icon

Sú tieto šaty vhodné na prvé sväté prijímanie a stužkovú?

24. feb 2026

Baby, konečne som si zohnala dvoje šiat. Bledo modré by som si chcela dať jednému synovi v máji na 1. Sväté prijímanie, modro zlaté druhému synovi v októbri na stužkovú. Sú vhodné? Mám veľkosť xxl, vážim cca 83 kg.

Strana
z3
sovica
25. feb 2026

@anonym_autor Tie bledomodré naozaj nie sú dobrá voľba. Vôbec nelichotia tvojej postave, sú z nekvalitného materiálu, sú príliš krátke a zvýrazňujú ti bruško.
Z týchto sú na 1.sv.prijímanie najlepšia voľba tie prvé - modré s kvietkami. Tu strih naozaj tvojej postave lichotí. Len zmeň doplnky - tmavomodré, béžové alebo púdrovoružové lodičky a kabelka tiež v týchto farbách, najlepšie matná.
Škoda, že tie modro-zlaté nie sú len tmavomodré, lebo strihovo sú na tvoju postavu tiež vhodné. Na stužkovú by boli lepšie jednofarebné, ale podľa mňa ich mať v pohode môžeš, ak nenájdeš nič lepšie.
Ja by som na tvojom mieste ešte skúsila kúpiť sťahujúce spodné prádlo, spodničku, tielko alebo vysoké nohavičky. Musíš vyskúšať, čo by ti najviac vyhovovalo. Sťahujúce spodné prádlo vie pekne vyformovať proporcie a postava vyzerá lepšie. Skoč do nejakého obchodu, aby si si to aj mohla vyskúšať a vezmi so sebou aj šaty, aby si videla, či to spodné prádlo naozaj pomohlo.
Ináč, len tak pre zaujímavosť som si dala do youtube, nech mi vyhodí nejaké 1.sv.pr. Tak okrem pár žien, ktoré mali nejaké béžové alebo pastelové jednofarebné šaty/kostým, sa to tam hemžilo farebnými, kvietkavými, červenými a čiernymi šatami, Jedna tam mala šaty len nad prsia, celý dekolt a ramená holé, ďalšej trčali čierne ramienka z podprsenky spod bielej blúzky, ďalšia mala odhalený top do polovice chrbta, z ktorého tiež trčali ramienka od podprsenky...🙈 Autorka, úplne s kľudom si obleč do toho kostola prvé alebo druhé dlhé šaty (ja by som si dala na tvojom mieste tie prvé s kvietkami).

ktobytobolpovedal
25. feb 2026

Z tychto 3, prve kvietkove. Tie bledomodre sa ti naozaj na tebe pacia? Vobec nelichotia tvojej postave. Vyzeraju lacno. Vyhod ich prosim ta

anonym_897ce1
25. feb 2026

Tie na stuzkovú super, tie svetlomodre na prijimanie sú krátke a vobec sa ti nehodia

autor
7. mar 2026

Už som tie bledomodre vrátila. Tak musím ešte nejaké iné teda vybrať

autor
25. mar 2026

Tak, kúpila som si ďalšie šaty. Najskôr som chcela si dať tie hnedočierne, ale asi si dám tie zelené. Tiie bledozelené sa mi nepáčia, vyzerajú ako plachta a sú krátke. Čo hovoríte?

ivicatolic
25. mar 2026
@anonym_autor

Tak, kúpila som si ďalšie šaty. Najskôr som chcela si dať tie hnedočierne, ale asi si dám tie zelené. Tiie bledozelené sa mi nepáčia, vyzerajú ako plachta a sú krátke. Čo hovoríte?

@anonym_autor prvé ... ku kolotočom 80roky, druhé...ako tak, len dĺžka nevhodná, tretie.... že úplne zahodiť, deformujú postavu.... ty máš siahnuť po rovných puzdrových šatách, ktoré ťa opticky vymodelujú, a nie brucho vyvaliť, žiadne pásy cez brucho👉👉👉
Farby zvoliť radšej jemné, pastelové a nie divoké vzory, je to slávnosť a nie karneval, potom budú všetci čumákovať práve na teba....

ivicatolic
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a kľudne môžu byť aj čierne, tie sú vždy elegantné, len treba krásne doplnky, ktoré ich oživia

anonym_45b33d
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor z týchto sú ako tak ok druhé asi bledozelené, ostatné kľudne vráť, škoda peňazí, sú hrozné

anonym_3dc6d9
25. mar 2026

@anonym_autor zvyčajne sa dávajú dlhšie biele treba sa poradiť

valiant
25. mar 2026

@anonym_autor z tejto novej varky ano jedny saty. Neviem kde to objednavas, ale je to ako navrat v case. Toto sa uz davno nenosi a ani ti to neptistane.

valiant
25. mar 2026

Tu máš príklady, ktoré sú v tvojich veľkostiach a pôsobia mladistvejšie. Vzor zakryje nedostatky. A sú oveľa mladistvejšie ako to čo si posielala. Pozri si na nete aj Mohito, Reserved a pod., najdeš mladistvé kúsky a online majú aj potrebné veľkosti.
https://www.bonprix.sk/koselove-saty-s-cipkou-a...

https://www.bonprix.sk/midi-saty-z-jemnej-sieto...

https://www.bonprix.sk/midi-saty-s-hlbokym-vyst...

anonym_6381b4
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor prepac, ale jedny hroznejsie ako druhe. Prvy kostymcek ako 80roky pre 60 rocnu tetu, druhe saty-ruky by som dolamala, kto to usil a dal do predaja-lacna handra. Tretie-mam 150 kil a chcem to zakryt, ked pojdem s detmni na zmrzlinu.

anonym_b918de
25. mar 2026

Čistá katastrofa všetky šaty. Normálne zájdi do predajne šiat. Určite ti poradia. Môžeš ich tam vyskúšať viacero. Však už sama keď sa pozrieš do zrkadla, neverím že sa sama sebe v tom páčiš.

anonym_ba8bf1
25. mar 2026

Prepac, ja viem ze nie kazdy ma vkus ani dokonalu postovu. Ale tieto su fakt vsetky hrozne. To snad ani nemohol niekto usit… to odkial prosim ta objednavas.

anonym_57ffec
25. mar 2026

jooj žena, chod do normlanej predajne. každa predavačka ti dobre poradí. neobjednávaj tieto šmejdy z čínskych eshopov -- ked si spocitas cenu kolko si dala za tieto lacne handry, tak si mohla mat jedny krasne kvalitne šaty čo vydržia aj niekolko rokov!

sovica
25. mar 2026

Z týchto "nových" kúskov by boli najlepšie tie posledné, keby boli jednofarebné. Strihovo ti sedia, škoda toho vzoru. Prvé a druhé nelichotia vôbec tvojej postave. Prvé, ak to mám povedať pekne, sú veľmi divné retro a na tých druhých hneď vidno, že sú z lacnej a nekvalitnej látky a visia na tebe ako také neforemné vrece.
Tvoja postava vôbec nie až taká zlá, ako si myslíš. Nie si obézna, len máš väčšie bruško a tak sa musíš s týmto nedostatkom naučiť pracovať. Najlepšie strihy šiat na tvoj typ postavy sú zavinovacie šaty, šaty s pásom posunutým vyššie ako je klasický pás resp. pod prsia, košeľové šaty (aj tam viažeš opasok vyššie - hľadáš najužšie miesto), V výstrih, splývavé materiály, skôr jednofarebné látky alebo malý vzor (veľké vzory pridávajú na objeme). Snaž sa, či už šaty alebo sukne/nohavice + top, deliť na tretiny - vrchný diel 1/3 a spodný diel 2/3. Tak opticky predĺžiš spodnú časť a akoby odvedieš pozornosť od problematického bruška. Prikladám pár šiat, vhodných na tvoj typ postavy.

sovica
25. mar 2026

@autorka Pozrela som ešte raz tie prvé fotky, čo si pridala minule. Jednoznačne, zo všetkých 6 šiat, ktoré si doteraz pridala, sú tie modré s kvietkami najlepšia voľba na 1. sv. prijímanie. Ak nemáš už čas, nevymýšľaj a daj si tie. V tých máš pekne vyformovanú postavu a pristanú ti. Len si, prosím, nedávaj to kostýmové čudo s perličkami🙈

petronelag
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Tie zelené by aj mohli byť, tie druhé nie a tie tretie tiež nie, ten vzor a aj strih je málo slávnostný.

autor
26. mar 2026

@valiant ďakujem za tipy, ale nepáčia sa mi ani jedny.

anonym_1f559b
26. mar 2026

Kde na tie šaty chodíš, však to je niečo hrozné. Tieto posledné troje čo si dala, si prosím ťa neobleč ani jedny.

Strana
z3