icon

Chodíte do práce vždy upravené?

Včera o 21:15

Chodite vzdy upravene do prace, alebo sa stane, ze mate mastne vlasy, nestihnete sa namalovat, alebo nieco ine?

1sally12
Dnes o 10:29
@anonym_8e1bbd

Dopredu sa ospravedlňujem a upozorňujem, že nechcem do nikoho rýpať ani nikoho uraziť.

V prvom rade dám odpoved na otázku. Áno vždy sa upravujem aj keď idem len do obchodu, jedine keď viem že nikam celý deň nepôjdem tak použijem len ranný základ.

Čo sa týka mojej prvej vety, tu je vysvetlenie.
Podľa mna by mala každá žena dbať o svoj vzhľad, netvrdím, ze ma ísť o každodenne patlanie makeupu, tienovanie kontúr či každodenný účes a la camen geiss ale aspoň základne zjednotenie pleti, úprava obočia či mierne licenky aby tvar pôsobila sviežo a zjednotene, pretože (znova upozorňujem) potom tu sú témy typu ,,môj muž je na zoznamke”, ,,sleduje na instagrame dievčatá”, ,,nechal ma kvoli kolegyni”, ,,obzerá sa za každou peknou ženou a pritom mu doma nič nechýba” a podobne. Zo svojho okolia vnimam viacero (konkretne 4) ,,prirodzených zien” ktoré chodili presne ako popisujete, v štýle ,,makeup nepoužívam”, ,,vlasy neriešim”, ,,obliekam sa ako sa cítim pohodlne” a hádajte čo? Každá z nich ostala sama a potom prišlo chudnutie, úpravy, vlasy, chodenie do spoločnosti a pod … ale keď už bolo neskoro ……. Ja sama chodím a upravujem sa normálne, ráno mi to zaberie asi 7 minút všeho všudy. Áno sú ženy ktoré si môžu dovoliť ísť ráno tak ako vstanú, ale úprimne, kolko takých je? To iste platí pri obliekaní typu dlhé tricko a legíny, nedajbože aj obtiahnuté tricko (nehovorím o ženách ktoré si to vďaka postave môžu dovoliť a vyzerajú sexi aj vo vreci)
(Samozrejme nejdem kritizovať ženy ako vyššie jedna písala, ze pred a po práci povinná sprcha) Vlastne ja nekritizujem žiadnu z vás, len sa zamýšľam prečo nemáte chuť sa o seba starať.

@anonym_8e1bbd "Áno sú ženy ktoré si môžu dovoliť ísť ráno tak ako vstanú, ale úprimne, kolko takých je?" To nemyslíš vážne! No každá jedna si to môže dovoliť Nehovorím že má ísť strapatá a neumytá, ale fakt prečo každý kladie dôraz na to líčenie? Ja sa napr.nelíčím každý deň. Proste niekedy nemám chuť to mať na tvári + musela by som to kazdu chvilu prepudrovat kedze mam mastnejsiu pleť po pár hodinách, rovnako aj tiene na oči mi nevydržia dlho, po celom dni tam mám jednu čiarku, a stále dorábať počas dňa...no by sa mi chcelo. Mám kolegyňu, ktorá sa vôbec nemaluje (možno 2x za rok sa nalíči) a nepríde mi že by bola škaredá alebo čo. Moc sa kladie dôraz vždy byť perfektne nahodená lebo muž si nájde inú? Toto mi príde také prízemné🙄 to potom asi nemáte správnych mužov alebo čo. Mne môj stále vraví že ja sa nemusím malovať, lebo mi to svedčí aj tak🩷 a aby som denne (aj keď som doma) na seba patlala make up aby mi náhodou nezdrhol za inou🙏🙏 to určite 😏

lasona
Dnes o 10:38

Vzdy idem cista a upravena do prace. Rada sa do prace upravim. V praci mam uniformu, tu tirz rada nosim. Make up mam velmi jemny, mastne vlasy by som nezniesla

biba_18
Dnes o 11:08
@1sally12

@anonym_8e1bbd "Áno sú ženy ktoré si môžu dovoliť ísť ráno tak ako vstanú, ale úprimne, kolko takých je?" To nemyslíš vážne! No každá jedna si to môže dovoliť Nehovorím že má ísť strapatá a neumytá, ale fakt prečo každý kladie dôraz na to líčenie? Ja sa napr.nelíčím každý deň. Proste niekedy nemám chuť to mať na tvári + musela by som to kazdu chvilu prepudrovat kedze mam mastnejsiu pleť po pár hodinách, rovnako aj tiene na oči mi nevydržia dlho, po celom dni tam mám jednu čiarku, a stále dorábať počas dňa...no by sa mi chcelo. Mám kolegyňu, ktorá sa vôbec nemaluje (možno 2x za rok sa nalíči) a nepríde mi že by bola škaredá alebo čo. Moc sa kladie dôraz vždy byť perfektne nahodená lebo muž si nájde inú? Toto mi príde také prízemné🙄 to potom asi nemáte správnych mužov alebo čo. Mne môj stále vraví že ja sa nemusím malovať, lebo mi to svedčí aj tak🩷 a aby som denne (aj keď som doma) na seba patlala make up aby mi náhodou nezdrhol za inou🙏🙏 to určite 😏

@1sally12 neviem prečo hyperboluješ, veď málokto si patlá komplet make-up aj keď je doma... maľovanie predsa neznamená automaticky večerné líčenie s mejkapom a púdrom a neviem čím ... lebo to potom vysvetľuje tvoju ďalšiu vetu - že sa nemusíš maľovať - no, asi to fakt preháňaš keď sa maľuješ - pretože nude maľovanie fakt len korektor, trošku farbu na líce, špirála nie je nič čo by akémukoľvek mužovi vadilo... 😒
keď sa maľujem neznamená automaticky že musím vyzerať ako mýval - a ani nevyzerám ... 😒

aurora33
Dnes o 11:37
@biba_18

@1sally12 neviem prečo hyperboluješ, veď málokto si patlá komplet make-up aj keď je doma... maľovanie predsa neznamená automaticky večerné líčenie s mejkapom a púdrom a neviem čím ... lebo to potom vysvetľuje tvoju ďalšiu vetu - že sa nemusíš maľovať - no, asi to fakt preháňaš keď sa maľuješ - pretože nude maľovanie fakt len korektor, trošku farbu na líce, špirála nie je nič čo by akémukoľvek mužovi vadilo... 😒
keď sa maľujem neznamená automaticky že musím vyzerať ako mýval - a ani nevyzerám ... 😒

@biba_18 toto sa tu snažím aj ja vysvetliť. A fakt neverim NEVERIM, že akákoľvek žena vyzerá upravene keď sa len umyje vodou. No nie :D

anonym_f2f1ec
Dnes o 11:42
@aurora33

@biba_18 toto sa tu snažím aj ja vysvetliť. A fakt neverim NEVERIM, že akákoľvek žena vyzerá upravene keď sa len umyje vodou. No nie :D

@aurora33 Otázka je, čo to znamená "vyzerať upravene" - každý si pod tým predstaví niečo iné. Ja sa cítim upravene aj bez makeupu, ty očividne nie, a to je v poriadku. Ale myslím si, že hlavne ide o to, aby sa nepoužíval výraz "je zanedbaná", alebo "nestará sa o seba", ako tu už v diskusii pár krát padlo, lebo to jednoducho nie je pravda.

aurora33
Dnes o 11:47
@anonym_f2f1ec

@aurora33 Otázka je, čo to znamená "vyzerať upravene" - každý si pod tým predstaví niečo iné. Ja sa cítim upravene aj bez makeupu, ty očividne nie, a to je v poriadku. Ale myslím si, že hlavne ide o to, aby sa nepoužíval výraz "je zanedbaná", alebo "nestará sa o seba", ako tu už v diskusii pár krát padlo, lebo to jednoducho nie je pravda.

@anonym_f2f1ec tak čo je u teba byt upravená bez makeupu?

anonym_f2f1ec
Dnes o 11:48
@aurora33

@anonym_f2f1ec tak čo je u teba byt upravená bez makeupu?

@aurora33 Umyté upravené vlasy, čisté oblečenie vhodné na danú príležitosť, pestovanú pleť.

1sally12
Dnes o 12:01
@biba_18

@biba_18 no to by si sa čudovala koľké sú nalíčené aj doma😏 a hlavne matky na materskej to rady zveličujú "keď som doma s dieťaťom neznamená že budem zanedbaná" akokeby to dieťaťu vadilo.
Samozrejme ze som nemyslela líčenie ako na svadbu🙄načo zveličuješ? Tiež si dávam len make up, linku, a špirálu, občas tiene. A nikde som nepísala že keď sa namaľujem automaticky to znamená, že sa mužovi nepáčim. Naopak, ešte viac😛 Nevieš čítať, alebo zámerne zveličuješ?

nekonecna_katastrofa
Dnes o 12:12

Ano, chodim vzdy upravena. Ciste vlasy, osprchovana, ciste oblecenie, minimalisticky makeup (troska farby, lebo som velmi bleda a vyzeram choro). Ak som na HO a idem len pre deti na otocku do skoly, tak sa nemalujem. Vlasy si umyvam kazdy druhy den, ak su splasnutejsie, tak si robim cop, drdol. Ale take ze smradlave, upotene, ze by sa z nich dal olej vyzmykat to u mna naozaj naozaj nehrozi. Ani spotena, v smradlavom alebo zatuchnutom obleceni nechodim. Nosim skor pohodlne oblecenie, v lete saty, v zime rifle (na moju pracu staci casual styl). A obliekam sa primerane veku a vahe. Jaaaj a zuby - to je hned prva vec po zobudeni. Neraz sa mi stalo rano v autobuse, ze som narazila na cloveka, ktory ocividne zabudol, kde ma doma kefku. Aj keby som neviem ako nestihala, zuby umyte mat musim.

biba_18
Dnes o 12:20
@anonym_f2f1ec

@anonym_f2f1ec ale že sa niekto maľuje neznamená že má na sebe omietku 😒
pretože slovenčina používa slovo make-up aj na maľovanie (upravovanie sa - doslovne) všeobecne, ale aj na konkrétny produkt ...
takže čo pre koho znamená mať make-up?

aurora33
Dnes o 12:22
@anonym_f2f1ec

@aurora33 Umyté upravené vlasy, čisté oblečenie vhodné na danú príležitosť, pestovanú pleť.

@anonym_f2f1ec pestovaná pleť: čiže nie len sa umyjem vodou. Či?

minenkaa
Dnes o 12:28
@aurora33

@aurora33 a ty sa čím ako umývas

marca12
Dnes o 12:28

@anonym_autor
Vzdy upravena a na vlasy som zatazena,to musim mat vzdy umyte aj za bezneho dna nielen v praci. Este sa nestalo,zeby som isla do prace nenalicena s mastnymi vlasmi. Ale zase ja som sama,nemame deti,takze ktovie akoby to bolo,keby som rano musela lietat okolo deti.

minenkaa
Dnes o 12:30
@aurora33

@aurora33 pestovaná pleť neznamena farba na tvári

anonym_a16135
Dnes o 12:30

@anonym_autor chodím este v pyžame a zuby si umyvam v kancli

anonym_694485
Dnes o 12:32
@aurora33

@aurora33 ja sa rano tiež len umyjem vodou.. to, ze vecer predtym pouzijem x produktov, na to sa nikto nepyta.. Tema je o rane, nie?

tilly
Dnes o 12:35
@anonym_694485

@aurora33 ja sa rano tiež len umyjem vodou.. to, ze vecer predtym pouzijem x produktov, na to sa nikto nepyta.. Tema je o rane, nie?

@anonym_694485 umyješ sa vodou, ale potom si dáš nejaký toner, sérum alebo krém alebo niečo nie?

anonym_f2f1ec
Dnes o 12:37
@aurora33

@aurora33 nie len umytie vodou ale aj prislusna kozmetika (kremy a celkovo pripravky podla typu pleti)

anonym_694485
Dnes o 12:38
@tilly

@anonym_694485 umyješ sa vodou, ale potom si dáš nejaký toner, sérum alebo krém alebo niečo nie?

@tilly rano nie, len spf

tilly
Dnes o 12:43
@anonym_694485

@tilly rano nie, len spf

@anonym_694485 tak to celkom závidím vodu, asi ju máte lepšiu ako my. My máme strašne tvrdú vodu, keby som si po umytí nedala sérum a krém, tak by som mala celý deň stiahnutú tvár, asi by som vyskočila z kože 😀

aurora33
Dnes o 12:57
@anonym_694485

@anonym_694485 a po vode si ráno das čo?

aurora33
Dnes o 12:57
@minenkaa

@aurora33 pestovaná pleť neznamena farba na tvári

@minenkaa píšem tu niečo o farbách? Čo tak toner serum krém spf?

minenkaa
Dnes o 13:02
@aurora33

@minenkaa píšem tu niečo o farbách? Čo tak toner serum krém spf?

@aurora33 hneď prvý príspevok čo si písala bolo,že sa treba upraviť a čím to robis ?Farbou na tvári a neveríš ,že ráno sa staci umyť ,krem nie je nič na úpravu tvare ,ale na ošetrenie pokožky a to je teda riadny rozdiel
Takže este raz ,píšeš o farbách na tvári

aurora33
Dnes o 13:32
@minenkaa

@aurora33 hneď prvý príspevok čo si písala bolo,že sa treba upraviť a čím to robis ?Farbou na tvári a neveríš ,že ráno sa staci umyť ,krem nie je nič na úpravu tvare ,ale na ošetrenie pokožky a to je teda riadny rozdiel
Takže este raz ,píšeš o farbách na tvári

@minenkaa Boze farba na tvar. Sa vyjadruješ ako stará babka 😀😀😀 ešte napis farba na líčka a bude hotovo. Tak ja používať toho dosť, ale stále to vyzerá prirodzene. Isto by mi nestačila iba vida. Ani tebe to nestaci.

minenkaa
Dnes o 13:37
@aurora33

@minenkaa Boze farba na tvar. Sa vyjadruješ ako stará babka 😀😀😀 ešte napis farba na líčka a bude hotovo. Tak ja používať toho dosť, ale stále to vyzerá prirodzene. Isto by mi nestačila iba vida. Ani tebe to nestaci.

@aurora33 sú v tom čo používaš farebne pigmenty? Je to farba ,je to na tvar,je to farba na tvar
To že ty potrebujes byt namaľovaná je tvoj problém a nie moj ,ja ti nekazem aby si to prestala robiť
Len si uvedom ,že sú aj výrazní ľudia aj bez tej farby a nie každý to potrebuje

anonym_3311e2
Dnes o 13:42

Vzdy chodim upravena, jemne namalovana a ciste vlasy. Hnusi sa mi ked vidim ze zeny maju mastne vlasy. Ked to vie este skryt do drdolu, tak ok. Ale ak to je vidiet aj v cope ako sa spajaju vlasy do mastnych cunov, fuj… za mna je to odpudive. Je tolko suchych sampinov.

aurora33
Dnes o 13:42
@minenkaa

@aurora33 sú v tom čo používaš farebne pigmenty? Je to farba ,je to na tvar,je to farba na tvar
To že ty potrebujes byt namaľovaná je tvoj problém a nie moj ,ja ti nekazem aby si to prestala robiť
Len si uvedom ,že sú aj výrazní ľudia aj bez tej farby a nie každý to potrebuje

@minenkaa proste neverim že vyzeráš dobre bez ničoho. Len s vodou.

minenkaa
Dnes o 13:44
@aurora33

@aurora33 takže vlastne každý chlap je zanedbaný,neogabany a nestará sa o seba

minenkaa
Dnes o 13:44
@aurora33

@minenkaa proste neverim že vyzeráš dobre bez ničoho. Len s vodou.

@aurora33 ale to je len a len tvoj problém a nie moj

aurora33
Dnes o 13:45
@minenkaa

@aurora33 takže vlastne každý chlap je zanedbaný,neogabany a nestará sa o seba

@minenkaa 😒😳🤣 tak napríklad môj nepoužíva len vodu.