Ako riešiť manželov zvláštny štýl obliekania?
Ahojte, potrebujem pomoc. Môj manžel je o 5 rokov starší a má zvláštny štýl obliekania, čo mi prekáža. Keď mu kúpim niečo nové, nosí to, ale nie tak často ako svoje oblečenie, ktoré sa mi nepáči. Ja sa obliekam podľa mňa pekne – vždy sa snažím, aby mi ladila kabelka s topánkami alebo vrch so spodkom, ako napríklad džínsy s riflovkou, bielym alebo čiernym rolákom a čiernymi topánkami. Vždy chodím upravená.
Mám ho rada, je milý a pozorný, ale jeho obliekanie je ako z doby kamennej, aj keď nosí úzke rifle. Vadí to niekomu inému, ako sa manžel oblieka, alebo mám na to kašľať? Už som mu to stokrát povedala, on sa zasmeje a povie, že veď to je pekné, ale nie, nie je.
@dennissa16 No to neviem, ale asi dlho 😁🤮🤔 ale tu nejde o bundu ale to by som vyhodila skoro pol skrine 🙃
A ty by si sa ako citila keby ti pol satnika vyhodil on? Vkus aj styl obliekania su subjektivne, ale z nejakeho dovodu si sa do neho zahladela, dokonca s nim zijes. Neviemmkde beries pravo mu vyhadzovat veci a urcovat co je pekne a co nie. Ci tym ze si zena tak je to automatika?
Ja som si doteraz myslela, že takúto bundu nosia dealeri ako spoznávanie znamenie
Tak mna osobne toto nikdy nenapadlo riesit....moj chlap je metalista, takze 90% satnika ma cierny a vacsinou ma na sebe roztrhane jeansy a tricko nejakej metalovej kapely, k tomu tenisky alebo kanady, toto by asi vacsina z vas nerozchodila ako to tu tak citam 😆
Neviem, čo sa tu niektoré chytáte toho, že môže nosiť čo chce a treba to tolerovať. V minulosti bolo normálne, že žena obliekala muža. Keďže väčšinou je mužom úplne jedno čo na seba dajú. Boli dokonca radi, že nemajú starosti. Sú takí, ktorí svoj štýl proste majú, je to o nich, radi sa obliekajú tak ako chcú, s týmto sa nič nedá robiť. Ale zas ak chodili spolu ako nasťroční a jemu sa to páči aj ako 30 či 40 ročnému, tak predsa neplatí, že vtedy sa jej páčilo čo nosil a teraz nie? No nie, lebo snáď dospel.
Jednoducho, kúp novú a starú výhod s tým, ze sa zničila v práčke a ze ti bolo ľúto, tak si mu kúpila druhu, hotovo
Tu bundu ledva oblece 12r dieta. Neverim ze je chlapovi co ma svaly a cvici dobra cez ramena hrudnik.
Nooo, tak treba ist na nakup spolu.
@gribka1 áno, v minulosti zeny chystali muzom oblecenie, aj desiatu do prace, aj polievku nakladali, nech sa panko neobtazuje, aj tanier po nom odlozili, ale muzi ich mali za sluzky, zeny sa hrali na ich matky s odovodnenim a chlacholenim samej seba, ze bez nej by bol strateny a ona sa predsa musi o neho starat, lebo on varit nevie, prat nevie a bez nej zomrie hladom. No mame tu 21. Storocie a kupodivu, muz je taky isty clovek ako zena, ma dve ruky, dve nohy, mozog a slobodnu volu. A ked uz matku ma, zena mu druhu robit nemusi, lebo on je zivotaschopny jedinec, ktory vsetko z vymenovaneho zvladne uplne sam (pokial je pricetny). Takze ked sa mu paci bunda s napismi, nech ju nosi. Je to jeho vec.
@minenkak moja mama tiez chystala mojmu otcovi oblecenie, varila, prala, riady umyvala. 12 rokov tu uz nie je, moj otec vari lepsie ako ja, zavara, robi pretlak, bazovy sirup, operie si, riady umyje. A to ma o par dni 70. Mysliet si, ze by to predtym nedokazal, je hlupost. Proste mu to tak vyhovovalo.
Ja len komentár k tej hrubej veste - to má význam napr. pri práci vonku v zime, keď je treba rukami (resp. celými pažami) robiť zložitejšie veci, pri ktorých by hrubé rukávy prekážali.
Ale ako oblečenie do spoločnosti je to samozrejme nezmysel.
Ja mám presne ten istý problém, ale v opačnom garde. Po svadbe začinam meniť štýl obliekania, ale manželovi sa to nepáči. Takže teraz počuvam neustále frfľanie, kritiku a prehováranie, nech zostanem v "pôvodnom. Takže tvojho manžela trochu aj chápem. Dajú sa vymyslieť aj kompromisy, len treba vedieť, ako na to. Kamoške sa tiež nepáčila manželova zmena štýlu, ale nakoniec ho má tak, ako sa jej páči 😉 Ak chceš, pokojne napíš aj správu, rada si s tebou o tom kecnem.
@victoriab Súhlasím so všetkým, čo si napísala, len bohužiaľ takto to fungovalo a v mnohých prípadoch funguje aj v 21. storočí. Nie kazdy dozrel do súčasnej doby. Tak sa tu nemozme tvariť, že preberte sa nová doba. A druhá vec, trošku vkusu by sa patrilo u kazdeho. Mat pri sebe muza oblečeného ako adolescenta, či bezdomovca, to predsa potrebuje trocha korekcie.
@gribka1 a preco by to potrebovalo korekcie? Co my zeny mame patent na styl? A kto nam ho dal? My same? My sme sa dali do pozicie, ze my vieme lepsie? Na zaklade coho? Aj niektore zeny sa dnes obliekaju do crop topov a sirokych dzinov, ved to robia adolescentky, nie? Ukazuje na ne niekto prstom a vyhradzuje si muz pravo zmenit jej styl a roztrhat veci (akoze pracka) a kupit jej nove, ktore sa jej uz pacit nebudu, ale budu podla jeho vkusu? No asi nie, ze? Tak neviem, kde zeny toto beru.
Bunda je vyhodená 🥳🥳🥳🥳
No povedz ako si to dosiahla 😁
@buberova Normálne som ju vyhodila, a tvarim sa, že ju tiež hľadám a nieje 🤔
Keby tebe muž vyhodil tvoju bundu čo by si robila,ja neverím tomuto
@minenkak No nič, vzala by som si ďalšiu
A chlap.je tak blby ze netusi ze si mu ju vyhodila ty 🙈
@natalka13 Tuší aj mi to povedal ale zatĺkam, povedala som, že pri triedení šatníka možno omylom ale nepamätám si to 😁
Tak keby ti vyhodí niekto tvoju obľúbenú bundu za pár stovák,napr.
Wow cize statocne klames ked to bude v opacnom garde neobtazuj sa pisanim diskusie: moj muz mi klame
@minenkak Tak to už by som riešila, ale tá jeho bundo-mikino-hnusna neviem čo, isto nestala pár stovák. A bola hnusná, na hanbu. Zajtra si pôjde kúpiť novú a určite bude lepšia ako toto lebo horšiu už nenájde

Takú bundu si viem predstaviť na 14 ročnom puberťákovi v roku 2007