icon

Rifle zo Sinsay púšťajú farbu

14. sep 2023

Ahojte.

Potrebovala som si súrne kúpiť čierne gate. Sedeli mi žiaľ tie zo sinsay. Po 2* vyprani som si všimla že púšťajú farbu. Tak som ich ešte v umývadle namačila a vymienala vodu (vlažnú) asi 20* a stále bola sivá!!! Hnusi sa mi obliecť si ich, musí to byť veľká nekvalita, chemikálie. Nosíte také rifle alebo reklamovať? Vyhodiť? Už pri tej cene 10€ som sa bála čo bude za kvalitu ale potrebovala som rýchlo čierne gate 🙁

zuzanaokasova
•
14. sep 2023

Skus do vody troška octu

stanulienkat
•
14. sep 2023

Ved cierne veci a tmavomodre, cervene.. pustaju farbu. To je bezne. Skus ten ocot.

autor
•
14. sep 2023

@stanulienkat fakt aj po x praniach?? Myslela som že to len nekvalitné veci púšťajú a su napustené chemikaliami

stanulienkat
•
14. sep 2023

Samozrejme je rozdiel, či sú to kvalitné , je pravda, že tie lacnejšie púšťajú oveľa intenzívnejšie a dlhšie, závisí na kvalite farbiva. Napríklad ja mám tričko GANT stalo 60 eur a mala som z neho červenú pokožku. Takže si vyber..

joannita
•
14. sep 2023

Bohuzial aj leginy Nebbia, ktore su dost drahe (od 50 do 100e) pustaju dost farbu aj pri opakovanom prani. Mam niekolko znackovych veci ktore pustaju...

autor
•
14. sep 2023

@joannita
@stanulienkat no dala som ocot do vody a nic. Zmykam z nich čiernu farbu, fuj , asi si ich ani neobleciem, nechcem vedieť z čoho a ako sa vyrábali.

tanyag
•
14. sep 2023

Ja mám veľa značkových tričiek a aj riflí a nohavíc, legín a spodného prádla a červená a čierna stále púšťajú farbu. Sú síce kvalitné, nežmolkujú sa, jedno tričko nosím už 2 roky a vyzerá ako nové, ale farba z neho ide poriadne.

autor
•
14. sep 2023

@tanyag a to keď sa spotis nevadí, nefarbi aj pokozku? Asi je to nezdravé dosť 😬

tanyag
•
14. sep 2023

No niektoré paradoxne nefarbia pokožku, možno sa nepotím dostatočne 😁 ale niektoré áno...a po pravde veľa veci už nenosím...zdravé, nezdravé...obliekať sa človek musí...preto uprednosťnujem svetlé oblečenie

stanulienkat
•
14. sep 2023

Áno, určite sa to potením dostáva do pokožky. Treba to prať v chladnej vode a ten ocot sa snaží tú farbu zafixovať v látke, no to ti nezaručí že prestanú púšťať farbu.