Deti v nákupnom košíku
celkom by ma zaujimal nazor ludi, na deti sediace v nakupnej casti nakupneho kosika.
stretla som sa s tym na inom portali, kde niektori obcania uplne zatracovali decka v kosiku.
osobne som ich tam vozila, lebo som
1. rychlo nakupila
2. bolo to pre nich bezpecne uzemie, nikomu sa nemotali pod nohami, neutekali, nic nerozbili a nikdy sa im nestal uraz. 😉 😀
oponujuce pripmomienky boli, ze je to nehygienicke.
moj nazor na to, ze nkto si nic nenalozi do kosa nezabalene v stave okamzitej konzumacie. ved si predstavte, ze vrece zemiakov date na pokladnicny pas a nakup za vami si na to iste miesto polozi niekto sacik s pecivom.
nedavno som videla foto, ako myska beha po obchode (nie tesco), ale zjavne toto ludom viac vadilo ako deti v kosiku, netusiac, co im moze sposobit leptospiroza z mysacich vyluckov.... ☹
Teda tu sa to rozbehlo🙂 aj ja davam malej rozok alebo sisku,musi si to drzat v saciku. Aj dzusik jej dam a ked som smadna sama sa napijem. Ved zaplatim. Stretla som sa s tym (nie v tescu) ze jej k rohliku ponukli platok sunky🙂predavacky,alebo mi pri pokladni povedali ze kaslat na rozok-aj tak je iste mnozstvo brane ako ocakavane straty🙂 to bolo v takom mensom obchode.
Dobra tema na pobavenie, osobne vozim vsetky svojed eti pri nakupe v kosiku, castokrat dostavaju priamo od predavaciek platky sunky dor uk na okamzitu konzumaciu "zdarma"... To na margo, ze je zakazane cokolvek konzumovat bez zaplatenia v obchode.
Ale je skutocne naivne mysliet si, ze ked sa okamzite prestanu vozit vsetky detiv kosikoch, ze budete mat ciste a kvalitne potraviny... To si fakt myslite? V hypermarketoch? Kde nemate ani tusenia, kde vsade sa potraviny uz valali, kto a ako s nimi nakladal, aky bordel je v nich pridany, ake zvieratka sa okolo nich krutili, nehovoriach o nakupnych kosikoch, dufam, ze si dezinfikujete ruky, pred aj po pouziti, lebo nemate ponatia, kto a akymi rukami ten kosik tlacil a vy potom tymi rukami chytate a naberate potraviny, ktore si ulozite sice do sacku... No ale spinavymi rukami. Potom ich chytro prekladate do chladnicky, aby vydrzali co najdlhsie cerstve.... To je naivita neskutocna...
@mamainprogress presne s tým "nákupom" chleba úplne súhlasím, to keď vidím, tak sa radšej otočím, aby som to nevidela 😀 ja dám chcela radšej do dvoch vreciek 🙂 to si tí ľudia naozaj neuvedomujú?
nestačim sa čudovať,čo všetko si na mamičkovskom fóre prečítam 😲 😲 ja sa pridavam ku skupine voziace svoje deti v sedacej časti vozika...mam deti s rozdielom 20mesiacov, hlavne tá staršia bola a je neskutočne živá, jednoducho nebolo možné, aby napr. ako 2 alebo 2,5ročná išla popri mne pri vozíku, ked som tam mala toho mladšieho...musela som ju mať v tej sedacej časti, aj to som bola stále v strehu, lebo akonahle sme sa priblížili k regálu, už zhadzovala veci na zem a snažila sa ich vyhadzovať aj z košika..jednoducho bola taká od malička, aj keby som sa na hlavu postavila
takže nie je dieťa a dieťa!!! rozhodne to nie je o hraniciach, samozrejme, že ked sme išli nakupovať s mm, každý mal svoj vozik a v nom dieťa v časti na to určenej...a písať o tom, že čo z našich detí vychováme, ak nerešpektujú základne pravidlá - pri tomto konkretnom priklade mi príde smiešne 😝 😝 😝 dnes má dcera takmer 4 a už si dá vysvetliť, že veci sa neberú a neobchytkávaju (aj ked som v strehu stále) a ona je tá, ktorá nechce ist do vozíka, tak ide sama (hoci hovoriť o tom, že ide pri mne, by bolo trúfalé 😀 ) jednoducho predtým som sa musela prisposobiť aktualnej situacii (rovnako dcere dnes v obchode vysvetlim, že niečo zjeme až po zaplatení, ale tomu vreštiacemu 2ročnému to nevysvetlim ani omylom) 😅
a napriek tomu, že som porušovala nejake zaužívane pravidla sa z mojich deti snažim vychovať dobrých a čestných ludi 🙂
aj ja som dala malu dovnutra a nie do sedacej casti ...hlavne v zime ked má dieta bundu a hrube cizmy sa tam nezmesti .-) a zle sa vyberalo .-) a co na tom? ved tie kosiky su vacsinou vonku 24 hodin a prási sa na nich a niekedy aj naprsí ked fuka vietor tak su spinave 🙂
u nas v tescu je uz napis ze sa deti v kosikoch vozit nesmu z hygienickych dovodov ☹
Deti v nákupnom košíku ... a ? Ved pre ne je tam tá sedačka ... a čo sa týka nesedačkovej časti ... hm ... teda OMNOHO viacej mi vadia, ked sa košíkov dotýkaju, tlačia a opieraju sa o ne bezdomovci ☹
Mamičky, ak chcete vyhrať zaujímavé ceny - balíček plienok a kozmetiky pre vaše zlatíčko - podeľte sa o svoje skúsenosti so službou Tesco Potraviny domov na: https://www.modrykonik.sk/forum/mesiac-s-tesco-potraviny-domov/ake-mate-skusenosti-so-sluzbou-potraviny-domov/ Držíme palce! 🙂
Oj 😅 jednodetne odpovedaju ze fuj, preco 😅 no mozno zistia ak budu mat viac deti ze to inak nepojde. Dobre by bolo si vtedy spomenut na svoju reakciu a v duchu sa ospravedlnit. Ja to nerada robim, ale uz sa mi stalo dva krat ze som mensieho dala do vozika sadnut si, nie behat po voziku, ale sediet, sedel. Hold ked obchod nemal vozik so sedackou pre dieta a moj maly este nechodil...a nutne som potrebovala nieco kupit... jasne ze ked som mala jedno dieta svet gombicka, ale poctom deti sa menia aj postoje a sposoby riesenia...ak mam jedno male dieta tak neriesim kam ho dam ak ma vozik sedacku. Ale ak mam dve deti...nemam velmi na vyber. Tiez ked je situacia ze vozik nema sedacku...s kocikom nejdem lebo kupujem melon ci daco vacsie, tak zbytocne kocikom ist. Proste su situacie ktore sa nedaju riesit tak ako by sme riesili keby taka situacia nenastala. Trosku tolerancie.
Inak su tu dost nenavistne komentare, vylievanim si zlosti sa ta zlost nezmensi, ale mnozi. Nerobme si zle. Zlo sa nam zase vrati v dalsej ustipacnej reakcii a nikomu sa neulavi. Zi a nechaj zit. Kazdy robi ako vie a alo sa mu da
u nas je to tak, ze na kazdu topanku dostane sacok na rozky a vybavene. 🙂
@zuzub ja ti napisem, co by ti odpovedali mamicky (a uz tu aj take odpovede boli 😖 ), ktore to pohorsuje a maju 2 deti a viac. Mas mat deti vychovane a to starsie ma pekne cupkat popri mamicke pocas celeho nakupu. Ak tvoje dieta odbehava a nevydrzi kracat popri voziku, tak nie je dobre vychovane, je to tvoja neschopnost a z tvojho dietata vyrastie drzy hulvat, ktory nebude mat ziadne hranice. Chapes, nie? pre ne to nie je argument lebo ony to zvladli, my ostatne, co tam deti davame, sme to nezvladli...
ale inak naozaj trapna tema....nastastie nezijem na Sk a tak nemusim taketo hluposti riesit. A aj napriek tomu, ze moje deti sedavali vo voziku, su to normalne, slusne, dobre vychovane deti, nehadzu odpadky na zem, zdravia, prosia, dakuju, dobre vedia, co mozu a co nie....takze by si podaktore naozaj mohli odpustit tie uzasne uzavery, ako z dietata sediaceho vo voziku vyrastie nejaky chuligan 😕, to je naozaj trapne a aspon vidno, ze niekto riesi viac druhych, ako sam seba a este to aj uci svoje deti, aby posudzovali a odsudzovali konanie druhych....potom sa cudujeme, ze zijeme v spolocnosti plnej krutych, zakernych, neempatickych a netolerantnych ludi....
@aliza veru,presne tak!
moj inak,ked nakupujeme,ide pri mne,malokedy odbehne,to,mi aj povie,ze ide si po dzusik. Ale ked sme viaceri,alebo s nim,z,nejakych dovodov idem,sama (inak chodime aj s mladsou este kocikom)tak sa vypyta do vozika. Ked sa zmesti,sedi v tej sedacke,ked,nie,sedi v nakupnom priestore vozika.
@daska_tesco prispej nam prosim ta k veci. nam v tejto teme nejde o ceny, ale o nazor 😀
tak este raz sa pytam, aky je nazor profesionalov k vozeniu deti v nakupnom kosiku? 😉 🙂
Inak k rozkom.. obchod je jedine miesto kde mi ho mala zje... takze dam jej ho tam aj keby furiky padali... ked nejde v kosiku tak aspon neodbieha a pekne ho je 🙂 A vzdy ho pri pokladni zaplatim a nikto mi na to nic v zivote nepovedal.. ved to sa robi odjakziva....
@maca_p O existencii oficiálnych pravidiel pre používanie nákupných vozíkov v predajniach nemám informácie, ale je dôležité, aby ste dbali na bezpečnosť seba aj ostatných ľudí pri ich používaní a je na vás, ako vozík budete využívať. 🙂 Ale pri objednaní donášky potravín až do bytu - Tesco Potraviny domov - takúto dilemu nebudete musieť riešiť 🙂
@daska_tesco velmi sofistikovana odpoved ...hlavne ten koniec 😅
Deti, sa mi tak to 5 rokov zmestili do sedacej časti, aj keď teda váhovo v tolerancii už boli trochu skrz,. Odvtedy už len chodia vedľa vozíka. Vždy pred vstupom ich dôrazne upozorním, že sa budú držať vozíka a nikde nepobehovať. Malý je riadny živel, ale napodiv to rešpektuje.
Vôbec si nemyslím, že vozíky sú čisté, ale mne samej bolo pri vedomí, do akých sajrajtov za deň šľapli, nepríjemné ich dávať do vozíka k nášmu vlastnému nákupu 😝 Ešte sa mi nestalo, že by som nákup nezvládla. Pravda mám dvojčatá, tak asi aj vytrénovanejší postreh a "menežment" 😉
ja mám rozdiel medzi deťmi 15 mesiacov a som rada, že jedno dieťa mi obsedí v sedacej časti a druhé v košíku, inak by som nenakúpila asi celý rok, keďže manžel je služobne takmer celý rok v zahraničí ...takže neodsudzujem...kým sa potraviny k nám dostanú, prejdú takou cestou a takými rukami, že trochu bacilov navyše nám snaď neublíži 🙂
nikto to tu nespomina, tak mozno to na SLovensku nepouzivate, ale bolo by to nieco na zamyslenie pre retazce @daska_tesco. U nas su pri vozikoch/kosikoch antibakterialne vlhcene utierky, ktorymi si ti citlivejsi ludia mozu poutierat rucku, ci cokolvek ine na voziku, ak sa boja prenosu bakterii a pod.
Taktiez je mozne kupit si navlek na vozik - ktory pokryva sedacku + rucku, aby hlavne male deti, ktore radi vsetko testuju ustami, neozuzlavali spinave rucky 😉
Podľa mňa keď je dieťa malé ok, lebo deti behajú hore dole a niekedy keď vidím mamičky ako sú K.O tak sa im nečudujem že ich dávajú do košíka a @bubinovci tie otvory sú malé všade 🙂

Ja sa podelím s tým,ako som praktizovala nákup ja. Chlapcov som mala s vekovým rozdielom 3 roky a vždy som s nimi chodila nakupovať, najčastejšie sama. Kým bol starší maličký, sedával v sedáku na košíku, keď sa narodil mladší, jednoducho on už bol na košík veľký,tak išiel pešo, prípadne sa postavil na spodnú vysúvaciu časť a tak som tlačila oboch. Nikdy som ich do vnútra nedala. Nevadí mi to kvoli tolko prepieranej hygiene, nedá sa povedať,ze mi to vobec nejako vadí, len som rada,že moje deti vedeli od malička,čo na čo slúži a rešpektovali to. Mali sme hranice a to bolo pre mňa podstatné. Príde mi proste divné, keď vidím dieťa,ktoré sedí v košíku opreté a nohami sa dotýka náprotivnej strany. Podľa mňa by už také dieťa mohlo prejsť aj same po obchoďáku. Ale však nech si každý vychováva svoje deti ako chce, ako sa jemu páči. Ja len v skratke: moje deti som v časti,kam patrí nákup nevozila, zvládala som aj sama 2 malé deti v Tescu a ani nikoho neodsudzujem a neriešim. Len by som ešte chcela podotknúť, že zakladeteľka témy to pekne napísala: napíšte vaše názory, tak som si dovolila aj ja ten svoj 😉 nie poďme sa tu pobiť, lebo tá je humusáčka a tá zas taká a tá hentaká. Skúsme reagovať na tému,nie podráždene na seba navzájom a poďme podľa hesla "Ži a nechaj žiť" 🙂