Koľko peňazí ročne míňate na oblečenie?
Robím si domáce účtovníctvo a ostala som zhrozená. Žijem sama s dcérou a tento rok sme minuli na oblečenie a obuv pre nás dve 1200€. Vôbec som nemyslela, že je to až toľko. Koľko ste minuli vy? Asi si idem dať výzvu kupovať tento rok čo najmenej oblečenia, resp najlepšie ziadne. A to sa teda nepovažujem za nejakú nákupnú maniačku. Som zo seba v šoku.
@anonym_c4736b ručne, na QR kód su e-bločky
@anonym_5e4324 len e-bločky netriedi do kategórií, máš tam prehľad len celkové sumy za mesiac/týždeň
@anonym_autor to nie je veľa, 3 ročná nás vyšla na zimnú sezónu 450€ (overal, 2x čižmy, palčiaky, kukla a vianočné šaty) 🤷♀️
Netusim ako to robite - ja som fakt skromna, nevidno na mne, ze by som si potrpela na oblecenie. Nemam ho ani vela. No suma je u mna s dcerou daleko za 3000. Ved len minuly tyzden - kompletne dcera vyrastla z lyziarskeho a zimneho oblecka, tak kabat, bunda, oteplovaky, kukla, rukavice, ciapky, sal, zimne cizmy do kostola, snehule, lyziarska bunda, skolska bunda, slusny kabat do kostola. Nove plavky, nove sandale, 2x prezuvkx, topanky na telesnu, topanky na kruzok….
@anonym_autor ja som minula tento rok na seba na šaty, topánky 360 eur, minulý tiež asi 400 a predtým vyše 1000. Ja sa nevyžívam v nakupovaní. A tým,že robím z domu, tak moc šaty nederiem
Netusim ako to robite - ja som fakt skromna, nevidno na mne, ze by som si potrpela na oblecenie. Nemam ho ani vela. No suma je u mna s dcerou daleko za 3000. Ved len minuly tyzden - kompletne dcera vyrastla z lyziarskeho a zimneho oblecka, tak kabat, bunda, oteplovaky, kukla, rukavice, ciapky, sal, zimne cizmy do kostola, snehule, lyziarska bunda, skolska bunda, slusny kabat do kostola. Nove plavky, nove sandale, 2x prezuvkx, topanky na telesnu, topanky na kruzok….
@anonym_6ad469 len sa pytam, naco jej je kabat aj kabat do kostola, bunda aj skolska bunda? Cizmy do kostola?
@anonym_autor tento rok sa snažím krotit ale vela nikdy som to nerátala ale celkom dobra výzva budúci rok to znacit. Nakupujem najviac narazovo pred sezónou ked kupujem na novu sezónu alw urcite to bude viac ako ty. 600 eur na rok za mna nie je az tak vela ak su v tom aj topanky len zimné stoja vela bunda kabát...
@anonym_6ad469 skromná?! Nevyzerá podľa opisu…
@anonym_autor tento rok sa snažím krotit ale vela nikdy som to nerátala ale celkom dobra výzva budúci rok to znacit. Nakupujem najviac narazovo pred sezónou ked kupujem na novu sezónu alw urcite to bude viac ako ty. 600 eur na rok za mna nie je az tak vela ak su v tom aj topanky len zimné stoja vela bunda kabát...
@lakebabe no ja si to jazdy mesiac píšem, baví ma to mať taký prehľad. Minulý rok dom minula cca 400-500€ na mňa a dcéru, ale to som kupovala fakt minimum a veľa veci jej bolo dobrých, z ktorých nevyrastla. Preto som v šoku, že teraz taká suma.
@anonym_6ad469 len sa pytam, naco jej je kabat aj kabat do kostola, bunda aj skolska bunda? Cizmy do kostola?
@anonym_ee7283 aj moja má inu bundu do lesa a na dvor, inu do školy.ved aj ja si nedám drahsiu bundu na hrabanie lístia, alebo von so psami.Detto topánky, tenisky
@lakebabe no ja si to jazdy mesiac píšem, baví ma to mať taký prehľad. Minulý rok dom minula cca 400-500€ na mňa a dcéru, ale to som kupovala fakt minimum a veľa veci jej bolo dobrých, z ktorých nevyrastla. Preto som v šoku, že teraz taká suma.
@anonym_autor ono to podľa mna nie je az tak moc chodíš do prace ona do školy vsak len poriadna zimná bunda s kvalitnými topánkami je tretina z toho minimálne. Teraz som kupovala dvojo zimných topánok kožených a len to stalo polku z tvojho rozpočtu na rok. Keď to na mesiac vyjde na osobu 50 eur cca akou teba je to v pohode.Topánok potrebuješ viac na rôzne príležitosti, bund takisto nedáš si tu istu do prace a tu istú do hory.
Ja som si tento rok kúpila len tenisky a spodnú bielizeň ( to má vyšlo na takých 50€ , ale počítam len seba ) . Viac nepotrebujem .
Prežila som si obdobie keď som mala haldy oblečenia , a keď som žila tak že som mala len 1 cestovku oblečenia .
A prišla som na to, že čím menej veci mám, tým je to viac oslobodzujúce , pretože viac veci , viac oblečenia = viac námahy , viac času, viac miesta a väčší bordel. A ja som lenivá a zároveň som nervózna keď mám doma bordel 😃
Zozbierala som 11 veľkých mechov oblečenia a darovala kamarátkam ( prišli so vybrať čo ako čo nie ).
Pravidelne triedim oblečenie: čo nosim /čo je zničené a bude z toho handra,/ čo sa dá opraviť a stojí to za to/ čo môžem darovať . A prišla som na to že je fakt zbytočne držať doma kopy šiat pri ktorých si hovorím že budú pre prípad keď sa mi zmení váha 😃. Radšej mám minimum oblečenia ale za to nemám neprehľadnú skriňu, viem čo mám, ľahšie sa mi kombinuje keď to vidím a skrine mám ako z výstavky 😃 ( som na to úchyl mať krásne komínčeky , farebné uložené 🙈 )
Už je to Pár rokov čo som si nekúpila žiadne oblečenie, ale zase nikdy sa mi nezmenila drasticky váha , plus ak aj šlo nejaké to kilo hore dolu tak oblečenie je elastické , tak som ani nepotrebovala .
Väčšinou som ale stále nakupovala sebe ( a každému v rodine kto chcel a potreboval ) v sekáči . Stojí to pár centov a keď to zničím, tak mi aspoň nie je ľúto že to stálo veľa peňazí ..
@anonym_autor veľa :D radšej ani nechcem vediet
Ja som naratala tiez 1200 pre troch (ja + dve deti). Hlavne polozky boli lyziarska suprava pre dceru, asi 3 vecerne saty pre mna, kedze chodim viac na vselijake recepcie nez predtym a topanky na leto aj zimu, lebo obom narastli nohy a mne tiez nejake, lebo sa proste nicia
Tiez som myslela, ze to bolo menej. No co uz. A to nove boli len tie veci, co som spomenula a spodne pradlo, inak vsetko z africeho trhu za maly peniaz, co myslim, ze bez toho by ta suma bola daleko vyssia.
1200€ miniem len ja na topánky (tenisky) za pol roka...
😉😉
@anonym_autor na seba nie vela...akurat svoje topanky 2x rieker a 1x robel...par siat. Dokopy 400e. Na deti miniem viac...rastú puberťáco a už nosia dospelácle... botasky obom po 80e, oblrčenie viac. Zsze ja budúco rok topánly sebe kupovať nemusím žiadne.
@anonym_autor na seba nie vela...akurat svoje topanky 2x rieker a 1x robel...par siat. Dokopy 400e. Na deti miniem viac...rastú puberťáco a už nosia dospelácle... botasky obom po 80e, oblrčenie viac. Zsze ja budúco rok topánly sebe kupovať nemusím žiadne.
@nominka86 no a dcera komplet na lyziarsky. Synovi bidem na lyziarsky kupovat po novom roku tiež
@anonym_autor dávam 4500€ na seba
@anonym_autor dávam 4500€ na seba
@lucioques preboha. To čo a kde toľko kupuješ?
5-6k ci ja viem? 😀
Ja rozmylam ci som si vobec tento rok nieco kupila... ale hej. 2x tricko v lete. A saty cez bazar.
Jedny rifle (po 15rokoch).
Ked nemusim nekupujem nič.
Cely rok som si kupovala takmer nove kusky na nemenovanej predajnej platforme. Dzinsy, kabaty, svetre, tricka.... a teda pokial nemaju obchody ci eshopy vyrazne zlavy, za plnu sumu tak nic nekupim. Aj obuv kupujem len v zlavach. Mna cely rok mohol vyjst na cca 300€.
Ja kupujem minimum oblečenia. Tento rok som si kúpila len jednu vetrovku, sandále a tepláky. Dokopy to bude tak 100e. Neznášam nakupovať handry 😂😂😅 Rekord mám cez kovid, nekúpila som si za celý rok nič na seba. Úplne mi to vyhovovalo. Ťažko sa ale porovnáva domácnosť, pretože na deti sa minie určite viac, keďže rýchlo rastú. Ani nevravím, ak niekto napríklad lyžuje, tak to verím, že minie dosť. Tiež ak niekto do práce musí chodiť oblečený podľa predpisov. To by mňa asi drblo, ak by som si musela kupovať kostymceky a blúzky a pod.

@anonym_5e4324 vie to načítať QR kód z bločku a automaticky zapísať, alebo všetko ručne prepisuješ podľa bločkov?
@anonym_c4736b ručne, na QR kód su e-bločky