icon

Ako sa začať obliekať žensky v štyridsiatke?

5. feb 2026

Ahojte, coskoro má čaká štyridsiatka a stále sa obliekam ako keby mám 20, už sa v tom ani necítim dobre. Neviem ani ako začať, presla niektorá z vás takou zmenou štýlu že to bola úplna zmena?? Kolegyne chodia pekne oblečené, aj kamarátky, len ja stále ako na výške. Ani neviem ako nazvat to ako sa obliekam, asi ležerne alebo športovo. Dám tu par fotiek z internetu ako vyzerá to čo nosím.

Strana
z6
charlotte911
9. feb 2026
@anonym_06c3de

@charlotte911 tvoja svokra si oblieka skinny dzinsy? Chcem foto! 😂

@anonym_06c3de by si sa divila ale áno, vyzerá na svoj vek velmi dobre a hej pôjdem ti 400 km od seba fotiť svokru, šatku na hlave určite nenosí, nechápem prečo si mladé myslia, že človek v určitom veku musí byť troska a predstáv si, že mam kolegyňu ktora ešte pracuje, ma 70 a oblieka sa tiež tak nejak

michaela329
9. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_f4e0e6 My sme boli s manzelom v nedeľu v obchodnom centre, ale z toho čo som našla v obchodoch ma nezaujalo nič. A široké gate ofrflal aj manžel keď som ich skúsala, vraj sa mi nehodia, ale jemu sa nepáčia na žiadnej žene

@anonym_autor a nechceš ísť radšej na nákup s kamarátkou? S takou, ktorej štýl sa Ti páči. Lebo nakupovať s mužom môže byť zlé práve v tom, že je na Tebe na niečo zvyknutý a nechce to meniť 😀 Mne môj totalne ofrflal jedny nohavice s vysokým pásom, že hrozné. Obliekla som si ich na narodeniny na oslavu s tenkým rolakom a stále okolo mňa chodil, že aká som pekná, ako mi to pekne sedí... zabudol, ako mi ich ohovoril ešte týždeň dozadu.

charlotte911
9. feb 2026
@sisaka

@michaela329 ešte raz a pomaly. Nikoho nepresviedčam, že skinny jeans si nedá aj staršia osoba (v mojom okoli tak nechodia, ani na Slovensku som to nevidela, ale dajme tomu, že je to na Slovensku bežné oblečenie babičiek, len ja som si nevšimla).

Pointa je - že skinny jeans nie je móda určená a vonkoncom nie príznačná pre vekovú kategóriu 70+. Jednoducho nesúhlasím, že niečo také si obliekajú len babky. Ale kľudne tu ďalej vypisujte ako vaše 90 ročné prababky chodia do sadu oberať jablká v skinny jeans a mikinách cez hlavu s kapucňami, lebo niečo tak nechutné by si žiadna normálna žena ani vo veku 70+ nedala ani len na nákupy do Jednoty 🤣

@sisaka vieš čo,ty ked budeš mat 70 a viac nos nazbieranu kydľu , šatku na hlave a čierny sveter na gombíky, alebo ešte lepšie tú pletenu hrubú veľkú šatku si prehoď cez ramená, nikto tu netvrdi, že všetky babky takto chodia v úzkych rifliach ,ale sú ženy po 70 tke, ktoré sa ešte vedia obliecť , moja mama ma 80 rokov, úzke gate sice nenosí,ale je to inteligentné žieňa, ktorá tiež nechodí oblečená ako starenka ,tak čo ti nejde do hlavy a nechceš pripustiť že aj ženy v staršom veku sa obliekaju vkusne, vek nieje číslo, niektoré mladšie ženy vyzerajú horšie ako mladé

charlotte911
9. feb 2026
@charlotte911

@sisaka vieš čo,ty ked budeš mat 70 a viac nos nazbieranu kydľu , šatku na hlave a čierny sveter na gombíky, alebo ešte lepšie tú pletenu hrubú veľkú šatku si prehoď cez ramená, nikto tu netvrdi, že všetky babky takto chodia v úzkych rifliach ,ale sú ženy po 70 tke, ktoré sa ešte vedia obliecť , moja mama ma 80 rokov, úzke gate sice nenosí,ale je to inteligentné žieňa, ktorá tiež nechodí oblečená ako starenka ,tak čo ti nejde do hlavy a nechceš pripustiť že aj ženy v staršom veku sa obliekaju vkusne, vek nieje číslo, niektoré mladšie ženy vyzerajú horšie ako mladé

@charlotte911 staršie malo byť

autor
9. feb 2026
@michaela329

@anonym_autor a nechceš ísť radšej na nákup s kamarátkou? S takou, ktorej štýl sa Ti páči. Lebo nakupovať s mužom môže byť zlé práve v tom, že je na Tebe na niečo zvyknutý a nechce to meniť 😀 Mne môj totalne ofrflal jedny nohavice s vysokým pásom, že hrozné. Obliekla som si ich na narodeniny na oslavu s tenkým rolakom a stále okolo mňa chodil, že aká som pekná, ako mi to pekne sedí... zabudol, ako mi ich ohovoril ešte týždeň dozadu.

@michaela329 ano asi to skúsim s kamarátkou, lebo vkus manzela je taký že obtiahnuté rifle alebo legíny a je to dobre a sexy.

anonym_7b859d
9. feb 2026
@anonym_autor

@michaela329 ano asi to skúsim s kamarátkou, lebo vkus manzela je taký že obtiahnuté rifle alebo legíny a je to dobre a sexy.

@anonym_autor skús nájsť miesto skinny rifiel nejaké rovné, na tie sa ti rýchlejšie zvykne ako na tie širokánske čo teraz všetci nosia. A mimochodom, tiež každému nesvedčia, dobre vyzerajú na veľkosti 36, keď si to oblečú veľké ženy, zbytočne ich to ešte rozširuje.

sisaka
9. feb 2026
@charlotte911

@charlotte911 píšem po španielsky?
Označ mi príspevok, kde som spochybnila
1. inteligenciu starších žien
2. Že staršia žena môže byť elegantne či vkusne oblečená
3. Že žiadne staršie ženy nenosia skinny jeans

Kde píšem, že staré ženy chodia, či mali by chodiť oblečené ako starenky z minulého storočia?
Kde konkrétne nechcem pripustiť, že staršia žena nemôže byť vkusne oblečená?
Ja fakt neviem, koho príspevky si čítala a na koho reaguješ, lebo ja som sa o vkuse/nevkuse tu ani nebavila.
Ako sa tu dokola opakujem a píšem to každej jednej, čo mi tu “vkladá do úst” vyjadrenia, ktoré som nikde nenapisala:
Píšem, že skinny jeans nie je oblečenie priznačné pre 70 ročné ženy. Podľa mňa ho nosia všetky vekové kategórie a to aj teraz, keď sú v móde baggy jeans. Na to bola reakcia niekoľkých prispievateliek, ktorých príbuzné v takom veku tie skinny jeans nosia.
To, že nejaké staršie ženy tak chodia, neznamená, že je to bežné oblečenie týchto žien a keď napíšem, že väčšina nie, neznamená to, že žiadne. Fakt neviem, či tu viaceré nerozumiete významom slov ako väčšina vs nikto, alebo kde je komunikačný problém.

Väčšina starších žien sa oblieka priemerne, tak ako väčšina žien v iných vekových kategóriách, osobne na tom nevidím nič zlé, ani pohoršujúce a ak si si nevšimla, ja nie som tá, čo tu dehonestuje niekoho štýl obliekania, ani nezosmiešňujem niekoho za to, že také jeans nosí.
Ak si si nevšimla, ja nie som tá, čo si tu prišla kopnúť do autorky témy a nazvať jej štýl obliekania vhodný pre 70 ročné ženy.

Som zvedavá, aké moje príspevky označiš, kde spochybňujem inteligenciu, či vkus 70 ročných žien alebo v ktorom príspevku som uviedla, že je vylúčené, aby 70 ročná žena si obliekla skinny jeans.

anonym_06c3de
9. feb 2026
@charlotte911

@anonym_06c3de by si sa divila ale áno, vyzerá na svoj vek velmi dobre a hej pôjdem ti 400 km od seba fotiť svokru, šatku na hlave určite nenosí, nechápem prečo si mladé myslia, že človek v určitom veku musí byť troska a predstáv si, že mam kolegyňu ktora ešte pracuje, ma 70 a oblieka sa tiež tak nejak

@charlotte911 nemusis chodit 400 km, snad mas niekde fotku svokry za tie roky ci? 😁 ale kasli na to. Zeny nad 70 som v zivote nevidela nosit skinny dzinsy, nejake uzke, dole sirsie ok ale skinny? Tomu proste fakt neverim. Ano aj zeny nad 70 sa vedia obliect vkusne, netvrdim ze nie. Chvala Bohu. Ale ako odtial potial…

charlotte911
Autor odpoveď zmazal
charlotte911
9. feb 2026
@anonym_06c3de

@charlotte911 nemusis chodit 400 km, snad mas niekde fotku svokry za tie roky ci? 😁 ale kasli na to. Zeny nad 70 som v zivote nevidela nosit skinny dzinsy, nejake uzke, dole sirsie ok ale skinny? Tomu proste fakt neverim. Ano aj zeny nad 70 sa vedia obliect vkusne, netvrdim ze nie. Chvala Bohu. Ale ako odtial potial…

@anonym_06c3de tak never, to je tvoj problém a fotky nerobím len tak a nemám dôvod tu vôbec pridávať fotky svokry, trošku drzé nemyslíš? a hej vymýšľam si podľa teba, ako inak, lebo ty si nikoho tak nevidela, tak neexistujú, hlavne že tu veľa žien píše, že nosia aj ženy po 70 také rifle

charlotte911
9. feb 2026
@sisaka

@charlotte911 píšem po španielsky?
Označ mi príspevok, kde som spochybnila
1. inteligenciu starších žien
2. Že staršia žena môže byť elegantne či vkusne oblečená
3. Že žiadne staršie ženy nenosia skinny jeans

Kde píšem, že staré ženy chodia, či mali by chodiť oblečené ako starenky z minulého storočia?
Kde konkrétne nechcem pripustiť, že staršia žena nemôže byť vkusne oblečená?
Ja fakt neviem, koho príspevky si čítala a na koho reaguješ, lebo ja som sa o vkuse/nevkuse tu ani nebavila.
Ako sa tu dokola opakujem a píšem to každej jednej, čo mi tu “vkladá do úst” vyjadrenia, ktoré som nikde nenapisala:
Píšem, že skinny jeans nie je oblečenie priznačné pre 70 ročné ženy. Podľa mňa ho nosia všetky vekové kategórie a to aj teraz, keď sú v móde baggy jeans. Na to bola reakcia niekoľkých prispievateliek, ktorých príbuzné v takom veku tie skinny jeans nosia.
To, že nejaké staršie ženy tak chodia, neznamená, že je to bežné oblečenie týchto žien a keď napíšem, že väčšina nie, neznamená to, že žiadne. Fakt neviem, či tu viaceré nerozumiete významom slov ako väčšina vs nikto, alebo kde je komunikačný problém.

Väčšina starších žien sa oblieka priemerne, tak ako väčšina žien v iných vekových kategóriách, osobne na tom nevidím nič zlé, ani pohoršujúce a ak si si nevšimla, ja nie som tá, čo tu dehonestuje niekoho štýl obliekania, ani nezosmiešňujem niekoho za to, že také jeans nosí.
Ak si si nevšimla, ja nie som tá, čo si tu prišla kopnúť do autorky témy a nazvať jej štýl obliekania vhodný pre 70 ročné ženy.

Som zvedavá, aké moje príspevky označiš, kde spochybňujem inteligenciu, či vkus 70 ročných žien alebo v ktorom príspevku som uviedla, že je vylúčené, aby 70 ročná žena si obliekla skinny jeans.

@sisaka vieš čo, prečítaj si všetky komenty po sebe ako vyvraciaš iným, keď píšu čo nosia ich maminy, susedky....po 70 tke a to, že som ti napisala, aby si sa v takom veku obliekla ako tetky v minulom storočí, to je presne to, čomu ty neveríš, žeby mohli nosiť obtiahnuté rifle, tak ked neveríš a prídeš do takeho veku, si spomeň, keď si na seba dáš niečo, čo už nieje vhodné na taký vek, každý nosi to, v čom sa cíti dobre a vek je len číslo, pochopíš neskôr, ked budeš ešte vitálna ovšem, lebo ver, že niektoré dôchodkyne naozaj nato ešte majú....a o skinoch si sa tu vyjadrila veľakrát, čo sa týka veku nad 70, ani nevieš čo píšeš

sisaka
9. feb 2026
@charlotte911

@sisaka vieš čo, prečítaj si všetky komenty po sebe ako vyvraciaš iným, keď píšu čo nosia ich maminy, susedky....po 70 tke a to, že som ti napisala, aby si sa v takom veku obliekla ako tetky v minulom storočí, to je presne to, čomu ty neveríš, žeby mohli nosiť obtiahnuté rifle, tak ked neveríš a prídeš do takeho veku, si spomeň, keď si na seba dáš niečo, čo už nieje vhodné na taký vek, každý nosi to, v čom sa cíti dobre a vek je len číslo, pochopíš neskôr, ked budeš ešte vitálna ovšem, lebo ver, že niektoré dôchodkyne naozaj nato ešte majú....a o skinoch si sa tu vyjadrila veľakrát, čo sa týka veku nad 70, ani nevieš čo píšeš

@charlotte911 tak potom prečo neoznačiš príspevok, kde píšem, že je vylúčené aby 70níčky nosili skinny jeans? Písať, že niečo nie je bežné neznamená, že to je vylúčené. Nechodím kanálmi, vidím, čo ľudia nosia.
Osobne pochybujem, že práve tu sa zrazu stretli všetky ženy, ktorých svokry, matky, tety, sesternice a neviem kto chodia v pokročilom veku v skinny jeansoch. Skôr by som uverila, že všetky chodia elegantne oblečené ako to, že nosia všetky skinny jeans. Sama píšeš, že tvoja mama ich nenosí a mne sa čuduješ, že nepovažujem skinny jeans za štandardné oblečenie 70níčok 🤷‍♀️
Tým túto debatu o tom, čo si ty myslíš, že si ja myslím končím.

charlotte911
10. feb 2026
@sisaka

@charlotte911 tak potom prečo neoznačiš príspevok, kde píšem, že je vylúčené aby 70níčky nosili skinny jeans? Písať, že niečo nie je bežné neznamená, že to je vylúčené. Nechodím kanálmi, vidím, čo ľudia nosia.
Osobne pochybujem, že práve tu sa zrazu stretli všetky ženy, ktorých svokry, matky, tety, sesternice a neviem kto chodia v pokročilom veku v skinny jeansoch. Skôr by som uverila, že všetky chodia elegantne oblečené ako to, že nosia všetky skinny jeans. Sama píšeš, že tvoja mama ich nenosí a mne sa čuduješ, že nepovažujem skinny jeans za štandardné oblečenie 70níčok 🤷‍♀️
Tým túto debatu o tom, čo si ty myslíš, že si ja myslím končím.

@sisaka napísala som ti, že čítaj po sebe čo píšeš, máš to v nejednom príspevku a chvalabohu, že končíš 😀

tilly
12. feb 2026

Akurát na mňa začali "vyskakovať " rôzne inšpirácie na jarné outfity.

luizina
16. feb 2026
@tilly

Akurát na mňa začali "vyskakovať " rôzne inšpirácie na jarné outfity.

@tilly ja som dneska vyskladala takyto obycko pohodlný outfit v Sinsay, treba naozaj len skusat 😊

ingelika78
16. feb 2026
@mikasa_ackerman

@anonym_autor takto sa ozaj nikto, kto má 20 neoblieka😆 to je podľa mňa tak 35/40+

@mikasa_ackerman presne tak a hlavne par rokov dozadu - totalne nemoderne pre 20+ aj 40+

tilly
16. feb 2026
@luizina

@tilly ja som dneska vyskladala takyto obycko pohodlný outfit v Sinsay, treba naozaj len skusat 😊

@luizina s tou postavou vykladáš super outfit všade aj z ničoho 🤩

luizina
16. feb 2026
@tilly

@luizina s tou postavou vykladáš super outfit všade aj z ničoho 🤩

@tilly dakujem, 7 kg som pribrala za posledné mesiace, tak ze to neni tak lahke pre mna, ale pri takychto outfitoch to ide a nie, veru si nemozem obliect hocico, tiez musim hladat, skusat. Viem ake strihy mi sedia, o to je to jednoduchsie, ale nie vzdy vsetko sadne, tak ako sa mi prvotne zda.

tilly
16. feb 2026
@luizina

@tilly dakujem, 7 kg som pribrala za posledné mesiace, tak ze to neni tak lahke pre mna, ale pri takychto outfitoch to ide a nie, veru si nemozem obliect hocico, tiez musim hladat, skusat. Viem ake strihy mi sedia, o to je to jednoduchsie, ale nie vzdy vsetko sadne, tak ako sa mi prvotne zda.

@luizina presne také nohavice hľadám. Ale pri mojich dlhokanskych nohách je to problém. Všetko je mi krátke

luizina
16. feb 2026
@tilly

@luizina presne také nohavice hľadám. Ale pri mojich dlhokanskych nohách je to problém. Všetko je mi krátke

@tilly tieto boli dost dlhe, ja by som si ich musela dat skratit.

tilly
16. feb 2026
@luizina

@tilly tieto boli dost dlhe, ja by som si ich musela dat skratit.

@luizina pôjdem pozrieť

beronsche
16. feb 2026
@tilly

@luizina pôjdem pozrieť

@tilly takýto druh nohavic býva dosť dlhý aj v reserved.. skús aj tam.
Zo Sinsay ti vydržia pár praní...

tilly
16. feb 2026
@beronsche

@tilly takýto druh nohavic býva dosť dlhý aj v reserved.. skús aj tam.
Zo Sinsay ti vydržia pár praní...

@beronsche krátke, skúšala som tam asi 8 druhov 😪 Jedine v ca boli dosť dlhé, ale tie boli aj strašne široké a sivé. Chcela by som hnedé alebo čierne.

lapersefona
16. feb 2026
@mirage

asi zijem na inom Slovensku, ako tie, co to tak kritizujete. Ja mam teda iny satnik (kapsulovy, ciste linie), ale to, co tak vehementne zhadzujete ze by si ani vase mamy neobliekli - ved takto chodi 90 percent zien, ktore poznam. Normalne zeny, stredna trieda, mesto na zapadnom Slovensku.

@mirage no tiez by ma zaujímalo ako su tie ženy oblečené co nosia presne

Strana
z6