icon

Mení sa veľkosť chodidla v strednom veku?

22. apr 2026

Čaute baby. Dnes chystám jarné topánky, sandále na leto. Už pár krát sa mi stalo, že mi topánky časom nesedeli, napriek tomu, že mi predtým dobre padli na nohu. Kedysi som počula Noru Mojsejovú, že keď schudla aj chodidlo mala akokeby menšie a užšie. Čo si o tom myslíte? Viem, že chodidlo sa mení napríklad pri ochoreniach štítnej žľazy.

vroni
22. apr 2026

Nemení. Ale môže klesnúť klenba, čím sa noha "predĺži" (bezne sa to stáva ženám v tehotenstve, ale tých príčin môže byť viac) A "schudnúť" môže aj chodidlo. Z dĺžky nie, len zo šírky, ale môže to stačiť na nižšie číslo topánok

olga_hurajova
22. apr 2026
@vroni

Nemení. Ale môže klesnúť klenba, čím sa noha "predĺži" (bezne sa to stáva ženám v tehotenstve, ale tých príčin môže byť viac) A "schudnúť" môže aj chodidlo. Z dĺžky nie, len zo šírky, ale môže to stačiť na nižšie číslo topánok

@vroni cez kovid bol fenomén covid feet, ľudia chodili dlho v domácej obuvi (šľapky) pripadne naboso a noha sa ím natiahla o číslo až dve

autor
22. apr 2026
@vroni

@vroni takto som to myslela 👍

autor
22. apr 2026
@olga_hurajova

@vroni cez kovid bol fenomén covid feet, ľudia chodili dlho v domácej obuvi (šľapky) pripadne naboso a noha sa ím natiahla o číslo až dve

@olga_hurajova fakt zaujímavé, to som nepočula

vroni
22. apr 2026
@olga_hurajova

@olga_hurajova, to som síce nepočula, ale technický to možné je. Ale stále je to klesnuta klenba a nie dosova "nárast" nohy.

euka210
22. apr 2026

Ja som nosila 38,39. No po detoch som zistila, ze potrebujem vacsie. Takze zavisi od znacky a stihu, ale nosim casto v.39,40.

miskajerry
22. apr 2026

ja som mala 39, teraz nosím aj 41, narástla mi noha po štyridsiatke, aj halux

anonym_758e73
22. apr 2026

velkost nohy sa prirodzene meni tak ako clovek bud rastie alebo vekom pribera. ja som napr. dlll ho mala vel 39 potom som pribrala 10kg a aj noha isla na 39. hold aj noha "pribera"

autor
22. apr 2026
@anonym_758e73

velkost nohy sa prirodzene meni tak ako clovek bud rastie alebo vekom pribera. ja som napr. dlll ho mala vel 39 potom som pribrala 10kg a aj noha isla na 39. hold aj noha "pribera"

@anonym_758e73 mala si 39 a po pribratí 39? Tak to je to isté, či preklep?

anonym_b2c922
22. apr 2026

Ja ti neviem. Vždy som nosila 37/38 podľa značky a strihu. Také sandálky, šľapky, botasky, čižmy nosím stále v tejto veľkosti. No lodičky, ktoré som kúpila 3-4 roky dozadu napr. na svadbu, na oslavu, čiže také príležitostné, keď teraz obujem, nemôžem v nich urobiť ani pár krokov. Tlačia ma prsty, aj päty 🤷‍♀️

anonym_80114c
22. apr 2026

ja som počula že po tehu sa noha mení. mne sa zväčšila o číslo. alebo šijú menšie topánky.

rakywanda
22. apr 2026

Vekom mám jednu nohu dlhšiu.

autor
22. apr 2026
@anonym_b2c922

Ja ti neviem. Vždy som nosila 37/38 podľa značky a strihu. Také sandálky, šľapky, botasky, čižmy nosím stále v tejto veľkosti. No lodičky, ktoré som kúpila 3-4 roky dozadu napr. na svadbu, na oslavu, čiže také príležitostné, keď teraz obujem, nemôžem v nich urobiť ani pár krokov. Tlačia ma prsty, aj päty 🤷‍♀️

@anonym_b2c922 ja tiež. Mala som krásne pohodlné lodičky na promóciach mojej sestry. Také kvalitné v skrini, keď potrebuješ máš. No a teraz mi vôbec nesedia 🤷‍♀️

anonym_813694
23. apr 2026

@anonym_autor mne sa noha trosku predlzila a rozsirila, ale rozsirila brutalne, takze z 34 sim na 35 a uz detsku 35 neobujem, aj niektore damske 35 su mi uzke, ale niektore aj dlhe, takze je to este horsie, ako bolo 🫣. Nohu mam na sirku, ako normalna 39-ka 😔. A je to padnutou klenbou teda. Po 4 tehotenstvach, porodoch, vaha hore/dole. A ano, ked som vazila 50 kg, tak ta noha bola tiez akoby chudsia, pri 65-70 kg je veru tucnejsia. Kupujem topanky aj na Temu, co uz, take tie siroke akoze na BF styl, no a niekedy musim uz zobrat tu ich 36, lebo 35 mi je uz mala. Kedysi mi bola dobra, az velka.

lasona
23. apr 2026

Pred pôrodom noha dlzka 25.5, teraz 26,2 takze zmenila sa mi...všetky topanky som musela vymeniť..

saxana000
23. apr 2026

Mne sa noha zvacsila po prvom porode z 38 na 39 a uz sa nikdy naspat nevratila ani po schudnuti na povodnu vahu. Asi sa tou vahou ta noha nejak rozpleskla.bohuzial vsetky lodicky vtedy leteli z domu.. idvtedy kupujem 39 niektore aj 40

anonym_87361a
23. apr 2026

@anonym_autor Mne tiez po tehotenstvach narastla. Zvycajne potrebujem.38 namiesto 37.. vahovo som dokonca aj klesla, az teraz konecne pribrala na predtehotenslu vahu... A noha stale 38...

ivett1
23. apr 2026

Pridávam sa, aj ja som nosila 36 a pórom 37, ale teraz mi niekedy sadne 36 ale aj 37 ...možno strihom/ tvarom topánok...

ljmmm
23. apr 2026

v prvom tehotenstve sa mi nohavzvacsila a po druhom tehotenstve sa mi noha opat zmensila 🙂

marusiao
23. apr 2026

po treťom tehotenstve mi narástli nohy z 39 na 40 🙂

anonym_758e73
23. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_758e73 mala si 39 a po pribratí 39? Tak to je to isté, či preklep?

@anonym_autor preklep mala som 38 po pribrati 39

anonym_ff0a96
24. apr 2026
@anonym_autor

@vroni takto som to myslela 👍

@anonym_autor mala som roky rokuce velkost 41 a po 35 sa mi zvacsila na 42