Ako sa moderne obliekať po tridsiatke?
Zeny, co mate okolo 30, ako sa obliekate? Ja som si myslela,ze sa obliekam v pohode a muz mi zadrel, ze na rodicovskej sa obliekam ako pani po 50tke. Je to mozno tym,ze som pribrala a preferujem oversizr veci vacsinou tmavej farby. Zeny,co mate viac kg rozumej 75+ dajte inspiracie. Vdaka!
@tilly pozriem to,vdaka 🙂 ale ja nosim tricka M, maximalne M/L,akurat nohavice 42
@krkavcia_mater a nič. Keď to tebe vyhovuje,že máš sakra nadváhu. Určite sa cítiš fantasticky. To všetky tak potom vravia. Lebo je to ľahšie,ako si priznať pravdu,že sú obézne.
@zuzubb007 ano,je to vela,som si toho vedoma
@koniarova uplne v pohode sa citim 😁 Mozem si dat aj sladke aj slane 🙂 lyzujem, plavam, chodim na korčuliach, bicyklujem, chodime na tury
@tilly isla som tu pridat foto postavy pre lepsiu predstavu a poradenie,ale mi ju nepridalo 😅asi zasah zhora,ze to nemam robit
Keď nosíš m/l, nepotrebuješ curvy. Prepáč, zle som to pochopila.
Máš tvar hrušky? Dlhé nohy, väčšie bruško a boky?
@krkavcia_mater keby si toto všetko robila,tak nemáš 95 kíl. Ale už to nechajme tak. Problém má autorka,ty zjavne nie. 😉
na 171 cm to pri váhe 75 kg nemôze byť tvoja postava nejaka katastrova. Ale sorry mám ovela viac rokov ako ty ale hentake saty so zvieracím vzorom by som si nedala ani ako 50 rocna. To je vazne zle. Ale neriad sa tým, čo sa páči mužovi ale čo sa páči tebe. Len si myslím, že zbytočne sa robíš staršou s takými typmi siat a farbami. Skús pridať farby a aj na doma, nejaké predĺžené tričká, nie úplne klasické tuniky, výstrih do V, prípadne odhaľ doma nejaké sexi padavé rameno na trickach. Saty na postavu typu hruška máš na výber na nete kopec. Skús googliť. Nezabudi na to, že nejde o to akú más postavu ale ako sa cítiš. Ked budes oblečená vo farbách, tak bude vyžarovať úplne inú energiu ako v tmavých zvieracích vzoroch. Tmavé farby ťa počkajú nekôr.
ja mam oversize modu rada ale nenosim to tak aby som vyzerala ako vo vreci. Ked si dam velke nohavice (cullote) tak k tomu si dam obtiahnuty vrch alebo k velkej sukni tesne tielko a zasa ked mam napriklad oversize saty tak ich v pase stahujem opaskom alebo si vyberiem kratke aby bolo vidno nohy. Som relativne cerstvo po porode a teda neni to to co byvalo lebo som pocas tehotenstva dost pribrala aj bez prejedania. Zacala som nosit vylucne saty a sukne. Brusko mam stale ako mlandravy balonik ale nohy a pas su v pohode. Takze s tym pracujem ze co vyzera na mne dobre - to zvyraznim.
@autorka ja Ti rozumiem, ja mam 4 deti a vacsinu casu som na ne sama, lebo muz robi alebo potom robi na prerabke domu a pride vecer, ked uz deti su v posteliach. Nie vzdy, samozrejme. Ja tiez nevladzem. Tiez diagnoz, no musia deti aj podrast. My si ale nic nevycitame. Ale obaja sme asi tak trochu "supaci" 😅🤣
Skús pozrieť blog Beaty Oravcovej, má tam rôzne typy na obliekanie podľa typu postavy... Aj niečo na štíhle obliekanie. Môžeš sa pridať aj na jej FB Harmónia. Baby tam riešia obliekanie, je tam dobrá atmosféra a maju fakt rôzne postavy a kilá.
a ešte jedna vec, na to oblečenie čo si tu dala y mi môj muž povedal to isté, a to mám 60 kg....
Ono je to aj vec štýlu... A skús viac tvarované vecí... Oversize pridá kg aj štíhlym ženám ..
Nuž, oversize môžu vyzerať aj pekne tu ide skôr o viacero veci. Ak nosíte tmavé farby a ste typovo pleťou skôr letný typ ( ako ja ) tak potom to pôsobí ,že je ten človek smutný unavený. Ja som vyradila zo šatníka skoro všetko čierne inak vyzerám hrozne. Musíte prísť na to aké farby vás rozjasňujú, čo vám sedí. Ďalej...oversize ok, ale aj tá má svoje pravidlá. A každej postave pristane iný strih. Či už džínsov alebo tričiek, plus pekný cardigan na to a je to. Ja teda nie som žiadny odborník na módu 🙂. Ale už za tie roky som trošku čo to aj na sebe zistila. Nie je od veci nechať sú poradiť. Či už v obchode. Alebo čo sa týka typlogie farieb..pleti atď..mne takto poradila kamarátka ktorá sa tým zaoberala a veľmi mi to teda pomohlo. Pochopila som prečo sú farby v ktorých vyzeram ako keby som došla z karu a farby... ktoré má rozjasňujú a omladzuju....
@leni1405 veru, toto vela urobi. mne tiez nesedia tmave a sedive tony, ja som sice jesenny typ, ale som svetla tlmena jesen. cize ja potrebujem teple az neutralne odtiene, nemozu to byt teple vyrazne farby,a le skor tlmene a stredne tmave.
ked je clovek mlady, hocijaka farba sa strati,a le teda ako starneme, uz to inak ukaze. a dolezite je halvne ake farb mame blizko tvare.
celkovo by som povedala, ze s vyrazne ciernou a cisto bielou treba opatrne. su to ostre farby. cista zairiva bleda nemusi pasovat vsetkym bledulkam, aj ked neiktorym ano. no niektore posobia moc bielo v tvari, farba tvare s farbou tricka prilis splyvaju, cierna naopak privelmi kontrastuje.
myslim, ze toto su farby, pri ktorych je dobre mat krasnu jednofarebnu plet, inak dokazu vela zvyraznit. su vhodne skor pre chladne typy, ale ako som pisala, tiez nesedia vsetkym takymto typom.
@majamat tiež by som rada vedela svoju farebnú typológiu. Ja nosím 80% čiernobielu kombináciu. V mojom veku som prešla rôznymi obdobiami a mám pocit, že presne čiernobiela mi sedí. Hnedú vo všetkých odtieňoch, okrem maslovej by som na seba nedala. Potom ešte s ružovou a tyrkysovou som ok, ale bohvie, čo by mi povedal profík. Som taký klasický stredoeuropsky typ, svetlé vlasy, modré oči a bledá pleť
Ved máš v pohode váhu na svoju výšku po pôrode. Ja mam 169cm a mam 73 kíl a dieťa ešte nemám 😃 mam trosku menšie bruško, nosím normálne obtiahnute veci , klasika leginy a nejake crop tričko.niekedy si dám aj sťahovacie nohavičky, no a necítim sa tučne absolútne a ani nevyzeram tak 😄 nesom žiadna jaternica😄 ja som práveže so sebou spokojná 😇 som taka žena aká má byť. Možno ti chyba trošku sebavedomia ,ale myslím si že není to také strašné aby si sa musela schovávať za vacsimi vecami.😁 samozrejme ak sa cítiš v takých veciach Ty dobre tak to je na tebe ako sa obliekas 😇
@tilly zrejme budes chladny typ a mozno leto.
ono je dost rozdiel, ci nosis len cistu ciernu, ci ciernobiely vzor, aky vzor a pod. je toho vela, co sa da odsledovat.
no v zasade palti jednoducha rovnica. kedze sa typ urcuje podla farieb v tvari, tak si vies ciastone urcit podla tychto farieb,ake farby mozes. ak mas svetlu plet, vlasy, tak ti pojdu skor svetlejsie farby, ak mas modre oci, pojdu ti asi kor chaldnejsie odtiene.
co sa tyka urcovania farebnej typologie, ma to svoje zasady - musis mat svoju farbu vlasov, alebo ak ams farbene, tka ej dobre vidiet apson odrastene korienky a zysok zakrit. sandut si pred okno a prikladat si k tvari rozne farby.
musis v zrkadle vidiet len nenalicenu tvar, nefarbene vlasy, krk a mozes aj plecia, cast hrudnika. nesmies mat na sebe nic rusive.
a vzdy, ked das k tvari nejaku farbu, nepozeraj na tu farbu,a le pozeraj do tvare, co to urobilo s tvojou tvarou, ci neposobis skleslo, uanavene, ci sa ti nezvyraznili kruhy pod ocami, alebo naopak tvoja farba ma pekny odtien, roziarila sa, posobi sviezo oddychnuto. smaozrjeme nesmies byt unavena, lebo sviezo nebudes posobit ani keb co bolo 😀
najsor je dobre zacat zlatom a striebrom. napr nausnice. zlatooznacuje teplo a striebro chlad. mozes skusit rose gold v druhom kroku. povedala by som, ez je to taky medzistupen. idealne je ak si vies k sebe prilozit nieco vacsie v tychto farbach. mne osobne anjviac prave rose gold sedi. nie je to to tak ostro teple a nie je to ani chladne.
potom si urobit skupiny farieb.
-teple tmave ziarive,
-teple tmave tlmene.
- teple svetle ziarive
- teple svetle tlmene
- chladne tmave ziarive
- chladne tmave tlmene
- cledne svetle zairive
- chladne tmave tlmene
- potom sa skusaju aj vzory, ale to uz je taky nad level podla mna, lebo tu uz nejde len o farby.
Mozno myslel ze si sportovejsia, pohodlne sa obliekas, a to je prirodzene na rodicovskej. Aj tak ti nepovedal pekne. Darmo sa budes riadit jeho vyberom, a oblecies si nieco podla neho ked ty sa nebudes dobre citit. Mam 30, a som uz po rodicovskej, do prace chodim znova ako zena , takze to urcite pride aj u teba. Mozno by si ale mohla napriklad k tmavym farbam niake farebne topanky, tasku alebo vyraznejsie nausnice. Mozno niaky ruz. Zajdi ku kadernicke. Ale prosim rob vsetko preseba, nie pre druhych 😀
Ja som o trosku nižšia ako ty a mam o 5 kíl viac ako ty, zatiaľ. Ale teda oversize nenosím vôbec. Nosím normálne rifle, tricka, rolády, saty po kolená, kratasy, normálne svetre bundy. V hentych veľkých veciach by som sa cítila ako vo vreci a tak to aj vyzera. Rozširuje to. Skus ísť na nákupy s mužom, že by si chcela vedieť jeho názor a radu pri nakupovaní, keď mu tak záleží na tom co nosíš.
@majamat súhlasím skoro so všetkým, akurát modré oči mozu mať aj teplé typy...( Poznám aj teplú jar aj jeseň s modrým očami)To isté aj pehy, to je častý mýtus o teplých typoch...Vzory sú veľmi ošemetné, lebo stačí že vytvorí ideálny kontrast k tvári a hoci farby vo vzore ideálne nebudú, až tak zle to vyzerať nebude...
Ahoj, kludne daj foto bez tvare..Lepsie ti poradime.
Alebo do IP ak chces.
V com sa citis dobre Ty? V sportovom,jednoduchom elegantnom alebo farebne vyraznom obleceni?
Co si nosila do prace napriklad?
Vies ale farby ti pristanu?
Zaklade je mat n'a sebe aspon jednu vec obleceni,co vyzdvihne tvoju prirodzene krasu.Doma napriklad si d'as rifle ale k tomu nausnice,tricko s peknym vzorom a POD.
Proste vizualne uputat
@adaluc338
Presne👍

@retatka tiež súhlasím pre mňa je 75 kíl veľa aj keď má žena 170 centi, ale tak každý má inú mieru sebakontroly 😉