Aký je dress code v tatranských hoteloch?
.
Dobrý deň,prosím o rady — aký dress code je bežný v 4* hoteloch v Tatrách? Idem tam s dieťaťom a dlhšie som nebola v hoteli na Slovensku. Zaujíma ma predovšetkým outfit na večeru — je to skôr elegantné, alebo postačí smart casual? V minulosti som si zvyčajne obliekla blúzku, nohavice a opätky, ale bývala som jednou z mála takto oblečených hostí 😅 . Ako je to teraz? Dakujem
V 4-hviezdičkových hoteloch v TA3 e dnes štandardom na večeru smart casual. Výrazná formálna elegancia sa nevyžaduje.
@anonym_autor ja prisposobujem dresscode podla toho , s kym do toho hotela a pri akej prilezitosti idem... ak idem s rodinou na rodinnu letnu dovolenku, mam normalne oblecenie, ziadne saka a obleky... ak ideme na pracovny pobyt, kde rokujeme, samozrejme oblecenie tomu prisposobim...
Oficiálna etiketa alebo bontón by povedali určite že aspoň ten smart casual, ale realita sú teplávkové súpravy a také pohodlné oblečenie v štýle ako do mesta - rifle tričko. ale určite sa nájde aj elegantne oblečenie a nič tým nepokazíš
Nieco ako Grand v Lomnici alebo Smokovci ? Tam vidis vsetko a nik ta nevyhodi. Ranajky od sportoveho oblecenia zjavne uz na turu (na niektore sportove elasticke tricka a nohavice som sa nevedel prestat pozerat 🙂 ) az po oblek nejakeho manazera na sluzobke.
Vecera tiez cokolvek od rifli a kosele u panov po damu v satach.
uplne fuk. chodia tam aj teplakoch a leginach, ale aj v slavnostnych satach, ale tie uz posobia popri tych rifliach aj overdresses
@anonym_autor ja prisposobujem dresscode podla toho , s kym do toho hotela a pri akej prilezitosti idem... ak idem s rodinou na rodinnu letnu dovolenku, mam normalne oblecenie, ziadne saka a obleky... ak ideme na pracovny pobyt, kde rokujeme, samozrejme oblecenie tomu prisposobim...
@anonym_320332
Vonku vacsie dobre hotely maju viac restauracii a vzdy mrknen v ktorej su obrusy a tam nejdem nemam rad prezdobene mini jedla
Na raňajky nevadí ako prídeš, ale na večeru v jednom 4* som už zažila, že mali ľudia obuté hotelové šľapky a vrátil ich personál prezuť. Oni ale mali aj na stránke napísané, že na večere vyžadujú smart casual. Ja som nosila slušné rifle, tenší pulover a obuté balerínky (v kufri zaberú málo miesta).
@anonym_autor Zavisi v akom rocnom obdobi ides. Ak v lete, tak ja som mala oblecene pekne letne saty a sandalky alebo balerinky, alebo suknu a k nej nejaky top alebo elegantne tricko. Ked sme isli na turu, tak sportove oblecenie som si obliekala az na izbe po ranajkach a na ranajky som zyvkla nosit letne nohavice a tricko alebo mam taku univerzalnu riflovu suknu, k nej sa hodia aj topy aj tricka. Ale ked sme boli v zime, tak rano rifle a nejaky pulovrik a na veceru som zvykla nosit suknu, pulovrik alebo top s kardiganom, pripadne take upletove saty. V teplakoch ani leginach som nikdy nesla. A co som tak vypozorovala, tak najma v lete zeny chodili velmi pekne oblecene, vacsinou v satach a sandalkach.
Na Slovensku??? Teplákové súpravy s čo najviditelnejsimi logami značiek ideálne v rodinnom looku,minimálne však partner look! 😅😅🙈🙈🙈🙈 noo keď už im slama netrčí z topánky,tak aspoň takto ich spoznať 🤣
Boli sme v zime v takomto tatranskom 4 * hoteli a videla som tam ísť ľudí na večeru aj v legínach a v teplákoch, teplákových súpravách a mikinách. Pre mňa na zaplakanie.
Na Slovensku??? Teplákové súpravy s čo najviditelnejsimi logami značiek ideálne v rodinnom looku,minimálne však partner look! 😅😅🙈🙈🙈🙈 noo keď už im slama netrčí z topánky,tak aspoň takto ich spoznať 🤣
@anonym_f471dd nielen na Slovensko, je to tak, zial...ale aspon lahko rozoznas Slovakov, Cechov a najma Rusov
@anonym_autor legíny zarezané v anále, cepláky čím viac vytlačené kolená tým lepšie, oversize mikina a reťaze, hodzinky, pazúre.
mne je jedno kto je ako oblečeny
nohavice, bluza , podpätky nič nikde nepokazia
ale ano zažila som v rajeckych tepliciahc - tielko na ramienka, žabky, šortky na večere .. čo už
Teraz sme boli v kempinskom a bol tam Smart casual. A my obyčajný ľudia čo sme tomdoatali ako darček sme boli najlepšie oblečený 😅 netreba to preháňať ale ten bonton kedy ti dajú obrúsok na kolená a jedlo pokladajú naraz a papas so strieborným príborom si pýta byť spoločenský oblečený 😀 ale pre niekoho to je asi bežné a neprežíva to tak ako my

podla mna sa to nejak extremne neriesi. pokial neprides v leginach alebo teplakoch a mikine, tak si myslim, ze je to v pohode 😀