icon

Aké sukne zvoliť k blúzke a saku?

8. apr 2026

Nosím len rifle alebo nohavice a manžel chcel či by som si nekúpila nejakú sukňu. Vravím si prečo nie, skúsim niečo nové. Chcela by som niečo čo sa hodí ku blúzke a saku. Máte nejaký tip čo by bolo vhodné? Postavu mám celkom fajn, 170cm a 67kg.

deti95060810
8. apr 2026

púzdrové sukne, Ačkové sukne a zavinovacie sukne. dobré by mali byť aj sukne v dlžke midi
vyhni sa mini sukniam a beztvarým maxi sukniam.
Keďže si dosť vysoká a postavu máš v norme , môžeš so prakticky dovoliť všetko.

biba_18
8. apr 2026

kilá sú jedna vec - druhá typ postavy? lebo aj na tom záleží ...

autor
8. apr 2026
@biba_18

kilá sú jedna vec - druhá typ postavy? lebo aj na tom záleží ...

@biba_18 postava asi najbližšie by som povedala presýpacue hodiny

biba_18
8. apr 2026

ale ak už chceš k tomu blúzku a sako - prečo?
potom ak sako, tak kostým a to sa robí väčšinou s puzdrovou sukňou...

autor
8. apr 2026
@biba_18

ale ak už chceš k tomu blúzku a sako - prečo?
potom ak sako, tak kostým a to sa robí väčšinou s puzdrovou sukňou...

@biba_18 chcela by som využiť veci čo mám doma a aj do práce som ku rifliam alebo nohaviciam nosila hlavne blúzky a saká

anonym_77b84d
8. apr 2026

@anonym_autor zober dobrú kamošku, ktorá má vkus na oblečenie a poskúšajte všetko možné nielen v obchodoch, ale aj v dobrých second handoch, kde môže byť veľký výber rôznych štýlov. V móde sa všetko stále dookola opakuje - skôr či neskôr. Nielen sukne, ale aj šaty a nohavicové sukne ti môžu pristať.

a0
8. apr 2026

Vyber si najskôr, čo sa ti páči a potom choď do obchodu zistiť, čo sa ti hodí. Lebo aj ten najmodernejší kúsok môže zrovna na tebe pôsobiť hrozne, napr. na mne fakt zle vyzerajú dlhé saténove sukne, kamoška v nich vyzerá úžasne, jej však nesadnú kruhové, skladané alebo áčkové, za to mne veľmi 🙂🤷🏼‍♀️. Ťažko poradiť.

biba_18
8. apr 2026

nikomu nepristanú jemne áčkové sukne tak ako presýpacím hodinám. alebo na leto splývavé. ako som písala, puzdrové sú tiež fajn, ale s blúzkou a sakom sú veľmi formálne...

adik64
8. apr 2026

Ja veľmi rada nosím saténové sukne v midi dĺžke, pekne sedia na postave a dajú sa dobre kombinovať - nosím k nim rôzne blúzky, svetríky, dobre vyzerajú aj s tričkom a teniskami na športovejší štýl. Aj plisované mám rada, tie nosím najmä v lete, sú príjemné a vzdušné.

la_dolce_vita
8. apr 2026

Presne tak, kazdej sadne nieco ine, vyber je velky. Zalezi aky mas vek a pekne nohy. Proste len skusat. Ja este radsej nosim saty.

biba_18
8. apr 2026

a ešte aj vek, veľa sukní ktoré mi pristanú už jednoducho nenosím vzhľadom na vek ... 😒

anonym_65bde7
8. apr 2026

@anonym_autor Vzhľadom na to, že sukne si veľmi nemala doteraz v šatníku, šla by som "poznávací,, nákup.Presla by som viacero obchodov,vyskusala viacero strihov, materiálov/skúšať s obuvou, akú plánujem nosiť k sukni/a potom by som sa rozhodla, že čo si kúpim

biba_18
8. apr 2026

ak by si chcela šaty - to ťa zasypem linkami, mám tiež presýpacie hodiny 🙂 a veľmi rada nosím šaty a aj dobre v nich vyzerám ...

ivicatolic
8. apr 2026

@anonym_autor keď som mala takúto postavu , mne išli iba puzdrová sukňa, puzdrové šaty, postava bola pekne formovaná, a dĺžka jemne nad kolená, vtedy mi zvýraznilo dlhé nožiská 😆😁😆

mk1111111111
8. apr 2026

Ber sako, bluzku, co nosievas najcastejsie a sup do obchodu. To je najistejsie. A este, aj sako ma rozny strih, na to tiez treba prihliadnut. K jedmu strihu sukne pojde take, k inemu strihu onake

danica2711
8. apr 2026

puzdrová sukňa je istota, ktorá nikdy nesklame, ale najlepšie je vybrať sa do obchodu a poskúšať všelijaké typy. Čo sedí dobre tebe a k tomu saku, ber

anonym_838794
8. apr 2026

@anonym_autor to ťažko posúdiť iba podľa mier, lebo každý má iný typ postavy niekto ma sirsie lýtka niekto tenké, to veľa závisí akú dĺžku sukne zvoliť, ale najlepšie aj tak bude keď si vyskušaš rôzne typy a v ktorých sa budeš cítiť naj 🙂 aj materiál aj vzor, či jednofarebné alebo vzorované, niektoré optický rozširujú niektoré pekne vyformuju postavu. Ja mám výšku rovnakú ale pár kíl menej, a najradšej mám dlhé maxi sukne na leto alebo potom aj elastické mierne obtiahnuté na jar/jeseň.
Páčia sa mi aj mini sukne ale tie musím skúšať lebo maloktoré sa mi hodia strihovo do Ácka absolútne nie napríklad

simca_13
8. apr 2026

To si musíš ísť poskúšať, čo by sa ti k postave hodilo. K blúzke a saku sa dá nakombinovať toho veľa, zaleží aj od strihov, materiálov. Takto univerzálne sa to ťažko hodnotí.

wokokoza
8. apr 2026

A ty tú sukňu vôbec chceš? 😀 Nekupovala by som si niečo len preto, že to odo mňa chce manžel. Každopádne si myslím, že najlepšie bude, ak vytiahneš nejakú kamošku, čo sa vyzná a má vkus a v obchode s oblečením ti poradí.

anonym_41efd0
8. apr 2026
@biba_18

ak by si chcela šaty - to ťa zasypem linkami, mám tiež presýpacie hodiny 🙂 a veľmi rada nosím šaty a aj dobre v nich vyzerám ...

@biba_18 pristanú mi, dobré v nich vyzerám, veľmi ti závidím takéto sebavedomie

biba_18
8. apr 2026

@anonym_41efd0 to sú roky nosenia šiat ☺️ a roky s5-nej väzby…