Deti v nákupnom košíku
celkom by ma zaujimal nazor ludi, na deti sediace v nakupnej casti nakupneho kosika.
stretla som sa s tym na inom portali, kde niektori obcania uplne zatracovali decka v kosiku.
osobne som ich tam vozila, lebo som
1. rychlo nakupila
2. bolo to pre nich bezpecne uzemie, nikomu sa nemotali pod nohami, neutekali, nic nerozbili a nikdy sa im nestal uraz. 😉 😀
oponujuce pripmomienky boli, ze je to nehygienicke.
moj nazor na to, ze nkto si nic nenalozi do kosa nezabalene v stave okamzitej konzumacie. ved si predstavte, ze vrece zemiakov date na pokladnicny pas a nakup za vami si na to iste miesto polozi niekto sacik s pecivom.
nedavno som videla foto, ako myska beha po obchode (nie tesco), ale zjavne toto ludom viac vadilo ako deti v kosiku, netusiac, co im moze sposobit leptospiroza z mysacich vyluckov.... ☹
@jabadaba pocuj, ja neviem ci sme mali mega dobre potraviny, ale my sme mali aj voziky !!! 😀 😀 😀 bolo v nich super aj ked aj to sedatko bolo take celokovove ...ale dodnes zavidim detom ze sa mozu vozit 😝
@jabadaba voziky kde tu boli aj za sociku... ale aj ked mali to sedadlo pre decko, tak to zvykli zadrotovať... moja mama sa raz v samoobsluhe ozvala, že prečo to maju zadratovane, tak predavačka povedla "Lebo ludia tam davaju deti".. Na čo moja mam vypleštila oči, že však na to to je... 😨 🤐
@katussska24 ano ano.. take voziky s kovovými sedatkami boli... a boli uplne rovnake so sedatkami aj bez.... a za sebou pospajane a dakedy človek sa musel dopracovať k tým so sedatkom 🙂 😀
@najjulinka hm, to mi veru uslo, priznavam sa bez mucenia. Nevsimla som si. Resp. neskor si voziky aj vybavujem, ale to som bola uz vacsia ovela.
@katussska24 na vida, som ja asi bola slepa berta. Akurat som pisla Najjulinke, ze ako velka slecna si vybavujem uz voziky, ale ked som bola krpec tak tusim fakt neboli alebo som bola ta berta. 😀
rada by som sa len opýtala mamičiek, ktoré to tak pohoršuje keď dieťa sedí vo vnútri vo vozíku akoby by nakupovali s malými deťmi v počte 2ks a viac keby boli s nimi samé a nemal by im kto nakúpiť ani postrážiť deti....
ja tak nakupujem bežne, že jeden sedí vo vnútri a druhý v tom sedatku lebo inak neviem ako by som chodila na veľké nákupy.....ja si myslím, že "dieťa" vo vozíku je to najmenej, keby ľudia videli kde všade sa válajú potraviny, ktoré nakupujeme to by bolo....
@mimake Akoby som seba čitala 😝 Tak isto ked dcerke spadne trebars aj na ulici pletenka na zem,zdvihnem,ofukam a papa sa dalej 😀 Polka ludi robi to iste a tí druhí nech sa pozeraju 😀 Moja dcera ma dva roky a imunitu na zavidenie 😎 A ked som na vacsom nakupe sama s dcerkou tak jej tiez dam šišku,rožtek alebo nieco podobne a na pokladni vždy na to upozornim a pocas nakupu sa zrovna pred personalom neschovavam,aj veduca sa minule na dcerku usmiala,ked videla že je až po uši od dzemu zo šišky..a to prosim pekne ked som bola este bezdetna som si hovorila ze moje dieta nidky nebude jest v obchode nic predtym ako to zaplatime!!!..a haha..teraz sa smejem,ako sa nazori dokazi zmeniť 🙂
@sarinka2012 tomu sa hovori zivot pred detmi a zivot s detmi 😀 😉
@zuzub osobne začínam mať z tejto témy veľmi nepríjemný pocit akoby som bola humusacka lebo jedno dieťa z 3 mám bežné v koši,ked s nimi idem sama a som aj najhoršia matka,lebo neviem mojím deťom vysvetliť,že majú pochodovať v rade za mnou bez toho,aby sa mi strácali z oči.a to sú moje deti oproti tomu čo bežné vidim iba slabý odvar ale ako vidim tak na slovensky štandard to nestačí a práve preto im aj vravím,že to čo vidia na írskych deťoch,tak to na sk neprichádza do úvahy.nikde som nepisala,že sa moje deti správajú ako irske deti.
@sarinka2012 No si este ako mala pamatam ze mi raz v obchode prislo zle od hladu a mama mi strcila do ruky nejaku horalku ci co nech zjem ze to potom tete povieme. Takze ja som sa nikdy nepozastavila nad tym ci sa to smie alebo nie ved to zaplatim takze to neukradnem ani nic podobne, nechcela som to robit len kvoli tomu ze by sa nad tym nahodou niekto nepozastavoval a tiez aby som to malu nenaucila ale ta co uz, nikdy nehovor nikdy 😉 a s tou hygienou, to tiez mi este mamka hovorila ze ked som ja bola mala a jedla som hlinu zo zeme tak rodinny pribuzny ( uznavany lekar tej doby) jej povedal ze nech ma len chvilku necha ze sa mi nic nestane a ze ked chce mat zdrave dieta tak nech sa neopovazuje udrziavat ma v sterilite. Jasne ze nedam od blata alebo brutal rinave ale take co dam v pohode do ust ja moze aj mala 😉 ( nie som humusarina 😉 )
@zuzub tak tak... to take jedno akurát decko do tej sedačky je pohoda,a le ked je ťažšie, vacsie alebo ked ich je viac, tak sa to nedá inak.... 😉
@katussska24 presne si to vystihla s tym materstvom a zmenou pohladu na iste veci. Ja som zaznamenala tiez riadny posun v postojoch, ale obcas som svedkom, ze nie kazda zena je tohto schopna a ako dokaze svoje dieta akceptovat, tak nenavistne sypi na dieta inej zeny. Toto je take smutne, absencia empatie, povznesenia a pochopenia.
voziky su to najspinavsie, co moze byt asi, takze tu sa fakt niet o com bavit, je tam snad najviac bakterii a bacilov, nikto to nikdy neumyva 😀 . Ci uz tam date dieta, je vlastne fuk, niekto ho tam aj tak da 😀 V zivote by ma nenapadlo, aby mi to vadilo. Nikdy som v kosiku nevidela psie hovienka z topanok....tak si vezmem iny, keby nahodou. Mam dvojcata a zabudnite, aby pochodovali dvojrocne vedla mna 😀 Zhrniem to, mam ine starosti, nez toto riesit, asi preto ma to nenapadlo doteraz. A inak, ja som myslela, ze ta vec, co volate sedacka pre dieta, je na kabelku 😀 . Ale jasne, ze tam davam sadnut deti. Nikdy som nevidela nikoho to riesit alebo zazerat, aj ked sedeli priamo v kosiku. Ked uz nakupujem s detmi, tak po nakupe im vydezinfikujem ruky vacsinou. Co mne pride zarazajuce, su deti v kosikoch, ktore tam zaroven jedia. Obchytavaju kosik, pripadne ocmulavaju a maju nieco v ruke, co priebezne jedia....no to je uz humus, to fakt. A neznasam aj tie usmudlane auticka pre deti, to je tiez hnoj.
@mimake Jasnneee..ako ked jej roztek spadne do blata,alebo inej špiny vyhadzujeme,ale na travu na ihrisku,alebo chodnik..ofukame a hotovo 🙂 a nevidim dovod preco trapiť dcerku v obchode tym ze ked si vypyta rožtek musi sa nanho akurat tak este pol hodinu pozerat ,aj jej aj mne sa nakupuje lepsie ked si pri tom maškrti a ako pišem,nikto,ani z personalu,ani vedenia sa nad tym nikdy nepozastavil,ešte predavačka sa usmieva ked vidi ze mam v sačiku polku rožka,že či som nasla novy druh mini pečiva alebo to objedli myšičky 😀 ešte som nevidela že by nejaka maminka zatajila ze jej dieta nieco zjedlo 🙂
@lauricka ja osm v takej faze, ze mne ani to zuvanie rozka nevadi 😎
po nakupe ani ruky nedezinfikujem, ale teda nedovolim im olizovat kosik, iba sa v nom nejakym sposobom udrzat, aby nevypadli 😉
a inac keby tam aj nejake hovienko bolo, ako by sa tam udrzalo? asi by vypadlo.... 😀
ozaj, na otvoreni si niecoho pred zaplatenim nevidim nic zle a nezda sa mi, ze by to predavacky brali inak, hodim to na pokladnu otvorene a zaplatim, ziadny problem. Napr. ked sa chcem napit. Ale detom, kvoli tym hnusnym spinavym kosikom, nedavam jest do ruky nic. Iba ak by si odkusli nieco, co im nedam do ruky.
tak ja bezne davam dietatu rozok v obchode. Zabite ma. Davala som aj starsiemu ked bol maly. Potom prisiel vek, kedy pochopil, ze treba zan platit a az nasledne sa konzumuje. A ziaden problem, ziadna scena. Postupne na toto pripravujem mladsieho a tiez ziadna scena. Ale s rozkom sa mi lepsie nakupovalo, dieta spokojne, ja v klude. Na pokladni ohlasim nech zarataju. Deti hlasia aj same, tak su a boli vedene - ohlasit tete pri pokladni co sme nakusli ci rovno zjedli. Nikdy s tym problem nebol. Za to od predavaciek mam uz ine story o dospelych kminoch co pozeru, ponakusuju tu z ovocia, tam zo syra, tam vajicko z balenia do kesene, tam parocek za rohom...jo by ste sa divili!
@jabadaba Som toho isteho nazoru 😉 A mna čo najviac dorazilo z "kradeži" v supermarketoch su magnetky z baleni jogurtu Kostik,ktore sa nachadzaju medzi jogurtom a hornym plastovym viečkom s chrumkami,lentilkami alebo guličkami....nikdy ma ani len nenapadlo pozerat sa pod viečko ani len aka magnetka tam je,ale ked sme doma otvorili uz treti jogurt a bez magnetky (dcerka uz tomu rozumie,takze ich tam ocakava a hra sa s nimi na chladničke) tak už pozeram pod viečka predtym než jogurt kupim.
Paneboze kosik je SPiNAVY uz tak ci tak, dieta svojim sedenim v nakupnej casti ho nezaspini, to skor dieta sa zaspini.
Pre mna najviac humusacke je to, ked niekto do kosika da nezabaleny chlieb, potom ho vylozi na pas, potom ho ochyta pokladnicka co chyta peniaze ktore zas chytil kazdy!!! A ten clovek potom ten chlieb je. To je uplne ze nagrc.
Tak ja si budem nosit kosik z domu a bude to vyriesene 😀 😀 😀 A just budem malej predtym lepit blato na topanky aby sa ludia mohli pohorsovat 😎

@maca_p neprijemne teda, to by som asi nechcela riesit. 😝