Ako sa začať obliekať žensky v štyridsiatke?
Ahojte, coskoro má čaká štyridsiatka a stále sa obliekam ako keby mám 20, už sa v tom ani necítim dobre. Neviem ani ako začať, presla niektorá z vás takou zmenou štýlu že to bola úplna zmena?? Kolegyne chodia pekne oblečené, aj kamarátky, len ja stále ako na výške. Ani neviem ako nazvat to ako sa obliekam, asi ležerne alebo športovo. Dám tu par fotiek z internetu ako vyzerá to čo nosím.
@anonym_ad8b46 75 rocna teta z dediny nosi ako na foto 2,3,4? 😁 isteze
@anonym_06c3de 71 ročná teta z mesta nosí rifle, tričko s podobne škaredým vzorom tiež. Krátke teplákové saká má dokonca vo viacerých vzoroch - jedno s námorníckym oruzkom sa mi dokonca páči. Tepláková mikina okolo chaty je tiež - zas ona by si mikinu inam ani neobliekla. A to turistické oblečenie snáď ani autorka nenosí do práce, ale na šport. A inak je úplne úžasné, že ona si tu vlastne prišla o radu, možno povzbudiť do zmeny a namiesto toho sa tu nakopili rady ako sa má na všetko radšej vykašľať a nemeniť sa, lebo však aj iné ženy na to kašlú a sú spokojné. Ona spokojná nie je.
Toto s 20r.nema nic spolocne,tie chodia dogabane,ze strach🙈 Ja mam 43 a chodim tak ako ty,az na ten prvy top. Je to normalne oblecko,nic wau,ale ani pre 70-80r.dochodkynu. To tu len zase damy sutazia,ktora je vtipnejsia a zadre vyssie cislo.
@anonym_06c3de 71 ročná teta z mesta nosí rifle, tričko s podobne škaredým vzorom tiež. Krátke teplákové saká má dokonca vo viacerých vzoroch - jedno s námorníckym oruzkom sa mi dokonca páči. Tepláková mikina okolo chaty je tiež - zas ona by si mikinu inam ani neobliekla. A to turistické oblečenie snáď ani autorka nenosí do práce, ale na šport. A inak je úplne úžasné, že ona si tu vlastne prišla o radu, možno povzbudiť do zmeny a namiesto toho sa tu nakopili rady ako sa má na všetko radšej vykašľať a nemeniť sa, lebo však aj iné ženy na to kašlú a sú spokojné. Ona spokojná nie je.
@michaela329 jasné, presne takto chodia na Slovensku 70níčky vyobliekané. Teda nie všetky, len tu sa zišli všetky so štíhlymi tetami, svokrami, mamami, ktoré behajú po meste v skinny jeansoch, lebo to je jediná veková kategoria, čo si niečo také vôbec oblečie
To, čo inde nosia v pohode 40-50níčky a aj mladšie, na Slovensku len staré babky
@michaela329 jasné, presne takto chodia na Slovensku 70níčky vyobliekané. Teda nie všetky, len tu sa zišli všetky so štíhlymi tetami, svokrami, mamami, ktoré behajú po meste v skinny jeansoch, lebo to je jediná veková kategoria, čo si niečo také vôbec oblečie
To, čo inde nosia v pohode 40-50níčky a aj mladšie, na Slovensku len staré babky
@sisaka so štíhlymi? To niekto tvrdí? Tento typ riflí sa vyrába len do veľkosti 38-40? Som nevedela... či okolo Teba chodia dôchodkyne v šorcoch? Či kostýmoch? Sú to len rifle a tričká a teplákové saká - šedý priemer, ktorý nosia hodne aj ženy na dôchodku.
@anonym_autor ja si obleciem vsetko, v com sa citim dobre. Nie som vobec na elegantny styl, len bezne nositelne kusky na kazdy den. Ak mas chut, tak kľudne kuk moj album, ale necakaj naozaj nic elegantne, moj zivot, ani praca to nevyzaduju. Mam veci na bezne nosenie a mam 46 rokov. To co si pridala, aspon prva foto ktoru som videla, by som si neobliekla, a keby som musela, tak by som vyzerala ozaj ako nejaka tetka z dediny (len v slusnosti myslene).
@luizina neverim ze si nikdy nenosila uzke dziny a tricko. Preco by to malo byt pre staru tetku?
@sisaka so štíhlymi? To niekto tvrdí? Tento typ riflí sa vyrába len do veľkosti 38-40? Som nevedela... či okolo Teba chodia dôchodkyne v šorcoch? Či kostýmoch? Sú to len rifle a tričká a teplákové saká - šedý priemer, ktorý nosia hodne aj ženy na dôchodku.
@michaela329 neviem, do akej veľkosti sa vyrábajú skinny jeans, ale ešte som 70níčku s nadváhou v oblečení, ktoré som pridala nevidela. Väčšina chodí ako som už písala - voľné nohavice, voľnejšie trička/blúzky a na to sveter/cardigan/blazer.
Samozrejme, že sa nájdu oblečené ako na fotkách, čo som pridala, ale nie je to nič príznačné pre tuto vekovú kategóriu, takže keď tak vidím oblečenú povedzme 40 níčku, tak ma nenapadne, že preboha oblečená ako stará babka.
A to je celá pointa, ale už sa opakujem. Autorka chce zmeniť štýl, nikto ju nepresviedča, že si ho má ponechať, ja som zareagovala na názory, že jej šatník vyzerá ako pre starú babku.
Prave som zistila, ze sa obliekam uuuplne zle, lebo prve dve fotky nosim bezne (teda sako iba obcas). Nepoznam ziadnu nad 70, ktora by sa takto obliekla... tak ako viem ist v teplakoch do obchodu, tak si do roboty vezmem bielu koselu. Nastastie tu to nikto neriesi. Minimalne nie tak, aby sa mi to dostalo do usi. A zrovna minule som sa odhodlala a kupila si kozene leginy... viac ludi mi povedalo, ze preco ich nenosim.
@guiseppinka presne nechaoem tiez dam koselu rifle sako akebo basic tricko tielko a sako bundu....fakt by ma zaujinalo CO by sme teda mali nosit aj ked ja som uz 50+ asi zasteru a kamase🙈
Ja tiez neviem, kde takto chodia 70. A to zijem v ba…
Ja mam 38… a najcastejsie chodim zhruba takto. Plus minus. Ci je to in mi je dost aj jedno. Tak ako som pisala vyssie, oversize mi proste nesedi. Ani tie siroke nohavice. Mam jedny akoby zvonove. Nosim ich velmi malo…
Zena by nemala byt in za kazdu cenu, teda aj za cenu, ze jej to nesedi…
@michaela329 neviem, do akej veľkosti sa vyrábajú skinny jeans, ale ešte som 70níčku s nadváhou v oblečení, ktoré som pridala nevidela. Väčšina chodí ako som už písala - voľné nohavice, voľnejšie trička/blúzky a na to sveter/cardigan/blazer.
Samozrejme, že sa nájdu oblečené ako na fotkách, čo som pridala, ale nie je to nič príznačné pre tuto vekovú kategóriu, takže keď tak vidím oblečenú povedzme 40 níčku, tak ma nenapadne, že preboha oblečená ako stará babka.
A to je celá pointa, ale už sa opakujem. Autorka chce zmeniť štýl, nikto ju nepresviedča, že si ho má ponechať, ja som zareagovala na názory, že jej šatník vyzerá ako pre starú babku.
@sisaka tak to ja teda vidavam pravidelne, aj moja 85 ročná suseda ich nosí - lebo sa jej v zime dobre kašu do čižiem a z toho istého dôvodu ich nosím aj ja v zime. Dnes už seriózne tie dôchodkyne nosia úplne iné veci ako desať rokov dozadu, keď som nevidela bežne staršiu ženu v pufovanej vetrovke. A asi aj tá autorka má okolo seba lepšie oblečené 40tnicky a toto jej samej asi nepríde ako niečo, v čom chce chodiť.
@sisaka tak to ja teda vidavam pravidelne, aj moja 85 ročná suseda ich nosí - lebo sa jej v zime dobre kašu do čižiem a z toho istého dôvodu ich nosím aj ja v zime. Dnes už seriózne tie dôchodkyne nosia úplne iné veci ako desať rokov dozadu, keď som nevidela bežne staršiu ženu v pufovanej vetrovke. A asi aj tá autorka má okolo seba lepšie oblečené 40tnicky a toto jej samej asi nepríde ako niečo, v čom chce chodiť.
@michaela329 ešte raz a pomaly. Nikoho nepresviedčam, že skinny jeans si nedá aj staršia osoba (v mojom okoli tak nechodia, ani na Slovensku som to nevidela, ale dajme tomu, že je to na Slovensku bežné oblečenie babičiek, len ja som si nevšimla).
Pointa je - že skinny jeans nie je móda určená a vonkoncom nie príznačná pre vekovú kategóriu 70+. Jednoducho nesúhlasím, že niečo také si obliekajú len babky. Ale kľudne tu ďalej vypisujte ako vaše 90 ročné prababky chodia do sadu oberať jablká v skinny jeans a mikinách cez hlavu s kapucňami, lebo niečo tak nechutné by si žiadna normálna žena ani vo veku 70+ nedala ani len na nákupy do Jednoty 🤣
@michaela329 ešte raz a pomaly. Nikoho nepresviedčam, že skinny jeans si nedá aj staršia osoba (v mojom okoli tak nechodia, ani na Slovensku som to nevidela, ale dajme tomu, že je to na Slovensku bežné oblečenie babičiek, len ja som si nevšimla).
Pointa je - že skinny jeans nie je móda určená a vonkoncom nie príznačná pre vekovú kategóriu 70+. Jednoducho nesúhlasím, že niečo také si obliekajú len babky. Ale kľudne tu ďalej vypisujte ako vaše 90 ročné prababky chodia do sadu oberať jablká v skinny jeans a mikinách cez hlavu s kapucňami, lebo niečo tak nechutné by si žiadna normálna žena ani vo veku 70+ nedala ani len na nákupy do Jednoty 🤣
@sisaka ked ta tu uz mame, napis pls ako chodia oblecene zeny 40+, 50+ tam u vas
@anonym_autor juuj toto by som aj ja rada.. tiez mam podobny styl, az na tie mikiny, ja sem tam nejake topy ine vyberiem.. :D ale proste nedokazem si nic vybrat v com by som sa aj dobre citila, sadlo mi to.. pridem si v tom ako taka "tetka" (v tom inom... kadejake vzorovane tricka, bluzky a neviem co.. siroke gate). Nejde ani o modu,ale ako mozem vyzerat trochu profi v kancli ked budem v slimkach a tricku pobehovat? :D oversize moda je uplne mimo mna a ja mam pocit, ze v obchdoch NIC nemaju. Kazdy den saty a tak nosit nemozuem, sukne neznasam, opatky znesiem tak na chvilu na akciu...
Jedíine comu som sa teda vyhla su conversy a pod tenisky, to neznesiem, topanky nosim riadne ak teda ich zozeniem, co je aktualne nemozne, vsetko skarede haraburdy :DD
@sisaka skinny rifle sú stále len rifle, oblečenie na bežné nosenie a nie, nemajú na sebe vekové obmedzenie a ani veľkostné. Ale normálne sa mi zdá, že téma skinny riflí sa Ťa až osobne dotýka - sú to len rifle. A nosia ich aj dôchodkyne a obvykle s podobne škaredým topom.
@sisaka ked ta tu uz mame, napis pls ako chodia oblecene zeny 40+, 50+ tam u vas
@anonym_7b859d kde? Do kancelárie, do obchodu, do fitka, do prírody? Vo všeobecnosti, ak nie sú dané striktné pravidlá (dress code), tak v čom len chcú..
Včera som videla v jednom wellness rezorte sedieť na večeri v bar and grill pani okolo 40tky mala na sebe pyžamové nohavice z tenkého fleecu a bavlnenú mikinu, nik ani len okom nemrkol.
@sisaka skinny rifle sú stále len rifle, oblečenie na bežné nosenie a nie, nemajú na sebe vekové obmedzenie a ani veľkostné. Ale normálne sa mi zdá, že téma skinny riflí sa Ťa až osobne dotýka - sú to len rifle. A nosia ich aj dôchodkyne a obvykle s podobne škaredým topom.
@michaela329 pridaj prosím ťa, kde píšem, že 70 ročné ženy vôbec nenosia skinny jeans. Ako by sa ma to malo tykať? Mne je osobne jedno, čo kto nosí a zasadne nezhadzujem ľudí koli tomu, čo si oblečú. Možno sa zamyslim, či je dané oblečenie vhodné na nejakú príležitosť, všimnem si, keď je niekto oblečený zvláštne, či nevhodne, ale nemám potrebu sa hrať na módnu políciu.
@anonym_8d5c07 co to je za pracu, kde sa nosia teplaky a leginy? Materska skola, druzina, ci fitko?
@anonym_7b859d áno materská škola, ale ja by som si dala tepláky aj keby som robila niekde inde,
samozrejme okrem úradov a zamestnaní kde je predpísaný nejaký “dress code” tepláky nemusia vždy pôsobiť neslušne alebo vulgárne. Ja mám napr. tepláky “na doma” a tepláky “na von” Tie na von sú nové, trendy, nevyťahané. Tie na doma sú tie, čo som pred tým nosila na von, ale keďže sa prianím a nosením opotrebovali, teraz sú už na doma 😂 legíny nosím iba do tej roboty a do posilňovne, inak nie. Na ulici keď vidím ženu v legínach pôsobí to mňa “lacno” nedajbože ak sú ešte pusch up.
@luizina neverim ze si nikdy nenosila uzke dziny a tricko. Preco by to malo byt pre staru tetku?
@natalka13 jasne, ze som nosila aj take rifle, ale už sa to veru nenosi. Uzke rifle by za mna nebol az taky problem, ale ta kombinacia na prvej foto s tou bluzkou, ci co to je a tymi topankami, je proste uplne zostarujuca. Keby uz aj skiny rifle, ak sa niekomu dobre nosia, ale napr biela kosela a tenisky a hned by to inak vyzeralo. Proste ide o celok, to na foto naozaj neni pekna kombinacia za mna.
@anonym_autor juuj toto by som aj ja rada.. tiez mam podobny styl, az na tie mikiny, ja sem tam nejake topy ine vyberiem.. :D ale proste nedokazem si nic vybrat v com by som sa aj dobre citila, sadlo mi to.. pridem si v tom ako taka "tetka" (v tom inom... kadejake vzorovane tricka, bluzky a neviem co.. siroke gate). Nejde ani o modu,ale ako mozem vyzerat trochu profi v kancli ked budem v slimkach a tricku pobehovat? :D oversize moda je uplne mimo mna a ja mam pocit, ze v obchdoch NIC nemaju. Kazdy den saty a tak nosit nemozuem, sukne neznasam, opatky znesiem tak na chvilu na akciu...
Jedíine comu som sa teda vyhla su conversy a pod tenisky, to neznesiem, topanky nosim riadne ak teda ich zozeniem, co je aktualne nemozne, vsetko skarede haraburdy :DD
@anonym_f4e0e6 My sme boli s manzelom v nedeľu v obchodnom centre, ale z toho čo som našla v obchodoch ma nezaujalo nič. A široké gate ofrflal aj manžel keď som ich skúsala, vraj sa mi nehodia, ale jemu sa nepáčia na žiadnej žene
@anonym_f4e0e6 My sme boli s manzelom v nedeľu v obchodnom centre, ale z toho čo som našla v obchodoch ma nezaujalo nič. A široké gate ofrflal aj manžel keď som ich skúsala, vraj sa mi nehodia, ale jemu sa nepáčia na žiadnej žene
@anonym_autor a preco chces nasilu menit svoj styl? Lebo nie je akoze moderny? Alebo sa v nom uz necitis dobre? Lebo ono, ak sa v nom uz necitis dobre a zmenis ho, tak chvilku potrva, kym si zvyknes. A zas, to co vyzera dobre na Zuzke, na Marike bude vyzerat otrasne. Ja by som taketo veci nesilila.
@luizina je typ zeny, ktora si moze obliect aj vrece a bude vyzerat dobre (v dobrom zavidim). Ale je to aj jej vyzarovanim. Lebo darmo si oblecies to co ona, ked z teba to nepojde zvnutra a nebudes sa v tom citit konfortne 🤷♀️
A prečo nám nenapíšeš aspoň to, aký máš typ postavy (hruška, jablko, obdĺžnik, obrátený trojuholník, presýpacie hodiny)? Niektorým typom postavy sa široké nohavice naozaj nehodia. Možno by si na tebe vyhovujúce oblečenie natrafila v second handoch.
@anonym_c46a12 uplne suhlasim, ide hlavne o to, aby sa autorka
@anonym_autor citila dobre v tom, co nosi. Zrejme sa uz neciti, ked vytvorila diskusiu. Zvyknut si na iny styl, skinny/siroke gate naozaj chvilu trva, aj mne trvalo, ale teraz ked si obleciem skinny (nechala som si jedny doma 😅), tak sa v tom uz vobec necítim dobre a o tom to je. Ak niekomu vyhovuju skinny, tak staci zmenit len nieco ine. Vymenit nie peknu bluzku za koselu, alebo tricko, rolak jednofarbeny, dat si kardigan, nosit veci zakasane, zmenit topanky.. mala zmena casto uplne staci a hned to ako celok vyzera inak. Dakujem za pochvalu, ja si na seba neobleciem nic, v čom sa necitim dobre. Treba len skusat.
A prečo nám nenapíšeš aspoň to, aký máš typ postavy (hruška, jablko, obdĺžnik, obrátený trojuholník, presýpacie hodiny)? Niektorým typom postavy sa široké nohavice naozaj nehodia. Možno by si na tebe vyhovujúce oblečenie natrafila v second handoch.
@lea93 postava typu presýpacie hodiny, výška 172cm a +- 66kg
@anonym_autor a preco chces nasilu menit svoj styl? Lebo nie je akoze moderny? Alebo sa v nom uz necitis dobre? Lebo ono, ak sa v nom uz necitis dobre a zmenis ho, tak chvilku potrva, kym si zvyknes. A zas, to co vyzera dobre na Zuzke, na Marike bude vyzerat otrasne. Ja by som taketo veci nesilila.
@luizina je typ zeny, ktora si moze obliect aj vrece a bude vyzerat dobre (v dobrom zavidim). Ale je to aj jej vyzarovanim. Lebo darmo si oblecies to co ona, ked z teba to nepojde zvnutra a nebudes sa v tom citit konfortne 🤷♀️
@anonym_c46a12 nie nasilu, ale chcela by som niečo nove, obliekam sa hadam 20 rokov v rovnakom štýle a už sa v tom ani necitim dobre
@anonym_c46a12 nie nasilu, ale chcela by som niečo nove, obliekam sa hadam 20 rokov v rovnakom štýle a už sa v tom ani necitim dobre
@lea93 postava typu presýpacie hodiny, výška 172cm a +- 66kg
@anonym_autor tak to máš celkom dobrú postavu. To si môžeš dať asi všetko 😉. Šaty, sukne, široké nohavice aj skinny, aj vystrihy. Na tvojom mieste by som si pozrela mirku, čo ti tu už radili, občas aj Katka, neviem ako sa volá na ig dava tipy čo s čím kombinovať a čo vôbec. Trošku preluskaj reelska na fb a ig a dostaneš sa do obrazu. Potom pozri internetové obchody, ako sú tam nastajlovane modelky a potom vyberaj.
Tvojmu typu postavy sadne určite mnoho strihov. Vyskúšala si si napr. bootcut alebo straight nohavice s vysokým pásom, ktoré by ti krásne zvýraznili štíhly pás a pekné boky? Vyskúšala si si vrch (top, blúzku, tričko...) zapraviť do nohavíc a dať opasok? K tomu napr. kratší kardigán? Pridávam zopár vizualizácií, je na niektorej z nich niečo, čo sa ti páči?
@anonym_c46a12 uplne suhlasim, ide hlavne o to, aby sa autorka
@anonym_autor citila dobre v tom, co nosi. Zrejme sa uz neciti, ked vytvorila diskusiu. Zvyknut si na iny styl, skinny/siroke gate naozaj chvilu trva, aj mne trvalo, ale teraz ked si obleciem skinny (nechala som si jedny doma 😅), tak sa v tom uz vobec necítim dobre a o tom to je. Ak niekomu vyhovuju skinny, tak staci zmenit len nieco ine. Vymenit nie peknu bluzku za koselu, alebo tricko, rolak jednofarbeny, dat si kardigan, nosit veci zakasane, zmenit topanky.. mala zmena casto uplne staci a hned to ako celok vyzera inak. Dakujem za pochvalu, ja si na seba neobleciem nic, v čom sa necitim dobre. Treba len skusat.
@luizina ano suhlasim 😊
Tvojmu typu postavy sadne určite mnoho strihov. Vyskúšala si si napr. bootcut alebo straight nohavice s vysokým pásom, ktoré by ti krásne zvýraznili štíhly pás a pekné boky? Vyskúšala si si vrch (top, blúzku, tričko...) zapraviť do nohavíc a dať opasok? K tomu napr. kratší kardigán? Pridávam zopár vizualizácií, je na niektorej z nich niečo, čo sa ti páči?
@lea93 z tohoto čo si pridala tak tie tri sa mi páčia, okrem tej spodnej vpravo. A kombinácie so sukňami tak prvé dve určite áno a potom tie spodné dve.

@anonym_06c3de moja 77 ročná mama áno. Úzke rifle, tričko a sako napr. do obchodu alebo rifle a mikinu na prechádzky v prírode. To posledné by si dala iba na šport a do prírody, do mesta nikdy, je to funkčné oblečenie.
@tilly ale dať si do prírody skinny jeans a mikinu s kapucňou nie je nič, čo je určené pre vekovú kategóriu 70+ a u 40 ročnej ženy by to malo vyzerať, že sa oblieka ako babka. Veď to si v pohode oblečie aj 20 ročná a nebude vyzerať ako 70 ročná tetuša. A nie, nenosia všetky 20níčky baggy jeans.
Pointa tu predsa nie je o vhodnosti tohto oblečenia čo ja viem, do kancelárie alebo na koncert, ale nechápem tú potrebu zhadzovať obyčajné športové/casual oblečenie, že v ňom chodia babky.
Autorka chce zmeniť štýl, už nechce mať športový vzhľad ale 80% žien taky vzhľad nevadí a rozhodne v tom nevyzerajú ako 70 ročné babičky.
Pričom ty si sama vzápati odporuješ, že tak vlastne nechodia, len do lesa. Ale to sa tu vôbec neriešilo, zhadzoval sa tu športový štýl oblečenia ako niečo určené len pre dôchodcov a že také už nikto iný nenosí, pritom takto chodi bežne oblečených xy žien, ktoré si nepotrpia na sukne, šaty či posledné výkriky módy a áno aj v úžasnej Bratislave je takých žien kopec. Zastavili sme sa pred 2 rokmi po ceste v Bratislave, syn potreboval tenisky a nebola som teda všeobecným vzhľadom žien ohúrená. Aj vyparádené, aj v jeansoch, aj v teplákoch, aj v leggins. Aj kopec s nadváhou až obezitou. Nič špeciálne.