Ako sa začať obliekať žensky v štyridsiatke?
Ahojte, coskoro má čaká štyridsiatka a stále sa obliekam ako keby mám 20, už sa v tom ani necítim dobre. Neviem ani ako začať, presla niektorá z vás takou zmenou štýlu že to bola úplna zmena?? Kolegyne chodia pekne oblečené, aj kamarátky, len ja stále ako na výške. Ani neviem ako nazvat to ako sa obliekam, asi ležerne alebo športovo. Dám tu par fotiek z internetu ako vyzerá to čo nosím.
@luizina pekne, presne moj styl. Prosim link na bundicku a rifle, dakovalaaaaaaa 🙂
@snowflakenel dakujem, bohuzial link nemam ani na jedno 😅. Bunda je zn. Pieces, tusim sa este da najst, ja ju mam uz dlhsie. Rifle su HM kupovala som v obchode.
Tiež mám v lete 40 a nakupujem hlavne v Mohito, Reserved a H&M. Myslím, že adekvátne k môjmu veku. Nie je to až taká veda, treba poskúšať, čo ti sadne
@anonym_autor Myslim, ze cokolvek vyskusas bude len lepsie
@anonym_autor slim jeansy sa uz moc nenosia. A ked, urcite nie s dlzkou do pol zadka. Vrch zastrcit plus sako pod zadok. A moderne su siroke rifle , uzke topy, pulovre, zastrcene. Ja mam rada dlhy kabat do sportova , z tychto fotiek vy som si asi nic nedala, to je tak 5 rokov dozadu, co sa nosilo
@sulavikova
@anonym_58636d
@biba_18
@anonym_8f76b1
ak mate chut, dajte prosim fotky, co vy povazujete za moderne a vkusne vo veku napr 40.
@anonym_b10990 osobné fotky akejsi @anonym blablabla…neposkytujem. Vie si ma dohľadať v ročenke, na webe, rôznych eventoch nakoľko ja sa za svoje meno nepotrebujem skrývať. Vek 47😇 podľa RL and fashion lover na V…..
@sasa1310 ona to asi myslela tak, že takto sa obliekali 20tky vtedy keď ona mala 20. Ja budem mať tiež 40 čoskoro a toto sa nosilo keď som mala 20. Zrejme odvtedy nemenila šatník.
@baskustek ano presne tak to bolo myslené, že sa obliekam stále ako keď som mala ja 20, nie ako dnešne 20 ročné.
K akému štýlu obliekania ťa to ťahá? Ako by si sa chcela obliekať? Akú máš výšku, typ postavy? Ťažko sa vyjadriť, keď o tvojich preferenciách a postave dokopy nič nevieme.
@anonym_autor ja som si minulý týždeň kúpila rifle. Moje prvé rifle po cca 10rokoch😂 pracujem v škôlke, nosím výlučne teplaky. Domov chodím špinavá, lepkavá, určite si nekúpim drahé oblečenie. 🙈 dúfam, že v tomto móde zostanem do konca života 😀
Na Slovensku sa takto obliekajú 70níčky? No to určite. Už vidím nejakú starú pani ako si vykračuje v tých skinny jeansoch a v bundičke s kapucňou. Nanajvýš tak prvá fotka a nejaké rovné, voľné jeansy. Čo som si ja všimla, tak skôr nejaké nohavice z nejakej umeliny a na to nejaký umelinový vrch - blúzka/pulóver, či nejaké voľné tričko a na to nejaký sveter…
Tak ako sa autorka oblieka sa oblieka 80% žien, ale nie 70 ročných. Vynimkou sú ženy, čo musia mať v práci business oblečenie alebo malé percento žien, ktoré má potrebu sa nahodiť do nákupného centra ako na módnu prehliadku
@anonym_18a602 Nemusis mi radit, ja som radu neziadala. Ja to nosim takto, lebo sa mi to paci. V mode nie su pravidla, ktore by som musela dodrziavat. Chapem ze chces pomoct, ale pomoz autorke.
detto @mikasa_ackerman Ak nosis veci ako autorka, chapem tvoj prispevok. Pre mna ale nema vobec zmysel.
@anonym_95b384 ak si za svojím outfitom stojíš, prečo si tie fotky vymazala? Neboj, ja veru určite nenosím veci ako autorka, hlavne som pomaly o polku mladšia :D
Do práce, niečo čo sa mi páči a cítim sa v tom dobre a je mi jedno, či to je v móde alebo mimo už 5 rokov, mám na salame. Mám 40 a vo voľne kľudne si dám aj maskáčove leginy a tričko s lebkou čo nosia 15 ročné decká.
Niekto tomu oblečeniu neprikladá význam. Myslím seba. Mf😎
@mikasa_ackerman Pretoze vobec nejde o mna. Nemam problem s vasim obliekanim. Stale tvrdim ze moda je subjektivna. Je ako umenie. Nie kazdy oceni Basquiata. Niekto dokonca neoceni ani Moneta a najviac sa mu paci lacny print z Obi. Aj to je v poriadku. Ale nemusi vraviet nic o mojom vkuse. Pretoze je urcite iny ako moj.
Rovnako sa to tyka aj toho, ze mi to neslo k postave. Prave naopak. Viem aku mam postavu. Viem ake farby mi pristanu. Viem co chcem zvyraznit alebo co chcem upozadit. Ty moju postavu naisto nepoznas. Takze to co si napisala, sa nezakladalo na znalosti.
@anonym_autor tak si kúp košele v HM, Zare k tomu rifle, tenisky, mokasíny, ak nevynosis sako tak kardigan, svetrík.Dolezite sú doplnky náramok, nausnice, šatka, salik okolo krku.Pohladaj na Pintereste sú tam vzorove satniky
Prave som zistila, ze sa obliekam uuuplne zle, lebo prve dve fotky nosim bezne (teda sako iba obcas). Nepoznam ziadnu nad 70, ktora by sa takto obliekla... tak ako viem ist v teplakoch do obchodu, tak si do roboty vezmem bielu koselu. Nastastie tu to nikto neriesi. Minimalne nie tak, aby sa mi to dostalo do usi. A zrovna minule som sa odhodlala a kupila si kozene leginy... viac ludi mi povedalo, ze preco ich nenosim.
Čo je zlé na ležérne? Obliekaj sa tak, aby si sa cítila dobre.. mne sa tiež páčia pekné elegantné veci, v skrini mám nové blúzky, sukne, šaty ešte s vysačkami ale aj tak na seba hodím vždy rifle a mikinu 😂 alebo rifle a sako. Topánky s opätkami si kúpim s dobrou myšlienkou, že budem nosiť, ale obujem si tenisky 🙈 mám peknú zbierku tenisiek, nemyslim si že sa obliekam nemoderne, sledujem nové trendy, mám dcéru v pubertálnom veku a niekedy mi aj povie, mami toto nie, zahod tie skinny do koša a obleč si toto.. v práci nosíme tepláky a legíny 🙂
To oblecenie nie je zle, ale nie je ani štýlové. Robím v obchode s oblečením, terajšie 20 rocne toto naozaj nenosia, ale zase ani 40 ročne už velmi nie. Ak chceš viac štýlu, kľudne zájdi autorka do obchodu a opýtaj sa predavaciek, budú rady keď budu môcť niekomu poradiť. House, Cropp, Zara sú obchody kde sa vieš inšpirovať aktuálnou módou, kľudne na eshope u nich popozeraj fotobooky. Urcite nebude vhodné všetko, ale napr typy jeansov, mikin ti to napovie. A potom to treba aj pokúšať, u nas ked radim tak castokrát nekto povie ze to nie je pre neho také siroke/dlhé/farebne, ale potom zisti ze sa mu to nie len hodí ale je to aj pohodlné. A ešte stále prebiehajú zľavy, tak sa dajú nájsť veci za dobre ceny.
takto sa oblieka ako na foto moja 75 ročná svokra, sa nehnevaj, mam doma 21 ročnú dcéru a takto by sa teda neobliekla a ani ja v 50 tke
Čo je zlé na ležérne? Obliekaj sa tak, aby si sa cítila dobre.. mne sa tiež páčia pekné elegantné veci, v skrini mám nové blúzky, sukne, šaty ešte s vysačkami ale aj tak na seba hodím vždy rifle a mikinu 😂 alebo rifle a sako. Topánky s opätkami si kúpim s dobrou myšlienkou, že budem nosiť, ale obujem si tenisky 🙈 mám peknú zbierku tenisiek, nemyslim si že sa obliekam nemoderne, sledujem nové trendy, mám dcéru v pubertálnom veku a niekedy mi aj povie, mami toto nie, zahod tie skinny do koša a obleč si toto.. v práci nosíme tepláky a legíny 🙂
@anonym_8d5c07 co to je za pracu, kde sa nosia teplaky a leginy? Materska skola, druzina, ci fitko?
Na Slovensku sa takto obliekajú 70níčky? No to určite. Už vidím nejakú starú pani ako si vykračuje v tých skinny jeansoch a v bundičke s kapucňou. Nanajvýš tak prvá fotka a nejaké rovné, voľné jeansy. Čo som si ja všimla, tak skôr nejaké nohavice z nejakej umeliny a na to nejaký umelinový vrch - blúzka/pulóver, či nejaké voľné tričko a na to nejaký sveter…
Tak ako sa autorka oblieka sa oblieka 80% žien, ale nie 70 ročných. Vynimkou sú ženy, čo musia mať v práci business oblečenie alebo malé percento žien, ktoré má potrebu sa nahodiť do nákupného centra ako na módnu prehliadku
@sisaka podla mna vacsina pisateliek si nevsimla, ze okrem tej prvej fotky, su tam dalsie. Kazdopadne, aj na tej prvej su obtiahnute dzinsy a tiez sa mi vidi, ze zijem v inej krajine, lebo nevidela som, ze by sa starsie damy takto obliekali. A co je vlastne zle na obtiahnutych dzinsoch? Ked ma zena na to postavu, tak je to urcite lepsie, ako tie sirokanske, ktore vidim teraz na kazdej druhej pubertiacke, spodky nohavic mokre alebo zablatene. A tie pulovre, ktore ako keby nahodou maju na kusku zakasane do rifli. A musia to pravidelne tam strkat, lebo im to ide z gati von.Mne sa to zda smiesne, lebo na prvy pohlad vidno, ako sa snazia. Takto sa podla mna obliekaju zeny/dievcata, ktore vlastne nemaju svoj styl, proste idu s modou, ked su modne siroke rifle, nosia siroke, ked uzke, nosia uzke. A na tom tiez nie je nic zle, nie kazdy sa vie najst v obleceni a proste ide s prudom.
Som v šoku z komentárov, to čo pridala autorka je moje bežné oblečenie 🤣🤣🤣🤣a nemám pocit že takto chodia oblečené "tetky"
Som v šoku z komentárov, to čo pridala autorka je moje bežné oblečenie 🤣🤣🤣🤣a nemám pocit že takto chodia oblečené "tetky"
@luciferkax zväčša chodia takto nejak ako na fotke, neviem si predstaviť 70níčku naštopanú v nejakých skinny jeansoch, v nejakom obtiahnutom tričku s krátkym sakom, k tomu treba aj nejakú postavu, čo väčšina 70níčok na Slovensku ( a nielen tam) nemá, to len tu je každá svokra/mama tak vyobliekaná
@luciferkax zväčša chodia takto nejak ako na fotke, neviem si predstaviť 70níčku naštopanú v nejakých skinny jeansoch, v nejakom obtiahnutom tričku s krátkym sakom, k tomu treba aj nejakú postavu, čo väčšina 70níčok na Slovensku ( a nielen tam) nemá, to len tu je každá svokra/mama tak vyobliekaná
@sisaka práveže mám pocit, že na Slovensku chodia dôchodkyne, teda aspoň Bratislavčanky pekne oblečené. Aspoň teda kamarátky a sesternice mojej mamy. Dávajú si záležať. Aj moja 70 ročná susedka chodí aj so psom von pekne upravená. A ráno stretávam pri venčení jednu pani, neviem odhadnúť vek, ale myslím, že už taký dôchodkový a pri tej sa hanbím. Ja ako bezdomovec a ona každé ráno krásne upravená a oblečená. A ešte každé ráno stretávam panie, chodia na kávičku do vespy a tie sú možno aj 80+ a tiež sú vždy krásne.
@anonym_ba69ff 50? Prepáč, ani keby si mi nezaplatila toto na seba nedám. Možno tak pre 75 ročnú tetu z dediny.
@anonym_ad8b46 75 rocna teta z dediny nosi ako na foto 2,3,4? 😁 isteze
takto sa oblieka ako na foto moja 75 ročná svokra, sa nehnevaj, mam doma 21 ročnú dcéru a takto by sa teda neobliekla a ani ja v 50 tke
@charlotte911 tvoja svokra si oblieka skinny dzinsy? Chcem foto! 😂
@anonym_ad8b46 75 rocna teta z dediny nosi ako na foto 2,3,4? 😁 isteze
@anonym_06c3de moja 77 ročná mama áno. Úzke rifle, tričko a sako napr. do obchodu alebo rifle a mikinu na prechádzky v prírode. To posledné by si dala iba na šport a do prírody, do mesta nikdy, je to funkčné oblečenie.

@anonym_autor veľa krásnych a šik inšpirácií pokojne aj pre ženy 40+ nájdeš na
https://www.michaelastore.sk/
Alebo aj na FB ja ju rada sledujem. A mám podľa nej pár outfitov 😉