icon

Ako presuniem eSIM do nového telefónu?

4. okt 2026

Ahojte.

Mám prvýkrát eSIM a teraz idem meniť mobil. Pri klasickej SIM by som ju len prehodila a hotovo, ale tu vôbec neviem čo ma čaká.

Treba eSIM najprv zrušiť v starom telefóne a znova aktivovať v novom, alebo sa dá normálne preniesť?

muchotrafka298
•
4. okt 2026

U Orange je to tak, ze eSIM je viazana ku konkretnemu telefonu. Takze neexistuje, ze by si si ju preniesla. U nich treba novu.

stellarstar
•
4. okt 2026

@anonym_autor

stellarstar
•
4. okt 2026

Mám prvýkrát eSIM a teraz idem meniť mobil. Pri klasickej SIM by som ju len prehodila a hotovo, ale tu vôbec neviem čo ma čaká.

Treba eSIM najprv zrušiť v starom telefóne a znova aktivovať v novom, alebo sa dá normálne preniesť
eSIM sa nedá len tak fyzicky prehodiť ako klasická plastová karta, pretože pôvodný QR kód je väčšinou jednorazový. Dobrá správa však je, že starú eSIM vopred nemažte ani nerušte, kým nebudete mať v rukách nový telefón.
Spôsob, akým prenos prebehne, závisí od vašich telefónov a od vášho operátora:
1. Automatický priamy prenos (najpohodlnejšia možnosť)
Moderné systémy už podporujú priamy presun eSIM z mobilu do mobilu cez Bluetooth a Wi-Fi.
• Z iPhonu na iPhone: Ak meníte starý iPhone za nový, počas úvodného nastavovania (alebo neskôr v Nastavenia -> Mobilné -> Pridať eSIM) vám systém ponúkne „Preniesť z iPhonu v blízkosti“.
• Z Androidu na Android (najmä Samsung a Google Pixel): V novom telefóne prejdite do Nastavenia -> Správca SIM (alebo Sieť a internet), zvoľte Pridať kartu eSIM a kliknite na „Preniesť karty SIM z iného telefónu“.
• Medzi rôznymi systémami: Pri prechode z Androidu na iPhone alebo naopak vás procesom navedie sprievodca priamo na obrazovke za pomoci vygenerovaného QR kódu.
Ak tento priamy prenos váš operátor alebo telefón plne nepodporuje, prejdite na druhú možnosť.
2. Vyžiadanie novej eSIM (klasický postup)
Ak priamy prenos zlyhá alebo nie je dostupný, postupujte nasledovne:
1. Požiadajte o novú eSIM: Otvorte si mobilnú aplikáciu vášho operátora (Telekom, Orange, O2 alebo Radosť) alebo sa prihláste do internetovej zákazníckej zóny. Nájdite sekciu správy SIM kariet a zvoľte možnosť Výmena SIM / Žiadosť o novú eSIM.
2. Stiahnite profil do nového mobilu: Operátor vám vygeneruje nový QR kód (zobrazí sa v aplikácii alebo príde e-mailom). Ten jednoducho naskenujete novým telefónom pripojeným na Wi-Fi.
3. Deaktivácia starej karty: V momente, keď sa nová eSIM úspešne prihlási do siete v novom mobile, tá stará v pôvodnom telefóne automaticky prestane fungovať. Až potom môžete profil starej eSIM zo starého telefónu bezpečne vymazať v nastaveniach.

anonym_d4a92c
•
4. okt 2026

@anonym_autor ked som.si prenasala veci do noveho tel tak sa ma opytal ci moze aj tel.cislo /sim/ ja ze ano a ta stara verzia sim uz nefunguje

anonym_158a77
•
4. okt 2026

Ja som isla do pobocky a tam mi to urobili, som uplny antitalent v tomto. Viem, ze poslali znova nejaky kod do emailu ako pri instalovani v starom telefone a potom vsetko fungovalo ako ma. Ved od toho na tych pobockach su aby pomohli.