Máte skúsenosť s eSIM pri cestovaní?
Chystám sa do zahraničia a rozmýšľam, či skúsiť eSIM namiesto klasickej SIM karty. Fungovalo vám to bez problémov?
@anonym_autor esim nema preco nefungovat (ak sa pytas na technicku stranku veci)... teda ked mas zodpovedajuci telefon... Aj na Slovensku mozes mat esim...
@anonym_autor mimo eu vyuzivam airalo, funguje bez problemov. Dolezite je, aby tvoj telefon podporoval esim.
Ja mimo EU kupjuem cez app Saily, je to velmi rychle, a funguje perfektne od prveho momentu ako pristanem
Ja pouzivam Rebtel,za 7€/mesiac,neobmedzene volania na Slovensko.Nadstavis krajinu a mozes volat.Este lacnejsie nez bol skype.
Len musis mat telefon podporujuci e-sim,alebo adapter na klasicku sim.UA fungovala okamzite,UK za 5dni.
Dievcata to napisali spravne, ze rozhoduje telefon, ale je v tom jedna pasca, ktora sa lahko prehliadne: nie kazdy kus toho isteho modelu eSIM ma. Rozhoduje, pre ktory trh bol vyrobeny. iPhony urcene pre pevninsku Cinu, Hongkong a Macao maju namiesto eSIM dva fyzicke sloty a eSIM sa v nich neda zapnut ziadnou aktualizaciou - je to hardver. Vynimkou su az uplne najnovsie kusy. To iste sa obcas stane pri dovozovych Androidoch.
Da sa to overit za pol minuty. Na iPhone Nastavenia, Vseobecne, Informacie a pozri cislo modelu - ked konci na CH/A, je to cinska verzia. Na Androide Nastavenia, Siet a internet, a ak tam nie je moznost pridat eSIM, telefon ju nema.
Druha vec, na ktoru sa da narazit az na letisku: pri tovarenskom resete alebo pri prechode na novy telefon sa eSIM profil zmaze a nie kazdy poskytovatel povoli druhu aktivaciu zadarmo. Takze reset rob pred cestou, nie pocas nej.
A ked by si telefon kvoli tomu aj menila - pri kupe z dovozu riesis verziu modelu aj pripadnu reklamaciu cez pol sveta. U slovenskeho predajcu, ci uz noveho alebo repasovaneho tovaru (iguru.sk je jeden z nich), dostanes europsku verziu a reklamaciu vybavis doma; zaruka je 12 az 24 mesiacov podla konkretneho produktu.

Fungovalo bez problémov v Číne aj vo Vietname, vyskúšané 3 rôzne eSIM.