100 + 1 spôsobov ako sa dajú použiť papierové domáce utierky
Určite sa aj vám stala nejaká „nehoda“ v domácnosti, pri ktorej ste si povedali: „ Ešte že som mala tú rolku kuchynskej utierky po ruke“. V súčasnosti sa vyrábajú papierové kuchynské utierky, ktoré majú univerzálne využitie. A práve to nás zaujíma. Kde všade a na čo všetko používate papierové domáce utierky?
Nájdime 100+1 spôsobov ako ich použiť. Podarí sa nám to? Najoriginálnejšie spôsoby oceníme zaujímavými cenami 🙂.
a vhodné sú aj pre art mamy, ja som z nich robila venček, nastrihala na štvorce a špendlíkmi napichala na venček a bolo na svete ozdobenie
😀
Ja som ich pouzila do usi, ked vonku fukal studeny vietor a mne dosla doma vata. Ale nebojte sa, nenapchala som si tam cely harok 😀 A moj poznatok - vytahuju sa lepsie ako chumac vaty 🙂
moja malá 3ročná Ninka mi ich potichúčky kradne z kuchyne a robí z nich vankúšiky a paplóniky pre svoje bárbiny...vraj sú veľmi mäkučké...a ja ich používam na všetko čo treba v kuchyni, občas do nich zabalím aj koláč, aby neoschol, desiatu, poutieram vyliatú malinovočku a tak sú super 🙂
- klasok cukrovej kukurice zabalim do papierovej utierky, namocim aby bola vsade vlhka, hodim do mikrovlny na 5 minut na plny vykon - ako varena (posolime)
- na dekupazovanie...ako podkladova vrstva (natriem potom este aj farbou-ale nemsim natietat 8x aby nic nepresvitalo) ...ked mam velmi farebny podklad
-na kasirovanie
- s detmi sme sa na nich ucili ako sa miesaju farby...kvapka modrej vedla kvapky zltej a ako sa vpijali postupne urobili zelenu hranicu (cervena so zltou, modra s cervenou)
-pri suseni kvietkov / listkov (lisovanie v knihach) do herbara a roznych detskych tvorivych lepeniciek
-a samozrejme aj klasicke vyuzitie-pri troch detoch...utieranie vsetkeho od vsetkeho
U nas sa papierove utierky pouzivaju na vsetko :D ci v kuchyni na utieranie linky, niecoho rozliateho, odsatie tuku z vyprazaneho jedla, prikrytie papania, umyvania sklenenych povrchov, drevennych povrchov..vlastne vsetkeho, ked si farbim vlasy tak si davam papier namiesto uteraku(aj ked sa zamaze nevadi) rolku pouzivame -bud ju dame morciatku alebo ich beriem do skoly a vyrabame male pokllady:D a tak isla aj v skole pouzivame papierove utierky-ci uz ked ideme na WC, smrkanie , utieranie ruk či rozliateho, na Vv, takze si nevieme predstavit keby sme nemali pri ruke pepierove utierky:D
my pouzivame papierove utierky najmä v kuchyni 🙂 tohto roku mame svadbu,tak skusam z nich vyrobit pekne papierove ozdoby( kvietky) na nasu svadbu,potrebujeme peknu a lacnu dekoraciu,tak preto papierove utierky 😉 da sa z nich urobit veru vela pekneho....
Trochu z ineho sudku. S papierovou rolkou som si uzila v praci zabavu. Moj zahranicny sef maval na pracovnom stole vylozeny toaletny papier. Vyuzival ho cisto na utieranie ruk, stola miesto kuchynskej utierky. Ked mu prisla navsteva, a oci im padli na toaletny papier zacali sa na seba pozerat a pri odchode si neodpustili vtipnu poznamocku 😀
Ďakujem za vaše námety, niektoré ma riadne pobavili 🙂 Teším sa na ďalšie 🙂
no ja som netradicne deckam v lete z kuchynskych utierok urobila vejariky a mala som na hodinu pokooj ..neskor z toho vzniklo nelietajuce lietadlo a potom vojenska ciapka🙂
no ja odtrhnem tak 2-3 utierky a dcera na nich vodovkami urobi "farebne bodky" a tie sa rozpiju a cele to vyzera ako kvetinky na luke 🙂
@zvonkohra Ďakujeme 🙂
Moj syn dnes nasiel super vyuzitie... pocujem ze vrci ako auto, pridem pozriet a on si celu rolku po obyvacke natiahol a aj popod stol a pouzival to ako cestu 😀 😀 🙂
No,u nás napr.umyvanie keboveho skla,okien...samozrejme spinavych ruciciek 🙂
@mimkao Do spálne máme lepšie riešenie ;) Moderný, atraktívny dizajn je vhodný do každého interiéru ;).
ja nepouzivam kuchynske utierky...moja penazenka lepsie znesie 100 kusove balenie najlacnejsich obycajnych servitkov...,ktore kupim v kazdom supermarkete.....vyuzivam ich na odsatie tuku ked sem tam vysmazam,alebo na smrkanie,balenie desiaty.........
na obycajne utieranie stola,kuch. linky mi staci handra a voda...
naco zbytocne minat peniaze a nicit prirodu???
@tento_veronika tak ja som prisla na toto vyuzitie iba nahodou 😀 ...ak chcem v klude vypit kavu,dam mojmu malemu slniecku rolku a mam vystarane....sice mam co upratovat,ale moja chvilka pokoja a oddychu stoji za to..a to este neopisujem,aky blazeny vyraz ma syncek pri trhani na maaarne kusky 😀 😀 ...inak,da sa to baby vyuzit aj na romantiku s manzelom 😎 .... 😀
Ja dieťatko ešte nemám, ale zatiaľ mi ho niekedy nahrádza manžel. Ešte že niekto vymyslel tieto utierky. Stačí že papka môj kolacik bez taniera v obývačke a ja už potom behám s utierkami keď dačo natrusi, vyleje a tak. Ale aj tak ho ľúbim 🙂
Doma milujeme kuchynske utierky Tento, najma tie v obrovskom baleni. Neprejde ani den, aby sme si nepouzili. Okrem klasickeho pouzivania na utieranie uplakanych, zasoplenych, rozliatych, vyplutych, vygrckanych a inych mlacok ich pouzivam na cistenie velmi spinavych veci, napr. bicykla alebo spinavej rury. Dobre saju a daju sa vyplachnut..a po pouziti sups s nimi do kompostu.
Dobre sa do nich bali chlebik alebo ovocie na vylety. S detmi sme z vreckoviek vyrabali mile strasidielka na Halloween, teraz pred Velkou nocou sme z kuskov utierok vyrabali kozusky oveciek.
Ak si potrebujem na chvilku oddychnut od deti, rolka kuchynskych utierok ich bezpecne zabavi {pre tento ucel je lepsia ta kratsia...}. Odvijanie papiera a jeho trhanie ich zabavi na dost dlhy cas {potom aj mna, ale co by clovek pre kusok kludu nespravil}. Oblubena je aj hra, najdi vevericku, resp. spocitaj, kolko je na kusku papiera vevericiek.
Vyuzijvame aj papierovu rolku, na ktorej su vreckovky navinute. Ak ju nahodou nestihnu zobrat deti a nevyrobia z nej nieco, napr. raketu, auticko alebo nejake zvieratko, posuniem ju rodine do zahrady. Na jar sa do nej daju sadit priesady, v lete ju davaju okolo poru, aby bol pekny biely.
@tento_veronika jeeej ake pekne krabicky .... tie sa daju aj po minuti vyuzit na odkladanie... cohosi...
ako ja uprimne som vdacna za to ze mame papierove vreckovky v detstve som bola velmi silny alergik a doteraz si spominam ako som musela prepierat tie latkove vreckovky v umyvadle... 😝
a ku kuchynskym utierkam tie pouzivam prevazne len tie papierove tie latkove co teraz vyrabaju uz vobec nesaju ... riad sa vysusi v umyvacke a ja mam rada ked si po umyti kuch. linky pretriem ju este s papierovou utierkou....
ale teda pouzite nevyhadzujem do kosa ale spalim v krbe...
ja ich pouzivam na uplne ze vsetko. od kuchyne az po utieranie bytovych dveri 😀 ...... manzel sa mi uz smeje ze mi na vianoce kupi kamion tych utierok 😀
Keď som chcela mať vlasy brčkavé ako ovečka, natočila som si ich na "natáčky" z papierových utierok, natáčky boli mäkké, mohla som v tom aj spať a kučeravá som bola až moc 😀
Môj syn použil prázdnu rolku z kuchynských utierok na svoj školský projekt z prírodovedy - mal tému "jeleň" a s použitím rolky imitoval zvuky, ktoré jeleň vydáva pri ruji 😀 😀 😀 bavila sa celá trieda, dostal jednotku a mimoriadnu pochvalu do žiackej knižky za kreativitu 😀 😀 😀 😀 😀
ja som s nimi dneska odsávala olej,lebo sa mi podarilo viac vyliať do tých guličkových cestovín :D a bolo to úspešné ,lyžičkou mi to už nešlo
My pouzivame rolky uplne všade, kuchyna prach, okna, sopliky, ja ro pouzivam aj ako klas utierku... u nad idu na kilá ;) prázdne rolky odkladam svokrovi ma podkurovanie... a ked sme mali mAlych psikov tak boli na nezaplatenie kym sa nenaučili pýtať von... ked bol synček malunky tak po papani si vzdy riadne odgrcol tak i izbicke sme mali kusok "koberec" urobený prave z utierok... postavila som sa k tomu a po tom len chytila a hodila do kosa a nemusela som umývať po každom celú dlážku ;))
A aj ked manzel maľoval jednu stenu tak namiesto novin aby podlaha nebola zafrkana

u nás sa používajú na všetko, ale pomohli nám aj pri spevnení nožnej klenby. natrhali sme utierky, položili na zem a syn sa ich s bosou nožičkou snažil uchopiť a preložiť z miesta na iné miesto 🙂