Aké farby pristanú ženám s ryšavými vlasmi?
Aká farba sa podľa vás hodí ženám s ryšavými vlasmi prirodzený bledý typ modré oči, tak všeobecne?

Zelená
na rysavkach skvelo vyzera smaragdovo-zelena, potom aj ine odteine zelenej ako olivovo zelena.
Ja mám ryšavé vlasy a zelené oči, nosím prevažne čiernu, bielu, zelenú, béžovú a sivú farbu. Niekedy, keď mám náladu, aj po tmavomodrej siahnem. Úplne sa vyhýbam napr. červenej, oranžovej, zltej a ružovej. Ale videla som aj ryšavky, ktorým nosili kadejaké farby a vyzerali dobre. Takže len skúšať.
Tak vseobecne podla opisu hod do googlu 'warm spring color type' a hladaj podla hereciek na ktoru rysavu ti to intuitivne sadne (nicol kidman, jessica chastain a podobne)
mne sa páči aj sýtoružová 🙂
Modrá určite nie. Možno tyrkysová skor. Alebo marhulova.
Z týchto sa mi najviac páči zelená 🙂
To je také klišé, že k ryšavým vlasom zelená. Treba sa orientovať podľa farby pleti ale aj vlasov. Nie je ryšavá ako ryšavá a bledá pokožka (ktorá je u ryšavých ľudí bežná) tiež nie je len jedna. Môže byť studený typ alebo teplý. Mojej Miške napr. veľmi pristane svetlá ružová - podľa mňa viac ako zelená.
Ja som ryšavá nosím zelenú modrú hnedú čiernu. Nenosím bielu ružovú a červenú.
Záleží na osobe. Ja mám také niečo medzi spinavoblond a rysavou, a rada nosím svetlomodrú, krémovú, tmavočervenú vínovú, kaki zelenú. Všetko skôr teplé odtiene.
Na mne vyzerá ako na Mortiši čierna, tmavomodrá studená - takže tým sa vyhýbam.
Ryšavkám podľa mňa pasujú farby zeme. Zemité farby.
Pozri teplý jarný typ, prípadne teplý jesenný typ. Všetky kde cítiš žltkastý podtón... Napríklad: zlatá olivová, tyrkysová, karamelová, koralová, lososová, medená, zlatá, oranžová a oranžovo červená,
Tie čo si dala hore určite nie, a takisto aj čierna je zlá..
Tiež som ryšavá.
Z tých šiat je najlepšia červená a zelená.
Ryšavé sú vždy typy s dominanciou teploty.
Tá modrá čo je obrázku už je chladnejšia ( všeobecne teplým typom idú viac farby evokujuce slnko- ako žltá, červená a oranžová.
Chladným typom pôjdu skôr farby ktoré evokujú mráz - fialová, modrá...
Ale samozrejme závisí od odtieňa, pokiaľ volíš ako teplý typ chladnejší odtieň žltej ( citrónová ) tak ti to tak neublíži ako chladná fialová...
Síce ti tu niekto napísal že nosí čiernu a je ryšavý... Ale tú chybu robí veľa žien, čierna je výrazná farba ale je studená, čiže nosením čiernej si zabiješ v tvári tú teplú farbu... Keď tak treba ju skombinovať s "tvojou farbou" keď už ju chces nosiť...
Toto sa týka aj make-up: Žiadne čierne linky a maskara!!! Vždy zvoľ radšej čokoládovú linku a hnedú ( hnedočiernu maskaru) . Ak nechceš teda pôsobiť umelo...Info mám z kurzu farebnej typológie, čiže informácie máš relevantné.
Zelena
To čo som písala vyššie samozrejme platí pokiaľ sú tvoje vlasy prirodzene ryšavé... Neviem či budeš vedieť rozlíšiť či si jar alebo jeseň, ono tie farby sú podobné, dajú sa v rámci typov aj "požičiavať". Rozdiel je v tom,že jar má tie farby také sviežejšie o kúsok menej teplé a viac žiarivé...
Jeseň má najteplejšie farby ale sú také trochu zastreté, pritlmené..
Zelená- trávová, hnedá, zlatá, oranžová, žltohnedá... také zemité, prírodné farby
To čo som písala vyššie samozrejme platí pokiaľ sú tvoje vlasy prirodzene ryšavé... Neviem či budeš vedieť rozlíšiť či si jar alebo jeseň, ono tie farby sú podobné, dajú sa v rámci typov aj "požičiavať". Rozdiel je v tom,že jar má tie farby také sviežejšie o kúsok menej teplé a viac žiarivé...
Jeseň má najteplejšie farby ale sú také trochu zastreté, pritlmené..
@kathhii ďakujem veľmi 😊aj vsetkym ostatným, je to zaujímavé ako vela na vzhľade spraví iba farba oblečenia, ja to moc na sebe neviem posúdiť ale občas pozerám také tie videá kde dávajú k tvári studenú a teplu farbu latku a hneď to vidím že wau😁chcela by som sa spýtať, viem že nezáleží len na tých vlasoch ale vela iných faktorov, ktorá z týchto farieb je podľa vás naj?
Iba tá hnedá s tou nad ňou... Ostatne sú pre chladnejšie typy, letný, nevhodné pre teba.

Smaragdova jednoznacne