icon

Deti v nákupnom košíku

maca_p
3. mar 2014

celkom by ma zaujimal nazor ludi, na deti sediace v nakupnej casti nakupneho kosika.
stretla som sa s tym na inom portali, kde niektori obcania uplne zatracovali decka v kosiku.
osobne som ich tam vozila, lebo som
1. rychlo nakupila
2. bolo to pre nich bezpecne uzemie, nikomu sa nemotali pod nohami, neutekali, nic nerozbili a nikdy sa im nestal uraz. 😉 😀
oponujuce pripmomienky boli, ze je to nehygienicke.
moj nazor na to, ze nkto si nic nenalozi do kosa nezabalene v stave okamzitej konzumacie. ved si predstavte, ze vrece zemiakov date na pokladnicny pas a nakup za vami si na to iste miesto polozi niekto sacik s pecivom.
nedavno som videla foto, ako myska beha po obchode (nie tesco), ale zjavne toto ludom viac vadilo ako deti v kosiku, netusiac, co im moze sposobit leptospiroza z mysacich vyluckov.... ☹

radlinka
3. mar 2014

Ja s tym nemam problem. svojho syna davat sediet normalne, ale uz zacina byt tak velky, ze sa do tej casti pred deti - myslim to sedatko nezmesti, hlavne teraz ked je este zima a ma zimne oblecenie. Podla mna je to vzdy lepsie ked sedi vo voziku, ako keby mal pobehovat po predajni a vsetko so sebou stahovat. Pritom ma tolko energie, ze nevydrzi cupitat a vlacit sa za rucicku, chce si pobehovat a otestovat tovar, tak preto z tohoto dovodu uprednostim, ked sedi a ja si v pohode nakupim, a on mi k tomu s radostou pomaha a naklada. Keby mal clovek skumat, cim vsetkym prejdu potraviny, ktore su vo velkych nakupnych retazcoch, tak to by sme uz asi na nakup nechodili, takze hygienicke normy ako deti v nakupnom voziku - kosiku neriesim (voziky su zmoknute, spinave ak su umiestnene vonku). Nech sa ludia laskavo zamyslia, kde sa vala ich oblubene pecivo predtym, ako opusti pekaren a ako sa naklada s oblubenym maskom, zeleninkou ci ovocim.To by nam tu o ich hygienickych normach vedeli rozpravat ti kompetenti 😀 Takze u nas pohoda 😀

lucikatn
3. mar 2014

Maleho tam davam sediet a keby ma niekto napomenul tak by mi to bolo jedno. Tie kosiky sa skladuju vonku kde maju k nim pristup hnusni bezdomovci a psy ktore tam ludia privazuju ci tulajuce sa macky a vtaky. Mne osobne viac vadi to ako dieta sediace v kosiku. Ved ho ako matky nenechavame zablateny od topanok. A dochodci? To ze si naberu pecivo bez rukavic - to uz je hygienicke hej? Maloktori ich pouzivaju ale to uz je ina kapitola.

lucikatn
3. mar 2014

@radlinka prave citam ze tiez sa pozastavujes nad hygienickym skladovanim kosikov 🙂

lyzzy
3. mar 2014

potom co som na vlastne oci videla ako sa naklada napr. s pecivom alebo zeleninou tam kde to zakaznici nemaju sancu vidiet povazujem to ze decka sedia vo voziku za uuuplne najmensi problem.
Ked sa niekomu nepaci ze musi davat svoj tovar do vozika kde predtym sedeli deti tak nech si vezme taky maly kosik do ruky.

prasiatko30
3. mar 2014

ja sa ich v tom kosiku snazim nenosit - ale nie z hygienickych dovodov - ale z uplne prozaickeho dovodu - ked idem s velkym kosom tak ho idem naplnit a potom musim v polke shopu vykladat dieta a to dieta uz tiez nie je najlahsie takze ja im to nedovolujem - este kym boli lahsie tak pokial nevymenili u nas v supermarkete kosiky a bolo ich len zo par s tou sedackou pre deti tak obcas sa stalo ze sme mali bez sedacky a tak sa mi aj obidve vopchali do kosika ale teraz, ak idem s nimi, tak ich uz zamestnavam a pekne mi chodia zhanat jednotlive potraviny, davat vazit zeleninu/ovocie, a pod. tiez som uz videla ako sa besnili dvaja chlapci v kosiku a spadli aj s kosikom - prevrhli ho a to boli rodicia pri nich 😅

limoncino
3. mar 2014

@tanapeta dá sa, len treba chcieť. To je síce pravda, ale ako tu jedna maminka pisala, čo v prípade, ak má dvojičky? To má mať jedno vo vozíku, druhé na ruke a tou voľnou tlačiť vozik a hádzať tovar? A ani to nemusia byť dvojičky, stačia dve neposedne deti, nie každý má okolo seba babky, súrodencov, či ochotnú kamaratku. Alebo ženy nemajú nakupovať a čakať, kým sa manžel uvoľní z prace len preto, že sa najdu neempatický ľudia. Rozumiem, keď to vadí starším ľuďom, tí žijú v tom, že predsa nechám kočík pred obchodom a nakupim :- p, ale že sú protivné a haklive mladé matky, to mi hlava neberie. Mne sa to tiež nepozdáva, ale rozukiem, že niekedy sa inak nedá.

sisaka
3. mar 2014

@cmulinko no iny kraj, iny mrav. Napriklad v Kanade som este nevidela, aby niekto dietatu daval pecivo, otvaral dzusy a podobne v obchode pred zaplatenim (tym netvrdim, ze sa to nedeje, len som to fakt este nikdy nevidela).
Co sa tyka deti v kosiku, ja som nedavala/ani nedavam, nie koli hygiene, ale koli bezpecnosti. Neuveritelne mnozstvo urazov sa stava v obchode prave koli detom vo vozikoch. Deti som davala vzdy na sedacku a ked sa uz nezmestili, tak museli chodit 😀 To ci si niekto tam posadi dieta je mi uplne jedno, ale niekedy ma trha, ked vidim co tam stvaraju a mam chut ist zachranovat padajuce deti - lebo decka samozrejme neobsedia - hore, dole, vyliezt, preliezt .... Nastastie tu na uliciach psie hovienka moc nevidno a bezna spina z cesty mi nevadi, kedze vsetko je aj tak balene a kto vie, kde sa to predtym valalo.

lupape
3. mar 2014

donášku do miesta môjho bydliska nezrealizujete.
keby sa to rozhodnete zmeniť,bola by som určite rada.

trasko
3. mar 2014

halo tim,co im to vadi!! uz ste boli na nakup od 18teho v mesiaci?ked zacinaju davky?!jaj ako sa smejem....tu dokonale riesa dieta cistotnej matky v nak.voziku.nech sa paci damy chodte v takych dnoch na nakup a potom piste kraviny o cistote atd . . . . . asi sa riadite-co oci nevidia,srdce neboli.garantujem vam,ze ked pobudnete nejaku dobu v tomto case sledovanim REALITY tak zmenite nazor (to pre tie rozumnejsie)...

22beba
3. mar 2014

ja drobca tiež vozim vo vozíku 🙂 nevidim na tom nič zle ani nehygienicke ... však ked prideme domov ruky mu umyjem tak čo .... kade čo poberie do ruk ked sme vonku ...........

prasiatko30
3. mar 2014

@22beba nie nehygienicke voci tvojmu dietatu ale voci ostatnym nakupujucim a ich nakupom - cize tvoj drobec topankami zase..e cisty vysterilizovany nakupny kosik a druhi ludia tam potom maju davat svoje sterilne potraviny nakupene za sterilnych podmienok v sterilnom supermarkete 😀 😀 😀 😀 😀

jabadaba
3. mar 2014

nie nevadi mi to, aj ked dieta vozim v kosiku len jedno a aj to takmer vzdy v sedacke na to vyhradenej. Boli ale situacie kedy som ho supla dnu, posediacky. Z kocika ci auta, topanky neporovnatelne cistejsie ako vrece krumplov. Argumenty hygieny neobstoja, ale pri ludoch a ich povahach a obmedzenosti sa uz nepozastavujem nad nimi. Ludia hladaju take analogie, ze sa uz ani rozum nezastavuje ale rovno si lahne. Zaujimave je, ze bezdomovci oblapajuci rukavate vozikov nevadia...rucicky po vytierani zadkov a chytani genitalu svojho ci kadekoho ineho...to su este len chutovecky. Ale najlahsie sa je urvat na matku s deckom. Treba jej nalozit. Odrazadla ci bicykle maju svoje miesto na vozikoch, je tam sklapatelna opora, na ktoru sa daju umiestnit. To uz je zrejme skor o pohodlnosti jednotlivca, ak to svacne do vozika. Jo a este co ma vie vzdy pobavit - voziky a deti v nich to je vdacny dovod na utok, zato bezdak ci iny humusak capkajuci po pecive holymi paprcami, to sa kazdy odvrati. No... Ehm, este mi neda, keby ste videli sklady potravin a co vsetko beha po tych akoze cistych baleniach...aaaach, detske topanky su proti tomu sterilne.

gubcikova
3. mar 2014

ja som raz dostala pičung za to od predavačky.potrebovala som rýchlo nakúpiť.jedno dieťa sedelo tam kde malo a druhé muselo vnútri.mne to osobne nevadí.ked si to vezmem s toho hľadiska -košíky sú vonku,práši sa na ne,hocikto ich opľuje.a po druhé pomlčala by som o čistote potravín,alebo hygiene.padne vonku prepravka s rožkami a šup ich na predaj

22beba
3. mar 2014

@prasiatko30 😀 aha ja som to zle pochopila 😀 ale však potraviny maju obaly nie? a čo tie stavy pred tým ako sme si ich poukladali do košíka? my vieme čo kde komu spadlo na zem ? 😀 a to nehovorim o reštikách .. ake prektiky sa tam robia 😀

jabadaba
3. mar 2014

@lyzzy apropo maly kosik do ruky, neviem ako u vas, ale u nas v Bille su tak nechutne spinave, ze mam co robit aby som v tej kope nasla jeden, ktory sa mi nebridi vziat do ruk a klast tam potraviny. Netusim kruci co s nimi kto doraba, deti tam nikto neposadza a napriek tomu je to ako ogrcane s prepacenim.

jabadaba
3. mar 2014

@tanapeta snad vies aky je rozdiel medzi detmi a dospelymi, ci? 😉

koniarova
3. mar 2014

V živote by som dieťa do košíka nedala. Fuj, ten hnus čo by tam poobchytkávalo. Potom ruky do úst, bllééé. Čudujem sa, že ostatným maminám to nevadí. Veď tie košíky sú nechutné.

jabadaba
3. mar 2014

@koniarova no su, len niekedy clovek na vyber nema, chrbtica je len jedna, cas nedostatkovy tovar a pohoda pri nakupe potravin tiez k nezaplateniu. Nuz, teda obcas sa clovek musi zapriet a radsej nemysli na tie pliagy co su na rucke...bleeee ani nechcem pomysliet.

zita19
3. mar 2014

Mne male deti vo voziku nevadia. Vsak byvaju tam kruple od hliny aj rozky v sacku v ramci jedneho nakupu a nikto to neriesi. Nevadia mi ani babkine barle alebo kolieskova taska, pokial nie su polozene krizom. Skor mi vadia debatne kruzka babiek v ulickach. Voziky v 90% obchodov parkuju volne v prirode kde sa na nich veselo prasi cele tyzdne. Mozno z casu na cas ich aj opucuju, ale nemem na to dokaz.
Takze zaver: Male dieta tam nenarobi viac spiny ako sa tam uz stihla nazbierat predchadzajucim pouzivanim.

mimake
3. mar 2014

Nikdy som tam malu nedala ale neodsudzujem to. Ja mam jedno dieta, to sa zvladnut da, ale dve deti ( ako moja sestra vravi) su uz DAV. Takze si to viem predstavit ako jedno uteka jednym smerom druhe druhym a ty v hlave ratas kolko veci budes musiet pri pokladni zaplatit navyse lebo ti to tvoje deti rozbili 😉 Sestra sice tiez svoje deti takto nevozi ale videla som uz mamicky s takto nalozenym vozikom a vobec mi to nepripadalo divne. Hygienicke hladisko neriesim, na mna minule jedna mamicka pozrela ked som malej zdvihla spadnutu piskotu zo zeme, ofukla a dala do ruky..... a na zemi je toho teda urcite viac ako v kosiku.Ja sa snazim malu nedrzat v sterilnej bubline. A co sa jedla este pred zaplatenim tyka.,,, No snazila som sa nic neotvarat a nedavat, ale ked mi rocne dieta v obchode vresti ham ham, asi tazko ju ukludnim ked mi este nerozumie. Vacsinou na mna ludia pozeraju ze nedam svojmu decku najest ze je take hladne. Nebudem kazdemu vysvetlovat ze pred tym zjedla dva taniere sosovicoveho privarku a ze to je proste len taka jej hra na ham. Takze bezim do regalu s piskotami a mam zaruceny klud. Pri pokladni len upozornim ze balik je otvoreny 🙂

nanulik
3. mar 2014

robim v obchode a dost casto vidim ako ludia davaju deti do vozikov. nikomu to neprekaza, resp. tolerujeme to. vacsina potravin je zabalenych a ktore nie su, si normaly clovek ktory ma zakladne hygienicke navyky zabali. to ze si tam obcania tmavsej pleti alebo bezdomovci polozia nezabaleny chleba neriesim. oni to budu jest, nie ja....
a jedlo, no obcas malemu nieco dam ale pri pokladni to nahlasim. vidim ako aj ine mamicky davaju detom pecivo, alebo nejaky keksik, povedia alebo daju prazdny papier na pas, ja nablokujem a nie je problem

sharmana
3. mar 2014

@maca_p všetky potraviny na priamu konzumáciu musia byť zabalené, ani keby nevidím v košíku stojace dieťa, tak si tam pečivo nevložím len tak na "holo", to mi je už len rozum... a čo si myslia ludia, že dodávatelia potravín do Tesca si tie prepravky zakaždým umývajú? no iste, sú zaprášené a špinavé, ale to jedlo býva v baleniach, takže zbytočné hystérie okolo somariny... matky s deťmi to majú pri nakupovaní dosť ťažké aj bez toho... a nie ešte riešiť, či im dieťa sedí, či stojí v košíku... a že dieťa chytalo špinavý košík? to je úplne jedno, pretože ten košík chytá aj tá matka či otec a niekedy musí podať dieťaťu rožok do ruky alebo mu utrieť soplík či slinku... a ruky si pri tom určite neumýva, že áno...

hradnapani
3. mar 2014

@maca_p v niektorych obchodoch su take kosiky, ze inak sa to ani neda, len supnut dieta do nakupneho priestoru. Minule sa mi takto zasekol syn, mal zimne hrube topanky a zasekli sa v super uzkom priestore (vymyslel ho nejaky super genialny dizajner). Ked som tam isla druhykrat, dala som syna rovno dnu a sbs-kar sa do mna pustil (ten isty, co na mna kukal ako tela, ked som bojovala s kosikom a zaseknutym revucim dietatom)... tak som sa pustila do neho aj ja a odvtedy mi je uplne ukradnute, co si kto mysli a hovori na tuto temu.
Pokial je kosik priestorny, tak uprednostnujem normalne sedenie.
inak k tej hygiene -bezne vidim ludi davat si na spinavu zem tasky a potom ich trebars daju na kuchynsky stol... pre mna je toto uz trochu fuj 😅

maslenka47
3. mar 2014

@cmulinko ked tvoje deti vedia spravat na Slovensku, urcite by to urcite zvladli aj v Irsku. Ale jednoduchsie (pre teba) je strcit ich do kosika a mat klud, to urcite. Stacilo by, keby aj v Irsku platilo "tu mozes revat kolko chces".

Nech si kazdy vozi v tom kosiku co chce.. a ja si o nom budem mysliet zase to, co chem ja. Aj u vas v Irsku je bezne vozit skolakov a pubertiakov v nakupnych kosikoch? Lebo v Tescu na Zlatych pieskoch evidentne hej. A to si myslim, ze dieta, ktore chodi do skoly, by sa mohlo vediet 15-20 minut v pritomnosti rodica chovat slusne aj bez toho, aby bolo zavrete v kosiku.

tanapeta
3. mar 2014

@limoncino mám dvojičky a z toho jedno autistické. Ver mi, dá sa 🙂 aj preto som si dovolila tvrdiť, že sa to dá len treba chcieť. Jednoducho keď sa musí tak sa musí a to mám ešte staršieho syna..Takže s tromi deťmi, z toho dvojičky a jedno z toho autista 🙂

limoncino
3. mar 2014

@gubcikova že pičung 😀

@tanapeta ok, tak ty si to vieš zorganizovať, no nie každý to vie. Tiež to viem, ja som deti do priestoru na nakupovanie nestrkala, medzi nimi sú 4 roky, takže dcéra sedela tam, kde má a syn išiel popri mne a držal sa.

salomuska
3. mar 2014

no dobre, a čo tak vyzuť dieťaťu topánky a dať si ich do tašky? polka problému je vyriešená. my sme to tak robili, lebo pri našom vyliezajúcom dieťati bolo do istého veku bezpečnejšie nechať ho vo veľkom hypermarketovom vozíku ako v sedačke, kde hrozí pád, len čo sa otočím. a vydržalo tam podstatne dlhšie...

svetluska4
3. mar 2014

hihi tak pri mojich uvrieskanych detickach sa asi nikto neodvazi ma nejak buzerovat ze su v kosiku 😀 ale popravde nikdy som sa s negativnym postojom nestretla. A co sa tyka hygieny? no tak niekedy mam pocit ze moje decka a ich topánky su cistejsie ako tie voziky, po pravde videl niekto niekdy obchodnika voziky co i len pretriet handrou? ja teda nezabaleny chleba do kosika nedavam.

zuzkat1
3. mar 2014

@maca_p ja tam moju tiez vozim... Zrovna tento vikend si tam urobila veget a ustlala si tam na mojej bunde🙂 ludia co pozeraju ma netankuju lebo zemiaky ci dokonca vrece zo zeminou urcite nie je cistejsie..

evita_g
3. mar 2014

Až doteraz ma nikdy nenapadlo, že niekomu by mohli deti vo vozíkoch prekážať. No po prečítaní diskusie, najmä niektorých príspevkov (HYGIENICKY ČISTÉ vozíky zašpinené detskými topánkami??? 😕 😕 ) asi prehodnotím svoj scestný názor 😀 Ale svoje deti budem vo vozíku voziť naďalej, lebo inak by som bez pomoci nákup nezvládla 😉