icon

Sú tieto šaty vhodné na prvé sväté prijímanie a stužkovú?

24. feb 2026

Baby, konečne som si zohnala dvoje šiat. Bledo modré by som si chcela dať jednému synovi v máji na 1. Sväté prijímanie, modro zlaté druhému synovi v októbri na stužkovú. Sú vhodné? Mám veľkosť xxl, vážim cca 83 kg.

Strana
z3
sovica
25. feb 2026

@anonym_autor Tie bledomodré naozaj nie sú dobrá voľba. Vôbec nelichotia tvojej postave, sú z nekvalitného materiálu, sú príliš krátke a zvýrazňujú ti bruško.
Z týchto sú na 1.sv.prijímanie najlepšia voľba tie prvé - modré s kvietkami. Tu strih naozaj tvojej postave lichotí. Len zmeň doplnky - tmavomodré, béžové alebo púdrovoružové lodičky a kabelka tiež v týchto farbách, najlepšie matná.
Škoda, že tie modro-zlaté nie sú len tmavomodré, lebo strihovo sú na tvoju postavu tiež vhodné. Na stužkovú by boli lepšie jednofarebné, ale podľa mňa ich mať v pohode môžeš, ak nenájdeš nič lepšie.
Ja by som na tvojom mieste ešte skúsila kúpiť sťahujúce spodné prádlo, spodničku, tielko alebo vysoké nohavičky. Musíš vyskúšať, čo by ti najviac vyhovovalo. Sťahujúce spodné prádlo vie pekne vyformovať proporcie a postava vyzerá lepšie. Skoč do nejakého obchodu, aby si si to aj mohla vyskúšať a vezmi so sebou aj šaty, aby si videla, či to spodné prádlo naozaj pomohlo.
Ináč, len tak pre zaujímavosť som si dala do youtube, nech mi vyhodí nejaké 1.sv.pr. Tak okrem pár žien, ktoré mali nejaké béžové alebo pastelové jednofarebné šaty/kostým, sa to tam hemžilo farebnými, kvietkavými, červenými a čiernymi šatami, Jedna tam mala šaty len nad prsia, celý dekolt a ramená holé, ďalšej trčali čierne ramienka z podprsenky spod bielej blúzky, ďalšia mala odhalený top do polovice chrbta, z ktorého tiež trčali ramienka od podprsenky...🙈 Autorka, úplne s kľudom si obleč do toho kostola prvé alebo druhé dlhé šaty (ja by som si dala na tvojom mieste tie prvé s kvietkami).

ktobytobolpovedal
25. feb 2026

Z tychto 3, prve kvietkove. Tie bledomodre sa ti naozaj na tebe pacia? Vobec nelichotia tvojej postave. Vyzeraju lacno. Vyhod ich prosim ta

anonym_897ce1
25. feb 2026

Tie na stuzkovú super, tie svetlomodre na prijimanie sú krátke a vobec sa ti nehodia

autor
Dnes o 18:23

Už som tie bledomodre vrátila. Tak musím ešte nejaké iné teda vybrať

Strana
z3