icon

Mení sa veľkosť chodidla v strednom veku?

Včera o 17:28

Čaute baby. Dnes chystám jarné topánky, sandále na leto. Už pár krát sa mi stalo, že mi topánky časom nesedeli, napriek tomu, že mi predtým dobre padli na nohu. Kedysi som počula Noru Mojsejovú, že keď schudla aj chodidlo mala akokeby menšie a užšie. Čo si o tom myslíte? Viem, že chodidlo sa mení napríklad pri ochoreniach štítnej žľazy.

vroni
Včera o 17:37

Nemení. Ale môže klesnúť klenba, čím sa noha "predĺži" (bezne sa to stáva ženám v tehotenstve, ale tých príčin môže byť viac) A "schudnúť" môže aj chodidlo. Z dĺžky nie, len zo šírky, ale môže to stačiť na nižšie číslo topánok

olga_hurajova
Včera o 18:34
@vroni

Nemení. Ale môže klesnúť klenba, čím sa noha "predĺži" (bezne sa to stáva ženám v tehotenstve, ale tých príčin môže byť viac) A "schudnúť" môže aj chodidlo. Z dĺžky nie, len zo šírky, ale môže to stačiť na nižšie číslo topánok

@vroni cez kovid bol fenomén covid feet, ľudia chodili dlho v domácej obuvi (šľapky) pripadne naboso a noha sa ím natiahla o číslo až dve

autor
Včera o 18:39
@vroni

@vroni takto som to myslela 👍

autor
Včera o 18:39
@olga_hurajova

@vroni cez kovid bol fenomén covid feet, ľudia chodili dlho v domácej obuvi (šľapky) pripadne naboso a noha sa ím natiahla o číslo až dve

@olga_hurajova fakt zaujímavé, to som nepočula

vroni
Včera o 18:43
@olga_hurajova

@olga_hurajova, to som síce nepočula, ale technický to možné je. Ale stále je to klesnuta klenba a nie dosova "nárast" nohy.

euka210
Včera o 18:50

Ja som nosila 38,39. No po detoch som zistila, ze potrebujem vacsie. Takze zavisi od znacky a stihu, ale nosim casto v.39,40.

miskajerry
Včera o 19:00

ja som mala 39, teraz nosím aj 41, narástla mi noha po štyridsiatke, aj halux

anonym_758e73
Včera o 19:02

velkost nohy sa prirodzene meni tak ako clovek bud rastie alebo vekom pribera. ja som napr. dlll ho mala vel 39 potom som pribrala 10kg a aj noha isla na 39. hold aj noha "pribera"

autor
Včera o 19:46
@anonym_758e73

velkost nohy sa prirodzene meni tak ako clovek bud rastie alebo vekom pribera. ja som napr. dlll ho mala vel 39 potom som pribrala 10kg a aj noha isla na 39. hold aj noha "pribera"

@anonym_758e73 mala si 39 a po pribratí 39? Tak to je to isté, či preklep?

anonym_b2c922
Včera o 19:56

Ja ti neviem. Vždy som nosila 37/38 podľa značky a strihu. Také sandálky, šľapky, botasky, čižmy nosím stále v tejto veľkosti. No lodičky, ktoré som kúpila 3-4 roky dozadu napr. na svadbu, na oslavu, čiže také príležitostné, keď teraz obujem, nemôžem v nich urobiť ani pár krokov. Tlačia ma prsty, aj päty 🤷‍♀️

anonym_80114c
Včera o 20:02

ja som počula že po tehu sa noha mení. mne sa zväčšila o číslo. alebo šijú menšie topánky.

rakywanda
Včera o 20:14

Vekom mám jednu nohu dlhšiu.

autor
Včera o 21:14
@anonym_b2c922

Ja ti neviem. Vždy som nosila 37/38 podľa značky a strihu. Také sandálky, šľapky, botasky, čižmy nosím stále v tejto veľkosti. No lodičky, ktoré som kúpila 3-4 roky dozadu napr. na svadbu, na oslavu, čiže také príležitostné, keď teraz obujem, nemôžem v nich urobiť ani pár krokov. Tlačia ma prsty, aj päty 🤷‍♀️

@anonym_b2c922 ja tiež. Mala som krásne pohodlné lodičky na promóciach mojej sestry. Také kvalitné v skrini, keď potrebuješ máš. No a teraz mi vôbec nesedia 🤷‍♀️