icon

Aký je dress code v tatranských hoteloch?

2. mar 2026

.
Dobrý deň,prosím o rady — aký dress code je bežný v 4* hoteloch v Tatrách? Idem tam s dieťaťom a dlhšie som nebola v hoteli na Slovensku. Zaujíma ma predovšetkým outfit na večeru — je to skôr elegantné, alebo postačí smart casual? V minulosti som si zvyčajne obliekla blúzku, nohavice a opätky, ale bývala som jednou z mála takto oblečených hostí 😅 . Ako je to teraz? Dakujem

vikisukik
2. mar 2026

podla mna sa to nejak extremne neriesi. pokial neprides v leginach alebo teplakoch a mikine, tak si myslim, ze je to v pohode 😀

anonym_0dc498
2. mar 2026

V 4-hviezdičkových hoteloch v TA3 e dnes štandardom na večeru smart casual. Výrazná formálna elegancia sa nevyžaduje.

anonym_320332
2. mar 2026

@anonym_autor ja prisposobujem dresscode podla toho , s kym do toho hotela a pri akej prilezitosti idem... ak idem s rodinou na rodinnu letnu dovolenku, mam normalne oblecenie, ziadne saka a obleky... ak ideme na pracovny pobyt, kde rokujeme, samozrejme oblecenie tomu prisposobim...

amalka07
2. mar 2026

Oficiálna etiketa alebo bontón by povedali určite že aspoň ten smart casual, ale realita sú teplávkové súpravy a také pohodlné oblečenie v štýle ako do mesta - rifle tričko. ale určite sa nájde aj elegantne oblečenie a nič tým nepokazíš

patrike
2. mar 2026

Nieco ako Grand v Lomnici alebo Smokovci ? Tam vidis vsetko a nik ta nevyhodi. Ranajky od sportoveho oblecenia zjavne uz na turu (na niektore sportove elasticke tricka a nohavice som sa nevedel prestat pozerat 🙂 ) az po oblek nejakeho manazera na sluzobke.
Vecera tiez cokolvek od rifli a kosele u panov po damu v satach.

kofa77
2. mar 2026

uplne fuk. chodia tam aj teplakoch a leginach, ale aj v slavnostnych satach, ale tie uz posobia popri tych rifliach aj overdresses

anonym_6f5e41
2. mar 2026
@anonym_320332

@anonym_autor ja prisposobujem dresscode podla toho , s kym do toho hotela a pri akej prilezitosti idem... ak idem s rodinou na rodinnu letnu dovolenku, mam normalne oblecenie, ziadne saka a obleky... ak ideme na pracovny pobyt, kde rokujeme, samozrejme oblecenie tomu prisposobim...

@anonym_320332
Vonku vacsie dobre hotely maju viac restauracii a vzdy mrknen v ktorej su obrusy a tam nejdem nemam rad prezdobene mini jedla

anonym_c913c5
2. mar 2026

Na raňajky nevadí ako prídeš, ale na večeru v jednom 4* som už zažila, že mali ľudia obuté hotelové šľapky a vrátil ich personál prezuť. Oni ale mali aj na stránke napísané, že na večere vyžadujú smart casual. Ja som nosila slušné rifle, tenší pulover a obuté balerínky (v kufri zaberú málo miesta).

nyusika
2. mar 2026
@vikisukik

podla mna sa to nejak extremne neriesi. pokial neprides v leginach alebo teplakoch a mikine, tak si myslim, ze je to v pohode 😀

@vikisukik nie je to v pohode ist takto na veceru.
zial, je to bezne - vela sedlakov tam chodi

pre
@anonym_autor
smart casual je ok,

anonym_164a0c
2. mar 2026

@anonym_autor Zavisi v akom rocnom obdobi ides. Ak v lete, tak ja som mala oblecene pekne letne saty a sandalky alebo balerinky, alebo suknu a k nej nejaky top alebo elegantne tricko. Ked sme isli na turu, tak sportove oblecenie som si obliekala az na izbe po ranajkach a na ranajky som zyvkla nosit letne nohavice a tricko alebo mam taku univerzalnu riflovu suknu, k nej sa hodia aj topy aj tricka. Ale ked sme boli v zime, tak rano rifle a nejaky pulovrik a na veceru som zvykla nosit suknu, pulovrik alebo top s kardiganom, pripadne take upletove saty. V teplakoch ani leginach som nikdy nesla. A co som tak vypozorovala, tak najma v lete zeny chodili velmi pekne oblecene, vacsinou v satach a sandalkach.

anonym_f471dd
2. mar 2026

Na Slovensku??? Teplákové súpravy s čo najviditelnejsimi logami značiek ideálne v rodinnom looku,minimálne však partner look! 😅😅🙈🙈🙈🙈 noo keď už im slama netrčí z topánky,tak aspoň takto ich spoznať 🤣

struhanka
2. mar 2026

Boli sme v zime v takomto tatranskom 4 * hoteli a videla som tam ísť ľudí na večeru aj v legínach a v teplákoch, teplákových súpravách a mikinách. Pre mňa na zaplakanie.

kp7333
2. mar 2026

V Tatrach som videla uz asi vsetko, teda okrem opatkov 😃

nyusika
2. mar 2026
@anonym_f471dd

Na Slovensku??? Teplákové súpravy s čo najviditelnejsimi logami značiek ideálne v rodinnom looku,minimálne však partner look! 😅😅🙈🙈🙈🙈 noo keď už im slama netrčí z topánky,tak aspoň takto ich spoznať 🤣

@anonym_f471dd nielen na Slovensko, je to tak, zial...ale aspon lahko rozoznas Slovakov, Cechov a najma Rusov

anonym_c7ff4d
2. mar 2026

@anonym_autor legíny zarezané v anále, cepláky čím viac vytlačené kolená tým lepšie, oversize mikina a reťaze, hodzinky, pazúre.

sara07
2. mar 2026

mne je jedno kto je ako oblečeny
nohavice, bluza , podpätky nič nikde nepokazia
ale ano zažila som v rajeckych tepliciahc - tielko na ramienka, žabky, šortky na večere .. čo už

sara07
2. mar 2026
@kp7333

V Tatrach som videla uz asi vsetko, teda okrem opatkov 😃

@kp7333 to ani nepíš lebo romanka sa zase bude snažit stát na nejakom štite 😂😂

kp7333
2. mar 2026
@sara07

@kp7333 to ani nepíš lebo romanka sa zase bude snažit stát na nejakom štite 😂😂

@sara07 na tu som uplne zabudla. chvalabohu sa mi ju zatial v tatrach nepodarilo stretnut (klop,klop...)

mullerova46
2. mar 2026

Teraz sme boli v kempinskom a bol tam Smart casual. A my obyčajný ľudia čo sme tomdoatali ako darček sme boli najlepšie oblečený 😅 netreba to preháňať ale ten bonton kedy ti dajú obrúsok na kolená a jedlo pokladajú naraz a papas so strieborným príborom si pýta byť spoločenský oblečený 😀 ale pre niekoho to je asi bežné a neprežíva to tak ako my