icon

Poraďte pohodlnú letnú obuv na elegantné výlety do miest

amalka07
2. jún 2026

Ahojte dievčatá, vedeli by ste mi poradiť, nejakú pohodlnú obuv na leto. Chystáme sa s rodinou na niekoľko výletov - poznávačiek. Plánujeme Budapešť, Krakow... V botaskách je to už teraz na nevydržanie, preto hľadám nejakú pohodlnejšie obuv. Lenže problém je v tom, že mňa všetky sandálky a šľapky zvyknú otlačiť, keď sa mi spotí noha. Nemáte nejaké tipy, aké topánky, ideálne teda nejaké šľapky poprípade sandálky, ktoré sú osvedčene pohodlné?
Ešte doplním, že ich plánujem nosiť k letným sukniam a šatám, takže žiadne turistické typu "český turista" neprichádzajú do úvahy. Čiže ideálne niečo trochu elegantnejšie.

Strana
z2
martinka13
2. jún 2026

Celé leto nosím len Birkenstock. Pre mňa sú pohodlné a nebolia ma chodidlá ako pri sandaloch na rovnej podrážke

amalka07
autor
2. jún 2026
@martinka13

Celé leto nosím len Birkenstock. Pre mňa sú pohodlné a nebolia ma chodidlá ako pri sandaloch na rovnej podrážke

@martinka13 a aký konkrétne model prosím?

skatys
2. jún 2026

Od jari do jesene nosím LEON, pozri leonpapuce.sk

mischelag
2. jún 2026

Pozri si mozno nejake platenky, ja mam biele ganty, ale za mna nemozem povedat, ze su mi az tak pohodlne a potom ja najviac v lete odnosim platenky toms.

thereisabear
2. jún 2026

Mne napr. Birkenstock robia otlaky. Ale inak sú pohodlné. Hlavne aby neboli zvnútra kožené alebo gumené, ale taká akoby brúsená koža/semiš alebo korkové.

natalka13
2. jún 2026

Ked mam cely den a nie jeden behat po Rime ci Barcelone, nosim skechers sandale alebo bezecke tenisky a to aj ku satam. Chrbticu a aj bedrove klby mam iba jedny.

bernette
2. jún 2026

cele leto chodím v šlapkách crocs, nikdy ma neboli nohy

tilly
2. jún 2026

Platene espadrilky. Alebo videla som teraz také tenisky dierovane

prasiatko30
2. jún 2026

Ja ak viem, ze budem chodit cely den tak musim mat orto vlozku do topanky - cize ina moznost ako tenisky neexistuje. Aj ku satam aj ku sukniam. Ked je najteplejsie tak este tie slapky typu birkenstock z korku a koze. Ale v inom nevydzim

fairyy
2. jún 2026

neviem kolko zvyknete nachodit na poznavackach, ale my celkom dost kilometrov, a teda ja tieto poznavacky davam len v bezeckych teniskach na beton inak by mi odisli klby na tom betone ... pozri rozne niektore ti urcite vzhladom sadnu aj k satam ....pripadne by som mala na striedacku Birkenstock ked viem ze dany den nepojdem dalej ako na namestie a do restauracie a vsade sa presuniem s taxi

amalka07
autor
2. jún 2026

Veľmi pekne ďakujem za všetky rady zatiaľ. Tenisiek mám dosť, aj pohodlných, len je mi vás nich horúco no, ale asi to budem musieť teda obetovať ak nenájdem teda žiadne pohodlné šľapky. Chystáme sa na nachodiť ozaj 20-30 tisíc krokov denne určite.

martinka13
2. jún 2026
@amalka07

@martinka13 a aký konkrétne model prosím?

@amalka07 za mňa Arizona Big buckle

natalka13
2. jún 2026
@fairyy

neviem kolko zvyknete nachodit na poznavackach, ale my celkom dost kilometrov, a teda ja tieto poznavacky davam len v bezeckych teniskach na beton inak by mi odisli klby na tom betone ... pozri rozne niektore ti urcite vzhladom sadnu aj k satam ....pripadne by som mala na striedacku Birkenstock ked viem ze dany den nepojdem dalej ako na namestie a do restauracie a vsade sa presuniem s taxi

@fairyy presne ked som sa pytala v obchode bezeckom v com pobehat Singapur jednoznacne bezecke tenisky. Su sj uplne sietove luftaky.
Slapky su uplne zla volba. Tam to tahanie zadnej nohy dopredu je uplne ine v teniske.

svetlonos
2. jún 2026

@tilly
Prosím ťa, ty máš konkrétne tieto? Neboli ťa z takých plochých chodidlo?

tilly
2. jún 2026
@svetlonos

@tilly
Prosím ťa, ty máš konkrétne tieto? Neboli ťa z takých plochých chodidlo?

@svetlonos nemám, len som ich videla a celkom sa mi páčili. Ja nosim také tvarované espadrilky alebo normálne tenisky. Ja bežne veľa chodím, takže si potrpím hlavne na pohodlné topánky.
Na mestskú turistiku my v lete nechodíme. Neviem si to predstaviť, asi by ma to nebavilo. Max máj a potom október na poznavacky.

oli18
2. jún 2026
@amalka07

Veľmi pekne ďakujem za všetky rady zatiaľ. Tenisiek mám dosť, aj pohodlných, len je mi vás nich horúco no, ale asi to budem musieť teda obetovať ak nenájdem teda žiadne pohodlné šľapky. Chystáme sa na nachodiť ozaj 20-30 tisíc krokov denne určite.

@amalka07 ja som dala za 4 dni 52000 krokov v umelych rychlobezkach z Temu. Po 10 km by ma nohy boleli v akychkolvek. Vyskytli sa pekne oblecene turistky v satach a mali obute absolutne
neladiace tenisky. Zrejme pohodlne.

amelie2017
2. jún 2026

Za mna skechers. Maju aj elegantnejsie sandale. Nie len sportove.

anonym_d40ae1
Včera o 06:36

Ja nosim nizke conversky, denne bez problemov 30km, aj v 38 st. Potom mam aj lahucke sandale, kozene so zapinanim okolo nohy, ale vpredu nie su tenke remienky, nie som doma pozrela by som znacku. Take jemne su k satam, v nich 15km v pohode.

annel19
Včera o 07:31

Sandále Leon,aj šľapky. Sú skvelé. Mám jedni na doma,jedni na von. Sestra je veľmi spokojná s Reima, Birkenstock. Kamarátka ma Geox . Záleží od toho,koľko chcela investovať.

natalka13
Včera o 08:12

kocky to ze to date v convers s podobne a nebolia vas nohy, neznamena ze o par rokov vam to nepripomenie chrbtica alebo bedrove klby.
10.000 krokov je nic, to je odchodeny uplne bezny den, cize kludne aj v espadrilkach, ale 30.000 je uz iny level.

tilly
Včera o 08:24
@natalka13

kocky to ze to date v convers s podobne a nebolia vas nohy, neznamena ze o par rokov vam to nepripomenie chrbtica alebo bedrove klby.
10.000 krokov je nic, to je odchodeny uplne bezny den, cize kludne aj v espadrilkach, ale 30.000 je uz iny level.

@natalka13 v conversoch by som umrela na druhý deň. Ja dávam bežne 12000. To je moje minimum bežného dňa. Priemer mám 17000, pri poznavacke tých 30000 je úplne normálne. Pri svojich bežných dňoch nosím aj espadrilky aj baleriny aj tenisky aj v lodickach dám svojich 12tis. Na poznavacky chodíme od jesene do jari, nie v lete, tak nosím tenisky.

sharpay
Včera o 18:17

toms espadrilky su ako papucky...

anonym_f14594
Včera o 18:28
@annel19

Sandále Leon,aj šľapky. Sú skvelé. Mám jedni na doma,jedni na von. Sestra je veľmi spokojná s Reima, Birkenstock. Kamarátka ma Geox . Záleží od toho,koľko chcela investovať.

@martinka13
@annel19 baby a tie birkenstock máte tie korkové či celogumenne? To nosíte normálne k sukni do mesta/prace, áno?

anonym_f14594
Včera o 18:29
@prasiatko30

Ja ak viem, ze budem chodit cely den tak musim mat orto vlozku do topanky - cize ina moznost ako tenisky neexistuje. Aj ku satam aj ku sukniam. Ked je najteplejsie tak este tie slapky typu birkenstock z korku a koze. Ale v inom nevydzim

@prasiatko30 tie birkenstock korkové? Či ktoré konkrétne? Koľko vydržia za tu cenu?

anonym_f14594
Včera o 18:31
@annel19

@skatys
@annel19 tie Leon máte konkrétne ktoré? Vydržia viac ako jednu sezónu? Mám kožené šľapky na leto a nechápem prečo smrdia, keď ich mám obuté... To ani oprať ani nič s tým, potrebujem kúpiť nejaké iné...

annel19
Včera o 18:59
@anonym_f14594

@prasiatko30 tie birkenstock korkové? Či ktoré konkrétne? Koľko vydržia za tu cenu?

@anonym_f14594 áno korkové. Ale mám aj gumené k vode.

martinka13
Včera o 19:19
@anonym_f14594

@martinka13
@annel19 baby a tie birkenstock máte tie korkové či celogumenne? To nosíte normálne k sukni do mesta/prace, áno?

@anonym_f14594 mám aj také aj také. Gumené skôr len na pláž a ako papuče. Korkové ku všetkému..

natalka13
Včera o 19:59
@tilly

@natalka13 v conversoch by som umrela na druhý deň. Ja dávam bežne 12000. To je moje minimum bežného dňa. Priemer mám 17000, pri poznavacke tých 30000 je úplne normálne. Pri svojich bežných dňoch nosím aj espadrilky aj baleriny aj tenisky aj v lodickach dám svojich 12tis. Na poznavacky chodíme od jesene do jari, nie v lete, tak nosím tenisky.

@tilly 30.000 nechodis v platenkach bez platfotmy.
Co tu citam tak aj v slapkach tak chodia. Nechapem proste. To je uz fakt hazard so zdravim.
Je rozdiel 10.000 rano do prace, sedim, idem na schodxku autom mhd zas sedim obed....domov a dalsich 5.000 som v teniskach v lese ci tartane.
A 30.000 behacky po Rime.

tilly
Včera o 20:36
@natalka13

@tilly 30.000 nechodis v platenkach bez platfotmy.
Co tu citam tak aj v slapkach tak chodia. Nechapem proste. To je uz fakt hazard so zdravim.
Je rozdiel 10.000 rano do prace, sedim, idem na schodxku autom mhd zas sedim obed....domov a dalsich 5.000 som v teniskach v lese ci tartane.
A 30.000 behacky po Rime.

@natalka13 nenene. Bez poriadnej podrážky a pevnej nohy nie. Ale napr už spomenuté tomsky majú aj poriadnu stielku aj tvarovanu. Ale ako píšem vyššie, v 30+ teplotách mestskú turistiku nerobím. Nič by som z toho nemala. Rím si radšej prejdem v januári alebo februári v ľahkej bundičke a dobrých teniskách...

Strana
z2