Riešenie otlakov z mokasín: Silonky ako alternatíva?
Ahojte. Jar je v plnom prúde a nedávno som si kúpil topánky – bledé mokasíny. Chcel som ich nosiť k letným nohaviciam na formálnejšie stretnutia so zákazníkmi. Plán bol taký, že si kúpim tie mini ponožky, pretože klasické ponožky vyzerajú otrasne a nehodia sa k tomu. Bohužiaľ, už po krátkom chodení mi dosť otláčajú pätu. Chcel som si to lepiť, ale je otrava každý deň lepiť náplasť na nohu. Všimol som si, že veľa žien nosí mokasíny s telovými silonkami a vyzerá to celkom OK. Rozmýšľal som, že by som to vyskúšal, ale nie som si úplne istý, ako by na to mohlo zareagovať okolie kedže som chlap. Väčšina ľudí by si to nemusela ani všimnúť. Čo si o tom myslíte?
Skús radšej nejakú náplasť, príp Compeed tyčinku: https://www.margaretkashop.sk/COMPEED-Tycinka-p...
@anonym_autor existujú aj pánske ťapky do mokasín.
Silonky určite nie 😬
Ak sú z pravej kože, tak ešte povolia.
@anonym_autor ak máš na nohach chlpy, tak si to všimnú všetci, a odierať sa ti päta bude aj tak, len budeš vyzerať ako foot fetish úchylák, asi by to zle pôsobilo na zákazníkov. Skús si obuť hrubé ponožky (aj 2) obuť si topánky a vyfénovať - za predpokladu, že to nie je pravá koža, mali by o čosi pustiť, prípadne ich pobúchať kladivom. Aj keď možno ti jednoducho nesedí tvar topánky a s tým veľa neurobíš, len počkať tak 1-3t, potom sa noha prispôsobí.
@anonym_f95b96 tak na nohách chlpy mám, ale na členkoch nie. Vychádzal som z predpokladu, že mi budú vidieť max členky. Topánky nie sú koženné, jedná sa skôr o látkové topánky ale päta je vystužená.
Skús radšej nejakú náplasť, príp Compeed tyčinku: https://www.margaretkashop.sk/COMPEED-Tycinka-p...
@rusalinka díky za tip.
spomínaný compeed - a k tomu rozťahováky s rozťahovacím sprejom…
@biba_18 topánky nie sú tesné, myslím že rozťahováky nie sú potrebné. skôr by som povedal že sú tak o pol čísla väčšie. Na päte, v mieste kde je achylovka sa tak zvláštne zapierajú. Robia mi to aj tenisky pri dlhšej chôdzi, ale tieto topánky sú extra. Tie ťapky som vyskúšal, ale nie sú dostatočne vysoké na to, aby chránili hornú časť päty (tam kde je achylovka) kde sa topánka zapiera, ale ďakujem za tip.

@anonym_autor ak máš na nohach chlpy, tak si to všimnú všetci, a odierať sa ti päta bude aj tak, len budeš vyzerať ako foot fetish úchylák, asi by to zle pôsobilo na zákazníkov. Skús si obuť hrubé ponožky (aj 2) obuť si topánky a vyfénovať - za predpokladu, že to nie je pravá koža, mali by o čosi pustiť, prípadne ich pobúchať kladivom. Aj keď možno ti jednoducho nesedí tvar topánky a s tým veľa neurobíš, len počkať tak 1-3t, potom sa noha prispôsobí.