budeme sirit info o tom ake je dojcenie super vlastnym prikladom 😀

pasteleria
8. aug 2013

@lilunka zial, nemam super priklad ☹
hlavne v zaciatkoch to bolo kostrbate, dalej prisat dieta na prso cez den bolo katastrofalne (jej plac od hladu...co ti poviem, hned by som jej dala UM, nebyt tej neg. kampane voci tomu v prvych siestich mesiacoch)
no ale v noci to bolo neocenitelne. nemala som prestat tak skoro, mam vycitky.
inac, ani moje mlieko nedavalo dostatok zivin, lebo mala malo zeleza a slabsie rastla. druhy prsnik som mala zapaleny, atd.
takze dakujem svojej mamine, ze sa cely zivot stara len o svoje pohodlie, mohlo to byt lepsie, keby mi to vysvetlila, no ja budem dufam lepsia babka.

veronika164
16. aug 2013

@sonice ahoj, po dlhšej odluke....mali sme výpadok netu... som späť. 🙂 Vieš, že sa to dá celkom úspešne liečiť? Aj ekzémy, aj astma (tú si si s najväčšou pravdepodobnosťou privodila liečbou alergií), aj oslabená imunita, ide to celkom ľahko, tak ak budeš chcieť radu, napíš mi do správy. Papa, držím palce!

veronika164
16. aug 2013

@pasteleria uuf, nemaj výčitky, proste si prestala tak skoro, lebo to bolo nutné. Skôr si blahoželaj, že si skvelá mama, ktorá netýra svoje dieťa!!! Čo je horšie, dať mu papať alebo ho týrať hladom, keď nie a nie prisať sa na prsník... Písala tu jedna dievčina a to sa znova pred ňou hlboko skláňam, že to tak fantasticky vystihla... materské mliečko je najprirodzenejšia potrava pre dieťatko, žiaľ ani ja pozorovaním svojho okolia nemôžem potvrdiť, že aj 2 roky kojené dieťa je zdravšie, to nie (moje bolo kojené iba 4 mesiace, predčasne narodené a má omnoho lepšiu imunitu v porovnaní s dieťatkom kojeným celé 2 roky a narodeným prirodzeným spôsobom v riadnom termíne). Dokonca ani mamy, čo dávajú deťom do rúk fľašku nie sú krkavčie maminy!!! Ani neberú deťom detstvo, ani netrhajú materské puto medzi dieťaťom a sebou. Je to kravina!!! Dobrá mamina je tá, ktorá svoje drobniatko miluje nadovšetko, dá mu papať, keď je hladné, bdie nad jeho postieľkou, keď je choré, pofúka obité kolienko, chráni svoje dieťa pred zlom, je pri ňom v dobrom i v zlom... Som to ja, si to ty!!! Sme tie najlepšie maminy na svete pre svoje deti!!!! A nech si každý trhne nohou. Ktosi, čo nemá ani šajnu o materstve nám tlačí do hlavy kaleráby o tom, koľko a v akom čase má byť dieťa prisaté na prsník... No sorry, mám dojem, že je to výlučne vec maminky a toho daného dieťatka, kým je malinký, prispôsobujem sa mu, no nie? Prečo by som mala mať pocity menejcennosti, keď strčím dieťatku do pusinky fľašu? nie je horšie nedať mu nič? tak všetky tie, ktoré to potrebujete riešiť - fľaša alebo prsník, vy asi fakt nemáte čo na práci, však? Fľaša neznamená menej lásky!!! Možno je to práve naopak 🙂

crocus11
16. aug 2013

Aj malá(2r.) je na UM (Nutrilon) od pôrodnice a ani raz nebola chorá 🙂
Dojčiť som veľmi chcela, nepodarilo sa,aj v nemocnici sa snažili pomôcť...
ľutujem, že som neabsolvovala pred pôrodom laktačný kurz,možno by potom nebol problém.
Snáď to tak bude aj naďalej a bude zdravá. Takže asi UM nemá negat. vplyv na imunitu.

Strana
z16