icon

DPL Hraň - psychiatria Michalovce

sisa142
26. okt 2020

Ahojte. 🙂 Rada by som otvorila novú a aktuálnu diskusiu hlavne o detských oddeleniach na psychiatrii v Michalovciach, Prešove a Košiciach + liečebňa v Hrani. Privítam všetky pravé skúsenosti z Hrane za posledných 15 rokov a najlepšie za roky 2018-2019-2020. Zamerala by som sa hlavne na všetky praktiky ako sú: neprimerané fyzické zákroky voči deťom, chýbajúca zdravotná dokumentácia, zákaz návštev rodičov, neustále menenie tabletiek, vymyslené diagnózy, okamžité odporúčania do Hrane (keď si to stav ani nevyžaduje), zanedbávanie zdravotnej starostlivosti, porušovanie ľudských práv... Kto má akúkoľvek skúsenosť (negatívnu) či už ako rodič, alebo človek, ktorý sa o tom odváži napísať po rokoch, privítam každú informáciu. Zároveň viem aj ja poskytnúť nové info. Týka sa to aj personálu (doktori,sestry....). Kto sa chce podeliť o svoju skúsenosť, píšte mi správu. 👏 ❤

Strana
z2
jacques77
26. sep 2025
@pravdapravd

Nedavajte svoje deti do Hrani! keď mate niejakde problemy radčej si ich vyriešte doma sami, alebo s psychologom. Neodporučam tuto hospitalizaciu! Bol som v Hrani 5 krat hospitalizovany, prvykrat od maja do jula 2011, druhykrat od februara do juna 2012, tretikrat od oktobra 2012 do juna 2013, štvrty krat od septembra 2013 do juna 2014 a pjaty krat od septembra 2014 do juna 2015. Keď tam niekto pride ako novy tak musi odovzdať všetky ostre veci, opasky a šperky, ktore väčšinou po odchode domov nezvyknu vraciať, musi si vyzliecť svoje osobne oblečenie a odložiť, pošlu ho do sprchy aby sa osprchoval a umyl hlavu so šamponom na vši, potom mu daju ustavne oblečenie, ktore tam bude nosiť. Personal katastrofa, ale zopar sa našlo dobrych, strava humus, sprchovanie len 2 krat do tyždňa, 3 krat na deň davaju podrvene tabletky, vychadzky len v areali, telefonaty s rodinou, navštevy a terapie su len za odmenu, aj to telefonaty su povolene len raz v tyždni na 5 minut a navšteva len raz za mesiac. V škole su len 4 vyučovacie hodiny a s toho 3 alebo 2 hodiny voľné, v školskom klube sa len kresli a viacej nič, na oddeleni cely deň v spoločenskej miesnosti sa pozera televozor, ale len to čo sestričky chcu pozerať, nemože isť ani na izbu, lebo izby su zamknute, musi sa len sedieť pozerať TV a byť ticho, keď nieto začne rozpravať, alebo je hlučny, tak hodia do neho papuču, alebo mu daju facku, od 12:00 do 16:00 je odpočinok, kde každy na oddeleni musi v tichosti po tme ležat a nemôže sa ani pohnuť, lebo ho daju do konca odpočinku kľačať, keď niekto dostane zachvat, zmlatia ho, poviažu, pichnu injekciu, predavkuju tebletkami a zavru na samotku, keď sa niekto pomoči, alebo pošpini, dostane ľadovu sprchu, keď niekto niečo vystroji zle, pobije sa, alebo sa pokusi o utek či samovraždu, dostane injekčnu liečbu, zakaz TV, zakaz navštev a telefonatov s rodičmi a cely tyždeň na samotke, keď sa niekto nechce stravovať, tak to do neho napchaju, dostane tebletky na chuť do jedla, B12 a zakaz sladkosti. Je tam paru dobrych a tolerantnych sestričiek, s ktorymi som sa mohol aj porozpravať, ktore povolia dlhšie telefonaty aj zmiernia tieto pravidla.

Pravdepodobne bol si v Hrani v takom istom čase ako aj ja, teda od mája do júla 2011. Možno sme sa aj niekedy poznali. Tiež nemám dobrú skúsenosť z tejto liečebni. So všetkým súhlasím, lebo som zažil to isté. Tri mesiace som tam bol a potom roztratil všetky kontakty. Bol by si taký dobrý, môžeš uviesť nejaké mená a priezviska chlapcov z oddelenia D, ktorí tam boli v 2011 a ktorých poznáš? Budem veľmi vďačný.

pravdapravd
26. sep 2025

@jacques77 neviem, nebol som na oddeleni D, ja som vtedy bol na oddeleni B a mena spolupacientov si velmi nepamätam, ale mena sestričiek si pamätam veľmi dobre lebo som tam bol viacejkrat. Najlepšie sestričky boli: Anna Figeľová, Dagmar Bocsor, Ružena Kučmová, Agata Vargaeštoková, Terka Sučová, Jana Kapustniková, Maria Pekalová, Agata Cabadová.
Najhoršie sestričky boli: Alžbeta Gerejová, Adriana Veghsoová, Gabriela Segedyova, Jarmila Dragulová.

jacques77
28. sep 2025
@pravdapravd

@jacques77 neviem, nebol som na oddeleni D, ja som vtedy bol na oddeleni B a mena spolupacientov si velmi nepamätam, ale mena sestričiek si pamätam veľmi dobre lebo som tam bol viacejkrat. Najlepšie sestričky boli: Anna Figeľová, Dagmar Bocsor, Ružena Kučmová, Agata Vargaeštoková, Terka Sučová, Jana Kapustniková, Maria Pekalová, Agata Cabadová.
Najhoršie sestričky boli: Alžbeta Gerejová, Adriana Veghsoová, Gabriela Segedyova, Jarmila Dragulová.

Ďakujem pekne

Strana
z2