icon

Zväčšilo sa vám chodidlo po barefoot topánkach?

Včera o 18:44

Minulý jar som si kúpila barefoot topánky, nosila som ich teda jar,leto,jeseň, na zimu som mája klasickú obuv. Teraz vytiahnem barefoot z minulého roka a zdá sa mi, že ma tlačia na prstoch. Aj vám sa zväčšilo chodidlo po nosení barefoot? Či sa mi to len zdá? Ale fakt minulý rok ma isto netlačili...

anonym2468
Včera o 18:59

Ja nosím barefooty vyše pol roka a zatiaľ nič iba sa mi v tom parádne chodí😅. Chcem kupovať aj na leto tak dúfam, že sa ti to iba zdá.😀

autor
Včera o 19:05
@anonym2468

Ja nosím barefooty vyše pol roka a zatiaľ nič iba sa mi v tom parádne chodí😅. Chcem kupovať aj na leto tak dúfam, že sa ti to iba zdá.😀

@anonym2468 no veď práve, ja som chcela ešte jedny také isté... Už v zime som kúpila cez eshop, moja veľkosť na trochu tlačila, o číslo väčšie mi boli veľké. Ja že nová kolekcia, tak trochu inak ušili. A teraz som v šoku, že sú mi aj tieto prvé akoby menšie... Preto sa tu pýtam, či sa to stava, či ja som mimo🤣🤣

anonym2468
Včera o 19:09

Môžu sa chodidlá zmeniť pri nosení barefoot topánok?
Áno, zmena chodidiel je pri dlhodobom nosení barefoot obuvi možná. Najčastejšie dochádza k rozšíreniu alebo dokonca predĺženiu celého chodidla. Veľmi ploché nohy sa ale môžu skrátiť a klenba nadzdvihnúť, keďže sa svaly stanú aktívnejšími. Všetko avšak záleží na tom, ako často chodíte naboso, v barefoot topánkach, či ako moc aktívne posilňujete svaly na chodidlách.

zdroj: https://www.bosonozka.sk/ako-zacit/caste-otazky...

bamboa
Včera o 19:34

Ja nosím barefoot už asi 5 rokov a z jednotlivých značiek mám vždy tú istú veľkosť. Nezdá sa mi, že by sa mi nohy akokoľvek zmenili 😉

autor
Včera o 19:35
@anonym2468

Môžu sa chodidlá zmeniť pri nosení barefoot topánok?
Áno, zmena chodidiel je pri dlhodobom nosení barefoot obuvi možná. Najčastejšie dochádza k rozšíreniu alebo dokonca predĺženiu celého chodidla. Veľmi ploché nohy sa ale môžu skrátiť a klenba nadzdvihnúť, keďže sa svaly stanú aktívnejšími. Všetko avšak záleží na tom, ako často chodíte naboso, v barefoot topánkach, či ako moc aktívne posilňujete svaly na chodidlách.

zdroj: https://www.bosonozka.sk/ako-zacit/caste-otazky...

@bamboa
@anonym2468 no skúsim v nich teraz chodiť, ked sa konečne oteplilo. Sú to kožené topánky, aké opýtala som ich pred zimou v práčke...žeby sa scvrkli? Možno ich stačí rozchodiť...

bamboa
Včera o 19:37
@anonym_autor

@bamboa
@anonym2468 no skúsim v nich teraz chodiť, ked sa konečne oteplilo. Sú to kožené topánky, aké opýtala som ich pred zimou v práčke...žeby sa scvrkli? Možno ich stačí rozchodiť...

@anonym_autor oprala si ich? Já barefoot nikdy neperiem, čistím podľa návodu, odporúčaní.

autor
Včera o 19:41
@bamboa

@anonym_autor oprala si ich? Já barefoot nikdy neperiem, čistím podľa návodu, odporúčaní.

@bamboa áno, lebo raz som v nich veľmi zmokla a potom smrdeli.

marianarem
Včera o 20:13
@anonym_autor

@anonym_autor Tak to sa ti pranim scvrkli. Ja nosim barefoot a nepocitujem zmenu velkosti nohy. Ale uz sa mi raz noha zvacsila, a sice v tehotenstve a uz mi taka o cislo vacsia zostala.

simsalabim
Včera o 20:17
@anonym_autor

@anonym_autor koza sa pranim urcite scvrkla.

autor
Včera o 20:37
@marianarem

@anonym_autor Tak to sa ti pranim scvrkli. Ja nosim barefoot a nepocitujem zmenu velkosti nohy. Ale uz sa mi raz noha zvacsila, a sice v tehotenstve a uz mi taka o cislo vacsia zostala.

@simsalabim
@marianarem ďakujem, tak to bude tým...

mistymay33
Včera o 22:53

Mne sa noha po roku zvacsila. Musela som si kupit o cislo vacsie. Tie moje prve barefooty uz neobujem. Celkovo mam chodidlo vacsie a sirsie, aj prsty mam viac od seba.

anonym_84e967
Dnes o 04:40

Ano zvacsila, mala som take kacacie captave fuj, necitila som sa dobre, vratila som sa ku klasickej obuvi ale bol to boj

autor
Dnes o 05:58
@anonym_84e967

Ano zvacsila, mala som take kacacie captave fuj, necitila som sa dobre, vratila som sa ku klasickej obuvi ale bol to boj

@mistymay33
@anonym_84e967 no mne sa tiež zdá, že to nebude len tým opratim, lebo v zime som kúpila tú istú značku a ten istý typ a tiež má trochu tlacili

autor
Dnes o 05:59
@anonym_84e967

@anonym_84e967 v zime som nosila klasickú obuv a strašne nepohodlná a tvrdá mi prišla. Normálne má boleli nohy v nej.

anonym_84e967
Dnes o 06:54
@anonym_autor

@mistymay33
@anonym_84e967 no mne sa tiež zdá, že to nebude len tým opratim, lebo v zime som kúpila tú istú značku a ten istý typ a tiež má trochu tlacili

@anonym_autor treba si vybrat kvalitnu normalnu obuv, za 20€ z deichmannu obycajne ani mne nesedia a su tvrde ale ani barefoot nebola spravna volba
Mala som nohy ako kacica, bolo to otrasne

simsalabim
Dnes o 07:32
@anonym_84e967

@anonym_autor treba si vybrat kvalitnu normalnu obuv, za 20€ z deichmannu obycajne ani mne nesedia a su tvrde ale ani barefoot nebola spravna volba
Mala som nohy ako kacica, bolo to otrasne

@anonym_84e967 nohy ako kacica = normalny, fyziologicky tvar chodidla, nezdeformovany obuvou 😂 V dnesnej civilizacii ludia uz nevedia, ako by malo zdrave chodilo vyzerat...

anonym_84e967
Dnes o 08:04
@simsalabim

@anonym_84e967 nohy ako kacica = normalny, fyziologicky tvar chodidla, nezdeformovany obuvou 😂 V dnesnej civilizacii ludia uz nevedia, ako by malo zdrave chodilo vyzerat...

@simsalabim nekomentuj

simsalabim
Dnes o 08:54
@anonym_84e967

@simsalabim nekomentuj

@anonym_84e967 a preco nie? Pravda boli?

anonym_84e967
Dnes o 11:03
@simsalabim

@anonym_84e967 a preco nie? Pravda boli?

@simsalabim aka pravda? Co splietas za blbosti
Tu sa riesi nieco ine a ty tu zacnes moralizovat? Halo kto o to stoji? Ja urcite nie
Su to tvoje nohy? Nie
Tak nekomentuj

simsalabim
Dnes o 11:12
@anonym_84e967

@simsalabim aka pravda? Co splietas za blbosti
Tu sa riesi nieco ine a ty tu zacnes moralizovat? Halo kto o to stoji? Ja urcite nie
Su to tvoje nohy? Nie
Tak nekomentuj

@anonym_84e967 ja vazne nechapem, co ta tak podrazdilo? To, ze zdrave chodidlo ma uplne iny tvar ako bezne topanky, je znamy fakt. Staci sa pozriet na chodidla malych deti. To, ze tebe sa zdaju byt “ako kacica”, nijako nemeni tuto pravdu. Aj to, ze takato obuv casom sposobi kladivkove prsty a podobne. Takze sa skludni. A nos, co ty uznas za vhodne, ved ja ti v tom nebranim. Len upozornujem na to, ako estetika prevlada nad fyziologiou.

anonym_84e967
Dnes o 12:24
@simsalabim

@anonym_84e967 ja vazne nechapem, co ta tak podrazdilo? To, ze zdrave chodidlo ma uplne iny tvar ako bezne topanky, je znamy fakt. Staci sa pozriet na chodidla malych deti. To, ze tebe sa zdaju byt “ako kacica”, nijako nemeni tuto pravdu. Aj to, ze takato obuv casom sposobi kladivkove prsty a podobne. Takze sa skludni. A nos, co ty uznas za vhodne, ved ja ti v tom nebranim. Len upozornujem na to, ako estetika prevlada nad fyziologiou.

@simsalabim tak ma laskavo do prispevku neoznacuj
Nemam zaujem s tebou o comkolvek komunikovat! Napis nazor autorke prispevku nie mne
Je to moja noha, nechcem ju mat ako captava kacica, nosim si co chcem a teba do toho trdlo makove
Ty si nos aj na hlave barefoot ciapku ale do mna sa ty nestaraj!
Nie nechcem a nebudem mat nohy ako dve captavice, ano hodila som barefoot von oknom a kupila kvalitne normalne topanky, nie ako daka kacka s plutvami a citim sa skvelo
A ziadne kladivkove prsty ci haluxy mat nebudem tak sa do mna nestaraj
Dovi

galganka
Dnes o 12:34

Nie. Nosím takmer prevažne barefoot a od začiatku mám rovnakú dĺžku chodidla. Ale výrazne sa mi zlepšili kladivkové prsty, znížila som riziko haluxov a nemám na nohách otlaky.

simsalabim
Dnes o 13:20
@anonym_84e967

@simsalabim tak ma laskavo do prispevku neoznacuj
Nemam zaujem s tebou o comkolvek komunikovat! Napis nazor autorke prispevku nie mne
Je to moja noha, nechcem ju mat ako captava kacica, nosim si co chcem a teba do toho trdlo makove
Ty si nos aj na hlave barefoot ciapku ale do mna sa ty nestaraj!
Nie nechcem a nebudem mat nohy ako dve captavice, ano hodila som barefoot von oknom a kupila kvalitne normalne topanky, nie ako daka kacka s plutvami a citim sa skvelo
A ziadne kladivkove prsty ci haluxy mat nebudem tak sa do mna nestaraj
Dovi

@anonym_84e967 ale ty si pisala o captavej kacici, tak som to napisala tebe, lebo zjavne netusis, ako ma zdrave chodidlo vyzerat 🤷‍♀️Ale … uz ti nic pisat nebudem, lebo si evidentne frustrovana zivotom a chrlis okolo seba siru.