Poraďte pohodlnú letnú obuv na elegantné výlety do miest
Ahojte dievčatá, vedeli by ste mi poradiť, nejakú pohodlnú obuv na leto. Chystáme sa s rodinou na niekoľko výletov - poznávačiek. Plánujeme Budapešť, Krakow... V botaskách je to už teraz na nevydržanie, preto hľadám nejakú pohodlnejšie obuv. Lenže problém je v tom, že mňa všetky sandálky a šľapky zvyknú otlačiť, keď sa mi spotí noha. Nemáte nejaké tipy, aké topánky, ideálne teda nejaké šľapky poprípade sandálky, ktoré sú osvedčene pohodlné?
Ešte doplním, že ich plánujem nosiť k letným sukniam a šatám, takže žiadne turistické typu "český turista" neprichádzajú do úvahy. Čiže ideálne niečo trochu elegantnejšie.
Celé leto nosím len Birkenstock. Pre mňa sú pohodlné a nebolia ma chodidlá ako pri sandaloch na rovnej podrážke
@martinka13 a aký konkrétne model prosím?
Pozri si mozno nejake platenky, ja mam biele ganty, ale za mna nemozem povedat, ze su mi az tak pohodlne a potom ja najviac v lete odnosim platenky toms.
Mne napr. Birkenstock robia otlaky. Ale inak sú pohodlné. Hlavne aby neboli zvnútra kožené alebo gumené, ale taká akoby brúsená koža/semiš alebo korkové.
Ked mam cely den a nie jeden behat po Rime ci Barcelone, nosim skechers sandale alebo bezecke tenisky a to aj ku satam. Chrbticu a aj bedrove klby mam iba jedny.
Ja ak viem, ze budem chodit cely den tak musim mat orto vlozku do topanky - cize ina moznost ako tenisky neexistuje. Aj ku satam aj ku sukniam. Ked je najteplejsie tak este tie slapky typu birkenstock z korku a koze. Ale v inom nevydzim
neviem kolko zvyknete nachodit na poznavackach, ale my celkom dost kilometrov, a teda ja tieto poznavacky davam len v bezeckych teniskach na beton inak by mi odisli klby na tom betone ... pozri rozne niektore ti urcite vzhladom sadnu aj k satam ....pripadne by som mala na striedacku Birkenstock ked viem ze dany den nepojdem dalej ako na namestie a do restauracie a vsade sa presuniem s taxi
Veľmi pekne ďakujem za všetky rady zatiaľ. Tenisiek mám dosť, aj pohodlných, len je mi vás nich horúco no, ale asi to budem musieť teda obetovať ak nenájdem teda žiadne pohodlné šľapky. Chystáme sa na nachodiť ozaj 20-30 tisíc krokov denne určite.
neviem kolko zvyknete nachodit na poznavackach, ale my celkom dost kilometrov, a teda ja tieto poznavacky davam len v bezeckych teniskach na beton inak by mi odisli klby na tom betone ... pozri rozne niektore ti urcite vzhladom sadnu aj k satam ....pripadne by som mala na striedacku Birkenstock ked viem ze dany den nepojdem dalej ako na namestie a do restauracie a vsade sa presuniem s taxi
@fairyy presne ked som sa pytala v obchode bezeckom v com pobehat Singapur jednoznacne bezecke tenisky. Su sj uplne sietove luftaky.
Slapky su uplne zla volba. Tam to tahanie zadnej nohy dopredu je uplne ine v teniske.
@tilly
Prosím ťa, ty máš konkrétne tieto? Neboli ťa z takých plochých chodidlo?
@svetlonos nemám, len som ich videla a celkom sa mi páčili. Ja nosim také tvarované espadrilky alebo normálne tenisky. Ja bežne veľa chodím, takže si potrpím hlavne na pohodlné topánky.
Na mestskú turistiku my v lete nechodíme. Neviem si to predstaviť, asi by ma to nebavilo. Max máj a potom október na poznavacky.
Veľmi pekne ďakujem za všetky rady zatiaľ. Tenisiek mám dosť, aj pohodlných, len je mi vás nich horúco no, ale asi to budem musieť teda obetovať ak nenájdem teda žiadne pohodlné šľapky. Chystáme sa na nachodiť ozaj 20-30 tisíc krokov denne určite.
@amalka07 ja som dala za 4 dni 52000 krokov v umelych rychlobezkach z Temu. Po 10 km by ma nohy boleli v akychkolvek. Vyskytli sa pekne oblecene turistky v satach a mali obute absolutne
neladiace tenisky. Zrejme pohodlne.

Celé leto nosím len Birkenstock. Pre mňa sú pohodlné a nebolia ma chodidlá ako pri sandaloch na rovnej podrážke