Ako postupovať pri problémoch s T-Mobile službou?
Ahojte, potrebovala by som poradiť, ako ďalej postupovať v situácii s T-Mobile.
Som vlastníčka bytu, ktorý prenajímam. Bývalá nájomníčka si počas nájmu vybavila optiku/službu T-Mobile. Po jej odsťahovaní som zistila, že služba je stále vedená na ňu.
Najskôr som išla priamo do T-Mobile, kde so mnou spísali reklamáciu. Následne mi prišla odpoveď, že si mám službu prebrať na svoje meno, pretože ju bývalá nájomníčka platí, ale nevyužíva.
S tým som nesúhlasila. Nevidím dôvod, prečo by som mala ako vlastníčka preberať na seba službu a prípadnú viazanosť, ktorú som si nikdy neobjednala ani nepodpísala.
Potom som T-Mobile kontaktovala znova a snažila sa situáciu riešiť. Keďže som vlastníčka bytu, požadovala som vysvetlenie, na základe čoho bola služba na nehnuteľnosti zriadená a prečo by som ju mala preberať na svoje meno.
Nakoniec som im poslala písomnú sťažnosť doporučene a priložila som list vlastníctva aj nájomnú zmluvu, aby mali preukázané, že som vlastníčka a že daná osoba bola iba nájomníčka.
Bola som sa s tým poradiť aj na polícii, ale tam mi povedali, že podľa nich nejde o trestný čin.
Teraz neviem, ako ďalej postupovať, ak mi T-Mobile sťažnosť zamietne alebo mi bude stále tvrdiť, že si mám službu prebrať na svoje meno.
Vie mi niekto poradiť, čo môžem ako vlastníčka v takejto situácii urobiť? Má zmysel obrátiť sa na nejaký úrad alebo regulátora? A môže vôbec operátor požadovať od vlastníka, aby na seba prebral službu, ktorú si nikdy neobjednal ani nepodpísal?
Ďakujem za každú radu alebo skúsenosť. 🙏
Ved to nevyuzivaj keď nechceš, vypni, vyber zo zastrcky a odloz.. čo ty mas s tym? Nič
Teraz potrebuješ od nich túto službu alebo ju využívaš?
V čom má byť problém? Nevyužívaš, neplatíš nemáš s nimi žiadnu zmluvu, nemáš potrebu ani dôvod niečo preberať na seba. Zásuvku môžeš v byte nechať ak bude chcieť nový nájomník s nimi uzavrieť zmluvu.
Keď skončí viazanosť tak ju bývalá nájomníčka zruší a ukončia službu.
@anonym_14eb64 mi sme sa asi nepochopili aj keby ju nechcem tam nemq co hľadať cudzi človek neviem co by si ty robila na mojom mieste keby ti niekto obsadí sieť a taka odpoved ti príde ako vlastník neurobíš nic ten ruter si zobrala ale prípojka ostala ,takže keby tam idem byvat co mam svoje magio tak sa cez optiku neprihlasim
@anonym_14eb64 mi sme sa asi nepochopili aj keby ju nechcem tam nemq co hľadať cudzi človek neviem co by si ty robila na mojom mieste keby ti niekto obsadí sieť a taka odpoved ti príde ako vlastník neurobíš nic ten ruter si zobrala ale prípojka ostala ,takže keby tam idem byvat co mam svoje magio tak sa cez optiku neprihlasim

Teraz potrebuješ od nich túto službu alebo ju využívaš?
V čom má byť problém? Nevyužívaš, neplatíš nemáš s nimi žiadnu zmluvu, nemáš potrebu ani dôvod niečo preberať na seba. Zásuvku môžeš v byte nechať ak bude chcieť nový nájomník s nimi uzavrieť zmluvu.
Keď skončí viazanosť tak ju bývalá nájomníčka zruší a ukončia službu.