icon

Predĺženie rodičovského príspevku pri nosení plienok?

janka123456879
Dnes o 15:42

Ahojte mamičky idem si poradu je tu niektorá mamička ktorá si vybavovala rodičak na predĺženie rodičaku do 6 rokov .... Či by mi dali kvôli malému že nosí plienky či by mi predĺžili riešil niekto toto ...... Nemám to prehľad ako to chodí ..... Ake sú podmienky či len jeden dochtorka môže len potvrdiť . Vopred Ďakujem za odpoveď .

Strana
z3
motylik2559
Dnes o 16:50
@luccys

Dnes budem mat nocne mory zo slova "náraty". A stale neviem, co to je, lebo autorka to pouziva v kontexte, ktory absolutne nedava zmysel😃

@luccys Autorke nejdem ani pisat, ale sucitim s tebou😄 Tiez som uz po precitani myslela, ze budem mat nocnu moru z toho slova🙈😄 Ale, potesim ta, vyssie to uz jedna zena vysvetlila, vraj sa to slovo pouziva na vychode, a teda je to "na raty" a nie "naraty" ako pise autorka a znamena to ako ratovat-cize ist na pomoc, zachranit. Tak nocnu moru odloz niekam radsej, toto ti za to nestoji😄 Mame vysvetlenie😄🙈

janka123456879
autor
Dnes o 16:51
@januska12323

Nerozumiem, píšeš, že na nočník ide, plienku má suchú len z nejakého dôvodu nechce "gaťky". Zober ho do obchodu nech si vyberie slipy aké chce. Doma zahoď všetky plienky aby to videl a bude mať na výber holý zadok alebo nové slipy. A môže revať koľko chce, hádam si poradíš s jedným malým deckom.

@januska12323 skúšali sme to povie hneď že nie ukazovala som obchode že či chce také gaťky on povedal nie

andulka220989
Dnes o 16:51

Jedine ísť na neplatený rodičovský, tz. zaeviduješ sa ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov. Pozor v tomto prípade môže dieťa do škôlky len na 4 hodiny. Mne rp neuznali a to má syn dg.

anonym_920094
Dnes o 16:56
@janka123456879

@januska12323 skúšali sme to povie hneď že nie ukazovala som obchode že či chce také gaťky on povedal nie

@janka123456879 hlavne ak je chlapec, tak mu nedávaj gaťky ale chlapčenské slipy. Nerob z neho dievča a neoýtaj sa ho, on s tebou nemá točiť, ty ho nauč.

martinkatinka
Dnes o 16:58
@janka123456879

@janka123456879 ale ved on ta diriguje. Nenechaj sa. Oznam mu, ze taketo pekne chlapcenske trenky(nie gaťky) mu kupujes a bude ich nosit ako velky chlap.

januska12323
Dnes o 16:58
@janka123456879

@janka123456879 tak kúpiš sama, nemôže ti rozkazovať ty si rodič.

anonym_8031bf
Dnes o 17:00

To je take zlate... ze nechat doma, lebo dieta nie je odplienkovane. Zeny, to sa vam vyplati zostavat doma? Ved to je smiesna almuzna, co sa dostava. To sa vam neoplati viac, ked pojdete do roboty?

Autorka, neverim, ze ti na vychode nevezmu dieta do skolky. Do septembra mas casu dost, aby si ho odplienkovala. Normalne nedaj plienku, v lete ho nechaj behat len tak bez, kludne ani slipy nedavaj. Mam pocit, ze si nedosledna a hned povolis, ked dieta place.

anonym_3dc462
Dnes o 18:05
@martinkatinka

@anonym_920094 joj, uz asi chapem 🤦🤦 na raty, ako ratovat ho, ist mu na pomoc.... Ale mi to trvalo 🤷

@martinkatinka nie nasraty?😅

anonym_7c6baa
Dnes o 18:20
@janka123456879

@janka123456879 netrep mu o gaťkach tie nosis ty. Chlapec ma trenky/slipy. Mozno mu slipy vadia. Kup mu trenky s oblubenou postavickou a hotovo. Plienky vyhodis (nemat doma) ked chodi na zachod len chce mat plienku tak proste nie a hotovo. Tak si poplace a jeho to prejde. Ocividne vie, ze ked bude revat tak dostane co chce tak reve.

timea301196
Dnes o 18:24

Nie nedá. 🙂 mne rodičia koncil koncom septembra mala sa odnaučila v auguste a aj tak som doma sebou. Do škôlky som ju nedala 🙂

Strana
z3