Koľko peňazí dať deťom na výlet?
Ahojte, dcéra ide na výlet zo školy - obed tam majú zaplatený, aj vstupenky sme dopredu platili. Koľko dávate deťom ešte do peňaženky? Nechcem dať zbytočne moc, aj tak budú kupovať asi somariny, možno na zmrzlinu, nejakú pamiatku ... Je roztržitá, stráca veci, tak sa aj bojím, že stratí niekde peňaženku.
10-15 bude stačiť?
20 eur
Niekedy 20,niekedy 30eur a zalezi aku mam vtedy naladu a drobne v penazenke.Teraz je dcera v skole v prirode,dostala len 20cku.A kopec sladkosti.V sobotu idu zase na vylet z kruzku dostanu syn aj dcera asi tiez po 20cke.Uvidim ako sa rozhodnem este.
a hlavne koľko má rokov… ale akože 20€ na výlet len tak keď má zaplatený obed a vstupné? hádam nie… aj 10 je viac než dosť…
@anonym_autor dcéra 8macka,tento rok 1dnovy výlet Trenčín ,15e.1dnovy Osvienčim PL,20e.Bude mať sústredenie z plaveckeho 5dni,obedy ubytovanie vstupné v Budapešti na atrakcie už zaplatené.dostane cca 30-40e,ak by náhodou nestačilo,pošleme na kartu.
a hlavne koľko má rokov… ale akože 20€ na výlet len tak keď má zaplatený obed a vstupné? hádam nie… aj 10 je viac než dosť…
@biba_18 Má 9 rokov.
Dala by som 15€-20€.
@biba_18 ja si tiez myslim, ze pre dieta na triednom jednodnovom vylete je 20€ moc. Zalezi od veku, prvak-druhak by som dala len 5€, neskor by som dala 10@. Moja stvrtacka dostala 30€ na cely tyzden v skole v prirode, este aj 5€ usetrila 🤭. Ale inak na co im, ked maju vsetko zabezpecene?
tej stačí aj 10 max. 15 e.
Zalezi na tom kolko rocna, zvycajne max 10-20eur. Jedlo/pitie ma z domu, obed maju. Na somarinky staci aj 10 na tieto jednodjove vylety. A to uz mame kopu vyletov za sebou. Na zacistku som sa stresovala aby mala dost ale vsetko navyse = zbytocne.
Pre priklad ani v tyzdnovom tabore viac ako 30eur nikdy neminula... zato v 1 rocniku ked som sa bala ci bud3 mat dost, minula na cacky macky hocico co dostala... este si na prvom vylet3 aj s kamoskami peniaze poziciavali😂 kadeco sme museli preskakat. Cize menej je viac niekedy 😁
Záleží na tom kam idú, 7 ročnej som dala na výlet na Slovensku 10€, 14 ročnej som do Viedne na výlet dala 30€.
Ja som dala 10, muž za mijim chrbtom ďalších 10, že keby niečo- slečna doniesla 3 koralkove náramky na ruku a nejaký náhrdelník so srdieckom- ako darčeky pre celú rodinu. Síce milé, že na nás myslela, ale museli sme sa porozprávať o finančnej gramotnosti🙂
Je to individuálne. Záleží od toho kam idú a čo tam budú robiť
Som učiteľka a nie je horšieho ako keď si spolužiaci kupujú a iné dieťa smutne pozerá.
Lebo suveníry, lebo nanuk, lebo zmrzka a vieme koľko dnes veci na Slovensku stoja.
Dohodnite sa, že jej dáš istú sumu, budeš rada, ak neminie všetko, a čo sa jej zvýši môže si ušetriť do pokladničky..bude mať motiváciu a zároveň aj dosť peňazí aby sa necítila blbo pred spolužiakmi 😉
Moj chcel minule 6€. Ale dala by som tak 10 max15..zalezi kam.idu. a nech si nieco kupi.ale spoluziaci teda spoluziacky mali aj 100€. Jedna si kupila za 90€ nausnice a nechala ich niekde na lavicke tak ucitelka mala potom patalie.
Niektori rodicia uz nevedia co od dobroty
@anonym_autor nedavam nic navyse, podporujem financnu zodpovedmost, ked chce zobrat peniaze tak jedine svoje vreckove, ktore dostava kazdy mesiac.
Ja davam 20 ale obed nemaju.
No jrho spoluziaci 60 a viac...
Ja davam 20 ale obed nemaju.
No jrho spoluziaci 60 a viac...
@anonym_c9b6bc 60eur na jeden výlet, to je sila.
Majú na rozhadzovanie
Ja mám stvrtaka. Jedlo či sladké ma vždy zbalené na výlet. Do vrecka mu dám stále 10-12€ väčšinou podľa drobných. Nosí si mobil, kde ma pridanú svoju kartu, ktorú vie kedykoľvek použiť - zatiaľ ju nepouzil.
@anonym_c9b6bc 60eur na jeden výlet, to je sila.
Majú na rozhadzovanie
@anonym_0292b6 tiez tak planujem. S tym ze obed nemaju tak mu sice nieco na cestu zabalim ale... 20€ak by mal aj niekde jest. Plus nieco male nech si vie kupit.
@anonym_autor davam 20

@anonym_autor 15eur tiež