Aké oblečenie je teraz moderné?
aký je teraz momentálny trend ?
@babulkomale ale no 😄
Ja práveže stretam často veľmi pekne a šik oblečené ženy... aj keď asi len ženy. Pubertaci tam je to divocina a chlapi, no tiež nie "búhvíco "... aj keď výnimky sa nájdu.
@babulkomale to mad pravdu,vcera bola nejaka nepodstatné relacia v tv,a host prišiel v basketbalovom tričku 🤦,som myslela ze basketbalista prvy moment,s on nejaky expert na potapanie,akoze ok ale aspo koselu si mohol dat 😃
@79viktoria79 preco by si mal dat koselu? 😂 vsak je sportovec chodi v tricku, tak sa nebude strojot do telky ako na vysvedcenie na zakladnej skole.
@babulkomale Ide o to ze mame novu generaciu ktora vidi hriechy svojich rodicov .
Skusim tvrdit ze si millenial, cize si vyrastala bez modernych technilogii v detstve ale zazila si ich nastup.
Milenialovia maju teraz dospuevajuce deti( gen Z) a tie z nich "pravom" nechapu. Ako to uz medzi generaciami byva.
Kratky zoznam veci co dnesneho teenagera vydesi ( a pravom)
Veellke loga veelkych znaciek ( aby kazdy vedel ze mas nieco extra)
Facebook
obtiahnute jeansy
Komercne Napisy na handrach
A hlavne fenomen ktory sa nazyva: "Premium medicore"
Ide o to ze pre milenialov je dolezite navonok vyzerat lepsie ako he realita a je velmi dolezite ukazovat to okoliu ze tvoj zivot nieje pruuuuser.
Lenze zivoty niekedy (vacsinou) priuser su a tak vznikol fenomen "premium medicore" kde nemas prachy na skutocne drahe veci ale si ich nechces odpustit tak ti velka firma postavi outlet a naplni ti ho lacnymi handrami s ich logom.....
Toto spravanie sa v novej generacii meni. Je tam ovela vacsi individuakizmus a sloboda a je uplne jedno co si kto o koho obleceni a vyzore mysli. Mileniali si otroci znaciek a toho ako ich vnima okolie, Gen Z toto nikdy nepochopi a maju to uplne inak.
@martinmmartin vidim ze to mas nastudovane, vdaka za nove slova, ucim sa kazdy den nieco nove.
Akurat s tym milenialom si sa sekol 😂 ja si pamatam mlieko polotucne v sacku za dve koruny, a plnotucne za tri desat 😃
Takze tieto moje nazory su konzistentne cely zivot, proste som za to, aby sa ludia obliekali primerane prilezitosti a neprisli gratulovat na svadbu v tricku.
A velke napisy som nenosila nikdy, protivia sa mi, napriek tlaku okolia ich nekupujem ani detom, pretoze moje dieta s sa nevola Adidas ani Puma cez cely hrudnik.
V sekacoch som nakupovala.odjakziva a davam si sit.
Ja som original.
Svadobne saty som si navrhla sama a dala usit.
Ja ked vidim otecka vyznackovaneho od hlavy po paty a este ma vytetovany rukav, pre mna je to ghetto sockosina.
A nevedela som ze su o tom nejake pojmy v sociologii.
@martinmmartin suhlasim, stretavam vela teens kt evidentne nakupuju v sekacoch a maju na sebe take “vselico”. Ja mam 30 a neznasam popisane veci znackami (nevedela som, ze tieto kolekcie maju nejaky suhrny nazov), ale mam rada kvalitne veci. Nehovorim teda, ze nesiahnem aj po drahych znackovych veciach, ale naozaj to tam nepotrebujem mat napisane 🙈
@lilyianka tak pisem o masovej vacsine. Ano, obcas sa niekto este oblecie. Bola som teraz na jednom koncerte a bolo to vcelku fajn 👍
Mne sa napriklad nepaci taka ta terajsia “beztvara” moda akoze nevies ci je to zenske alebo chlapske, nema to strih poriadny a vsetko oversize, ale je to zase asi pohodlne. Ja si vzdy poviem nech si nosi kazdy co chce a mne sa to pacit nemusi. Dobre je, ze v obchodoch naozaj zozenies vsetko, takze kaudy si vyberie podla vkusu. Ja uz napriklad vobec neriesim co je moderne/nemoderne a kupim si co mo sedi na postavu, paci sa mi a v com sa dobre citim 🤷🏼♀️ to by malo byt moderne a nie ze sa nasilu navlecem do crop topu aj ked v tom vyzeram hrozne.
no moja dcéra je asi výnimka, tá sa vždy nachodí keď niekam ide. Modou sa neriadi. Kúpi si to, čo sa jej páči, sedí jej to a vyzerá to normálne. Nič roztrhané, žiadne oversize - iba na spanie, Rada nosí šaty. Ale nič vyzývavé, normálne. Primerané svojmu veku - v butikoch toho nájdeš dosť.
Ak chces byt uplne "in", tak leti trend "quiet luxury". Teda drahe veci, ale nie su na nich loga znaciek. Podla moznosti neutralnych farieb.
A jej vyznavaci sa stylizuju do zaskatulkovanych predstav, ako sa obliekaju "old money".
@79viktoria79 inak,ja som sa tiež pozastavila pri Tom rozhovore na TA3,keby už aspoň nejaké neutrálne tričko s krátkym rukávom mal,či pólo tričko....
Ja mám pocit, že čím viac je dnes človek dogabaný, tým viac je považovaný za trendovo oblečeného 🤷♀️. A veľmi ma bavia ženy v teplákoch a vyťahaných tričkách, ALE cez celé tepláky Gucci, cez celé tričko tiež a k tomu elegantná kabelka PRADA 🤣💪.
Ja si osobne myslím,že je to o konkrétnych ľuďoch.
V každej dobe a je úplne jedno,či v meste,či na dedine boli,sú a budú ľudia,kt.sa vedia slušne a vhodne obliecť a tí ostatní. A nie je to móde. Lebo kto udáva módny trend?pseudo "celebrity"?
Medzi mladymi je teraz trend asi to co sa nosili okolo roku 2005,ci uz siroke nohavice,mini kabelky a tak. Neviem teda co sledujes touto otazkou - ci chces byt silou mocou trendy,alebo si chces zanadavat na sucasnu modu.
Teraz? Všetko, a je úplne jedno čo s čím zladíš. Doslova sa nosí všetko, aj keď mne páli oči kombinácia elegantný kostým a obrovské biele tenisky, aj tenisky k oblekom, tenisky k spoločenským šatám... minule som sa pozastavila pri jednom table, maturanti tam mali skupinovú fotku zo stužkovej, dievčatá dlhé róby a bežecké tenisky, chlapci oblek a opäť tenisky.
@yoxinka to ma byt nieco na styl grunge, ale podstata tohto stylu je uplne ina, akurat sa toho chytili teraz velke znacky ako pises gucci, prada. No podstata tohto stylu je uplne niekde inde, akurat vcera som googlila. Smer udala Nirvana, Pearl Jam, Alice in chains, ale vobec to nebolo o znackach ani o peniazoch, prave naopak. Inak celkovo som tiez znechutena z tej dnesnej mody, ale zas nie som uplna konzerva, takze pokial to ma niekto v hlave od podstaty, a vie si to adekvatne obhajit, vseobecne mi to nevadi. Aj ked je to na pohlad des 😄
@denithestrange1993 súhlasím teraz sa najviac nosia široké nohavice a k tomu malinke obtiahnute tričko a mini kabelečka 🙂 to je vidieť tak najčastejšie
@zejdlikova inak toto sa mi celkom páči, na mladej babe, ktorá má na to postavu.
@kvetinka75 jasne aj za mňa je to pekné...široké nohavice pekne zvýraznia úzky pás a zväčšia boky...to je dnes tiež moderné 🙂 taká postava hrušky
To co sa Ti paci. Je uplne jedno, co to je, dnes je moderne vsetko, ludia nosia vsetko.
@yoxinka dobre ze nie PRAUDA 😂😂😂
@oblecenie99 mna tie biele masivne hranoly na nohach skoro kazdeho uplne desia. Je to aspon pohodlne kracat na takych podvaloch? Uz vidim zenu s nohou c.42, ako si vybera z ponuky bielych vyletnych lodi 🙈
@tairyx oj grunge 👍 balzam na moju pubertalnu plochu postavu 😂
Konecne prisli zas na nejaky cas do módy tenisky a celkovo topanky bez ihlickovych opatkov. Ale ja sledujem skor zahraničné trendy, ktore sa k nam posúvajú s 10-15 ročným oneskorením, cize vonku sa nosia hlavne obtiahnuté bedrové nohavice, dole rozšírené, s veľkými opaskami a zvonove gate a minibluzky. Ziadne oversize veci, resp skor minimálne. Tieto veci co tu opisujete sa nosia teraz na Slovensku a mozno v okolitých krajinách, ale inde je to uz dost out…
@martinmmartin no, podla tvojho popisu som vlastne teenagerka 😃!!!
@barborachors a mozno my sme o 15 rokov skor, ved sa to toci dookola. Zvonaky a spicate topanky trciace z nich sa nosili aj cca 15 rokov dozadu.
Je viac trendov, zalezi aky vek, postava a typ osobnosti. Mas takych ludi, co idu iba po znackach a maju radi tie vzory, mas ludi, co to neznasaju a idu Iba po jednoduchom a jednofarebnom dizajne. Tiez na leto je vzdy nejaky trend boho chic, to je vzdy oblubene v inej variacii. Tiez su na leto trendy minisaty, len tam na to treba postavu podla mna. Z materialov ide dost vela prirodnych, cize bavlna a lan, hodvab a viskoza. Ale konecne slovo ma ten konkretny clovek. Ked chces ze co je trendy tak na style.com nastuduj
@barborachors Ano tie nosia dost teenage girls a potom tie starsie idu skor po rozsirenych, ale komzervativnejsich strihoch a pasujuci top. Mlade baby mozu aj mini bluzku a croptop
@milanemila pekne napisane..moja 11 ročná dcéra od mala nema rada sukne,pre nu je pohodlnejšie sa športovo obliekať,(okrem spoločenských podujatí)ma postavu na sukňu, šaty,ale ak to nechce nosit nebudem ju nútiť.ked sme na dovolenke, oblečie si aj športové saty.syn pubertiak od mala nemá rád rifle, donútim ho už ked ideme k dr,alebo niekam do spoločnosti..ja si tiez neobliekam veci v ktorych sa dobre necítim

Sedlackost a teplaky aj na kulturnych podujatiach. Vidiet slusne obleceneho cloveka je rarita. Preto znu uspechy serialy z obdobia prvej republiky. Bolo na co pozerat.
A inak, google napovie. Proste des.