Zaručené recepty ako vyprať najťažšie škvrny sveta
Je to naša nočná mora: kolená od trávy, ponožky od blata, krúžky od púpavy, škvrny od červeného vína, čokolády, červenej papriky a hádam každého ovocia. Podeľte sa o vaše najťažšie škvrny a zaručené riešenia ako ich oprať bez následkov. Ale aj o tie tradované „recepty“, ktoré zaručene použiť neodporúčate.
@lulu19 zlcove mydlo, namocit na noc do vody, oprat a nechat na slnku cely den, vsetka mrkva zmyzla, mam vyskusane
@kalltera kde sa to da kupit?
@tortelinka a kde kupim to zlcove mydlo lebo v tescu som ho nemasla .v drogerii ho budu mat ?
@lulu19 v DM maju vzdy, je v krabicke a na naj taka ruzova kosela
ahojte,
poradite mi co pomoze na skvrny od oleja? jar mi nezabrala, ale vsimla som si to uz dost neskoro...
alebo vseobecne mastne skvrny
ja som mala dobry tip, vyprat a vyzehlit po pijakom, ten mi kedysi vytiahol fakt kazdu skvrnu... len kde dnes zohnat pijak... ☹
@tortelinka ja to kupujem v Tevose🙂
@tortelinka A ako používate tuhé žlčové mydlo? S tekutým natrem flak a hotovo,ale s tuhým...... namokrím a podrhnem ten flak,či ako?
@tikivikiniki ano, presne tak..
@tortelinka Ďakujem,určite vyskúšam.
to žlčove mydlo kupim aj v dm? Ako sa to potom tam vola. Prvy krat pocujem o tom mydle. Prave nam dosiel vanis kotry pouzivam na pokakane plienky ale tak toto by bolo teda cenovo efektivnejsie.
@alla24:
Ano, v DMku maju aj klasicke mydlo ako aj tekutinu, ktorou skvrny potries. Vola sa GALLSEIFE. Najdes tam, kde maju prasky na pranie a vsetky ine pracie potreby, mozno nie tak prominentne ulozene ako vanish 😉
Inak, aj Lanza mydlo bolo super. Neviem, ci este existuje, ale pamatam sa, ze sme ho mali doma a bolo super.
@ameanda:
Hmm, skusila si tu jar nechat posobit? Aky to je olej? Klasicky jedly alebo cierny motorovy?
Este mozes skusit sodu alebo to zlcove mydlo, nechat posobit aj niekolko hodin.
Pijak urcite maju tam, kde maju skolske potreby. Mozno skor v malom obchodiku, kde sa predavacky vyznaju, ako v supermarkete.
aj ja odporucam zlcove mydlo...🙂
Neidem vsetko citat, ale vie mi niekto poradit cim odstranit Pupavu, ked tie moje mi ju stale zberali do vazy
no caute vsetko OK, ale ako na škvrny od pomaranča to sa mi nepodarilo odstraniť help.....
Tak som konečne vyskúšala to slávne žlčové mydlo,ale flaky u nás zvýťazili. Len trošičku vybledli. Už naozaj neviem čo na nich.
sedacku mam popisanu perom. ten atrament, alebo co uz je to v tom pere, nie a nie zijst, skor sedacku vyderiem, ako vyperiem. nejaky navod? 😀
a aky mate recept na zaschnute skrvny? ktore uz boli prane a nezisli... zatial mi nic nepomaha 😒
dievcata,mate niekto po pouziti ariel professional gel na bielom pradle zlte skvrny ako keby po save?
Ak ano,co teraz s tym?Normalne som si na detske veci na skvrny dala ten gel ,potom nechala trochu posobit a ostali mi tam skvrny
inak objavila som neskutocnu vec:prasok puer, namocit veci do teplej vody rozrobenej s praskom, nechat cez noc...rano som ani prat nemusela, dokonca cucoriedky z bieleho tricka zisli
@tortelinka ten prasok sa vola PUER a kde si ho kupovala cize do toh namocit na noc pradlo a potom dat prat a je to ciste jj
@bonaquaba da sa v bio obchodoch alebo cez net, ale rozrabam ho fakt v teplej vode cca 60 st a supnem tam namocit veci na noc...do rana flaky same zisli 🙂 , akurat sa to asi neda na jemne veci co neznesu horucu vodu, ale maleho bod, podbradniky vypralo super
napr http://www.bionatural.sk/bieliaci-prasok-puer-1...
@tortelinka tak to teda idem vyskusat, a este sa chcem spytat ked si namocila pradlo do coho si ho dala,lebo ja na noc ked dam tak vsetko pradlo do velkej vane a neviem, ci to bude stacit ta 1 lyzica toho prasku
a este idem si ho cez net objednat dalaa som si to do kosika a co dalej dat bo neviem este som takto neobjednavala vdaka moc

@adrianai skus klasicku jar co pouzivas na riad mne to vyslo s tym
ja si zase neviem dat rady maly pil mrkvovy dzus a jupika a mame flaky s cim to vyperiem .ariel persil ,som skusala